Pe larg, oportun si inspirat despre Avram Iancu: aici.

13 COMENTARII

  1. oameni precum avram iancu erau adevarati lideri. oameni dedicati societatii romanesti. dedicati romanilor.

  2. oare mai avem modele in zona de decizie, in zona politica precum aveam acum 100, 200 de ani? nu cred…

  3. hmmm…interesant articol. Chiar miscator.
    Dar in istoria noastra toti oamenii cu adevarat patrioti au innebunit ?
    ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mihai_Eminescu care a publicat jurnalistica patriotica si in ziarul conservatorilor contemporani cu el… :( ) ….sau istoria romaneasca a preferat sa-i …”innobileze” astfel pentru ca posteritatea sa-i puna in valoare ?

    Cat despre articol….bun dar nu stiu cine e autorul pentru a-l/a o felicita…

  4. @ MOGULULE FELICITARI PENTRU PREOCUPAREA CONSTANTA DE A APARA DEMNITATEA ROMANILOR SI A RECUPERA ISTORIA.

    @ GETA Revin la Mircea Geoana…..un urias pericol pentru siguranta nationala.

    URIASA ECHIPA DE SPIONI RUSI DIN ROMANIA

    In prejma lui 89……… eram singurul cetatean Japonez din tara lui Ceausescu, Comanici si bineinetes Dracula. Japonezii vroiau sa-si extinda influenta special
    economica in rasaritul Europei. Tinand. seama ca Germania se indrepta spre Polonia , Ceoslovacia si Ungaria am reusit sa indrept privirea Japonezilor spre Romania. Sa creiat un fel de plan Marshal.
    Prietenul Dragos Munteanu ambasador mi-a aranjat o vizita la Bucuresti prin Bujor Sion asistentul presedintelui.
    La intalnirea cu Presedintele Iliescu au participat Ciurel primarul capitalei, Neagu Udroiu se Agerpres, si jumate din guvern. Totul a mers bine pana cand am propus pe langa cumparare studioului Buftea de catre Sony. desciderea de studiouri particulare de televiziune……..Acestea ar fi spart monopolul FSN .
    Ca urmare mi sa spart casa si topoarele au distrus mobilierul casei. M-am refugiat la Ambasada SUA. Cel care a condus ancheta fost Harold James Nicholson seful statiei CIA de la Bucuresti.
    Am dormit doua zile in casa lui si m-am inprietanit.
    Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca a fost arestat ca spion al rusilor …..si dirijor al orchestrei de spioni de la Bucuresti. El a scapat de scaunul electric dind o larga lista de spioni rusi autoritatilor americane.
    Am reusit sa-i iau o serie de interviuri la Federal Correctional Institution at Sheridan, Oregon. Interviul va apare serializat in diferite reviste americane si franceze. Lista spionilor si simpatizantilor rusi cuprine o larga arie a clasei politice. Ea cuprine cuprine trei categorii. Spioni activi ca Mircea Geoana. Tismaneanu sau cei care pot fi oricand reactivati …Iliescu ,Roman ,Magureanu. O larga categorie este cea a santajabililor pentru legaturi din trecut. In aceasta lista extrem de numeroasa se gaseste binenteles Traian Basescu…..agent dublu la Anvers.In decursul zilei de ieri am luat contactul cu Ambasada Romaniei in SUA si cu consulul de la New York cerand sa fiu pus in contact cu un reprezentan al sevicilor romanesti sa discut aceasta exploziva problema. Nu am primit nici-un raspuns……
    Urmariti desvaluiri terminale pentru regimul de la Bucuresti pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/

  5. MEMORIE SELECTIVĂ

    Cu toţii au votat de două ori, la hurtă ,
    Acelaşi preşedinte-jucător,beat- turtă ;
    Căci mici şi bere gratis, câte-o burtă
    Primiră toţi ; memoria să le fie scurtă !

  6. O INTALNIRE CU CONSECINTE ISTORICE
    VINERI
    LA ICR NEW YORK VA AVEA LOC SINUCIDEREA DEOCAMDATA POLITICA A DOMNULUI VLADIMIR TISMANEANU. SPER CA PARTICIPAREA SA FIE NUMEROASA .
    NU PIERDETI OCAZIA SA VEDETI PENTRU ULTIMA DATA LA NEW YORK
    PE SOBOLANUL ROSU ! VA FI ULTIMA OCAZIE SA-I DATI SUTURI IN FUND !
    ROMANIAN CULTURAL INSTITUTE IN NEW YORK
    200 East 38th Street (at 3rd Avenue ), New York , NY 10016
    Tel: 212-687-0180 – Fax: 212-687-0181
    [email protected]; http://www.icrny.org

  7. Traim acum un moment al istoriei noastre similar cu perioadele de cotropire. Pacat insa ca un Avram Iancu nu se naste decat o singura data.

