Pentru că multi vor să înteleagă procedura concretă prin care 500.000 de cetăteni chiar pot schimba destinul României, le indic aici Legea 189 din 1999. În baza acesteia se poate forma Comitetul civic de initiativă care face posibil acest demers; fără acest caracter civic, popular, fără trezirea la viată a României Tăcute, profunde, o initiativă de gen nu are o valoare morală autentică.
Puterea constitutională reală a fiecărui român e mult mai mare decât si-ar dori-o cei care se ascund astăzi în spatele unei majorităti parlamentare care falsifică vointa electoratului din anul 2008.
® SOMNUL NAŢIUNII
Se lasă tare greu românul deranjat ,
Din somnul său atât de dulce ;
Dar şi-atunci când el s-a deşteptat ,
A mers rapid … ca să se culce .
pai sa se trezeasca o data! si bine…
draga Romania, dupa cum vezi ti se da.. mura-n gura. Fara rug ;)
Ok…comitetul de initiativa presupun ca deja e stabilit. Cine semneaza?
De cand s-au instalat la guvernare,
N-au stiut decat sa-si umfle ale lor buzunare
Si nu cu aer comprimat,
Ci cu fonduri europene, neincetat
Distrugand mintenas o tara intreaga,
Mult mai rapid ca oamenii sa inteleaga.
Posta Romana facuta “posta” de Portocalia Flatulenta,
Ce a sodomizat Romania cu o diabolica perseverenta.
@Codrin: Pai cetatenii semneaza si banuiesc ca vor fi mai mult de 500 000 avand in vedere situatia politica aberanta in care trebuie sa suportam un Basescu presedinte pana in 2014.
:( Simt că am scris de pomană comentariile mele de pe antepenultima postare. :(
@ Codrin: Nu cred. După părerea mea, ar trebui să fie o institutie deschisă tuturor celor care doresc să se implice. @ Bibliotecaru & Valeriu Mangu: Absolut deloc, am studiat cu atentie argumentelor dvs.- pentru care vă multumesc – si sunt convins că au făcut-o si initiatorii civici. Răspunsul ar trebui să vină, implicit, în expunerea de motive. Eu cred că există argumente juridice solide pentru caracterul constitutional al fiecărei propuneri.
se vede ca stiti constitutia in amanuntime…inseamna ca va faceti bine treaba ca senator
cetatenii au uitat ca tara e a lor…nu a tagmei politicianiste…
daca pleaca sa plece mai repede
PROMISIUNI, PROMISIUNI
O tânără şi frumoasă, căsătorită cu un parlamentar român, supusă unui control ginecologic, îl surprinde pe medic prin nedeflorarea organului, drept care o întreabă :
– De când sunteţi căsătorită ? Cum e posibil ?
– De 10 ani, doctore. Promisiuni, promisiuni de… pedelist ! Asta e…
– !!!
Eu nu pot face parte din comitetul de initiativa dar pot aduna semnaturi ca voluntar si pot semna lista si eu si ai mei.
Asteptam vesti, poate prin e-mail sau alt fel de cale de comunicare !
Va doresc O Zi Buna ! :)
@DV: Mi-am dat seama azi ca nu e stabilit comitetul de initiativa :-) .
Ar fi un veritabil exercitiu de democratie pentru romani, chiar daca aceasta initiativa va avea sau nu sanse de reusita.
foarte bine ca v-ati gandit la acest lucru, oamenii simplii au nevoie de peroane publice care sa vorbeasca in numele lor
obrazniciile lui basescu par a nu mai avea limita de la o zi la alta.
se pare ca romania da semne de trezire..ar fi bine sa ne mobilizam cat mai repede
semnez oricand o astfel de initiativa
S-a format Comitetul civic? Ce trebuie sa facem sa-l sustinem? Acestui om,daca se poate numi asa, care ne-a saracit atat pe noi cat si tara pe de o parte, si ne-a facut de ras in strainatate,trebuie sa-i aratam lungul nasului!
cu siguranta, romanii s-au trezit. au fost treziti de palmele pe care le-au tot primit de la statul talhar
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
1) O dispozitie legala poate sa fie neconstitutionala intr-un sens si constitutionala in alt sens. In aceasta directie exista un caz notoriu – cazul Remus Cernea – in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei. Rezultatul este ca dispozitia respectiva este scoasa din vigoare indiferent de existenta constitutionalitatii intr-un sens.
