Astazi, aflat intamplator la CSM exact in ziua in care aceasta institutie isi alege noua conducere, Traian Basescu a facut, printre grave atacuri la adresa presei independente, si urmatoarea declaratie:  „Am vazut situatii de magistrati – judecatori si procurori – care, fara sa le-o ceara nimeni, au fost predispusi la a apleca urechea la influenta politica!”

Domnul Basescu are dreptate. Au fost numeroase cazuri in care deciziile magistratilor s-au dovedit vulnerabile la influenta politica. Spre exemplu, domnul judecator Emanuel Albu, de la Inalta Curte, a decis ca o comunicare comerciala adresata directorului intreprinderii de comert exterior poate fi considerat un temei suficient pentru emiterea unui verdict de colaborare cu securitatea (in conditiile in  care orice alte acuzatii au fost respinse de toate instantele de judecata)! Intamplator, domnul Albu a fost coleg de partid si de guvern chiar cu domnul Basescu. Oare, in acest caz, magistratul „a aplecat urechea la influenta politica”? Pentru mine este destul de clar ca, macar de data aceasta, Traian Basescu vorbeste in cunostinta de cauza.

Sunt, se pare, si alti magistrati „predispusi la a apleca urechea la influenta politica” in cazuri in care, desi nu exista probe, se exercita o presiune, implicita sau explicita, pentru un verdict intr-un sens dorit, de exemplu, de presedintele numit Traian Basescu. Ma astept, de altfel, ca si in dosarul ICA, in care, fara nicio proba, sunt acuzat ca am exercitat influente „telepatice”, sa se gaseasca si magistrati sensibili la eventuale dorinte ale domnului presedinte numit.

Evident, aceste cazuri nu sunt singulare.

De aceea, consider ca independenta integrala a justitiei fata de politica, fata de orice forma de tensiune sau presiune exterioara si, nu in ultimul rand, fata de presedintele numit Traian Basescu, reprezinta o prioritate absoluta pentru Romania.

Sper, desi am mari rezerve, ca, macar din anul 2013, toti magistratii vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate si corectitudine, conform prevederilor legii si realitatii obiective sustinute de probe, nu de sugestii politice sau de alta natura.

„Niciun verdict fara probe obiective”, aceasta este esenta justitiei independente.

43 COMENTARII

  1. Domnule Profesor,bine ati revenit !! Este o ILUZIE speranta intr-o justitie Independenta de Traian Basescu. Deoarece acapararea puterii judecatoresti intr-un mod TOTAL si ABUZIV a fost telul primordial al acestui personaj EXTREM de nefast. Multa lume se lasa indusa in eroare crezand NAIV ca „Basescu conduce cu Serviciile”.Sigur „serviciile sant un punct Important al puterii sale. Basescu insa si-a Creeat,(asa cum nimeni pana la el N-a indraznit) JUSTITIA FATIS POLITICA !! Nu SUBVERSIV ,Ci LA VEDERE !! Si nu de „NEGLIJENT” ce este a facut aceasta. Toata lumea TREBUIE sa vada DIRECT,TRANSPARENT ca actul de justitie se afla In mana sa!! Sa priceapa MAI ALES adversarii sai politici si presa independenta , ca el,presedintele, poseda Puterea Suprema : Aceea de A arunca pe CINE DORESTE si CAND DORESTE in INCHISOARE.Sper ca nu are nimeni vreun DUBIU!! Aceasta putere pe care si-a conferit-o samavolnic, UZURPAND toate legile, valoreaza INFINIT mai mult decat orice alta putere INSTITUTIONALA. In plus tot Clar si transparent a dat „Exemplul” Adrian Nastase. SA priceapa si PROSTIMEA,si INTELEPTII ca EL, Traian Basescu, poate oricand sa PREFACA pe ORICINE in DETINUT POLITIC !! Si-a dorit practic sa se vada ca NASTASE este aruncat nevinovat la inchisoare. Pentru ca numai asa INTIMIDAREA a fost EFICACE !! TEROAREA politica functioneaza EFICIENT cand sant condamnati oameni Vizibil NEVINOVATI !! Totusi, cum a reusit sa-si creeze Basescu acest aparat POLITICO-JURIDIC de represiune ? Aceasta este o problema extrem de complexa, nu poate fi nici expusa si nici analizata aici.Pentru ca acest APARAT juridic de represiune a fost construit Intr-o (cel putin FORMAL) democratie.Nu intr-un stat Totalitar!! Acolo unde represiunea Juridica este Parte „LEGALA” a sistemului,.SI nu SUBVERSIVA asa cum avem de-a face in REGIMUL Basescu. Concluzionand, apreciez ca sistemul Juridic Roman va fi in continuare la CHEREMUL si DISPOZITIA lui Basescu. SI VA FI pana in momentul in care acestuia i Se va Smulge TOATA PUTEREA CE SAMAVOLNIC o detine.Si asta fara MENAJAMENTE. Pentru ca nici Basescu n-a menajat pe nimeni. cu respect ,Serban.

