M-am uitat pe Trading Economics și am constatat că în februarie, în România, rata inflației a fost de 15.5%.
Salariul mediu este de circa 850 de euro.
În Germania inflația este de 8.7%, în Franța de 6.3%, în Spania de 6.0%, iar în Luxemburg de 4.3%.
Salariul minim în Luxemburg este de 2.400 euro pe lună.
În România, este de circa 1.800 lei net pe lună.
Comentariile vă aparțin!

101 COMENTARII

  1. intotdeauna in romania salariile au fost mai mici decat in tarile din europa,si sincer nu stiu de ce asta.

  2. nu mai este niciun secret pentru nimeni ca suntem o colonie cu mana de lucru ieftina si foarte ieftina.

  3. eu cred ca totul pleaca de la conducerea acestei tari,daca s-ar pune problema ca si romania sa fie respectata si sa aiba salariile celor din afara nu ar mai fii asa mare discrepanta financiara.

  4. multinationalele vin aici la noi tocmai din acest motiv ca gasesc forta de munca ieftina si super calificata si normal ca le convine de minune acest paradis care se numeste romania,dar de care se bucura doar ei.

  5. daca reprezentantii nostrii de la bruxelles cunosc doar pozitia ghiocel cam astea sunt rezultatele in tara.

  6. vor mai trece foarte multi ani pana cand romania se va alinia la tarile dezvoltate din europa….noi inca mai sperama sta.

  7. sa plece toti cei de la putere ca ne-am saturat de saracie prelungita,romanii vor sa simta si ei ca traiesc.

  8. romanii traiesc pe credite,romania ca si tara traieste pe credite deci concluzia este ca suntem vanduti cu totii.

  9. o tara uitata de lume in care fiecare face ce vrea si poporul incearca sa mai traiasca inca o zi in plus,cam asta este romania acum.

  10. la un viitor mai bun nici numai indraznim sa mai visam pentru ca ziua de maine a devenit foarte incerta pentru foarte multi romani.

  11. romania a vandut tot ce putea vinde fara ca sa construiasca mai nimic iar acum plangem pe la portile europei.este jalnic ce se intampla.

  12. avem un exod al populatiei cel mai mare din europa oare de ce?pentru ca aici la noi in tara se traieste foarte greu.

  13. ma ingrijoreaza aceste cifre si cred ca deja suntem pe fundul prapastriei din punct de vedere financiar.

  14. este o veche zicala romaneasca ,,pestele de la cap se impute,, asa si aici la noi in tara daca varful este unul putred nimic nu merge.

  15. schimbarea totala a clasei politice si a doctrinei in romania cred ca este solutia salvatoare,eu alta nu vad.

  16. am impresia ca romania mai mereu a fost privita ca o fata mai saraca a europei care se multumeste cu firimiturile de la masa celor bogati.

  17. cred ca a sosit vremea schimbarii si sa punem in functiile cheie oamenii potriviti pentru a conduce aceasta tara.

  18. eu inca mai cred intr-o revenire spectaculoasa a romaniei pe plan international pentru ca avem inca resurce si oameni capabili.

  19. de-a lungul timpului romania a trecut dintr-o criza in alta si asta a facut sa se erodeze foarte mult economia tarii.

  20. romania are nevoie de un lider adevarat ca prea mare este degringolada in politica damboviteana in acest moment.

  21. romania se imprumuta de pe pietele externe la dobanzi inimaginabil de mari,iar aceastea trebuiesc rambursate…oare de cine?eu cred ca de noi cetatenii de rand.

  22. La ce inflație e în România în curând iar vom fi toți milionari. Și ne vom cumpăra o pâine cu 321.000 de lei

  23. Important e că domnul președinte privește situația cu atenție și îngrijorare. Rezolvă el totul, pas cu pas, nu vă mai îngrijorați atâta.

  24. Tocmai l-am auzit pe Iohannis spunând că e mulțumit de cum s-a guvernat, deci e de bine. Probabil că se referea la realitatea aia paralelă în care trăiește el cu doamna Carmen.

  25. Guvernul ar trebui să adopte urgent politici care să sprijine sectorul privat și antreprenoriatul, astfel încât să stimuleze dezvoltarea economiei și să reducă dependența de importuri.

  26. Și ne mai mirăm că suntem din ce în mai puțini… Diferența dintre salariile din România și cele din alte țări europene poate fi un motiv important pentru emigrare.

  27. Cu o inflație de 15,5% în februarie, România se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de inflație din Europa, ceea ce explică creșterea prețurilor la produsele de bază și o scădere a puterii de cumpărare a cetățenilor.

  28. Inflația este o problemă economică majoră în România, care afectează grav economia și bunăstarea cetățenilor Și văd că executivul nu are nici o strategia de abordare a acestei probleme.

  29. in scurt timp romania se va lovii de o mare problema demografica din cazua exodului masiv de tineri in alte tari pentru un trai mai bun.

  30. cred ca actuala clasa politica aici a vrut sa duca tara in imposibilitatea de a se administra si sustine singura.

  31. in romania salariile sunt asa de mici pentru ca suntem total dependenti de importurile din afara aici nu se mai produce nimic si suntem transformati in mana de lucru ieftina.

  32. odata eram granarul europei acum muncim pe niste salarii mici care nu ne ajung sa platim toate utilitatile.

  33. am foarte multi prieteni care lucreaza in strainatate tocmai de aceea pentru un salariu mai bun si un trai cat mai bun pentru familiile lor.

  34. acum se pune totul pe seama inflatiei foarte mari dar si inainte erau salarii foarte mici in romania comparativ cu tarile din uniunea europeana.

  35. toti specialistii din mai toate domeniile ne-au plecat peste hotare,oare de ce?tot din cauza salariilor foarte mici.

  36. eu unul nu mai am nicio speranta la clasa politica de acum sa vina altii care doresc sa faca din romania o tara respectata si puternica.

  37. toti politicienii nostrii sunt niste ghiocei care executa ordinele primite din afara de aceea o ducem asa de rau aici in tara.

  38. Romanii isi duc traiul de pe o zi pe alta… Traim vremuri foarte grele.

    Doamne, ai mila de noi.

  39. Unde sunt soluțiile concrete pentru aceasta situatie? Nimeni nu face nimic. Avem parte insa numai de declaratii pompoase, scrise pe hârtii de consultanți.

  40. inflatia din romania faca victime iar autoritatile nu vin cu un plan de salvare pentru cetatenii acestei tari.

  41. ratele la banci au crescut foarte mult si de asemena si alimentele de baza romanii o duc extrem de greu.

  42. alesii neamului stau pe salarii exorbitant de mari iar romanul de rand traieste intr-o saracie lucie,nu este normal acest lucru.

  43. imi pare foarte rau sa vad o tara ca romania care se zbate sa supravietuiasca in acest hatis inflationist.

  44. o solutie ar fii plecarea acasa a celor care nu fac nimic pentru tara si venirea celor care iubesc cu adevarat romania.

  45. trecem dintr-o criza in alta fara ca sa invatam nimic din aceste greutati si sa luam masuri necesare si aplicate.

Comentariile sunt închise.