Care sunt previziunile voastre pentru evolutiile politice ale anului 2013? Liniste? Confruntare? Justitie? Abuz? Rupturi? Unitate?
Care sunt previziunile voastre pentru evolutiile politice ale anului 2013? Liniste? Confruntare? Justitie? Abuz? Rupturi? Unitate?
@ Dan Voiculescu
Cred că marea chestiune a anului 2013 va fi pierderea poziţiei de preşedinte al PNL de către actualul preşedinte Crin Antonescu. Aşa că politica românească va încerca toate variantele pe care le sugeraţi mai sus. Aş mai adăuga o condimentare de cotrocenism.
Apropo… Domnule Voiculescu, am observat că în grupul parlamentar PSD există şi UNPR. Am observat că în grupul parlamentar PDL există PNŢCD şi FC. Am observat că în grupul parlamentar PNL nu mai există PC, PNL şi PC au grupuri parlamentare diferite. Are o semnificaţie anume acest fapt?
Va raspund cu placere ,Domnule Profesor. DECI :::Cine spera in LINISTE cu Basescu presedinte este CIOR si NATANG. JUSTITIA va fi o DUGHEANA basista, si asta exact atata timp cat Basescu insusi nu va fi JUDECAT si PEDEPSIT . ABUZUL este si DEFINITIA si ESENTA regimului Basescu. RUPTURA (intre cei ce lupta contra acestui regim) este echivalentul TRADARII. Si al PACTIZARII cu regimul . UNITATEA (intre noi toti, cei ce de 8 ani speram ca vom scapa tara de acest malefic ins), este OBLIGATORIE. Iar CONFRUNTAREA este un lucru barbatesc , nu LAS. Nu poti semna „neagresiuni” cu Basescu decat daca vrei sa PIERI. Cine asteapta prea mult , NU MERITA !! Cam atat….
AMESTEC DECISIV
LINIŞTE în casa de nebuni, curată ironie !
CONFRUNTARE-ntre părinţii divorţaţi, bădie.
JUSTIŢIE într-un stabiliment cu şase sute,
ABUZ de-ncredere;n-o mai lungiţi că pute…
RUPTURI de perineu la naşterea drepţăţii,
UNITATE la Universitate, nou front al libertăţii.
NOUTĂŢI TV
La cererea d-lui Dan Voiculescu „Grupul sud-coreean Samsung a prezentat la Las Vegas un nou televizor la care doua persoane pot urmari doua filme sau programe diferite in acelasi timp, gratie unui ecran de noua generatie denumit electroluminescent (OLED sau OEL), relateaza AFP.”
Scopul este eminamente democratic, ecranul împărţindu-se, funcţie de procentul de popularitate al USL(94%) şi Guvernator(6%).
Una este să apară prostia Guvernatorului pe toată măreţia ecranului, şi alta pe o suprafaţă cât unghia degetului mare de la stânga strecurat strategic printre arătător şi mijlociu.
Dupa inducerea ideeii de pierdere a suveranitatii europenilor, pierdere ce va usura si grabi globalizarea, conducerea in bloc precum cazul SUA si a viitoarelor SUE, un alt obiectiv este suprimarea tendintelor nationaliste (si implicit a valorilor si traditiilor nationale, precum la noi, Eminescu, Paunescu, Nicolaescu etc). Iluminatii, ce dirijeaza indirect crearea SUE ca treapta a procesului de globalizare, isi pierd rabdarea vazand o oarecare stagnare in indeplinirea obiectivelor lor. Cazul implicarii fortelor externe la Referendum (nu mai mentionez si modalitatile…) confirma teama ca o tara ca Romania ar putea fi o scanteie ce ar deranja si alte componente ale sistemului. E adevarat ca noi toti am dorit sa accedem la NATO si UE, ceea ce nu e gresit, DAR pana si popoarele proprii celor ce conduc lumea din umbra vor fi intr-o situatie comuna cu a noastra. Noi suntem cobai mai repede decat ne gandeam si datorita unei conduceri usor de manevrat si de atras, cu un trecut compromitator si nu numai la nivel national. Incercati pe Google: “Scoala oamenilor liberi – Mister, fenomene paranormale, secrete si morti stranii in Bucegi”, pentru a mai adauga niste elemente celor descrise pana acum.