  2. De ce jurnalistii nu pun in dezbatere cazul Dv. si relatia acelui judecator de la Inalta Curte cu t.basescu ? De exemplu dl.Razvan Dumitrescu la Subiectiv.?!
    Sau este dorinta Dv. sa nu se prea discute, sa nu se dezbata public cazurile Dv. din justitie ? :(

  3. @ Dan Voiculescu

    SOLUŢIA IMORALĂ

    Cu probe, fără probe, treburile sunt clare :
    I s-a pus pe tine pata şi vrea să te omoare ;
    Să scapi nevătămat, există totuşi o salvare :
    Să închei cu Zeus un acord … de coabitare .

  4. Este încă un paradox românesc… Toţi politicienii declară că vor o Justiţie independetă politic, toţi politicienii declară că Justiţia nu este independentă politic.

  5. De mult timp,o MARE vedeta acapareaza cu fervoare,sclipire si INCONFUNDABIL STIL spatiul nostru public !! O vedeta speciala. De specie”JURIDICA” !!Ghiciti cam cine ar putea fi ?? Ei bine,daca nu ghiciti atunci AFLATI !! Este chiar prea-ilustrul domn DANILET, acest Gentleman si MARE JUDECATOR !! Al nostru,al tuturor !! Dumnealui este un MARE Intelept in chestiuni de legi.Atat cele scrise,dar IN SPECIAL cele NESCRISE ! Dar asta n-ar fi ceva Extraordinar,pentru ca ,acolo unde cu onoare VIETUIESTE si ACTIVEAZA dansul, se mai afla si altii,tot la fel de „cunoscatori” daca nu cumva si-mai-si !! Domnul Danilet are in mod vizibil ceva in plus,d-aia si este vedeta!! Nu ca alti colegi ai domniei sale, fapturi mai insignifiante,mai STERSE,mai CENUSII !! Toata tara este curioasa foc si se intreaba care-i Secretul acestui atat de rafinat si placut-ochiului individ ?? De ce Ii eclipseaza el pe altii ?? Din bransa si mai ales din afara ei ?? Toti ar vrea sa stie secretul dumnealui. Puntru ca,nu-i asa, Dl Danilet este si foarte INVIDIAT ! De noi toti! De aici,dar mai ales din STRAINATATE ! Fara numar sant raspunsurile !! De exemplu,femeile spun ca-i VIRIL.Dar si FRUMOS !Ca are PROFIL de APOLLO !! Dar si VIGOARE de GLADIATOR!! Cred ca au dreptate doamnele si domnisoarele FANE, cele ce,topite de admiratie ni-l Lauda asa, starnind INFAMA, dar OMENEASCA noasrta INVIDIE !! Daca, Doamne-fereste CSM-ul AR DA FALIMENT, pentru „frumosul” Danilet n-ar fi nici o tragedie !! De munca ar gasi imediat !! Si inca munca buna.Chiar FOARTE BUNA.Spre exemplu,s-ar mai turna inca odata filmul TROIA. S-ar putea face IDENTIC, cu o singura schimbare totusi. Cu Danilet in locul lui Brad Pitt.In rolul titular evident !! Al marelui ACHILLE. Nu numai Brad Pitt s-ar INVERZI de INVIDIE ; dar si ACHILLE s-ar rusina, cuprins brusc de Nimicnicie si Slabiciune. Drept pentru care, de Furie si Neputinta s-ar EVAPORA din ISTORIE. Cea Antica si atat de cunoscuta Noua !! ( VA URMA ; partea cea mai spectaculoasa. Cea cu „Secretul” lui Danilet !!)