Dar Curtea Constitutionala nu da certificate de constitutionalitate a unei dispozitii legale, a unei initiative legislative cetatenesti, a unei initiative de revizuire a Constitutiei, ci, la o adica, doar certificate – mai precis, decizii – de neconstitutionalitate. Degeaba va veni asadar Comitetul de initiativa cu argumente ca initiativa este constitutionala intr-un sens ori ca este oportuna; daca initiativa este neconstitutionala macar intr-un sens, Curtea are datoria s-o respinga. (Va urma)
Al dvs., Valeriu Mangu
De anul acesta, romanii vor trece la fapte. Schimbarea o sa inceapa anul acesta.
[…] Dan Voiculescu Trezirea Romaniei Tăcute […]
Domnule Senator,
postez la dumneavoastra pe blog o postare care am facut-o mai devreme pe blogul lui ponta pe care el a aruncat-o in „trash”. Este un fel de scrisoare deschisa. Ma intreb ce fel de politican este ponta daca nu considera necesar sa raspunda la intrebarile unei persoane cu drept de vot ? Cum crede el ca va castiga voturile acelor romani care tot ce doresc este sa dispara „securitatea”/SRI din viata lor, el care cenzureaza intrebarile legate de pozitia lui fata de SRI? Are ponta cea mai mica idee cam la ce numar se ridica aceste voturi? Daca acum cand este doar unul din liderii opozitiei decimate de ciuma portocalie considera ca nu trebuie sa raspunda la intrebarile noastre, ce va face atunci cand se vede prim-ministru? macar boc raspunde cu limba lui de lemn cand i se pun intrebari incomode….
SimP
August 3, 2011 at 6:27 pm #
Domnule Ponta,
tu iti dai seama ca daca astepti tacticos alegerile din 2012 prezenta la vot va fi sub 20%?
Adica tu astepti ca populatia sa te voteze din disperare? Vrei voturi nu pentru ceea ce esti si ce faci ci voturi din ura impotriva lui boc si basescu? De ce sa iti dau tie (USL) votul meu cand nu ai facut nimic sa opresti dezastrul portocaliu? Cel putin Geoana a reusit sa faca sa treaca o motiune impotriva guvernului boc nr…care o fi fost el. Tu nu ai facut absolut nimic decat vorbe in vant. Cu ce esti tu mai bun decat boc? CU CE? Te-ai purtat ca o tenie pentru USL subminand orice efort de suspendare a lui basescu. Basescu afirma ca el este “seful statului” si e stapanul executivului, legislativului si justitiei iar tu nu vezi motiv de suspendare un presedinte care nu isi cunoaste atributiile si nu cunoaste Constitutia.
De ce nu i-ai reamintit semidoctului Cotrocenilor ca el este doar Presedintele Romaniei si este doar parte din “executiv” alaturi de guvern?
Iti convine ce face basescu si iti freci palmele de bucurie de dezastrul pe care il face din tara asta pentru ca sa poti da vina pe el tot timpul cat vei fi prim-ministru?
Domnule Ponta, la ora actuala “serviciile” fac politiei politica marsava:asculta telefoane, oameni incomozi regimului dispar sau sunt sinucisi .. un adevarat genocid. Care este pozitia ta fata de aceste “servicii” in afara faptului ca detii recordul de a avea ca nasi sefii SRI si SIE? Crezi ca varsta dumnitale iti confera imunitate fata de acuzatiile de securist? Daca luam in calcul ca SRI se comporta exact (daca nu mai rau) decat fosta “Securitate” locul tau nu e departe de cel al lui Plesita. Daca e asa, cum iti poti permite sa imi ceri mie si celor scarbiti de “securitate” votul in 2012?