Domnule profesor, cred ca pot presupune cu SUCCESURI (sic !) ca nu va deranjeaza daca voi Inveseli putin aceasta pagina.Iata despre ce este vorba .Personal, cand ma refer la URACIUNEA de „justitiara” Monica Macovei folosesc numele ei COMPLET. Adica Monica-BERIA-Macovei. Ma tot intreaba cititorii, mai ales GDS-istii de unde am scos aceasta porecla. Dupa parerea basistilor Abjecta! Chestie de gust, bine-Inteles. Le-am raspuns mereu, cu amabilitate . IATA cum arata povestea. ::: OARE de unde isi trage „domnisoara” Macovei cognomen-ul pe care i l-am atasat ?? Evident, nu prin faptul ca ar fi dumneaei fioroasa si puternica ca Beria ; asta ar fi o gluma ridicola. Dupa cum se consemneaza in istorie, Lavrenti Beria era foarte afemeiat ; la limita de a fi obsedat sexual . Fiind un ins urat, nu putea avea succesul normal, masculin ,pentru a accede la diverse domnisoare. Era insa unul din Puternicii regimului, ca sef NKVD. Asa ca isi permitea cam orice: rapea si sechestra cam aproape tot ce Ii placea ; de predilectie actrite. Ei bine ,stiind eu cat de frumoasa este Moni Macovei am avut o revelatie. Se facea ca erau CONTEMPORANI.Ea si Beria. Si intr-o frumoasa dimineata, Moni se plimba in jurul ZIDULUI KREMLINULUI. Era IMBUJORATA , dar si ganditoare !! SE gandea ADANC, la Anticoruptie !! Cand, a aparut, ca din pamant, Lavrenti Beria. Era, ca deobicei CIUFUT. Cand insa a vizionat-o pe miss MACOVEI, proaspata si diafana cum o cunoastem, temutul BERIA a INMARMURIT.Ei ,ce aud de la dumneavoastra, cititorilor ?? CA A RAPIT-O pe Macovei !?!? NU, pentru ca fiara de NKVD-ist s-a rusinat si s-a speriat in acelasi timp. De maretia si de frumusetea Monichii !!! Da` si ca auzise despre ea ce Prokuroare periculoasa este !! Si, ce credeti ca i-a trasnit prin mintea lui de Gruzin : A cerut-o de SOTIE,avand lacrimi in ochi de multumire pentrul Domnul-Dumnezeu. Cu umilinta,dar si cu Recunostinta !! Ca i-a scos in fata, la zidul kremlinului, pe cea mai frumoasa si dulce muritoare!! Nu numai din Uniunea Sovietica, ci de pretutindeni. Asta a fost, cititorule, viziunea mea. V-am spus-o la toti. Ca sa stiti cum a devenit gratioasa Monica Macovei cunoscuta de noi toti si in special de EUROPA ,sub frumosul si simpaticul si istoricul nume de BERIA-MACOVEI !!
Fantastic noul nume de femeie maritata al Monicai Macovei. Serban i-a descoperit numele de doamna : Beria-Macovei !! Bravo, stimate domn : mi-a placut grozav postarea dvs. Felicitari deci. Si jos Basescul si sluga sa anti-romaneasca Beria-Macovei. Destul au jumulit si tradat impreuna romania !! Parca ar fi Ceausescu si Analfabeta lui. Basescu fiind „analfabeta” !! Desi minte ca e inginer. !!
Certurile din interiorul Alianţei pentru Integrare Europeană vor continua şi în 2013, în aceste condiţii există pericolul să cadă guvernarea. O spun unii analişti politici, care se arată sceptici şi în privinţa progreselor pe care ar putea să le înregistreze autorităţile în soluţionarea conflictului transnistrean.
Eu sper ca in viitor, sa nu mai avem de aface cu justitia in felul acesta, adica Basescu sa-si ia labele de pe ea
Sper sa exista o unitate in cadrul USL, sa continuam cu ce am inceput, totul merge spre bine
Speram intr-un an mai linistit din punct de vedere politic care ar putea fi asigurat prin nedestramarea USL.
Cu simpatie si respect domnului Senator Dan Voiculescu !! Vreau ca in 2013 sa fie in sfarsit Justitie !! Adica judecarea lui basescu pentru toate relele ce le-a facut romanilor !! Cu multa admiratie lui Serban pentru Beria Macovei !! Asa se explica dusmania acestei cotoroante urate pentru romani. Pentru ca nu e romanca, e sovietica nenorocita !! De aia o si chiama Beria !!
