La începutul anilor 90, România avea peste 22 de milioane de locuitori. În 30 de ani, pe fondul scăderii natalității, al nivelului extrem de ridicat al mortalității infantile (aflat mult peste media europeană) și al emigrării masive, țara noastră mai este efectiv locuită de aproximativ 15 milioane de români!

Scăderea este alarmantă. Populația României a scăzut cu aproape 30%, iar cea mai mare parte a acestei prăbușiri s-a înregistrat în perioada 2005-2014 – mandatele Băsescu! Cu un președinte care invita profesorii și medicii  plece din țară și instiga la tăieri neconstituționale de pensii și salarii, țara noastră a ajuns pe locul doi în topul mondial al exodului”, după Siria, stat măcinat de razboi civil!

În aceste condiții, pentru a evita  “coboare” sub 10 milioane de locuitori până în 2030, consider că România are nevoie, mai mult decât oricând, de o strategie națională care  conducă la inversarea tendinței demografice actuale.

Scopul final: dublarea populației actuale a României în următorii 30 de ani, atât prin încurajarea sistematică și cu măsuri concrete a repatrieriidiasporei, cât șprin stimularea natalității și combaterea eficientă a mortalității infantile.

25 COMENTARII

  1. Așa este Dl. Voiculescu, trebuie sporită populația României, dar cum???? Se face ceva pentru tineri?!!!!! Concret, nu povești pe hârtie!!!!! Am fost zilele trecute până la Fundulea, nu am văzut nici un solar, seră, pământ lucrat ici colo….Politicieni mărunți de la sate, comune, nu au nici un interes să ajute tinerii să propere în localitățile rurale, motivul fiind doar interesul lor personal. Adică?! Tu ca primar, consilier local afli primul că bătrânul sau moștenitorul pământului vrea să îl vândă, cumperi, comasezi (doar ești la primărie, nu), faci 50-100 ha și îl vinzi la multinaționale dublu!!!!!! Pe tineri, nu au interes să îi ajute să prospere….. În București dacă vii cu produse țărănești(legume, fructe, etc) nu ai unde vinde…..Piețele au fost acaparate de samsari……dacă cumva îți dau o tonetâ ceva, îți dau în fundul pieții!!!!!! Sunt atâtea locuri în București unde pot fi organizate sâmbata și duminica piețe volante(p-ța Alba-Iulia, p-ța Constituției, în jurul Arenei Naționale, aici pot intra 1000-2000 de producători), duminica la ora 14” le închizi, pânâ seara firmele de curățenie fac curat și gata, de luni toata lumea își reia activitatea!!!!!! Pe zona Giurgiu, Oltenița, Călarași nu există nici o fabrică de conserve…Ne mutăm mâine la țară…….cui vindem, cine ne preia surplusul…..nimeni!!!!!! În orașele din provincie este dezastru……mergeți la Turnu-Măgurele, Zimnicea, Roșiori de Vede Giurgiu, Oltenița, Călărași, etc!!!!

  2. Cei mai multi au plecat in timpul mandatului despotic al lui basescu el este artizanul crizei din romania atat cea financiara cat si cea demografica.

  3. In timpul lui basescu s-au inchis cele mai multe spitale si nu mai aveam unde merge pentru tratamente.

  4. Medicii romani au cunoscut un intreg exod in regimul basescu romania era un fel de lagar ca in coreea de nord,foarte multi in acea perioada un murit si din cauza taierilor de pensii si salarii

  5. Populatia romaniei este in scadere vertiginossa este imbatranita si bolnava cu un sistem sanitar deficitar si cu o clasa politica incompetenta de a face ceva.

  6. Domnule profesor va apreciez si va stimez foarte mult romania are nevoie de oameni ca dumneavoastra care stiu ce au de facut

  7. Majoritatea tinerilor sunt plecati peste hotare pentru a asigura un trai mai bun celor din tara pentru ca guvernul roman nu le poate asigura locuri de munca decente.

  8. De la regimul dictatorial al lui basescu ni se trage noua si nu reusim sa ne mai revenim asta ne-a vandut pe toti ca neam si tara odata cu flota romana.

  9. Nu sunt adeptul violentei dar lui basescu asta chiar i-ar trebui administrata o doza de interogatoriu dur sa spuna tot ce a facut cat a fost el presedinte si cum ne-a vandut americanilor pe nimic.

  10. Trebuie proiecte serioase pentru asa ceva….dar cine sa le faca?orban sau iohannis?cand ei nu mai stiu cum sa fure

  11. Nimeni nu s-a gandit ca romania va trece prin asa ceva dar uite ca ne aflam in fata faptului implinit si trebuie luate masuri urgente.

  12. Nimeni nu s-a gandit ca romania va trece prin asa ceva dar uite ca ne aflam in fata faptului implinit si trebuie luate masuri urgente de aducere in tara a celor plecati

  13. criza demografica a lovit romania de foarte mult timp si este ceva de actualitate insa mai marii statului nu observa asta.

  14. analizand rezultatele statisticilor constatam ca populatia romaniei se reduce pe zi ce trece.pierdem ceea ce avem mai bun adica resursa umana.

  15. ar trebui sa fie un mare obiectiv national criza demografica dar din cate se pare adevaratele probleme ale romaniei nu intereseaza pe iohannis sau pe orban.

  16. romania va ajunge cu o populatie ca a luxemburgului daca nu va face ceva in privinta combaterii scaderii numarului locuitorilor acestei tari.

  17. numai la noi se poate asa ceva suntem o tara mica condusa de niste oameni care nu o iubesc deloc.

  18. copii romaniei sunt cei mai importanti dar in ei nu se investeste si sistemul de invatamant este foarte depasit.

  19. lipsa educatiei duce la schimbari in toate domeniile de activitate.nimeni nu ridica un deget pentru combaterea scaderii numarului populatiei de parca nu ii intereseaza viitorul acestei tari.

  20. nu m-ar mira daca peste cativa ani vom fi la jumate din numarul actual pentru ca asta se si urmareste cred.

  21. sunt sute de sate depopulate prin apuseni asta ce inseamna?ca romanii prefera sa traiasca in strainatate decat in tara lor.

  22. pe sica mandolina nu il intereseaza asta?nu cred. el da interviuri facandu-si campanie electorala pe oriunde apuca.

Comentariile sunt închise.