  6. CONTINUAREA PRIMEI PARTI ::: Multe se mai spun despre calitatile si insusirile domnului Danilet. Se Susoteste si ca ar avea multe alte „PUTERI”! Mai de exceptie,mai ascunse,mai Telurice! Asa ca nu este intelept sa ne luam de dumnealui !! Cu puterile ascunse ce le detine, ar putea sa ne faca niscaiva RELE!!.Ei bine, si acum care ar fi marele secret al domnului in cauza?? Secret de care Tine cu DINTII sa nu se afle !! Asta de MODEST ce este !!Intocmai si in stilul ce caracterizeaza MARII OAMENI ( de stat sau de legi). Totusi,cat de „modest” si de „secretos” ar fi domnul in cauza,unele lucruri se mai devoaleaza. Pentru ca o fi Danilet faptura TITANICA, dar cu natura nu se poate masura !! NICI chiar ASA!! Imi ziceti: ce are a face natura aici ?? Imediat va lamuresc. Ieri seara la apus, parea ca primavara nu mai este departe. Si un VANT-de-Seara,VANT hoinar(chiar acela din frumoasa romanta) ZBURDA prin iubitul meu Bucuresti. Si SOPTEA ceva.Si cine a avut priceperea sa inteleaga, iata ce-a aflat: numele DANILET este de fapt un DIMINUTIV !! Vine de la DANIIL.De la DANIIL SIHASTRUL ! Da-da ,Acela ce i-a fost Sfatuitor MARELUI STEFAN!!Si mai spune VANTUl-de-seara ca Danilet este URMASUL LUI. Nu numai cel Spiritual. Ci DIRECT, pe linia descendentei, pura si curata !! Nealterata timp de 500 de ani!! Afland EU acest adevar bine ascuns, m-am straluminat brusc! Deci asa se expica toate ! D-aia are Danilet de TOATE !! Stie si LEGI,dar e si VIZIONAR. Este si GHICITOR, dar si TAUMATURG,si VEDETA, si POLEMIST si SFATOS,si MULTE ALTELE, atat de multe incat nici VANTUL-de seara nu le-a putut sti in Intregul lor!!Si eu cred cu SFINTENIE toate acestea.Pentru ca bunica mea,Spunea ca VANTUL-de SEARA Nu MINTE NICIODATA !! Am crezut-o Intotdeauna.Vazuse Multe in cei 90 de ani cat a stat pe Pamant. De aceea eu zic sa se termine cu CRITICILE si IRONIILE la Danilet !! Omul acesta este cu adevarat SPECIAL. Sa-l admiram,si,daca putem ,chiar sa ne supunem LUI. Sa nu fim obraznici ; mai bine SA-I DAM PREMII! Pentru ca le MERITA ! Sa punem mana de la mana si sa-i oferim CADOURI.Frumoase si Multe. Pentru ca nu-i asa, acest mare OM a BINEMERITAT de la Natiune!! Care Natiune ,nestiutore, a fost cateodata cam prea INGRATA cu EL !!!

  7. Post Scriptum. Am trmis pe mail acest „LAUDATIO” scris pentru inconfundabilul Danilet . Unor amice. Deja mi-au raspuns !! Va pot transmite cate ceva din cele ce-mi spun prietenele mele . De fapt va spun IDEEA PRINCIPALA !!.Amicele mele fost impresionate teribil de maretele insusiri SPIRITUALE pe care eu am avut amabilitatea sa le dezvalui public. Si inca am fost modest !! Dar,MAI-MULT-SI-MAI-MULT au fost incantate,INMARMURITE CHIAR, de celelalte calititi. De cele FIZICE;de EROU si GLADIATOR in acelasi TIMP !! Se tem insa prietenele mele de ceva; NU CUMVA din asta sa apara TULBURARI. Probleme SOCIALE chiar ; ca prea e frumos dumnealui !! Si ce KARATIST ! ELITA !!!Sa nu se intample deci sa-l SUFOCE admiratoarele ! Sa ramana CSM-ul orfelin ! Si mai ales noi,poporul; daca pateste ceva cine ne mai JUDECA pe noi ?? Si totusi, prietenele mele gresesc. Nu-l cunosc bine pe Danilet. Nu i-au ghicit natura. Asta pentru ca nu asculta cum trebuie soaptele VANTULUI de seara, cel hoinar.Mie, acesta mi-a mai zis si altele.Despre Danilet ,Evident. Unele din spuse sant doar pentru mine. Nu le fac publice: vorba amicelor mele, sa nu se lase cu oarece probleme. Am aflat ca totusi lui Danilet nu-i trbuie admiratoare. Zice ca e VULGAR sa fi asa asaltat !! Ca el nu e TARGOVET,sa stea la admiratia „plebei”,ca la BALCI !! EL e BOIER mare, nu plebeu !! Asa ca nu-si-nu !! Fara admiratoare.Da` zice ca ar vrea CADOURILE.Alea de care am facut vorbire mai inainte. Cred ca are perfecta dreptate. O sa vina si vremea „cadourilor” pentru domnia sa. Sper, si asta din toata inima ,ca le va primi CAT MAI CURAND !!!

