Așa cum se întâmplă frecvent între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale,  diverși candidați și partide care nu au intrat în finală își negociază, la vedere sau pe ascuns, redirecționarea voturilor primite. E un obicei politic vechi care, de cele mai multe ori, nu ajută pe nimeni. Suspiciunile electoratului sunt legitime când adversarii de ieri devin, peste noapte, parteneri.

În aceste condiții și pentru că propun o viziune fundamental diferită de tot ce s-a făcut până acum în politica românească, consider că umaniștii nu ar trebui să se implice în războiul politic din turul doi. În ultimii 30 de ani, alianțele de conjunctură și-au dovedit limitele. Este evident că românii își doresc o schimbare fundamentală a sistemului politic actual.

Am convingerea că, la alegerile locale, PPUSL, formațiunea care a asumat și promovează doctrina umanistă, poate obține un rezultat semnificativ. Prin forțe proprii.

28 COMENTARII

  1. da asa este vaeti perfecta dreptate domnule profesor aliante se fac la vedere sau pe sub masa cum se spune si nu stiu daca este chiar bine ceea ce se face insa este o practica des intalnita la noi.

  2. fiecare dintre noi ne putem da seama de jocul marsav facut de iohannis ca nu vrea sa aiba o dezbatere cu dancila.

  3. in primul tur romanii au votat impulsionati de aberatiile facute publice de rares bogdan si de iohannis insa in turul doi nu cred ca va mai fi asa

  4. daca noi romanii ne-am deschide foarte bine urechile si am asculta ce program are iohannis de guvernare pentru romania cred ca nici 10 la suta nu ar mai lua acest mincinos

  5. eterna portavoce pnl-ista rares bogdan are apucaturi de dictator nu de senator sau ce este el acolo sa ne fereasca dumnezeu de asa oameni in conducerea tarii.

  6. imi pare foarte rau ca nu se respecta principiile democratice si la noi in tara sa avem o dezbatere normala civilizata asa cum vedem in alte tari care fac parte tot din uniunea europeana.

  7. staful de campania al lui iohannis cred ca incearca acum sa ingrasa porcul in ajun si sa ,,fure,,alegatori de la dan barna

  8. sper ca in ziua alegerilor toti romanii sa iasa la vot si sa voteze cu inima si cu sufletul si cu gandul la cei de acasa.

  9. sunt absolut convinsa ca romanii il vor trimite inapoi la sibiu pe werner iohannis ca este mult prea mare caciula de presedinte pentru el

  10. aranjamente s-au tot facut in ultimii ani nu numai la noi ci si in alte tari insa acum sa vedem cine cu cine aranjeaza si impotriva cui…

  11. consider ca diferenta nu este mare intre cei doi candidati iar in turul doi se pleaca de la zero deci….sa nu se vada invingator iohannis ca nu este asa.

  12. Domnule profesor, oricum voturile nu sunt tranzactionabie indiferent de declarații. Electoratul va vota cum consideră ei că este bine sau mai puțin rău!

  13. sper ca in turul doi candidatul iohannis sa nu mai inregistreze un asa procent si asa cam umflat dupa parerea mea

  14. timp de 30 ani romania a avut parte numai de presedinti care au incercat sa o aduca pe lina de plutire dar a venit epoca basescu si iohannis si s-a ales praful de tot

  15. aliante in politica se fac si se desfac mereu important este ca cei care fac astfel de aliante sa puna ca si prioritate bunastarea poporului roman.

  16. am toata convingerea ca romanii de buna credinta vor trimite acasa pe iohannis si vor alege pe doamna dancila

  17. eu cred ca doamna dancila a castigat enorm de mult intre cele doua alegeri pentru ca iohannis nu a vrut o confruntare dreapta si cinstita.

  18. sper ca doamna dancila sa castige si sa avem si noi un presedinte femeie ca si germania si poate cine stie ne vom apropia de ea ca si produs intern brut si nivel de trai.

  19. ceea ce am vazut la tv pana acum ma face sa cred ca romania nu mai este un stat democratic si fiecare isi aranjeaza apele in folosul sau,este pacat ca se intampla asa ceva si nu avem parte de o confruntare asa cum aveam pe vremuri.

  20. ati observat ceva ciudat la iohannis?…eu da…eu am observat ca singur nu este in stare de nimic ii este foarte frica de orice insa cand are staful langa el si il sustine si jurnalistii care ii ridica mingea la fileu se crede cel mai tare insa cand este lasat singur este precum un pui de crescatorie.

  21. cel mai pregatit si implicat candidat sa castige si sper din tot sufletul ca acela sa nu fie iohannis pentru ca cinci ani de mandat nu a facut mai nimic pentru tara asta.

  22. miza este una foarte mare si plina de responsabilitati de aceea batalia este asa de stransa si aliantele mereu isi vor gasii locul in astfel de contrari.

  23. subliniez faptul ca aceste alegeri sunt unele atipice pentru romania asistam cu totii la niste replici date de la distanta,la niste contraziceri asa…ciudate sa le numesc.eu inca mai cred si sper ca cei doi candidati vor avea o intrevedere.

Comentariile sunt închise.