În prima zi de școală, 100.000 de elevi sunt obligați să rămână acasă din cauza includerii unor unități de învățământ în scenariul “cod roșu” care presupune desfășurarea cursurilor exclusiv online.

Dincolo de evidentul haos “organizat” de Ministerul Educației și de răfuielile electorale purtate pe toate fronturile, există o întrebare obiectivă, legitimă, la care consider că se impune un răspuns imediat:

Câți dintre elevii obligați să învețe de acasă au primit o tabletă sau un laptop, acces la internet și manuale electronice pentru a începe școala?

Dacă un singur copil dintre cei 100.000 obligați să învețe de acasă nu este corespunzator dotat pentru cursurile online, statul român, prin Ministerul Educației, încalcă articolul 32 din Constituția României, care reglementează “dreptul la învățătură”.

Cine și cum va răspunde pentru încălcarea Constituției și, mai ales, pentru sacrificarea a zeci de mii de elevi cărora li se încalcă dreptul la educație?

20 COMENTARII

  1. saraciinostrii copii ce vina au ei ca cei din ministerul educatiei sunt paraleli cu scoala si cu gestionarea ei.

  2. numai in romania se poate intampla asa ceva in tarile civilizate copii merg la scoala normal fara nicio problema insa la noi este strigator la cer.

  3. pe ei nu ii intereseaza viitorul copiilor nostrii ci sa acumuleze cat mai mult capital electoral dar oricum nu o sa ii mai voteze nimeni.

  4. invatamantul din romania a fost pus pe butuci inca de cand s-au introdus manualele alternative de atunci este o mare debandada in tot sistemul educational.

  5. asa o fi primit ordin plavanul de la cotroceni de la sefa sa merkel sa puna sistemul educational la pamant iar anisie doar este un flagel in mana sa.

  6. copii nostri sunt tinuti la scoala parca zici ca sunt la puscarie,iar terasele sunt deschise si nimeni nu mai zice nimic.

  7. elevii din romania sunt tratati ca niste cobai,nu se poate asa ceva este strigator la cer ceea ce se intampla pe plaiurile mioritice.

Comentariile sunt închise.