  8. La multi ani domnule profesor ! Si bine ca luati din nou atitudine. Sant indignata de tracasarile la care va supune justitia „indepedenta” basista , in mod similar cu „independentul” cnsas,instigat de acelasi basescu.Oricat s-ar stradui, aceste institutii de casa, obediente uzurpatorului presedinte,ele nu vor reusi nimic.Enorm de multa lume va apreciaza si generozitatea,patriotismul,si fermitatea cu care ani de zile v-ati impotrivit samavolnicului personaj basescu.Pentru toate acestea va bucurati de stima multor concetateni! In alta ordine , eu citesc toata pagina. Am o curiozitate : cel ce scrie si semneaza serban dragan este acelasi cu serban care e atat de prezent in revista 22 ? L-as ruga ,daca citeste aceste cuvinte, sa-mi confirme daca este vorba de aceeasi persoana. Pentru ca stilul din „serialul” cu danilet este oarecum inconfundabil. Acest serban ii tavaleste ,cum rar ti-e dat sa vezi,pe asa zisii „intelectuali” basisti, corifeii din grupul de dialog social. Nu cu vorbe urate,vulgare, ci punandu-le oglinda in fata mincinoaselor lor mutre !Cu insa o ironie,chiar batjocura,de zile mari !!Cred ca se sufoca de furie liiceanu si cartarescu si toata gasca lor cea bine platita de la cotroceni. In plus fanii lui „22” care au intrat cu el in replici au fost facuti de ras intr-un mod grozav! Acesti gds-isti sant contestati de multa lume;citesc multe articole despre ei. N-am vazut insa pe absolut nimeni care sa-i arunce in asa derizoriu ! Daca este aceeasi persoana,as vrea sa o intreb de ce n-a mai aparut replica la stupidul si mincinosul articol scris de catre v.tismaneanu. Doar promisese ceva de exceptie! A fost cumva cenzurat de catre „democratii” gds-isti??. Cu multumiri pentru amabilitatea de a fi gazduita aici, si cu un calduros la multi ani ,liliana

  9. La multi ani si multa-multa sanatate domnule senator ! Spun si eu ce spun si altii :prieteni,rude,forumisti. Rusine justitiei aservite basescului !! Mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa raspunda. In special pentru ce i-au facut lui adrian nastase, cel mai bun prim ministru de dupa 1990. Am citit si eu serialul despre nesuferitul danilet,postat aici de catre domnul serban dragan. E de zile mari !!! Daca mai are asa ceva sa-l incurajam sa le posteze.Vreau sa-l vad ce scrie despre securistul plesu (numit asa nu de mine,ci de catre domnul gabriel andreescu. Care l-a si dovedit in justitie pe securist, parca la tribunalul de la haga) Plesu care cu ipocrizie Ii face pe altii securisti. Cata nerusinare!!. Altfel, va urez din nou cele bune in noul an. Forta si fermitate! Pentru care va apreciem din inima. Cu mult respect , sorin

  10. Interventie pe fata, gresita ca si mesaj, in Justitie. Anunturi total contradictorii fata de Base 2005 ! Contradictia arata ilegalitatea masurilor si deciziilor pe care le-au luat Kovesi si Morar in mandatele lor (Kovesi a fost respinsa de CSM etc) SAU valoarea de apa de ploaie a celor declarate acum. Constitutia (cumulata cu legile de specialitate) nu poate fi, peste noapte, altfel decat pana in acel moment ! Contradictii logice majore, prostire pe fata a poporului si a celor ce nu se ridica la valoarea de specialitate dorita si necesara ! Un film prost pentru dobitoci, marca Base !