Vreau ca 2013 sa fie in primul rand anul confruntarii finale cu basescu. Caci de aceea am votat asa 70% din noi !! Acum,dupa alegeri acesta este ,orice s-ar spune, mult mai slabit.Daca insa va fi lasat in continuare sa uzurpe Prezidentia,atunci ,este posibil sa gaseasca noi metode de a ne face rau. Doar a mai dovedit acest lucru. Si nu o data !! Deci,un Aviz serios amatorilor de „coabitari ” !! In alta ordine de idei, aceasta beria-macovei, cum vad ca o cheama, ( bravo cu felicitari domnului Serban !! ) trebuie judecata pentru tradare. Nu este o figura de stil,este un fapt.Vazut si stiut de multe milioane de cetateni. Nu poti sa faci atatea rele tarii si sa nu primesti ce meriti !! Ne-am dovedi o natiune slaba,si ne-am merita soarta !!
liniste. unitate. justitie. confruntare. rupturi. In aceasta ordine.
2013 va fi un an al unitatii temporare.
http://codrinscutaru.blogspot.ro/2013/01/analiza-politica-partidele-politice-la.html
Analiză politică: Partidele politice la debut de an
Anul 2013 debutează pe scena politică cu o preluare a guvernării de către USL, după câștigarea alegerilor parlamentare, concomitent cu o reașezare a partidelor politice, în sau în afara alianțelor.
Deși USL are o majoritate clară în Parlament, anul 2013 nu poate fi unul liniștit deoarece este, pe de o parte, unul al presiunilor posibile datorate așteptărilor electoratului frustrat de trei ani de criză structurală, așteptări care pot fi îndeplinite doar parțial, iar pe de altă parte este un an al provocărilor economice după trei ani de criză mondială și structurală internă a României, cu date clare pentru decontul față de instituțiile financiare internaționale.
Cu alte cuvinte, 2013 este anul în care angajamentul față de români va concura cu angajamentul față de FMI.
Cum se vor orienta partidele și principalii lideri politici în acest context?
PSD
PSD este primul partid din USL care a anunțat deja un nou congres în Aprilie. Va fi cel mai probabil un congres în care se va solidifica grupul de susținere al lui Victor Ponta din partid și care îi va reconfirma mandatul pentru conducerea partidului.
În același timp, acest congres va marca fuziunea PSD cu UNPR, astfel încât cel de-al patrulea partid din USL, de orientare centru-stânga revine la matcă. Această fuziune poate relua niște asperități locale de rivalitate între PSD-iști și UNPR-iști, dezamorsate însă în mare parte de alegerile parlamentare unde liderii principali ai UNPR au devenit parlamentari sub sigla USL.
Liviu Dragnea își va solidifica poziția a doua în partid concomitent cu trecerea către o figură de tip politician național, de la cea de baron local.
PSD va avea un congres triumfalist de stânga, estoinat a solidifica segmentele de militanți mulțumiși de rezultatul alegerilor.
Este puțin probabil să apară excluderi, sau cel puțin excluderi marcante.
PNL
PNL va organiza probbail congres până în Martie-Aprile, congres care îl va reconfirma pe Crin Antonescu ca lider absolut al partidului, după câștigarea celor mai importante rezultate din punct de vedere politic pentru partid, prin intermediul proiectului alianței cu PSD în cadrul USL și crearea unui front comun anti-PDL.
Cu toate că există nemulțumiri legate de Antonescu în partid, seria de lideri care îl contestă nu poate veni cu argumente logico-pragmatice. În politică câștigătorul rămâne la masă și Crin Antonescu va fi reconfirmat candidat USL la președinție.
Echipa sa din cadrul partidului îți va solidifica pozițiile și dacă se reușește cooptarea unor elemente funcționale și personalități-reper din cadrul fidelilor fostului premier Tăriceanu, atunci e posibil ca PNL să vorbească cel puțin o perioadă pe o singură voce. Nume marcante independente, sau percepute apropiate de Tăriceanu din PNL au fost deja cooptați miniștri precum Varujan Vosganian și Cristian David.
Sunt posibile excluderi ale lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare sau a altor rebeli celebri dar sunt puțin probabile excluderi ale lui Călin Popescu Tăriceanu sau Ludovic Orban.
