Domnului Klaus Iohannis, Președintele României,
Domnului Ludovic Orban, Prim–ministrul României,
Domnului Titus Corlățean, Vicepreședinte al Senatului României,
Domnului Marcel Ciolacu, Președinte al Camerei Deputaților,
Domnului Eduard Hellvig, Directorul SRI,
Domnului Gabriel Vlase, Directorul SIE,

Am analizat cu atenție avertismentele date de instituțiile internaționale privind pericolul unei penurii alimentare.

Păstrându-ne calmul și echilibrul, esențiale pentru administrarea responsabilă a situației actuale, România trebuie să ia URGENT măsuri de prevenire a unei crize alimentare, subiect de siguranță națională.

În consecință, vă solicit că astăzi, 3 aprilie 2020, să colaborați pentru promovarea unui act normativ și a deciziilor subsecvente prin care să se interzică exportul de produse alimentare, inclusiv cereale și materii prime, pentru o perioadă de un an.

Starea de urgență decretată de Președintele României și confirmată de Parlamentul României facilitează declararea stării de forță majoră pentru toate contractele semnate și în derulare.

Domnilor,

Dumneavoastră aveți responsabilitatea prevenirii crizei alimentare în România.
OPRIȚI EXPORTURILE DE ALIMENTE, ACUM!

Cu speranța că veți lua o decizie înțeleaptă,

Dan Voiculescu

31 COMENTARII

  1. orban si iohannis stau la in palatele lor de lux si dau comunicate sa le fie rusine ca nu misca un deget pentru romania.

  2. este cea mai buna masura asta sa nu se mai faca exporturi de nimic de la noi din tara ca sa nu avem o criza alimentara.

  3. oamenii au cumparat si cumpara in continuare cu nemiluita cum se zice si cred ca de aici se porneste totul.

  4. eu cred ca oamenii vor ramane fara bani ca multi sunt in somaj tehnic iar alimentele se cam imputinesc pe zi ce trece si da este posibil sa vem si o criza de mancare

  5. pe princpiu ……un necaz niciodata nu vine singur…..ne asteptam si la asta domnule profesor ca din cate vad cam toate domeniile de activitate sunt afectate de aceasta pandemie.

  6. nu avem conducatori care sa ne canduca in astfel de momente grele sunt niste marionete orban si iohannis

  7. ordinele vin din afara cei care sunt acum la putere sunt doar niste executanti ei nu fac absolut nimic pentru romania ci doar joaca un rol ca niste actori.

  8. domnule profesor, sincer nu stiu cum sa va mai multumesc pentru aceasta grija pe care o aveti de tara asta dar cred ca nimeni nu va lua aceasta masura aici totul se va duce de rapa.

  9. oprirea alimentelor care merg la export reprezinta o mare prioritate in vreme de razboi adica asa cum suntem noi acum dar din pacate nu va fi asa ca orban si iohannis au alte treburi de facut.

  10. camarila pnl o sa distruga romania asa a vrut iohannis prin ,,guvernul meu,, acum are aceasta oportunitate sa rupa romania in bucati doar ca sa faca pe placul stapanilor.

  11. cand ai statutul de colonie nu poti sa impui mari pretentii,chiar si in vremuri de pandemie, asta este din pacate romania.

  12. candva era granarul europei…acum este una dintre cele mai sarace tari din uniunea europeana….cum s-a ajuns aici?se pare ca nimeni nu stie.

  13. micii producatori romani autohtoni au fost distrusi cu buna stiinta de ce?pentru a baga bani in buzunarele strainilor ca asa au vrut ei cei la fmi de la banca mondiala si acum ce facem?daca nu se mai alimenteaza nimic murim de foame…..este posibil si acest scenariu.

  14. apelul facut de dumenavoastra sper sa fie auzit de plavan si de sica mandolina….ca de nu….cine stie cum se va termina asta.

  15. este ceva strigator la cer la cat de depasiti suntem pe toate planurile nu imi vine sa cred asta oare este tara nimanui romania?

  16. unde este mare uniune europeana unde curgea numai lapte si miere?…si-a luat mana de pe noi acum in vremurile astea grele cand aveam mare nevoie de ajutor.

  17. da corect criza alimentara o sa ajungem ca italia in care se dau spargeri la magazine si se fura tot ceea ce este de mancat….doamne fereste.

  18. lumea se va schimba radical si eu cred ca va fi de nerecunoscut….mai ales cand alimentele vor reprezenta o mare problema.

  19. daca nu se aplica stopare de exporturi acum vom avea o criza de alimente de o sa ne fie frica sa mai iesim pe strada afara.

  20. eu cred ca prin acest virus se urmareste ceva, cineva este la butoane si asteapta ceva eu asa cred la nivel mondial se intampla totul, si asta este doar inceputul.

  21. apelul dumneavoastra sper sa fie auzit de cei care stau in palatele lor de fildesi si sa ia repede astfel de masuri benefice tarii.

  22. nu sunt adeptul teoriilor conspiratiei dar parca prea seamana asta cu o conspiratie la nivel planetar.

  23. la tandarei este ceva iesit din comun…..responsabilitate zero de aceea tara asta nu se mai face bine.

  24. prin oprirea exporturilor romania ar putea trece mai usor peste criza alimentara care se prevede asa la orizont.

  25. eu cred ca romania este un experiment facut de cei din afara sa vada cum reactioneaza populatia la o asa pandemie.

Comentariile sunt închise.