Daca ai cat de putina decenta si dorinta ca Romania sa fie salvata din ghearele portocaliilor si a “securitatii”, ti-ai da demisia din functia de sef PSD si ai lasa pe altul mai “nepatat”. Deciziile tale legate de viata ta publica si cea personala te-au patat iremediabil.
Prezenta ta la conducerea USL va aduce o prezenta la vot absolut minima in 2012.
Sa auzim de mai bine si de fapte decente.
Initiativa de suspendare trebuie tratata cu tact. Cu mare grija. De data aceasta, trebuie sa se realizeze. Altfel, Basescu o sa se razbune din nou pe romani – iarasi o sa le taie pensiile, salariile etc.
TREZESTE-TE RONAN DRAG / NU MAI LASA CAINI SA TE MANANCE / IA PE CEI DRAGI CU TINE / SI HAI CA SA MUSCAM SI NOI DIN EI /SA VADA CAT LE E DE BINE !
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(Urmare)
2) Dupa cum a aratat dl. Bibliotecaru intr-o postare anterioara, Constitutia este – ori trebuie sa fie – summumul imperativelor si, respectiv, principiilor fundamentale privind nasterea vointei poporului si, respectiv, transformarea ei in fapte. Normele constitutionale, fiind norme de organizare PRIMARA, urmeaza a fi executate, de principiu, doar de organele reprezentative ale poporului. Corelativ, doar acestor organe li se aplica. Constitutia mai trebuie sa specifice care sunt FUNCTIILE fundamentale ale acestor organe, ale statului, ale unor autoritati publice fuindamentale ale statului, ale administratiei publice subiacente, precum si ale cetatenilor. Rezulta asadar ca nu este de esenta Constitutiei stabilirea unor dispozitii cu caracter de sanctiune. Nu intra o asemenea sarcina in logica acestui act – daca am admite astfel, ar trebui sa admitem si ca un arhitect ar avea dreptul ca in planul pe care il intocmeste pentru o casa sa scrie si cum anume urmeaza sa fie folosita baia ori cu ce tip de faianta sa fie placata etc. Este inadmisibil.
Dar, desigur, in Constitutie se poate, pana la urma, profitandu-se de lipsa de instructie in domeniu a cetatenilor, inscrie orice. De ce n-am scrie atunci si ca in Romania nu pot exista decat maxim doua partide ori chiar unul, ca averea ce depaseste un milion de lei urmeaza sa treaca in proprietatea statului, ca nu pot exista decat maxim doua televiziuni private ori chiar niciuna etc. etc.?
Nu exista, domnule profesor si senator Dan Voiculescu, decat o singura constructie a statului legitim, asa cum nu exista decat o singura constructie anatomica a fiintei umane.Orice abatere majora de tip functional ori arhitectural face statul nelegitim, dupa cum orice abatere majora cromozomiala ne conduce spre alta specie ori chiar alt gen.
Constructia statului legitim este cea data de textul nemodificat al Constitutiei – deci de cel din 1991. Revizuirea textului respectiv, pentru a fi legitima, trebuie sa respecte regulile si principiile constitutionale de revizuire, opera care este extrem de complicata si care in 2003 a esuat prin falsificarea asa-zisei Legi de revizuire, sa nu atinga constructia LOGICA a republicii, apoi o serie de valori. De principiu, o revizuire a Constitutiei trebuie sa vina in intampinarea unei nevoi ZONALE, nefiind permisa o revizuire a sistemului fundamental, a carei logica a constructiei si a functionarii este unica. (Va urma)
Al dvs., Valeriu Mangu
Cand va angajati la o firma uitati-va bine daca pe acolo e ceva de furat! Apoi faceti si comitete de initiativa sau excursii la manastirile din Bucovina!
Societatea civila are aceasta forta, de a suspenda un impostor, un individ care a sfidat si a mintit tot timpul.
UN PREŞEDINTE DE 0,6% RETING
– Bibilă ! Hai trage apa şi vin-o că e Traian Băsescu la televizooor !