  11. DECI UN PROCUROR LA COMANDA CSM !! Bun; BUN-DE-TOT !! Asta da premiera nationala! E corect, in spiritul „pacifist” al „actului de coabitare”. Si nu ORICE PROCUROR. Ci o fiinta care public,”la vedere”, isi arata DUSMANIA pentru ORICINE nu-i este lui Basescu prea-plecat SLUJBAS si CONDICAR !!! O noua demonstatie de FORTA deci !! Desigur ,ar spune unii ca e o alegere normala,petrecuta in interiorul unei institutii legale a statului. Eu insa afirm altceva. Afirm ca Basescu arata CLAR, fara ascunzis: Nu dau justitia din GHEARE !! Pentru ca ASA si NUMAI ASA pot sa va prefac pe TOTI in DETINUTI POLITICI !!Fara sa doresc, ma simt cuprins de NAIVITATE ! DE NAIVITATEA de a crede ca Se vor TREZI si cei care au „teoretizat” bunele si sincerele intentii de coabitare ale lui Traian Basescu. Ca se vor trezi IN CURAND,si NU PREA TARZIU !!. Nu cred ca au timp ” a la longue”, asa cum se pare ca duios viseaza !SUFICIENTA pe care o afiseaza dragii nostri castigatori este fara cuvinte. Se comporta de parca ar fi castigat miliarde ,in afaceri facute in cine stie ce SALBATICIE de tara africana !! UITAND ca mai trebuie sa si PLECI cu banii de acolo, ceeace este NU greu,ci INFINIT MAI GREU.Spre a ajunge sa te si bucuri de ei !! Cam asa sta si cu alegerile.Au fost castigate.Insa puterea legala, institutionala,asociata acestui castig electoral este relativ MICA. In comparatie cu cea subterana,discrtionara,si multe ori INSESIZABILA. Putere aflata bine-mersi la Cotroceni. Loc BUN !! Numai bun pentru Basescu , care acum, (cu Procoroarea-presedinta CSM instalata, ca dovada a visatei de altii „SLABICIUNI” ce l-ar fi cuprins !!) demonstreaza ca Vacanta s-a Sfarsit. Acum A venit din nou timpul sa-si ADUNE oamenii. Cei pe care Ii stim.Dar mai ales CEILALTI, pe care nu-i stim si i-am stiut niciodata !Si nu-i aduna doar asa,de FLORILE MARULUI ! Nici nu cred ca trebuie sa mentionez pentru ce a dat Basescu semnalul ADUNARII. E SIMPLU ! Mai mult, e PUERIL. Numai sa si VREI sa VEZI. INTELEG oare alesii nostri, in special Seful guvernului,ca VACANTA S-A TERMINAT ??? Si ca nu-i astepta APLAUZE si OVATII populare.Ci crize; TOT FELUL de CRIZE !! Si mai presus de orice Ii asteapta Basescu.De fapt CORECT spus : Ii PANDESTE BASESCU !! Care nu le este nici ALIAT si nici cuprins brusc de „NEUTRALITATE” . Are un sigur lucru in minte: REVANSA. !!! Cine crede ca nu-i asa, sa-l priveasca atent pe Basescu in OCHI !! Si daca chiar ii place ce vede acolo, eu nu mai am nimic de zis. Deoarece m-as simti INUTIL. Un sentiment ce nu-mi va fi Familiar niciodata.