  8. Si cu toate astea, autoritatile romane dau autorizatie unui ungur pentru „spanzurarea ” lui. Jenant.

  9. Dle.Voiculescu, sunteti dintre putinii politicieni care va mai ganditi la Romania.Suntem un mare grup de intelectuali huliti si caracterizati ca nostalgici pt. ca incercam sa demascam jaful din tara asta.Clasa politica este degradata si corupta.Va rugam propuneti 3 proioecte de legi pt. a corecta putin ddevierea din tara aceasta: 1)Interzicerea oricaror daruri sau alte avantaje in scop electoral.Asimilarea lor cu mita si sanctionarea penala.Sa se constitue un fond centralizat pt. astfel de daruri,care sa le preia fara a fi nominalizat cel care le acorda.2) Exprimarea votului la orice fel de alegere sa se faca numai pe teritoriul Romaniei.Romanii care nu sunt in tara si vor sa voteze sa vina in tara.3) Alegerea presedintelui tarii sa se faca de Parlament.Dle Voiculescu, faceti aceste proiecte pentru binele poporului roman.

  10. Iancu, voievod durut
    stirpe de Menumorut,
    şi de Gelu, şi de Glad
    trece ape fără vad
    urcă-n munţi de soare-apune
    purtand neamu-n rugăciune….
    Şapte oşti din arme-l latră
    şapte sate-l strigă-n vatră
    el se face pas de piatră
    ca să urce-ntr-o cărare
    neamul lui până la soare
    Iancu, voievod durut
    stirpe de Menumorut,
    care-a-nnebunit de dor
    şapte codri pân’ la nori
    şi-a înnebunit şi-un cânt
    spus pe fluier de pământ
    urcă-n munţi de soare-apune
    purtând neamu-n rugăciune..

  11. Cum să-ţi dai cu stângu’n dreptu’

    Până acum vreo două săptămâni, habar n-am avut că, în Parlamentul României există un senator pe nume Vasile Nistor. Şi totuşi, omul este unul dintre veteranii politicii româneşti. Prima oară a fost ales deputat în 1990, şi trebuie că o fi avut ceva realizări, de vreme ce a fost reales în 1992, 1996, 2000 şi 2008. Îmi cer scuze, dar eu unul n-am auzit de niciuna dintre aceste realizări. Dar, cei care l-au votat vor ştiind ceva.

    Nu cu mult timp în urmă, conştiinţa civică a domnului senator Nistor, despre care, a început să dea semne de viaţă. Lucru de mirare după două decenii în care nu doar respectiva conştiinţă, ci şi proprietarul ei, nu au oferit prea multe dovezi de existenţă. Dar, asta este, răbufnirile astea de conştiinţă sunt, de multe ori, asemeni celor ale vulcanilor: după sute de ani de tăcere, se mai trezeşte câte unul să mai arunce o petardă sau o perdea de fum, dar fără niciun efect notabil. Cam asta a fost şi cu senatorul Nistor.

    Înţelegând, aşadar, că, prin politica pe care a făcut-o, în calitate de senator PDL, a făcut mult rău poporului, oamenilor pe care s-a angajat să-i reprezinte, domnul senator s-a hotărâr să demisioneze, şi a şi făcut acest lucru pe 21 martie. O, nu, nu din funcţia de senator, cum probabil ar fi fost normal şi firesc într-o astfel de împrejurare, ci doar din PDL. Bun şi-aşa.

    Două zile mai târziu, domnul Nistor s-a înscris în PC-ul domnului Voiculescu. Să zicem că şi asta e ok.

    Peste o săptămână, însă, Nistor era „uns” preşedinte executiv la PC. Adică numărul 2 în partid şi, mai mult ca sigur, pe o poziţie eligibilă pentru alegerile din 2012. Fireşte, domnul Nistor a fost ales „democratic” în această funcţie, prin voturile a aproape 6000 de membri ai partidului – era să zic „delegaţi”, dar, cu siguranţă nu e vorba de aşa ceva. De unde 6000 de delegaţi, nu sunt foarte convins că PC are 6000 de membri, nu de delegaţi – dar asta e altă poveste. Nu procedura mă intrigă, ci criteriile. A, da, era să uit: domnul Vasile Nistor a candidat singur pentru această funcţie.

    Sunt oarecum surprins de lipsa de reacţie a foştilor colegi din PDL ai domnului Nistor. Nişte dosare, ceva, ameninţări cu puşcăria, ceva afaceri dubioase … nimic. Mai că-mi vine să cred că personajul e într-o vacanţă în PC. Sau, poate în misiune.

    Ca să nu mai spun că sunt consternat, de-a dreptul, de lipsa de reacţie a colegilor de alianţă. Pentru că mie unul mi se pare absolut normal ca PNL şi PSD să condiţioneze continuarea colaborării politice cu PC de înlăturarea senatorului Nistor din funcţia politică pe care o ocupă. Să fie simplu membru de partid, da, e ok. Dar, acum, alegerea sa într-o funcţie atât de înaltă într-un partid membru al USL e o piatră de moară de piciorul alianţei. De ce?

