Şi, dacă am dat-o pe muzică, putem continua natural cu filmele. Nu-i uşor să te opreşti doar la câteva. Dar, fără prea multă analiză, vă propun un top five de vacanţă. ( Un top five conjunctural. Nu ştiu dacă mâine aş alege la fel.)
1. Dictatorul – teoretic toată lumea l-a văzut. Recomandarea mea: mai faceţi-o o dată. Şi, nu uitaţi, filmul a fost făcut în 1940. Oricât de actual ar părea.
2. 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile – nu-i patriotism local. Intensitatea filmului depăşeşte orice limită geografică şi context politic.
3. Lista lui Schindler – ”Whoever saves one life, saves the world entire”.
4. Toţi oamenii preşedintelui – Un film care te face să respecţi presa. Nu s-o mături din cale cu SPP-ul.
5. A beautiful mind – Am iubit încă din adolescenţă Renaşterea. Motiv pentru care m-a fascinat mereu graniţa subţire dintre nebunie şi geniu.
recomand şi eu pentru „topul five conjunctural de mâine” tot un fil autohton care merită văzut, părerea mea :), :
http://rubenbudau.wordpress.com/2009/07/02/sergiu-nicolaescu/
Cu bine,
RuBen Budău
doar filme ? suna bine …. ma asteptam la ceva de genul mogulul si filmele :)
Granita subtire dintre nebunie si geniu:treceti acolo si Good Will Hunting…bineinteles, mai sunt destul de multe filme pe care as vrea sa le trec acolo in lista….!!!Daca treceti vreodata prin Iasi, sa aduceti un stick mai mare: va dau eu filme „imprumutate” de pe torrent:-)…!!!
Oamenii mari fac tâmpenii pe măsura lor. Oamenii obişnuiţi, însă… Îi întrec! :D
Un film interesant ar fi: Genius Club. Nu dau mai multe informatii despre el, cert este ca se refera la rezolvarea problemelor cu care se confrunta lumea.
PS: Astept raspuns la comentariul de la precedentul articol.
Ce parere aveti despre o dezbatere a programului Prima Casa ? ar fi un articol discutat
FILMUL VIETII:
La 6 iulie, se împlinesc 60 de ani de la deportările din anul 1949. Acesta a fost al doilea val de deportări, cu denumirea conspirativă „IUG” (SUD) şi s-a realizat în conformitate cu hotărârea Biroului Politic al CC al Partidului Comunist al URSS, „Cu privire la deportarea de pe teritoriul RSS Moldoveneşti a chiaburilor, foştilor moşieri, marilor comercianţi, dar şi alte categorii, precum şi a familiilor acestora”. Decizia în cauză prevedea deportarea din RSSM, pe viaţă, a 11280 de familii (40850 de persoane
„Teodosia Cozmin spune că în 1945, avea şapte ani când i-au arestat pe tatăl şi l-au deportat în regiunea Krasnoiarsk, fiindcă era om gospodar şi se considera român.”Fosta deportată povesteşte că nu aveau ce căuta la şcoală copiii de felul ei, toţi trebuiau să muncească pentru o bucăţică de pâine. „Am fost robi, fără drept la carte.
Romania a dat in luna iunie 2009 – 800 de cetatenii descendentilor fostilor cetateni romani 1918-1940…..din cateva sute de mii de dosare…..In 12-15 ani poate le solutioneaza….si eventual inmana – post – mortem. Trist.
Frumoasă listă, dar la „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” nu vă dau dreptate, ba chiar vă bănuiesc de patriotism local deşi dv. declaraţi contrariul…
E elegant gestul dv., dar – repet – e subiectiv.
Acest film e la fel de infect ca documentarul făcut despre decreţei…
Sunt convinsă că şi-n România de azi au loc asemenea drame, oricât de democrată se dă ea! Şi ştiţi de ce? Fiindcă sunt femei care n-au bani! Ce a fost atunci este şi acum, poate că e chiar mai trist în zilele naostre fiindcă suntem în mileniul trei şi tot se moare din aşa ceva…, iar avortul este „la liber”!…
2 le-am vazut si va sustin in „promovarea” lor.