  12. :: Un raspuns pentru Liliana :: VA multumesc pentru aprecieri .Imi face placere sa aud ca v-a amuzat povestea „frumosului” Danilet !! Asadar ,va confirm : desigur,sant aceeasi persoana care posteaza in presa obedienta lui Traian Basescu.( doar ca acolo ma iscalesc doar cu prenumele) Cu deosebire in Revista”22″”. SALASUL favorit al Pontifilor „spiritualitatii” si al”rafinamentului genial” faimosii Plesu,Liiceanu,Patapievici,Tismaneanu. Si al mai maruntilor dumnealor EPIGONI si LAUDATORI. Este un privilegiu sa-i „descriu” in VAGAUNA proprie. Oglinda de care vorbiti, pe care le-am ridicat-o in fata,(oglinda in care au ajuns sa se viseze si noaptea!!), le descrie mai putin „MUTRELE URATE”” asa cum hazliu descrieti!! Ideea pe care am mers a fost a fost cumva alta. Nu sa le popularizez splendoarea chipurilor; acestea sant totusi „la vedere” cu predilectie pe B1 Tv. Cine e fascinat pana la IDOLATRIE de chipurile lor,n-are decat sa se hlizeasca la ele 24 de ore din 24!! In fond,esteticul este o chestiune de optiune. Unora li se pare cladirea Operei GARNIER din Paris lipsita de har artistic.In acelasi timp considera ca o TARANTULA este dragalasa !! Deci nu chipul real,fizic, al acestor intelectuali mareti prezinta interes,si asta chiar de-ar fi mult mai „frumosi”decat frumosul Danilet. Oglinda ce-o folosesc
    ,le arata SUFLETUL tarcat,Vorba INTORTOCHEATA „savant” si Ipocrit,pofta de MARIRE artistica obtinuta prin cotereli politice.Ii mai si dezbraca de haina luxoasa(dar BALTATA !!) a Curajului civic farsor, spus nu direct oamenilor, ci prin SEDII gen GDS sau ICR, sedii pazite de tot felul de garzi.Civile sau NU !!.Le mai devoaleaza poftele de BANI MULTI si de MARIRE STUPIDA, atat de IMPROPRII artistului si intelectualului autentic. Si alte „CALITATI” de aceeasi speta. Spun Insa domnii cei „mari” si aplaudatorii lor ca oglinda mea nu e buna !! Ca e FALSA !! Ca ei se oglindesc „corect” NUMAI in alea din strainatate, din Sala Oglinzilor de la VERSAILLES! Ca in alea si numai in alea sufletul lor se vede Corect .Arata diafan, asemanator cu al sfintilor !! Asa da !! Totusi eu d-alea frantuzesti n-am !!Sant mai conservator, mai autohton(-ist).Mai „din prostime”, cum „elegant” ma gratuleaza diversi iubitori de PLESU si PATAPIEVICI. Si ca oricum,la cat au Incasat dumnealor de la toate ICR-urile lui Basescu,si-ar fi putut achizitiona macar UNA BUCATA Oglinda de acolo!! UNA pentru TOTI! Daca nu de la VERSAILLES,macar de la SCHONBRUNN ! Zic eu ca si in cea austriaca s-ar oglindi frumos !! Totusi oricat Ii iubesc ,tot n-am sa le-o cumpar eu !! Pentru ca macar atata lucru ar putea sa-si achizitioneze din FONDURI PROPRII.Doar sant „ELITE” !! Nicidecum cersetori la cap de pod. Ei sant solicitanti,”politologi” demni! Demni pe la POARTA. Desigur cea a lui BASESCU. (doar le e dator !! Si nu putin). Ia sa vedem ,o fi EL si generos?? O se le ofere 200 de oglinzi de Murano !?!? Cine doreste, sa faca socoteala. Sa aflam cu totii cate revin la fiecare din ei !!! Din nou,cu multumiri pentru bunavointa de a-mi citi „rautatile aberate” (citez basistii si gds-istii aferenti !!!) Al dvs. Serban

  13. Minti,tibi !! Nu usl a incalcat acordul semnat,ci presedintele tau basescu ! Mai bine te duci tu si scrii in romania libera,ziarul vostru,la fel de mincinos ca si tine !! Acolo este locul unde gasesti pe blog frati de-ai tai.Frati politici desigur! Acolo va puteti lauda intre voi si va puteti minti intre voi! . ps. Bine zice serban despre acesti intelectuali basisti nerusinati ! am citit toate postarile lui. In afara de faptul ca este corect ce afirma, m-am distrat pe cinste ! Ce hahalere nerusinate acesti”savanti” vanduti lui traian.b !!. Felicitari serbane !

  14. AVERTISMENT !! In scurt timp,va pregatesc,asa pentru DELECTARE , ceva FOARTE FRUMOS despre Kunor Kelemen !! .Peronajul ,prin maretia sa,chiar merita o „cronica”. E mare,faimos !! De-ar fi fost contemporan cu SOLIMAN, l-ar fi deposedat pe acesta de titulatura de „Magnificul”. MAGNIFIC ar fi fost doar Kelemen !! Iar SOLIMAN ar fi fost uitat de Istorie. MARE NOROC deci pentru ILUSTRUL Kanuni Sultan Suleyman !! Daca era cu Hunor.k prin preajma sa, nimeni nu l-ar mai fi pomenit azi. Deci nici serialul MUHTESEM Yuzyıl n-ar mai fi existat !! Ar fi fost cu Hunor !! Si s-ar fi numit HUNOR.K .Muhtesem Yuzyıl !!!

