Ne-am obișnuit să comentăm abuzurile mari, atunci când le aflăm, și asta doar pentru câteva zile, deoarece apoi urmează alte abuzuri fără ca cele precendente să-și fi găsit o rezolvare.
Opinia mea este că abuzurile mari sunt posibile în cârdășie cu cele mici.
Am să vă dau un exemplu:
La Bușteni există un sediu al poliției. La acest sediu este un ghișeu la stradă, o fereastră, unde cetățenii își pot prezenta problemele.
De ce ghișeu?
De ce polițistul stă la căldură și cetățeanul în frig?
Rog opinia voastră!
Rog IGP Prahova să răspundă!
De ce acest abuz, de ce se permite?

103 COMENTARII

  1. sper sa se sfarseasca odata pentru totdeauna cu aceste abuzuri si sa devenim si noi o tara normala si democrata.

  2. dupa ce ca viata este destul de grea in romania mai vine si statul si face tot felul de abuzuri este reteta perfecta pentru a emigra.

  3. constat cu mare durere ca romania a fost ocolita de civilizatie,noi inca de zbatem intre puterea autoritara si despotism.

  4. au trecut 30 de ani de la revolutie si degeaba tot cu aceleasi metehne vechi am ramas la nivel de institutii de forta.

  5. astfel de comportamente abuzive trebuiesc inlocuite cu cele democratice dar…..in romania totul se intampla cu viteza melcului.

  6. suntem prea patrunsi si macinati in acelasi timp de catre niste principii care nu-si mai gasesc locul in noua oranduire a lumii.

  7. romanilor le-a ajuns cutitul la os si nu mai pot suporta asemenea ,,torturi,, zilnice din partea statului roman.

  8. eu deja mi-am pierdut orice speranta de mai bine pentru tara mea.cred ca mergem din rau in si mai rau.sper sa ma insel insa la cum merg lucrurile……

  9. abuzurile din partea statului iau nastere atunci cand nu exista o doctrina calauzitoare si un program guvernamental foarte bine pus la punct.

  10. schimbarea incepe cu noi insine si trebuie sa fie plecata din randul cetatenilor simplii ca poate asa vor intelege si cei de la guvernare.

  11. romania este intr-o continua agonie de 30 ani in care nu-si gaseste reperele sa devina o tara perfect functionala.

  12. Cetățeanul stă în frig (sau în caniculă, în funcție de anotimp) pentru că atâta preț pun pe el autoritățile care îl reprezintă.

  13. Dacă ignorăm abuzurile mici, ne încurajăm singuri să le trecem cu vederea și pe cele mari și asta nu e bine deloc. Iar cei care comit abuzuri mici se simt încurajați și ajung să facă și abuzuri mai mari, că nu li se întâmplă nimic.

  14. Vă dați seama cam cum le sunt rezolvate problemele, dacă acestea sunt condițiile în care cetățenii și le pot prezenta.

  15. Dacă toți am fi mai atenți la abuzurile, mari sau mici, poate am reuși să creăm un mediu mai sigur și mai bun pentru toți.

  16. Ar putea fi și o problemă cu fondurile alocate regionalelor de Poliție. Și în București mai erau (poate mai sunt și astăzi) sedii de Poliție în locuri total necorespunzătoare, chiar în ceva gherete de tabă în unele cazuri. Cred că e o problemă cu alocarea fondurilor de la Minister. Asta nu înseamnă că au vreo scuză.

  17. Sunt total de acord cu observația dumneavoastră. Trebuie să ne asigurăm că nu tolerăm niciun fel de abuz și că îi tragem la răspundere pe cei care le comit.

  18. Asta e problema cu abuzurile mici – oamenii le acceptă și nu le consideră importante. Dar dacă nu ne preocupăm de ele, se poate ajunge la abuzuri mai mari.

  19. Parcă și văda anunțul scris cu pixul pe o hârtie și pus în geamul sediului Poliției din Bușten: „Revin în 5 minute”.

  20. Și eu cred că problema e că nu ne păsa destul de abuzurile mici, că le vedem ca fiind „normale” și nici măcar nu le băgăm în seamă.

  21. Lipsa e respect .Cetateanul este tratat la fel ca acum patru zeci de ani .
    ,,Saraca dint toate punctele de vedere politia romana ,,

  22. nu putem avea pretentii ca celelalte state sa ne respecte si sa ne ajute cand noi facem asemenea abuzuri fata de cetatenii nostrii.

  23. daca lucrurile vor continua asa cred ca vom asista la o miscare a maselor foarte mare pe teritoriul tarii noastre.

  24. Nu ar fi exclus ca fondurile destinate dotării sediilor de poliție din Prahova să se fi rătăcit și să fi ajuns să fie folosite la construcția vilelor șefilor din Poliția Prahova. Poate răspunde și DNA Prahova, nu doar IGP Prahova?

  25. Absolut corect, abuzurile mici pregătesc abuzurile mari, e ca atunci când organismul își creează toleranță la substanțele nocive. Iar efectele pe termen lung se cunosc atunci când un organism reacționează în acest fel.

  26. Cine știe câte abuzuri mici sunt în jurul nostru, poate la serviciu sau în familie, și noi nici măcar nu le mai observăm. Trebuie să facem o schimbare și să nu mai acceptăm niciun fel de abuz, indiferent de mărimea lui.

Comentariile sunt închise.