La celelalte 3 am sa ma uit. Am incredere! Melodiile cel putin nu m-au inselat.
http://sisokoki.wordpress.com
Va multumesc!
ultima alegere mi se pare interesanta, avand in vedere tema propusa. si o intrebare nu-mi da pace: cum poate un om obisnuit sa judece un geniu? poate?
aceeasi tema, si poate chiar mai mult, se regaseste si in „powder” cu sean patrick flanery. personal il prefer pe acesta.
Stimate D-le Voiculescu.In primul rand precizez ca treaba cu securitatea ma lasa destul de rece : spuneam pe la cozi mii de bancuri cu Ceausescu si Securitatea, si nici macar dosar.Pacat! In al doilea rand, dumneavoastra (si multi altii),ati furat de la parintii nostri, pe cand „astia” fura de la MINE,ceea ce ma agaseaza.Ce nu inteleg de ce dvs. (Camelia-care chiar arata bine-),il tot atacati (victimizati) pe B. Daca continuati, desi aveam de gand sa-l votez pe Vadim, s-ar putea sa-mi schimb optiunea, in stilul asta. Daca-l veti IGNORA, voi reveni la vechea optiune.Sa ramana cu cocosii,casunenii,bucsarii,etc…,ai lui.
Daca ati avea sapte zile sa faceti turism (made in Udrea) cum ati vizita frumoasa Romania.Vin in vizita in Romania niste prieteni din Italia ce sa le arat
O lista interesanta… Mi-a placut si cea cu melodii, desi si acolo ca si aici ar mai fi inca multe de adaugat.
@Ghita: sapte zile pt. a vedea Romania e putin. Ai ce sa vezi (Maramuresul, Bucovina, Delta, Transfagarasanul, Curtea de Arges, Cluj, Iasi, Sighisoara, Sinaia, Bran si lista poate continua). Cu turismul made in Udrea… las-o balta (parerea mea!). O alta problema ar fi cum ajungi la obiective, nu de alta dar teleportarea nu e inca inventata si infrastructura lasa de dorit. Cu multa imaginatie pana la urma se rezolva!
Eu as mai fi trecut Pulp Fiction
Dictatorul. Este bine de revăzut mai ales ca traiectoria personajului a început într-o cârciuma cu o gluma si a rezultat o tragedie. Azi se împlineşte o săptămâna de când pe Antena 2 un invitat Florin Petrescu (Axinte) si realizatorul Cristi Brancu, au dat un recital de rasism. Tinta domnul Cabral om de televiziune si blogar.
Rezultate :
Cabral a părăsit blogosfera. Mergeţi pe blogul lui sa va convingeţi, este o pierdere, ca si dumneavoastră a ajutat oameni a promovat idei, dezbateri ca sa avem o viaţa mai limpede si de ce nu mai frumoasa aici in tara noastră. Mai grav este ca omul crede ca a greşit aducând pe lume un copil într-o tara unde rasismul proliferează nestingherit.
Ca sa fiti lamurit datii pe youtube brancu axinte cautare si revedeti secvenţa in care Brancu stimuleaza euclubratiile lui Axinte ca in pentru ca in final:
-Brancu: mama lui l-a facut
-Axinte : mai bine nu il facea
Brancu :rade.
Se contesta si dreptul la existenta al domnului Cabral.
Opinca a reacţionat este furtuna in blogosfera. Din placate vlădica tace.
Conducerea antenelor nu au reacţionat . Se aşteaptă ca uitarea sa bage gunoiul sub preş sau nu ştie! De asta am apelat la dumneavoastră.
Am apreciat cum va-ţi aparat familia la momentul potrivit!
ştiu ca nu va mai amestecaţi in conducerea trustului dar puteţi sa ii atrageţi atenţia fiicei dumneavoastră asupra evenimentului, am convingerea ca o sa reacţioneze corect.
Cred ca trustul trebuie sa ofere scuze domnului Cabral printr-o postare explicita pe postul Antena 2 pentru derapajul facut de cei doi.
Sa ne asigure pe noi fidelii Antenelor ca rasismul nu face parte din idealurile si valorile promovate de trust.