PC
PC a reușit prin actuala echipă condusă de Daniel Constantin să obțină în 2012 un președinte de Consiliu Județean la Maramureș, un primar de reședință de județ la Deva și la final de an doi minișțri în cabinetul Ponta și obținerea unui grup parlamentar propriu, Maria Grapini devenind ministru pentru un portofoliu important (IMM-uri, mediu de afaceri și turism), care îi va atrage multă popularitate dacă reușește relansarea turismului prin proiecte specifice și asigurarea unui cadru de dezvoltare pentru micii întreprinzători.
Pentru PC este de remarcat transformarea într-un partid cu piloni funcționali în stat și administrație (ministere, grup parlamentar, președinte CJ, primari). Provocarea lui Daniel Constantin și a echipei PC este de capitaliza această reprezentare instituțională de stat într-una politică în 2013.
Profilul lui Daniel Constantin, de lider politic nou, echilibrat, a fost solidificat de rezultatul propriu la primele alegeri parlamentare în care a participat, după ce a coordonat personal victoriile din plan local și negocierile pentru guvern.
UNPR
UNPR are provocarea de a fuziona cu PSD în condiții cât de cât avantajoase. Va fi dificil după rezultatele slabe de la locale dar are avantajul de negociere al echipei centrale de lideri UNPR. În orice caz, ca regulă, partidele mici sunt primite cu destule avantaje în cazul fuziunilor (vezi APR în PNL în anii 2000).
Având poziția de vicepremier pentru Gabriel Oprea, UNPR va veni cu echipa de parlamentari disciplinați în cadrul PSD-ului și va promova nume care deși au rămas în umbră, au avut poziții importante în stat, precum fostul vicepreședinte al Senatului, Laurențiu Chirvăsuță.
PDL
PDL a ajuns să fie principalul partid de opoziție, având un brand politic deși afectat advers de perioada de guvernare 2009-2012, mai stabil decât cel al partenerului de opoziție PPDD.
PDL, ajuns la 15-16% în urma alegerilor locale este obligat să își reconstriască logisitica de partid concomitent cu propunerea unor lideri noi, care să nu ducă cu ei tarele politicilor de austeritate aplicate de Emil Boc.
Acest lucru este dificil de făcut în contextul în care politicienii PDL care au obținut printre cele mai multe voturi la alegeri sunt Anca Boagiu sau Elena Udrea. Crearea unui discurs de opoziție este de asemenea dificil.
Mai e de luat în calcul și o posibilă fuziune cu Forța Civică, care a reușit un număr prea mic de parlamentari. Împrumutarea liderilor FC Mihai Răzvan Ungureanu sau readucerea luoi Gabrile Biriș în prim plan, le poate da un plus de imagine daca sunt foarte bine pregătiți pe argumentația criticii unui USL extrem de puternic.
Politic, cel mai important este pentru PDL să își caute prezidențiabil care să lupte cu Crin Antonescu în 2014.
PPDD
Ajuns la un scor nesperat de mare pentru celelalte partide, PPDD are acum grupuri parlamentare și un cuvânt de spus în Parlament. Minusurile lor sunt construcția pe calapod haotic de partid de lider, precum altădată PRM și lipsa de experiență a celor mai mulți dinre noii parlamentari. Este de așteptat ca USL și PDL să caute să își apropie cât mai mulți parlamentari PPDD și să încerce destructurarea partidului.
Pe de altă parte, este de așteptat ca o parte din parlamentarii PPDD să își joace cartea prin solidificarea poziției în colegiile reprezentate și apoi prin preluarea ștafetei la nivelul grupurilor parlamentare.
Opțiunea PPDD este fie de a se transforma într-un partid de ideologie, cu o anumită orientare indepdentă de creatorul său, fie destructurarea.
UDMR
UDMR începe anul 2013 după o victorie, cea a intrării în Parlament în ciuda pericolelor PCM și PPMT create ca alternatve pentru electoratul maghiar, dar și după o nedigerată înfrângere a neintrării la guvernare. Discursul președintelui Hunor s-a radicalizat împotriva liderilor PNL Crin Antonescu și a fondatorului PC Dan Voiculescu, care nu au susținut cooptarea UDMR la guvernare.
UDMR va juca o carte a opoziției cu care nu sunt obișnuiți.
În afara spectrului politic de mai sus, contextul general va lua în calcul implicările Președintelui, ce se întâmplă în planul justiției și alte variabile românești de analiză politică. Ne-am dori cu toții ca politicienii să ăși aducă aminte că politica este despre leadership și învățare contonuă, nu doar despre manipulare sau ego.
