Includerea mesajului Preafericitului Daniel, Patriarhul României, într-un proiect internațional de mobilizare pentru combaterea Pandemiei de coronavirus, proiect care a inclus unii dintre cei mai importanți lideri spirituali ai lumii –  Papa Francisc, Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury şi Primatul Comuniunii Anglicane, Înaltpreasfinţitul Kallistos Ware – Mitropolitul ortodox de Diokleia (Patriarhia Ecumenică) – a constituit, pe de o parte, un prilej de mândrie națională și, pe de altă parte, o foarte necesară demonstrație de unitate a umanității în fața provocărilor globale.

În raport cu amenințările multiple – economice, sanitare, politice – este absolut necesar că fiecare națiune în parte și omenirea în ansamblu să depășească vechile conflicte și rivalități, pentru a asigura conservarea și dezvoltarea patrimoniului nostru comun.

De la membri anonimi ai societății până la cei mai înalți lideri politici și spirituali, oamenii se află în fața unei dileme cu repercusiuni planetare: fie încep să construiască împreună, echilibrat și solidar, garantând un viitor solid umanității, fie continuă să-și irosească energiile în mize partizane, demolându-se reciproc până când declinul civilizației noastre va deveni ireversibil.

Avem, așadar, o întrebare esențială la care trebuie să răspundem fiecare dintre noi: continuăm să ne confruntăm obsesiv, adâncind prăpastia în care ne putem pierde toți, sau ne susținem reciproc, depășind cu succes amenințările care vor continua să apară?

 

6 COMENTARII

  1. credinta in dumnezeu nu trebuie sa ne paraseasca niciodata ca in vremuri grele este un liant puternic care ne face sa mergem mai departe.

  2. intotdeauna biserica si credinta ne-a tinut uniti fara sa ne aruncam unii altora vorbe grele.

Comentariile sunt închise.