Nu este de neglijat nici faptul ca Trustul este constituit din o mulţime de angajaţi uni notorii alţii anonimi, se străduiesc toţi după puteri pentru poziţia firmei in mediu si i este păcat ca obrazul lor sa fie pătat . Daca conducerea ia atitudine cred eu probabil o sa se simtă mai bine! Poate învaţă ceva si cei doi si alţi ca ei, la noi la romani, gunoiul nu se baga sub preş se duce la tomberon.
Daca mai traia „Dictatorul” din filmul mentionat inca vreo 5 ani nu mai avea Antena1 cu ce tigani sa realizeze „reality show-uri”.
Succes la tiganizarea Romaniei. Din pacate veti reusi.
O selectie foarte buna de filme. Preferatul meu este a beautiful mind!
Paradoxal, în timp ce filmele care vă plac sunt grele, dure, din categoria care nu-ți bucură și sufletul, ci doar mintea, muzica pe care ati ales-o să vă reprezinte este emoție pură și relaxare.
Așadar grimasa și zâmbetul. Which one are you?:)
Ah, am uitat să spun că m-a frapat asemănarea izbitoare a figurii dictatorului (în frame-ul în care e înghețată în fereastra video) cu Mircea Badea. O fi vreun semn! :-)
Am fost o data un secretar de stat (sau cum se numeste) intrun minister pe timpul odiosului. Era un inginer, un specialist care a ajuns in respectiva pozitie pentru merite profesionale, nu facea politica.
Dupa “revolutie”, vazand procesele si agitatia de la televizor, s-a speriat, gandindu-se ca el urmeaza. Sigur ca acest lucru nu s-a intamplat, dar el a asteptat ani de zile sa fie arestat pentru faptele sale. Ce facuse? Ca sa i se prezinte cizmarului vesti bune, el isi daduse OK-ul pe o propunere tehnica de folosire a unui material (mai ieftin) in locul celui obisnuit (mai scump), desi stia ca respectiva “economie” e o minciuna, cauzand de fapt pierderile mai mari pe ansamblu. Era convins ca poate fi acuzat de subminarea economiei nationale si bagat in puscarie: orice specialist ar fi vazut aberatia tehnica pe care el a aprobat-o . Probabil ca pare amuzant, dar dupa ani si ani de la revolutie, de fiecare data cand suna telefonul sau soneria fostul secretar se ridica in picioare spunand “au venit sa ma ia”.
Familia sigur ca il mai linistea, prietenii, vedea si el ca fostii chiar daca au fost arestati sunt eliberati, altii intra in parlament, dar el a stat cu frica de a fi umilit ca inginer si aruncat in inchisoare pana a murit acum cativa ani .
in top 5 ar trebui sa se regaseasca si „Nunta mută” şi „Restul e tăcere”-două filme de excepţie,româneşti,bineînţeles.
Dragute.(Robert Redford e actorul si regizorul meu favorit – auzeam ca are si o viata familiala frumoasa, iar Charlie Chaplin a fost un barbat …interesant de longeviv).Mie mi-au placut Zeitgeist-urile, desi sunt din alt gen (filme activiste).Si , hotarat imi plac Top Gun, The Bodyguard si The Queen.E simpatic si Look Who’s Talking, cu toate continuarile lui.Dintre clasice,Antoniu si Cleopatra a fost frumos sau filmele istorice ale Dlui Sergiu Nicolaescu.Dar nimic nu se compara cu seria Stapanul Inelului.
@HardFly: Am ascultat.
@Codrin: Trec vreodată…
@john doe: E devreme. Pe hârtie e OK. Vom vedea însă mecanismele pieței reale. Mi-aș dori să reușească, evident, doar e vorba de locuințe pentru tineri.
@andron: Mă voi interesa pe larg.
@luminita: Poate. Să judece și, când e cazul, să ierte.
@esop: Cred că iți vei irosi votul.
@Ghita: Mă gândesc și îți răspund.
@Florian, lol: Dacă-i așa, nu-i OK. Deloc.
@Bogdan: Greșești.
Comentariile sunt închise.