Domnule Scutaru, v-am citit atent analiza. Personal cred ca ati acordat prea putina atentie lui Traian Basescu. Deoarece amestecul sau in politica partidelor nu va inceta. Logistica de care dispune este intacta. Nimic din ea nu a fost DISLOCAT. Capacitatea sa de manipulare ,cu ajutorul cozilor de topor ( cvile sau nu) plantate in interiorul partidelor nu trebuie tratata superficial. Presa ce-l sprijina este parca mai violenta ca oricand. Basescu DOAR PARE mai retras !! Dar nu va inceta sa intervina in toate partidele. Sprijinind desigur elementele distructive, aflate in mod OCULT in slujba sa. Santajul asupra politicienilor adversari nu se va opri. Folosind orice mijloc, oricat de ilegal ar fi acesta . Spectrul politic din Romania nu va intra in asteptata normalitate atata timp cat acest om mai functioneaza ca Presedinte. Mai ales ca unul scos in afara legii de catre Suprema Lege. Adica de LEGEA PUBLICA. Cu respest, Serban
liniste o sa fie numai in momentul in care o sa dispara basecu din fruntea statului
In 2013 sper ca Ponta sa-si ia doctoratul si Basescu sa dea de baut – asta ar insemna coabitare adevarata
Eu vreau monarhie constitutionala.
Sa dea Dumnezeu sa avem liniste…totusi, ma indoiesc.
PREVIZIUNE
Cu-n preşedinte-jucător, într-un an de criză ,
Vom înregistra, din nou, un nefericit bilanţ
Şi oricine o să constate la o simplă analiză ,
Că pisicul nu a vrut să ţină … javra-n lanţ .
Abuzuri din partea justitiei, cu siguranta vor fi o multime.
INOROGUL DIN *ERDOFELEK
Piticul Bok urcat p-un cal de lemn,
Mărit cu lupa 10X, e tot nedemn.
În frunte cu acel cucui făcut cu-n ou,
Se crede inorog, perversul mini-bou.
Jugul politic i-a-nvineţit grumazul ;
Pictat în căcăniu e tot, dar şi obrazul.
Se balegă pe gură, visând la „aviara
Grip”; în hohote de râs sughiţă ţara.
Proverbul cu „fosta-i lele cât ai fost”
Nu-l pricepuşi piticule. Rămâi un prost.
Bre, confundaşi Napoca cu năpârca ;
Pentr-un primar, prea slabă-ţi este cârca.
* Feleac
Speram intr-un 2013 mai putin tulbure din punct de vedere politic. Dar asta depinde foarte mult si de factorul Basescu, al carui comportament va decide la capitolul stabilitate.
Bibliotecarul, Crin nu va pierde presedintia PNL inainte sa o piarda – sau sa o castige pe cea a României…
adica, mai pe scurt, co-presedintia USL – .
@ Neo
Se prea poate să fie cum spuneţi… nu ştiu dacă preţul politic al unei astfel de decizii este rezonabil.
Domnul Ponta a spus o chestiune pe care nici un politician nu a spus-o până acum… chiar după aflarea rezultatelor alegerilor:
„O să fim la guvernare, dar să nu uităm că de fapt munca politică este cea care aduce voturi în Parlament şi după aceea Parlamentul susţine Guvernul. O spun pentru voi şi pentru mine că, sigur, tentaţia cea mai mare este pentru cei care sunt în structurile guvernamentale, trebuie să gândim pentru congresul de anul viitor februarie-martie – conform statutului nostru în cadrul congresului vor avea loc o serie de alegeri – trebuie să gândim o organizare în care partidul să rămână viu, nu să depindă total de Guvern tocmai ca să nu încaseze şi lucrurile astea care ţin de guvernare. Or să treacă foarte repede cei patru ani şi, în 2016, când voi fi lider sau simplu membru, partidul totuşi să intre în alegeri pregătit. O să fie greu să obţinem acelaşi rezultat în 2016, dar o să învăţăm din ceea ce a fost bun şi ceea ce n-a fost bun în perioadele anterioare – ’90 – ’96, 2004 şi, dacă învăţăm şi ne pregătim, putem evita aceleaşi greşeli”
Până acum a lucrat regula ca preşedintele partidului să fie automat candidatul pentru cel mai bun post ce ar putea fi preluat politic, preşedinte al României, prim ministru şi ministru, primar al capitalei… şi aşa mai departe.
