Salut decizia de ieri a Guvernului de a-i despagubi pe toti romanii care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea unui autoturism.

Am inceput lupta alaturi de ei in primul meu mandat de senator, in urma cu 7 ani, printr-o propunere legislativa, concretizata prin Legea nr. 146/2007. Telul meu, inca de atunci, a fost sa ii sustin sa-si recupereze banii si sa li se faca dreptate.

Ne-am bucurat de o prima victorie cand peste 37.000 de persoane au reusit atunci, dupa o asteptare de aproape doua decenii, sa-si recupereze sumele depuse la banca inainte de Revolutie.

Nu i-am abandonat nici pe cei prinsi in itele birocratiei, cei peste 2.000 de oameni, care tot in dorinta de a obtine o Dacie, apucasera sa isi mute  in perioada 1990-1992 depozitele de la CEC la BRD. In decembrie 2013, i-am asigurat ca ii voi sprijini gratuit pentru a-si primi banii inapoi.

Rezultatul eforturilor noastre s-a concretizat ieri, printr-o Hotarare de Guvern. Speranta care i-a motivat pe toti devine realitate palpabila pana pe 3 septembrie 2014, data limita pana la care cele 2.000 de persoane se pot prezenta cu documentele necesare la orice agentie BRD.

Asadar, odata cu hotararea de ieri a Guvernului incheiem invingatori aceasta lupta. Culegem impreuna roadele unei victorii care ne arata ca niciun efort nu este prea mare si nicio batalie prea grea pentru a-ti castiga dreptatea. Poate asa pot raspunde si celor care intreaba: ”De ce faci politică? De ce îti asumi atâtea înjurături, în loc să te bronzezi prin Tahiti?”

10 COMENTARII

  1. Jos palaria in fata dumneavoastra domnule pentru ca aveti puterea sa luptati cu acest regim. Intradevar altii ar lasa totul in urma si ar lua drumul catre Tahiti, de aceea va respect atat de tare.

  2. Problema este: de unde se dau acesti bani pagubitilor ??? Daca se dau de la populatie, insemana ca bietilor pagubiti li se repara o nedreptate luand din gros din bugetul public, adica de la fiecare dintre noi. Deci strangem noi cureaua ca sa le despagubim pe cele 2000 de victime ale anilor 1990-1992. Dar, de fapt, la cine au ajuns banii initiali ?? Si anume: cine a sifonat banii celor 2000 de pagubiti ai BRD ?? Nu cumva printre devalizatori de la baza s-a aflat si dl Voiculescu ? Oricum el, care a degustat din plin din toate afacerile anilor 90, iata ca vine peste 20 de ani si face din nou o inginerie – o inginerie de tip „rapt” in anii 90, iar acum o inginerie de tip „act filantropic”. Filantropie pe spinarea populatiei. Iata deci ce fel de politica joasa poate fi echivalenta cu: „… să te bronzezi prin Tahiti” – ba chiar e mai rau decat atat ! Esecul uman al politicilor lui Voiculescu aici se vede: politica lui se bazeaza pe manipularea frustratilor (saraci, nedreptatiti etc.). Gaseste niste frustrati – eventual chiar niste pagubiti – pentru ca apoi sa vina tot el si sa despagubeasca acel grup. Succesul (aparent) este asigurat. Asta pentru ca, pe o logica elementara, oricat ar fi de altruista o persoana pagubita de BRD, ei i-ar fi imposibil sa nu se bucure cand, in fine, are ocazia sa-si recupereze pierderea. Ce politica gretoasa ! O politica demna ar fi implicat descoperirea vinovatilor, ducerea pana la capat a adevarului in problema BRD, apoi pedepsirea vinovatilor. Iata de ce nu are voiculescu nici un fel de demnitatate: pentru ce el are nerusinarea sa se mandreasca cu asemenea actiuni. Dar vad ca aici, pe acest blog, nu scrie nimeni din public, totul este consacrat doar celor de-ai casei sau cativa dintre beneficiarii de moment care nu mai au forta de a vedea mizeria politica …

  3. sunteti un om extraordinar. toata stima si respectul pentru dumneavoastra. sunteti un om de care avem nevoie in tara asta!

  4. multumim mult, mult, d.lui Voiculescu pt. sprijinul acordat si ajutorul d.lui printr-un avocat care a luptat sa ne primim banii.

  5. Inca o realizare pentru cetatenii romani care asteptau sa se intample o minune pentru a-si recupera banii aceia. Va felicit ( din nou) pentru tenacitatea Dv. !

    Cat despre raspunsul la acea intrebare ar putea fi si : PENTRU CA SUNTETI UN MARE PATRIOT SI IUBITOR DE ROMANIE !

  6. SPERANŢE REGĂSITE

    Lupta de un sfert de secol n-a fost în zadar ,
    Căci după ce de gologani, i-au jefuit tâlharii ,
    Speranţa lor a renăscut şi mulţi visează iar
    Să-şi ia, fie o Dacia Logan, fie un … Ferrari !

  7. Sper sa nu treaca 25 de ani si pentru returnarea banilor opriti din pensii militarilor in intervalul 01 ianuarie 2011- octombrie 2013. Asta ar insemna „”dreptate pana la capat” si abia atunci cetateanul ar fi respectat de statul pentru care a muncit. Cu respect,

Comentariile sunt închise.