Dincolo de uriașele implicații umanitare și economice ale pandemiei de coronavirus (pe care le-am mai analizat și, din păcate, va fi necesar să continuăm să le aprofundăm) există și o altă dimensiune foarte relevantă a actualei crize: capacitatea noastră de a ne proteja și încuraja unii pe alții.

În acest moment, în contextul măsurilor de prevenție impuse legitim de autorități, sunt sute de mii de oameni izolați, cei mai mulți dintre ei ajunși la vârste înaintate sau afectați de maladii cronice.

Perioada actuală provoacă unor astfel de persoane – pe lângă îngrijorarea pe care o resimțim toți – un acut sentiment de singurătate.

Părinți și bunici încercați de viață și de diferite afecțiuni sunt acum lipsiți și de bucuria mereu prea scurtelor întâlniri cu copiii și nepoții. Asaltați de știrile cu iz de apocalipsă care se revarsă pe televiziuni și internet, se străduiesc cu greu să nu își piardă speranța că vor trece cu bine peste toate.

Acești oameni au nevoie să știe că nu sunt uitați. Să înțeleagă că sunt izolați temporar, dar nu părăsiți. Să primească motive reale de bucurie și încredere.

Cu toată presiunea acestor zile, indiferent că lucrați de acasă sau înfruntați pericolul acestei pandemii în spitale, în farmacii, în instituții publice, în firme și companii indispensabile pentru funcționarea societății, nu uitați că, măcar o dată pe zi, să vă sunați părinții și bunicii. Să le povestiți despre voi și despre lume, să-i liniștiți, să-i încurajați.

Marile crize se depășesc prin solidaritate, grija pentru cei vulnerabili și efort comun, nu prin salvări individuale.

24 COMENTARII

  1. important este ca in astfel de vremuri sa avem grija de cei mai in varsta sa ii protejam si pe ei si pe noi.

  2. marile crize se depasesc si cu mari sacrificii dar cel mai important este sa fim umani in toata aceasta nebunie.

  3. pandemia coronavirus a pus stapanire pe vietile noastre si a celor dragi de aceea indemnul tuturor in aceste zile este la calm si la responsabilitate.

  4. numai printr-o solidaritate mare vom putea sa trecem prin acest mare necaz care strabate acum toata tara si toata lumea.

  5. va multumim domnule profesor pentru grija pe care o aratati fata de noi oamenii de rand va apreciem foarte mult pentru tot ceea ce faceti.

  6. romania are nevoie de oameni ca si dumneavoastra care sa vina cu masuri concrete si benefice pentru tara.

  7. sunt de parere ca umanitatea are nevoie de un restart si ca nimic dupa aceea nu va mai fi la fel.

  8. fiecare roman trebuie sa fie constient de pericolul cere-l pandeste daca nu ia masurile de precautie de aceea indemnul meu este sa ascultam de sfaturile specialistilor si sa stam in casa.

  9. solidaritatea este cea care trebuie sa fie in caracterizarea fiecaruia dintre noi pentru a scapa cu bine si cel mai important pentru a scapa cu viata din acest iures care s-a abatut asupra noastra.

  10. apelul facut de dumneavoastra domnule voiculescu trebuie respectat de toata lumea nu numai cei din romania ci si cei din afara.pentru ca este singura noastra solutie.

  11. este adevarat ca persoanele mai in varsta sunt mai predispuse la acest virus insa din statistici constatam ca si persoanele tinere il pot contacta si pot suferii de pe urma la asa ceva.

  12. dumnezeu ne-a aratat tuturor cat suntem de mici si de insignifianti pe langa o mare pandemie,catastrofa sau ceva ce nimeni nu si-ar fi imaginat….poate ca de aici vom invata sa ne mai uitam si la noi insine la cum vom fi pe mai departe….daca vom mai fi.

  13. am vazut ca s-au facut tot felul de scenarii unele plauzibile altele fanteziste insa o certitudine este clara trebuie sa avem grija unii de altii iar umanitatea sa nu ne paraseasca in astfel de momente grele.

  14. datele care apar de la ora la ora sunt ingrijoratoare de aceea este nevoie ca toti sa actionam in interesul nostru comun de a combate raspandirea acestui virus prin statul acasa.

  15. impactul in orice sector de activitate este asa de mare incat otata lumea se afla intr-o degringolada totala acum.

  16. daca asa zisul vaccin va aparea peste un an asa au zis cei care se ocupa de asa ceva solidaritatea si grija fata de cei de langa noi sunt cele mai bune remedii in monetul de fata.

  17. la fel ca si criza financiara care a trecut peste noi eu cred ca putem sa invingem si aceasta criza de coronavirus cu demnitate si solidaritate.

  18. marile crize fie ele financiare sau de alta natura asa cum este cea care domina mapamondul azi se depasesc cu calm cu responsabilitate cu solidaritate si cu ajutor reciproc.

  19. sunt de parere ca orice se poate trece atunci cand toti oamenii sunt alaturi unii de altii,sa fim uniti in astfel de clipe si sa nu uitam sa ne ajutam intre noi iar persoanele in varsta au nevoie de cel mai mult ajutor acum ….sa fim langa ei cu tot ceea ce au ei nevoie.

  20. unele state au luat masuri foarte stricte….nu sunt de condamnat poate asa au crezut ele ca este solutia salvatoare insa eu sunt de parere ca tocmai comunicare intre noi mai eficenta,nu neaparat fata in fata,dar si asa online este cheia care ne va scapa pe toti de aceasta pandemie.

  21. panica instaurata in randul populatiei este una foarte mare si nu face bine deloc…ar fi bine sa nu mai dam crezare tuturor zvonurilor care circula pe internet si sa ascultam doar de sfatul autoritatilor.

  22. aveti perfecta dreptate domnule profesor….si exemplul dumneavoastra vine in sprijinul tuturor oamenilor de pe teritoriul romaniei.va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi.va admiram.

  23. toata omenirea este pusa in fata faptului implinit….acum nu mai conteza conturile bancare statutul social sau mai stiu eu ce acum conteaza sa supravietuim cu totii suntem egali cu totii in fata acestui virus care nu face selectie.

Comentariile sunt închise.