  15. A sosit momentul sa-i acord atentia cuvenita personajului HUNOR KELEMEN.Am folosit topica maghiara in a-i mentiona numele.Asa, ca sa vada ca nu sant chiar novice !! Si ca dovada de respect !! Nu sant IPOCRIT precum Andrei Plesu , care, desi mut de admiratie pentru Hunor si udmr Ii scrie numele in topica limbii romane !! Eu nu sant ca Plesu; sant si repectuos, dar si RIGUROS !! Acum, la subiect ! In primul rand „asaltul” spurcat, acela cu CANCERUL „politic”. Stupid ,pueril mod de a Incerca sa te razbuni pe Dan Voiculescu !! Dar si periculos! Pentru scumpa sanatate a lui Hunor,evident. Din cate imi amintesc eu,parca Hunor.k a fost ministrul Culturii. Ce ziceti,ca NU, Hunor a fost al Sanatatii!! Si de-aia are fixatia ONCOLOGIEI ??Asa e,acum se expica terminologia medicala !! Totusi,nu-i prea sanatos sa faci astfel de afirmatii,De alea cu Cancerul adica! Zau, nu-i bine,nu-i prudent !! Sa nu-ti atragi vreo napasta.Vreun GHINION !! Ca de,cancerul nu prea stie de frica ! Nu e bine sa-l „citezi”!! Nu se teme,el,cancerul nici de Etnie,nici mai ales de una foarte Prigonita, ca aceea a lui Hunor.k !! Groaznica,netrebnica Prigoana ! NU IL VREA Voiculescu la guvern !! Dar noi,poporul roman,in INTEGRALITATEA sa,IL VREM !! Mult,mult de tot! Fara Hunor.k ne poate paste EXTINCTIA !! Zice insa Hunor.k: Putin imi pasa ca ma vreti !! N-am nevoie de „vrutele” voastre .Ce, parca voi poporul „decideti” asta ?? N-am nevoie!! Pe MINE cu udmr-ul meu, MA VREA Europa !! D-aia umblu eu De-colo-pana-colo prin EA, ca pe mine ma cunoaste Europa, si o sa vedeti Voi,cu Voiculescu al vostru !! EU ,Hunor.k sant puternic !! Fac PRESIUNI !! de alea INTERNATIONALE ! ! Si sper, DA, SPER, nu numai sa intru in guvern ! Dupa aceea Europei,aleia care MA VREA, o sa-i spun eu, TOT cu PRESIUNI ferme, Internationale,sa ma faca SEF de GUVERN!.Asa o sa patiti !! Cu popor, cu Voiculescu,cu ANTONESCU,si cu alti IREDENTISTI !!?? EI bine,aici, eu, autorul acestei „cronici” despre Hunor nu mai Iteleg nimic !!Parca unii maghiari, de aici si de aiurea sant considerati iredentisti.Cel putin asa CREDEAM. Hunor.k ma contrazice insa !! O sa vedeti de ce. Are „Argumente” !! Imbatabile, „ISTORICE”.
    (Va URMA !)

  16. Domnul Voiculescu a facut ce si-au dorit romanii. Adica sa nu ajunga udmr la putere. Nu pentru ca sant iredentisti. Pentru ca nu sant asa toti. Ci pentru ca udmr este in suflet cu totul basist !! Chit ca l-ar trada de ar fi nevoie !! Iredentismul maghiar este mai nou, opera lui Basescu. Care se facuse tovaras cu Victor Orban, stand cu el la chiolhan si palavre in secuime. Nepasator la discursul anti-romanesc pe care il are acesta, impreuna cu acolitii lui. Totul pentru voturi,pentru putere !! Dan Voiculescu si-a facut doar datoria de cetatean punindu-i stavila lui Hunor. Cu discretie ,asa cum este de cand il stim. Eu spun doar :onoare si multumiri, domnule profesor ps. Foarte bun articolul despre hunor scris de serban ! Si amuzant, si profund. Astept si continuarea .Cel despre danilet, m-a facut sa rad ore in sir !! Asa e ,ridicol ins ce face pe judecatorul.Si unde, la una din importantele institutii ale romaniei. Daca astfel de persoane au pus mana pe justitie, atunci bine nu va fi.

  17. Ceea ce e ingrozitor e faptul ca trebuie sa-l mai suportam pe Basescu inca aproape 2 ani!!! Ma intreb cum va arata justitia dupa acesti 2 ani…