Ei bine paralelismul dintre funcţiile din interiorul partidului şi acordarea funcţiilor din exteriorul partidului… este foarte găunoasă şi pentru România şi pentru partid, tocmai că pierderea de imagine a celor care sunt prin ministere, prin Parlament, prin primării… se răsfrânge asupra partidului din care provin şi afectează zeci de mii de membrii care nu au nici o treabă cu activitatea politică din afara partidului.
Din acest motiv practic apare o subordonare politică între parlamentari şi Guvern (parlamentarii care nu susţin guvernul format de propriul partid sunt daţi afară din partid, parlamentari care susţin guvernul în loc să fie în „opoziţie” alături de partidul din care fac parte sunt daţi afară din partid… deci un şantaj ce induce subordonare şi vot imperativ), ceea ce constituie o relaţie „pe dos” decât natura instituţională, pentru că instituţional natura politică a Legislativului trebuie să inducă natura politică a Executivului, şi nu invers. Din acest motiv am trecut toţi aceşti ani prin „problema Traian Băsescu”, subordonarea PDL şi aşa mai departe.
Iată că domnul Ponta vine cu un curent inovator, separarea guvernării USL de dimensiunea de partid a PSD. Nu m-aş mira deloc să nu candideze la viitorul congres pentru funcţia de preşedinte al PSD, tocmai pentru a eficientiza această separaţie.
Dacă ar fi după mine, eu aş introduce în Constituţia revizuită obligaţia ca cei care candidează pentru preşedinţia României să nu fi fost membrii de partid timp de 10 ani înainte de ziua alegerilor. Cred că este singura cale de a rupe legătura între un preşedinte definit instituţional ca apolitic şi un partid politic.
Domnule Voiculescu,
ma uit cu stupoare cum reporterii de la Antena 3 declara ca politistul presupus violator a trecut testul poligraf si deci e probabil sa fie nevinovat!
Domnule Voiculescu, testul poligraf nu este admis in justitie pentru ca sunt indivizi care sunt antrenati sa eludeze rezultatul testului. Testul poligraf nu este de incredere!
Imi amintesc de un caz celebru cu un politist american casatorit de 4 ori (Drew Peterson) iar doua neveste au disparut/decedat in circumstante suspecte. La ora actuala este condamnat la moarte pentru decesul sotiei nr 3. Acest individ , Drew Peterson, era capabil sa treaca testul poligraf. Il intrebau numele lui si raspundea cu un nume fals fara ca testul sa sesizeze minciuna.
Corecta observatia Bibliotecarului (primul comentariu) privind PNL si PC. Incet-incet, pe masura ce presiunea „populara” se va resimti in USL, uniunea va incepe sa scartaie si, in final, sa se rupa. Cred ca de asta isi iau acum toti masuri de siguranta (gen Ponta numeste 1-2 membri UDMR-isti prin guvern, Antonescu de apropie de minoritati etc.).
Nu credeti ca ar fi mai bine sa facem analize economice decat politice? Astazi am vazut in presa lista cu posibilii secretarii de stat. Din cei 60, 5-6 au treaba cu domeniul in care vor activa (gen Achim Irimescu la agricultura, Raed Arafat la sanatate), ceilalti au fost pusi doar ca sa „primeasca si ai lor ceva”. Bineinteles, la fel se poate spune si despre majoritatea ministrilor.
Stiu ca se obisnuieste ca, dupa fiecare alegeri, sa ne plangem de greaua mostenire si sa schimbam tot sistemul (ca, na, nu e bun), toate legile. Dar nu credeti ca ar fi mai intelept sa lasati oamenii care se pricep sa isi faca treaba?
Eu cred ca dupa dezmeticirea premierului -referitor la „greaua mostenire” a guvernelor precedente- , vor fi momente in care nu se va putea tine de unele promisiuni si vom avea un pic de miscari sindicale.
Politic vorbind, cred ca se vor separa usor cei din USL, dar vor conlucra bine. Cat despre opozitie…va fi subrezita de plecari si neintelegeri.
Altfel, un an cu multe treburi de rezolvat si plati grele ale datoriei externe.
Doamne Ajuta sa trecem cu bine anul !
eu crez ca va fi un dezastru economic. daca te uiti in ziare e plin de furturi, talharii, inselaciuni. E o stare de dezastru national. Cred ca Antena3+Antena 1 vor crea un partid nou, dupa modelul OTV- PP-DD.
Comentariile sunt închise.