    Fiindcă, în această ţară, sunt milioane de oameni care au suferit şi suferă în urma legilor votate de indivizi ca Nistor. Legile austerităţii, legea pensiilor, legea salarizării, codul muncii, legea educaţiei etc., sunt legi aberante, votate de majoritatea creată în jurul PDL. Sau, mă rog, sunt legi asumate de guvernul Boc şi confirmate de această majoritate, inclusiv prin aberanta procedură a „legării de scaun”. Eu sunt unul dintre aceşti oameni. Şi dorinţa mea este aceea ca toţi cei care au permis, prin votul, sau prin atitudinea lor, ca aceste legi să fie adoptate, să nu beneficieze de votul meu! E votul meu, îl dau cui vreau, dar celor care au dat şi au aplicat aceste măsuri aberante, nu. NU!

    Şi-acum ce să fac, domnilor Ponta şi Antonescu? Ce să fac cu votul meu la parlamentarele de anul viitor? Să-l dau USL-ului, ştiind că, prin aceasta nu fac altceva decât să votez o lipitoare ca Nistor? Asta să fac? De ce să nu-l dau lui Cozmâncă, lui Vadim sau lui Diaconescu? De ce? Cu ce sunteţi voi mai cinstiţi, mai corecţi, mai oneşti?

    În 2012, ca de fiecare dată până acum, diferenţa nu va fi făcută de programe şi ideologii! Când au contat programele şi ideologiile? Mai întâi ideologiile: cine se pricepe la aşa ceva? Cine votează ideologic? Vot ideologic, în România? Să fim serioşi, nu există aşa ceva? Ce ideologie are PDL? Dar UDMR? Apoi, programele. De fiecare dată, fiecare a promis ce-a vrut. Şi, s-a ţinut cineva de promisiune? Cine, când? S-a ajuns până acolo încât nu doar promisiunile să fie ignorate, ci şi legile sau hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii.

    Într-o astfel de situaţie, când ideologiile şi programele nu contează, diferenţa e făcută fie de resursele materiale şi logistice, fie de organizare, fie de calitatea oamenilor. În ceea ce priveşte resursele, PDL nu se compară cu USL. Şi nu vorbesc de fraudare! În ceea ce priveşte organizarea, USL visează! Nu ştiu ce visează, dar, în teritoriu, organizaţiile sunt varză! Am informaţii, nu una, o grămadă, cum că uniunea nu funcţionează, pur şi simplu, în diverse structuri. Ceea ce se întâmplă la Bucureşti este important, dar şi ceea ce se întâmplă în teritoriu. Ca populaţie, şi, implicit, ca potenţial de vot, capitala reprezintă 10%. Hai, 15%. Asta fără să socotim că bucureştenii nu prea ies la vot. Restul de 85% îl reprezintă provincia. Acolo se va decide, de fapt, soarta ţării.

    Ce se va rezolva, până în 2012, în privinţa organizării? Nu ştiu, şi îmi e greu să fac estimări. Dar, eu cred că USL trebuie să puncteze decisiv la ultimul capitol. Dar nu cu indivizi recrutaţi de la PDL, PUNR sau UDMR! Nu, nu, nu, de o mie de ori nu!

    Dacă USL nu înţelege lucrul ăsta, atunci ar fi bine să se pregătească încă de pe acum de opoziţie. Nu pentru încă patru ani de opoziţie, ci pentru mult mai mulţi. Pentru o opoziţie perpetuă, sau cel puţin până la schimbarea totală a garniturii actuale. Fiindcă, dacă în 2012, USL nu va scoate ţara din mâinile PDL, eu unul nu-i voi ierta niciodată!

    O ţară este normală atâta timp cât lucrurile şi acţiunile au consecinţe. Într-o ţară normală nu este posibil să votezi anumite legi şi apoi să câştigi alegerile cu echipa care s-a opus acelor legi. Nu am nimic cu Vasile Nistor şi cu alţii ca el. Cred că oamenii evoluează, iar asta îi face să-şi evalueze diferit, în timp, ideile şi acţiunile trecute. Răzgândirea, atunci când este autentică, este un proces îndelungat şi dureros. Nu poţi, pur şi simplu, să ieşi în faţa oamenilor şi să spui: tot ceea ce am făcut până ieri a fost o prostie, un lucru rău, dar de-acum voi face numai lucruri bune. Nu ai credibilitate, nu ai decenţă. Şi, fără credibilitate, şi fără decenţă, orice proiect e sortit eşecului. Inclusiv proiectul USL.

    Sper să nu fie aşa.

    P.S.: Dacă nu ştiţi cum arată oranjgutanul pe dinafară, îl puteţi vedea pe youtobe într-un filmuleţ de campanie. Nu, nu spune niciun cuvânt, nu o face, de altfel, nici în parlament, aşa că …

  12. off-topic:

    HA HA :
    A aparut „romanul de serviciu”, „de tip nou”, evident.
    Deocamdata il stim doar dupa nickname:
    – Castelul de nisip

    Chiar imi puneam intrebarea cine va fi primul …

Comentariile sunt închise.