Majoritatea românilor își doresc bunăstare, prosperitate și liniște.
În lipsa lor se pune întrebarea cât pot rezista oamenii la limita sărăciei.
Istoria recentă ne-a demonstrat că românii sunt răbdători dar când ajung la capătul puterilor devin violenți.
Din analizele PUSL rezultă că inflația va fi în vară peste 10% iar la finele anului între 15-20%.
Dobânzile la credite vor fi clar cu două cifre.
Banca Central Europeană va stopa achizițiile de active.
Piața muncii și consumul vor fi afectate din cauza scăderii puterii de cumpărare.
Ma îngrijorează solidaritatea românilor care nu vor putea rezista.
Merg cu gândul mai departe, la Uniunea Europeană, ce se va întâmpla dacă 50 mil. de cetățeni europeni nu își vor mai achita facturile pentru utilităti (adică 10% din populația UE, dar teoretic pot fi mult mai mulți).
Care vor fi deciziile conducătorilor noștri?

81 COMENTARII

  1. N-aș fi crezut că aceste cifre reprezintă realitatea dacă nu le-aș fi citit pe blogul dumneavoastră.

  2. Romanii îndură… dar intrebarea este pana cand? Din pacate… realitatea este ca sărăcia ne bate la usa!

  3. romanii sunt foarte nemultumiti de nepasarea autoritatilor referitor la scumpirile survenite in ultimul timp.

  4. Consider că în momentul acesta de criză economică (dar nu numai economică, ci și socială e mai clar ca oricând că e neapărată nevoie de o societate construită pe principii umaniste. Mă întreb la ce nivel de dezvoltare economică și socială ar trebui să fie o societate pentru a putea pune în practică principiile umanismului

  5. Aveți mare dreptate! Guvernanții noștri ar face bine sa va asculte propunerile! Daca avertismentul dumneavoastră era auzit la timp, poate ca nu se ajungea aici

  6. Dumneavoastră ați mai tot încercat să atrageți atenția cu privire la problemele din economia noastră, dar degeaba. O să vă asculte când va fi prea târziu.

  7. Totuși, cum e posibil să o ducem atât de rău într-o țară cu atât de multe resurse naturale, cu atât de multe oportunități??? E ceva ce eu nu pot să îmi explic.

  8. Acum se poate vedea cât de importantă este existența unui institut pentru Cercetări Alimentare. Și când mă gândesc câtă suferință eforturi au fost necesare pentru existența lui…

  9. constatam cu totii ca trecem printr-o perioada care pare fara sfarsit insa cred ca daca nu facem noi ceva cetatenii de rand cei de la conducere nu ridica niciun deget pentru noi.

  10. datorita acestui fenomen al inflatiei crescute cred ca in ultima perioada vom asista la un mare exod din romania catre tari mai dezvoltate.

  11. poporul este pus intre ciocan si nicovala si el va suporta toate loviturile economice care vor venii peste el.

  12. este de neconceput cum romania a devenit o tara in care traiul a devenit o metoda grea de supravietuire.

  13. toate tarile uniunii europene au luat masuri pentru poporul lor numai la noi nu se misca nimic ba dimpotriva totul creste si devine de neatins.

  14. nivelul nostru de dezvoltare economica este unul foarte mic si asta din cauza guvernanatilor care fac jocurile altor state si nu urmaresc interesul national.

  15. Cifrele din economia românească arată de parcă am fi în vreme de război. Nu că am fi foarte departe.

  16. Și asta în condițiile în care suntem din ce în ce mai puțini. Dacă cifrele ar fi raportate la populația reală, nu la cea oficială conform recensământului de acum 10 ani, ar fi și mai groaznice.

  17. Mă rog la vremuri mai bune măcar pentru copiii noștri. Noi am fost batjocoriți foarte mult. Și mă întreb, unde greșim? Greșim că ne plătim dările către stat, greșim că mergem zilnic la muncă pe salarii mizere, greșim că ne dorim să avem o viață decentă și să ne fie respectate drepturile?