  18. Doamna Dan Voiculescu va rog din suflet sa le amintiti celor din usl si de persoanele cu handicap grav din nastere care isi duc traiul zilnic din o indemnizatie de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea guvernului nastase.
    este oare o prioritate pentru guvernul usl sa indexeze indemnizatia celor cu handicap grav din nastere de 290 de lei? va rog din suflet sa ajutati URGENT si aceasta categorie greu incercata care o duc ingrozitor de greu cu aceasta indemnizatie mizera pe care nimeni nu o indexeaza toti ne uita. oare cat timp o sa treaca pana cand un guvern o sa isi intoarca fata si catre cei cu handicap grav din nastere? cand o sa se preocupe cineva pentru o indexare cat de mica a acestei indemnizatii de 290 de lei? va rog din suflet domnule voiculescu luptati in parlament sa se faca ceva urgent pentru indexarea acestei indemnizatii care este unic venit pentru persoana cu handicap grav din nastere. asa nu mai putem sa traim trebuie ca USL SA FACA CEVA URGENT PENTRU NOI O INDEXARE CAT DE MICA. SPER CA O SA DUCETI MESAJUL MEU MAI DEPARTE SI ACEST LUCRU SA DEVINA O PRIORITATE PENTRU GUVERNUL USL. MULTUMESC ANTICIPAT.

  19. Domnule Maxim ,nu disperati si nu exagerati !! Anul asta chiar ii va fi nefast !! Va dau trei motive !! Odata ca se termina In 13 .Cu ghinion MARE pentru el !! Al doilea este ca noi santem aproape 8 Milioane .Si al treilea motiv este ca am primit o confirmare ferma. De la prietenul meu VANTUL-De -SEARA ( daca nu-l stiti, cititi mai sus ,in povestea „frumosului ” Danilet. Si veti intelege !!) Pentru ca inteleapta mea Bunica m-a invatat sa-i deslusesc Soapta. Si VANTUL mi-a susurat incet, dar FOARTE INTELIGIBIL : Cel Ilegitim nu mai are mult !! Soapta vantului-de-seara a vorbit intotdeauna adevarul. Asa ca EU, cel putin nu am dubii !! 2013 va fi Sfarsitul Definitiv.

  20. Dragi cititori ai paginii Domnului Profesor. As vrea sa va spun ceva. De fapt mi-as dori ceva !!! Sa fiti cu totii mai activi. Asa incat aceasta pagina sa fie mai VIE. Sa ne citim in primul rand ,sa ne raspundem daca este cazul. Sa fie mai multa MISCARE !! Ca observatie, pagina aceasta este putin cam PREA „LINISTITA „!! Sincer, as dori ca ea sa fie mai zglobie. Ce spuneti ar merita ??? Cu respect si consideratie , Serban.

  21. Parerea mea este ca daca nu pleaca basecu din fruntea statului, tot vom avea probleme, derapaje si abuzuri.

  22. FĂRĂ HAINE(ALA)

    Despre clovn se spune că este un deştept care face pe prostul.
    Guvernatorul este, sigur, un prost care face pe deşteptul.
    Febleţea mea, ministrul Mona Pivniceru, l-a pus la punct pe inginerul – şef de stat (ambele titluri fără acoperire legală) precizându-i comlexitatea gândirii juristului faţă de cea a ofiţerului de marină comercială ,când vine vorba despre art.134(1) din Constituţia Româiei. Revolta de pe crucişătorul justiţiei mioritice care contestă un dependent (procurorul) la conducerea independenţilor (judecătorii) poate să-l lase pe Guvernator fără haine(ală), adică în curul gol, pe un ger politic generalizat.
    Daniel Morar votând în CSM, cu mâna pe Biblie, fără drept de vot, dovedeşte, o dată în plus, cât de independentă este dependenţa politică…

  23. Buna ziua domnule serban ! Ce se intampla cu promisiunea dvs. de continuare a povestii despre kelemen hunor ? Si mai vreau sa stiu de ce nu a aparut cea despre tismaneanu in revista 22. V-au cenzurat ?? Nu m-ar mira, multi cereau asta !! Era greu pentru basistii gds-isti si cititorii lor sa suporte cum idolii lor, cartarescu ,plesu si altii ca ei sant pictati in culorile lor nude si urate. Domnii din „22” vor sa fie laudati, asa cum il proslavesc ei pe basescu. Faptul ca i-ati facut de rasul-rasului i-a facut sa turbeze.Pentru ca basistii gds-isti sant nu doar plini de rautati. Sant fuduli ca niste pauni, se strang intre ei numai si numai sa se laude unul pe altul. Ce ridicoli ; ce maimutoi intelectuali.

  24. Desi nu avem o imagine chiar buna in lume, eu sunt mandru ca sunt roman, nu ne lipseste nimic … si tara e frumoasa, si oamenii sunt de treaba, poate trecem printr-o perioada mai nasoala, dar cred ca e mai rau in Africa decat in ROmania, deci …

Comentariile sunt închise.