– Fără mine ! Nu dau eu plăcerea scaunului pe ăla…Dă-mi Evenimentul Zilei.
nu mai are nicio sansa de scapare presedintele basescu. il paste suspendarea. and this time, it’s for real
@ cezaringinerfizician
Bai inginerul si fizicianul lui peste prajit la soare, inainte de a face pe-a desteptul pe blogul acesta, mai invata si tu gramatica pentru a nu scrie mai prost decat un pusti care urmeaza gimnaziul la scoala ajutatoare , cursuri fara frecventa, invatamant la mare distanta de carte.
Cum dracu’ ai mai facut si tu facultatea daca esti atat de analfabet ? Nu te-a observat portarul ca mirosi a prost …pregatit ?
Sustin acest proiect de revizuirea constitutiei.
Evident ca Basescu se teme de suspendare. Daca ne gandim numai la dosarul flota, Basescu ar trebui bagat la zdup.
În ultimii 6 ani, România a avut președinte ? Sincer, nu cred că România are președinte. Suntem izolați din punct de vedere politic pe plan extern datorită lui Băsescu.
Basescu trebuie sa inteleaga ca, in Europa, nu conteaza ca esti un lider care da din gura retoric. In Europa ti se cere sa ai institutii, legi si procedee democratice.
@Reaganomics – ai mare dreptate; dar sa nu uitsam ca un an e mult pe-aici..
E VREMEA EŞAFODULUI
Nu bani, nu glojdeală, nu ţoale
‘mi dădură forţa de-a trage la foale.
Vreau fierul rău să îl călesc în sânge,
Sugrumând fiara nebună ce plânge !
Să-ţi fie ruşine, în veci, Dinu Patriciu,
Ca-i dat în vileag caseta, aia, cu piciu’,
Pe care un bou agramat o combate
Din dosul cartoanelor ( !?) neechivalate.
Să-mplinesc sentinţa civilă la moarte,
Jucându-i destinul pe-o singură carte,
Să satur cu leşu-i, flmânzi maidanezi ;
Române, salvează-ţi onoarea ! Cutezi ?
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(Urmare)
3) O expunere de motive nu poate, evident, sa inlature caracterul neconstitutional intrinsec al unui text. In varianta nerevizuita a Constitutiei exista o dispozitie care ingaduia iesirea pe calea legii din matricea Constitutiei – (re)votarea de catre Parlament cu 2/3 din numarul membrilor lui-, dar aceasta posibilitate a fost inlaturata din nestiinta.
Propunerea dvs. poate sa li se para unora necesara, oportuna etc. Eu insumi am gandit candva formula privitoate la dublarea pedepselor pe care o avansati, dar nu ma pot asocia totusi initiativei dvs. din motivele pe care le-am expus mai sus, dupa cum nu ma pot asocia nici initiativei de revizuire a Constitutiei a Presedintelui Romaniei din motivele pe care, in parte, le-am expus pe blogul dvs., dar si datorita celor expuse de Curtea Constitutionala, precum si altora.
(Va urma)
Al dvs., Valeriu Mangu
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(Urmare)
Legea la care faceti trimitere este extrem de saraca in dispozitii cu caracter procedural cand este vorba despre initiativa de revizuire venind din partea cetatenilor. De pilda, carei Camere a Parlamentului trebuie transmisa initiativa?
Dar, de fapt, care este procedura legitima si, respectiv, constitutionala de revizuire?
In cateva randuri am aratat in blogosfera care este – ori trebuie sa fie – aceasta procedura. Toata lumea insa tace. Atat in 2003, cat si in prezent, initiativele au debutat nelegitim si neconstitutional. In 2003, initiativa s-a finalizat, cum spuneam, prin falsificarea asa-zisei Legi de revizuire, cu ocazia republicarii textului adoptat de Cele doua Camere in 18.09.2003.Asa se face ca despre initiativa recenta a Presedintelui Romaniei am aflat de la tv., cand, in mod firesc, trebuia sa aflam din Monitorul Oficial – de observat ca legea pe care o indicati prevede ca in cazul initiativei legislative cetatenesti textul initiativei trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial.