  18. Te și întrebi de unde a mai putut Băsescu și trista lui marionetă Boc să taie 25% din salarii.

  19. Cu o clasă politică interesată în mare parte doar de propriile ei interese nici nu văd cum am fi putut ajunge la alt rezultat.

  20. Asta se întâmplă când distrugi cu bună știință toate afacerile cu capital românesc, când hăituiești oameni de afaceri români. Puțini oameni de afaceri români au rezistat acestor condiții și acest lucru se vede.

  21. capitalul romanesc nu mai exista totul vine din afara si asta nu este bine pentru economia romaneasca autohtona.

  22. traim vremuri foarte grele si tulburi important este sa fim solidari unii cu altii pentru ca numai uniti putem trece cu bine peste orice obstacol.

  23. economia noastra si asa era slabita acum mai vine si criza alimentara…..ce mai poate fi zis,doar ca ne asteapta o saracie lucie.

  24. oportunitatea romaniei de a devenii din nou granarul europei este una foarte mare dar din pacate nu stim sa fructificam aceste situatii care apar doar o data in viata.

  25. nu ne-am revenit bine din criza de coronavirus si acum trebuie sa trecem printr-o criza alimentara de mari proportii.

  26. miscari sociale se vor inregistra in romania datorita cresterii foarte mult a inflatiei si a nivelului scazut de trai.

  27. Mulți români sunt atât de săraci încât aproape că nu au cum să fie afectați suplimentar. Când trăiești o viață întreagă sub pragul sărăciei aproape că nu poți deveni mai sărac.

  28. Sărăcia ne bate la ușă! Suntem in plina criza alimentara, preturile au crescut foarte mult, salariile stau pe loc…

  29. Vorbeați într-o postare trecută despre soluții viabile pentru securitatea alimentară. Mă întreb dacă mai e posibilă în condițiile în care puterea de cumpărare a populației activă este atât de redusă.

  30. pensionarii romani abia isi mai duc traiul de pe-o zi pe alta,este strigator la cer ce se intampla in romania.

  31. scumpirea alimentelor va duce direct la slabirea puterii de cumparare a romanilor care si asa era una foarte mica.

  32. statisticile sunt unele infricosatoare,romanii devin din ce in ce mai saraci iar autoritatile se fac ca nu vad asta.asa este romania in acest moment.

  33. unde sunt masurile de ajutorare din partea statului pentru cetatenii care nu isi permit sa puna o paine pe masa?totul este doar la nivel declarativ.

  34. Într-un singur an, ratele la bancă pentru apartament mi-au crescut cu 500 de lei. Asta spune tot despre direcția în care mergem.

  35. În România există încă multe gospodării cu toaleta în curte și fără apă curentă. Din păcate oamenii s-au obișnuit să trăiască în sărăcie.

  36. Chiar acum citeam o știre că prețul benzinei este dublu față de acum doi ani. Iar veniturile nu au crescut nici măcar cât să acopere 25% din inflație.

  37. Cum putea fi altfel după ce apropare toată industria românească de dinainte de 1989 a fost transformată în fier vechi și vândută pe bani mărunți?

  38. Cifre care arată sărăcia profundă din România. În prezent, la o inflație de sub 10%, 3 la sută și ceva din populația activă o duce decent sau foarte bine, restul trăiește de pe azi pe mâine. La o inflație de 15-20%, cei 3% din populația activă o vor duce tot bine probabil, dar pentru restul se vestește o catastrofă. Da, în aceste condiții o explozie socială este foarte posibilă.

  39. În România se protestează vehement doar pentru iluzii și cai verzi pe pereți, precum ordonanțe, evenimente petrecute în urmă cu 30 de ani, anti mască și alte prostii, nu pentru lucruri concrete precum sărăcie profundă, sistem sanitar inexistent, salarii mizere etc.

Comentariile sunt închise.