România se află pe locul 41 în lume cu pierderi de 1,2 miliarde dolari din cauza evaziunii prin folosirea paradisurilor fiscale.

Revin cu analize punctuale!

101 COMENTARII

  1. Păi să nu te ia toți dracii când vezi că unii nu plătesc taxe și impozite, dar beneficiază de aceleași servicii publice ca și noi, cetățenii care plătim impozite? Este timpul să se ia măsuri pentru a-i aduce pe acești evazioniști în fața justiției.

  2. Este frustrant să vezi cum banii noștri se scurg în exteriorul țării în timp ce noi, cetățenii, suntem lăsați cu salarii și pensii de mizerie.

  3. Ca să-i ajungă domnului președinte și primei doamne Camen pentru zboruri de milioane de euro cu avioane de lux.

  4. Pentru că avem bani pentru pensii speciale și salarii indecente, de aceea nu avem bani pentru pensii și salarii decente.

  5. Nevoile cetățenilor sunt ignorate în favoarea celor care profită de pe urma evaziunii fiscale și a paradisurilor fiscale. Este inacceptabil ca oamenii să trăiască în sărăcie și nevoie, în timp ce alții își permit să fure bani și să-i ascundă în paradisuri fiscale.

  6. Lipsa de bani pentru pensii și salarii decente afectează milioane de oameni din România. Oamenii merită să trăiască în demnitate și nu să fie nevoiți să se lupte pentru a supraviețui.

  7. Mi se pare de-a dreptul revoltător că oamenii care plătesc impozite și taxe sunt tratați astfel, în timp ce cei care evită să plătească impozite și taxe se bucură de privilegii.

  8. Zic și eu, poate e momentul ca cetățenii să ia atitudine și să își facă auzite vocile, pentru a cere autorităților să ia măsuri pentru a proteja interesele lor și ale economiei țării.

  9. Nimic nou, în timp ce unii oameni prosperă prin evaziunea fiscală, majoritatea populației României suferă din cauza lipsei de fonduri pentru pensii și salarii decente.

  10. Cât o să mai suportăm situația aceasta în care mulți oameni bogați și companii sunt scutiți de plata impozitelor și contribuțiilor, în timp ce noi trebuie să ne descurcăm cu pensii și salarii insuficiente???

  11. Nu ne mai putem permite să rămânem pasivi în fața acestei situații și trebuie să ne exprimăm public nemulțumirea și să cerem soluții concrete din partea autorităților.

  12. Este nedrept să ne trezim că nu avem bani pentru pensii și salarii decente, în timp ce unii se îmbogățesc pe seama suferinței altora. Și da, bani care ar trebui să ajungă la stat pentru a asigura pensii și salarii decente sunt subtilizați prin intermediul paradisurilor fiscale.

  13. romanii o duc foarte greu si din punct de vedere salarial si al pensiilor asta pentru ca unii au pensii speciale exorbitant de mari.

  14. in romania mai tot timpul au fost salarii si pensii mici de aceea si acest exod al tinerilor catre tarile dezvoltate.

  15. se incearca tot felul de formule dar nu se ajunge la nicio concluzie referitor la pensiile speciale care reprezinta foarte mult din bugetul de stat.

  16. cred ca in romania asta se si vrea sa avem salarii si pensii mici iar cei de la putere sa aiba pensii si salarii nesimtite.

  17. este nefiresc si anormal in acelasi timp ca unii sa ia pensie speciala si marea majoritate dintre pensionari sa se zbata in saracie lucie.

  18. sa se desfinteze odata pentru totdeauna pensiile astea speciale pentru ca bugetul statului nu mai poate sustine asa ceva.

  19. pierderile cu pensiile speciale ne costa foarte mult din buget si nimeni nu face nimic este strigator la cer.

  20. cetateanul de rand a ajuns la un grad de saturatie foarte mare si nu cred ca mai poate accepta aceste discrepante colosal de mari.

  21. statul roman nu stie sa faca investitii ci doar sa cheltuie banii din buget pe pensii speciale si salarii nesimtite.

  22. atunci cand suntem dependenti de imprumuturi la dobanzi foarte mari nu ne mai putem numii o tara suverana ci direct conectata la mila celorlalti.

  23. sper ca intr-un final romania sa triumfe si sa-si revina din punct de vedere economic stiu ca este greu dar nu imposibil.

  24. imi pare foarte rau ca in romania s-a ajuns la un nivel de trai asa de scazut din cauza lacomiei unor alesi ai neamului.

  25. cred ca este de la sine inteles ca romania este deja vanduta marilor corporatii straine care vin aici ca la un paradis.

  26. avem niste marionete in fruntea acestei tari care fac jocul si poarta interesul strain nu pe cel al romanilor cinstiti.

  27. dupa parerea mea romania este o mare colonie de munca in care fiecare isi ia partea fara sa dea socoteala nimanui.

  28. atunci cand nu exista un plan de tara bine stabilit avem parte de asemenea decalaje financiare colosal de mari.

  29. eu inca mai cred in resuscitarea economica a romaniei dar de catre cei care se pricep la asta nu de politicieni.

  30. ne trebuie o mana de otel intr-o manusa de matase.altfel nu vad cum putem iesii din aceasta situatie ingrata in care ne aflam ca si tara.

  31. daca avem asa pierderi atunci situatia devine foarte greu de redresat chiar si pentru specialistii din economie.

  32. Mai multă educație financiară și conștientizare ar putea să ne ajute să reducem evaziunea fiscală și să creștem astfel contribuțiile la bugetul de stat.

  33. Romania are oameni valorosi , specialisti in economie recunoscuti international care nu sunt luati in seama atunci cand avertizeaza . Pacat ca mai marii nostri conducatori au aceasta atitudine si nu profita de experienta acestor oameni in folosul tarii.

  34. dupa cum spune si un vechi proverb romanesc ,,cutitul nu mai are mult si va ajunge la os,,iar atunci lucrurile vor sta altfel.

  35. sa se gaseasca cat mai repede o formula de a mai diminua din aceste pensii speciale ca deja nu mai putem suporta umilinta asta.

  36. Mare păcat că avem atâtia și atâția economiști cu merite recunoscute care nu sunt băgați în seamă de oamenii care fac bugetul. De toată jena.

Comentariile sunt închise.