Pasii procedurii legitime si constitutionale de revizuire i-am expus, in majoritatea lor, pe site-ul Asociatiei Proiect Semper Fidelis,, unde pot fi consultati de oricine.
Rezulta din expunerea pe care am facut-o la locul citat cu privire la procedura de revizuire ca legislatia existenta, dupa cum am aratat, subtire in materie, este ea insasi neconstitutionala. Or, este inadmisibil de pornit la revizuire pe baza unei legislatii neconstitutionale, ca sa nu mai vorbim despre nelegitimitatea si neconstitutionalitatea intrinseca a acesteia.
(Va urma)
Al dvs., Valeriu Mangu
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(Urmare)
Principalii pasi procedurali privind revizuirea Constitutiei sunt expusi pe:
https://www.semperfidelis.ro/print.php?news.801
(Va urma)
Al dvs., Valeriu Mangu
din curiozitate am citit pe realitatea ceva de subiect si am zambit …toata povestea asta suna „ajutati-l pe Voiculescu sa i-o traga lui Basescu” … am o premonitie trista pt Voiculescu …
@mogul
Dom’le, eu am o premonitie si mai sumbra pentru Ardeal. Basescu a vandut Ardealul UDMRului daca Voiculescu nu reuseste sa mobilizeze lumea sa-l suspendam pe basescu pana in 2012. Mare parte din primariile din Ardeal , in care maghiarii sunt minoritari , vor avea primari UDMR .
Din cauza
-unui singur tur care desemneaza castigatorul primariilor
-teniei ponta care prin inactiunea lui „convinge”/dezgusta electoratul sa nu mearga la vot
se va ajunge ca majoritatea Ardealului sa aiba primar un UDMRist.
Pare imposibil dar e logic. De ex un oras care are 10% populatie maghiara. Daca prezenta generala la vot este de 20% si ungurii merg toti sa voteze inseamna ca cele 10% din voturile ramase, exprimate de romani, se vor imparti intre USL si PDL/UNPR deci cu un singur tur de alegeri, castiga primaria UDMRul. In felul asta ungurii pot „lua” toate primariile in localitatile in care procentul maghiarilor este jumate din prezenta la vot.
Cu ocazia asta basescu va convinge „partidul unic” USL ca e nevoie ca toate partidele romanesti sa se uneasca impotriva pericolului maghiar, formand in acest fel partidul super-unic USL-PDL, o varianta mai „frageda” a „vestejitului” PCR!
Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie RSR , in frunte cu presedintele jucator tovul basecu !
Sper sa ne mai auzim….
exercitiul democratic in romania este o chestiune destul de fragila. ar trebui ca opozitia sa se faca auzita mai bine
@adi martinescu respectarea institutiilor e o mare problema. ar trebui ca politicienii sa vada dincolo de interesul lor personal
puterea in primul rand e a noastra asa ca ar trebui sa avem un cuvant mai puternic de spus
@ simp
poate ai dreptate poate nu …nu stiu nu comentez . ce stiu si nu vrea Voiculescu sa creada ca el e cea mai neinspirata persoana sa faca campanie anti-basescu compromitand practic si dreptatea care exista undeva in acest dmers
Iancu YYY sufletul corpului meu a ramas in constiinta voastra. Visele voastre,sperantele voastre au urmat sufletul meu. Amandoua imi spun ca lumea trebuie schimbata. Oamenii sa respecte intotdeauna oamenii,oamenii sa respecte intotdeauna natura daca vor sa fie ocrotiti de natura.Ultimul avertisment: Incetati definitiv cu dispretul fata de om caci omul primitiv de ieri,evoluat de astazi si intelept de maine va fi nevoit sa schimbe aceasta ticalosie infuzionata in lumea umana de cei bogati si desfranati, aroganti si nesimtiti, parsivi si escroci, falsi si tradatori.Exprimati-va opinia la apelui lui Iancu…O lume noua.
Comentariile sunt închise.