Emil Vețeleanu, veteran al celui de al Doilea Război Mondial ignorat de oficialități la ceremoniile dedicate Zilei Naționale, este unul dintre acei uriași în care s-a manifestat spiritul național de esență tare din care s-a născut inclusiv România Mare.

Ceilalți, care trec pe lângă el, prea ocupați să fie văzuți pentru a mai avea timp să-l vadă, sunt indivizii mărunți, înguști în perspectivă și puțini la spirit, care fac România mică.

Reacția puternică a celor care îl susțin astăzi pe Emil Vețeleanu și tot ceea ce reprezintă acest veritabil simbol național dovedește că esența tare a României nu a dispărut, ci doar a fost acoperită de un balast care, încet, dar sigur, va fi scuturat.

25 COMENTARII

  1. adevaratii eroi cei care au luptat la cotul donului nu vor fi uitati niciodata si mereu vor fi pomeniti si stimati de catre noi

  2. ii doresc multa sanatate domnului emil si sa traiasca multi ani de acum inainte pentru ca datorita eforturilor sale suntem acum o natiune.

  3. oooofff doamne in ce lume traim…promovam numai nulitati si pe adevaratii nostrii patrioti ii lasam in anonimat.

  4. bine ca are gabi oprea pieptul plin de decoratii si nu a fost in niciun teatru de operatiuni iar acest domn si-a riscat viata pentru noi….cate diferente dragilor, cate sincope, cata nepasare.

  5. si eu am avut pe cineva din familie care a luptat la cotul donului din pacate nu mai este printre noi si este trist faptul ca acesti oameni sunt lasati asa intr-un con de umbra.

  6. istoria in carne si oase si ar trebui sa fie o mare onoare pentru noi ca inca ii mai putem vedea pe cei care ne-au dat o tara inapoi.

  7. la asa oameni ar trebui sa li se ridice cate o statuie la fiecare pentruu ceea ce au facut pentru romania.

  8. daca stam si analizam sacrificiul facut de inaintasii nostrii comparatiile cu orice altceva sunt puerile.sa faci sacrificiul suprem pentru tara ta asta….depaseste imaginatia.

  9. ei trebuie sa aiba pensii speciale nu cei care stau in birouri sau parlamentarii care nu au facut mai nimic pentru romania.

  10. pentru mine ei sunt mici dumnezei care si-au respectat juramantul depus iar multi dintre ei au plecat la ceruri din transee si de pe frontul de razboi.o onoare si o demnitate mai mare nu exista.

  11. daca azi avem o tara un teritoriu,un nume,un traseu bun rau cum o fi el..este datorita lor eroilor neamului romanesc care s-au jerfit in muntii tatra la cotul donului la marasesti si oituz.pentru noi ei nu vor murii niciodata.

  12. esenta tare cred ca a fost in inima si sufletul lui, esenta tare inca dainuie in acest om si asa ar trebui sa fim si noi de esenta tare si patrioti.

  13. cartile de istorie ar trebui rescrise iar numele lor ar trebui sa fie mentionate acolo alaturi de marii oameni de stat ai romaniei.

  14. armata romana a avut eroi care au facut adevarate miracole pe campul de lupta dar noi din pacate nu vorbim despre asta mai mult.

  15. ma inclin in fata unui astfel de om si ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine ,pentru noi ca si popor.

  16. Ultimul roman! Uitati-va bine la el ca sa stiti cum arata!
    Generalii de astazi sint plini de decoratii si functii obtinute pe singurul front pe care-l cunosc, acela al parvenirii si luptelor de culise, baza educatiei primite in familiile lor provenite, in totalitate, din precariatul rural, ridicat dupa 45. In orice directie te uiti se vad numai distrugerile provocate de acestia, singurul lor talent! Faptul ca ne aflam in disolutie si sintem lipsiti de personalitati adevarate este ceva cit se poate de normal.
    Asa este peste tot:
    Daca nai de munca făte ziarist.
    https://www.youtube.com/watch?v=2qG0JOIKbJk
    Ce pretentii sa avem?! Ce si cum sa fie altfel cind asta este „materia prima”?! Miine, poimiine ma astept sa ude cimpurile cu coca-cola si sa se mire ca nu mai au recolta!

  17. sper ca cei care au luptat pentru acesta tara sa fie cetateni de onoare facuti de iohannis si nu ignorati si lasati uitarii.

Comentariile sunt închise.