A plecat dintre noi Gheorghe Mencinicopschi, „prof. Menci”, un om de caracter care a refuzat să scrie ce îi dicta fostul procuror Emilian Eva.
Un om cinstit și modest.
Un om de știință, un cercetător dedicat.
Institutul de Cercetări Alimentare (celebrul I.C.A.) funcționează și astăzi iar în memoria lui va fi depusă o placă comemorativă la sediul ICA.
Ce mă frământă este convingerea mea că acest om a fost privat de libertate din cauza confruntării mele politice cu Băsescu și regimul lui de tristă amintire.
Dacă eram obedient și renunțam la demnitate, onoare și curaj, Menci precum și ceilalți din lotul ICA nu ar fi făcut pușcărie.
Îi cer iertare lui Menci, dar cred, așa cum l-am cunoscut, că și el ar fi procedat la fel ca mine.
Dumnezeu să îl aibă în pază și sufletul lui să se alăture lumii celor drepți.

110 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa i ocroteasca sufletul.Foarte trist ca un om atât de capabil si de cumsecade a trebuit sa sufere asa de mult.Nou suntem cei care am pierdut un profesionist de elită.Condoleante familiei.

  2. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace! A fost printre puținii specialiști care a atras atenția asupra otrăvurilor aflate în actualul sistem alimentar!

  3. Sincere condoleanțe, un om genial care merita respect, nu batjocura găștii lui Petrov, dar torul se va întoarce în viața asta.

  4. Toți cei care și-au bătut joc de viețile oamenilor trebuie băgați în pușcărie de urgență. Sper să își găsească liniștea și dreptatea pe lumea cealaltă.

  5. asa este,o mare pierdere pentru intrega romanie care azi a pierdut o persoana,un cercetator,un savant in domeniul alimentar.

  6. Mare, mare păcat că s-a stins din viață acest om. A făcut multe pentru societatea românească și nu a fost apreciat așa cum se cuvenea.

  7. Merita mult mai mult respect și considerație acest om din partea întregii societăți. O mare pierdere, așa cum bine spuneți.

  8. Gheorghe Mencinicopschi a fost un om care și-a dedicat întreaga viață cercetării științifice și care nu a fost răsplătit așa cum merita, ba dimpotrivă, a fost hăituit și umilit. Dumnezeu să îl odihnească și să îi facă dreptate.

  9. Cu câteva excepții, în presă nu se aude nimic despre acest trist eveniment. Păcat, ar fi meritat mai multă atenție acest om care și-a dedicat întreaga viață cercetării științifice adevărate.

  10. Fără doctor Menci cercetarea în domeniul alimentar din România nu ar prea ar fi existat. Condoleanțe familiei, a murit un om cu totul deosebit.

  11. tristetea este una foarte mare si suntem profund recunoscatori pentru tot ceea ce a facut pentru noi profesorul Mencinicopschi.

Comentariile sunt închise.