Economia respiră greu, am absorbit în doi ani 600 de milioane de lei, adică 0,3% din cele 145 de miliarde lei pe care trebuie să le cheltuim până în 2026.

A doua anomalie este faptul că în Trezoneria statului sunt 6 miliarde de euro și urmează să mai intre încă 2 milarde, adică 8 miliarde care așteaptă să fie cheltuite.

Cum putem cataloga aceste anomalii? Dezinteres, lipsă de profesionalism, lipsă de decizie, jocuri politice?

Aveți o opinie sau nu vă interesează?

101 COMENTARII

  1. Guvernul ar trebui să se concentreze pe atragerea de investiții și pe reducerea cheltuielilor inutile pentru a mai reduce din pierderi și pentru a evita un colaps economic.

  2. inactivitatea lor pe partea de absorbtie mi se pare una intentionata pentru ca nu ai cum sa stai pe un munte de bani si sa nu faci nimic pentru tara ta.

  3. cred ca suntem singurii din europa care asteptam ca altii sa faca ceva pentru noi….mi se pare aberant si ilogic ceea ce se intampla.

  4. cu totii auzim pe la tv ca nu sunt bani la bugetul de stat,cred ca este o mare diversiune ceea ce mi se livreaza noua cetatenilor de rand.

  5. romania are in momentul de fata cele mai mari cheltuieli bugetare din europa daca am diminua asta cred ca banii de investitii nu ar intarzia sa apara.

  6. anomalia cea mai mare este la cotroceni,acolo este capul rautatilor din romania care tine tara asta la nivel de ev mediu.

  7. fara o infuzie de capital masiv in economie riscam sa devenim o tara vanduta si indatorata si mai mult nu ca nu am fi deja.

  8. traim cu speranta ca dumenzeu le va da gandul cel bun si ca intr-un final isi vor da si ei seama de marea greseala facuta .

  9. daca exista dorinta de mai bine in tara asta eu cred ca se poate insa totul este tinut la secret si cu frana de mana trasa.

  10. eu cred ca romania trece prin mari anomalii nu numai din punct de vedere financiar sunt multe si chiar foarte multe de rezolvat in tara asta.

  11. pentru cineva care priveste lucrurile din afara este ceva de neinteles si ilogic in acelasi timp.

  12. cum ai putea sa te dezvolti ca si tara cu doar 600 milioane…..este ceva de nerealizat.

  13. unde sunt acei specialisti in economie?aceia carora le pasa de tara asta…cu totii nu sunt luati in seama.

  14. sunt de parere ca asitam cu totii la distrugerea sistematica pe toate fronturile a romaniei.

  15. incompetenta lor genereaza activitate celor din afara astfel incat transforma romania in campul perfect de actiune si de profituri uriase pentru alte entitati.

  16. cred ca ordinul a fost dat deja pe unitate ca sa nu se miste un deget pentru romania de aceea stam si ne uitam ca nimeni nu face nimic ci doar figuratie.

  17. cand usile din intreaga uniune europeana ne sunt inchise,cand nimeni nu ne vede decat ca pe o piata de mare desfacere atunci ce ne mai ramane noua ca stat suveran,daca mai suntem suveran,sa ne ploconim de la cel mai mare nivel pana la ultimul individ in fata stapanilor.

  18. distrugerea economica a romaniei este una evidenta care a inceput acum 30 ani si inca este in desfasurare.

  19. tavalugul acesta economic are rolul de a alimenta gurile lacome ale celor care ne conduc acum.

  20. a venit si vremea cand un intreg popor este adus la o stare acuta de ascultare prin ingreunarea nivelului sau de trai.

  21. eu nu mai inteleg nimic,care este rolul politicienilor romani?ei sunt pusi acolo de catre popor sa-i reprezinte interesle si sa faca in asa fel incat ca viata si traiul sa devina unul usor.

  22. cu parere de rau o spun ca lucrurile au scapat de sub control si nu cred ca mai poate cineva sa echilibreze balanta.

  23. de atatia ani ne invartim in acelasi cerc vicios fiind incapabili aducem progres acestei tari frumoase.

  24. dezinteresul a capatat valente de vanzare nationala,de tradare nationala,de genocid economic chiar.

  25. nu vad o investitie sau macar intentia de a face ceva din partea guvernului pentru propriul lor popor nimic absolut nimic.

  26. traim intr-un spatiu vidat unde ni se da aer cu portia,in astfel de conditii romania va murii incet dar sigur.

  27. subjugarea unei natiune se poate realiza prin inactivitate politica exact ceea ce fac alesii neamului acum cu noi,ne lasa pur si simplu de izbesliste sa ne descurcam fiecare cum putem.

  28. nu sunt cuvinte care sa caracterizeze raul pe care-l face actualul guvern romaniei si poporului roman si implicit si viitorului nostru si al copiilor nostrii.

  29. tacerea mormantala si inactivitatea guvernului pe aceasta speta va avea repercursiuni grave asupra romaniei pe termen lung.

  30. avem atatea lipsuri ca si tara ei si se fac ca ploua ca nu vad….mi se pare aberant si o nesimtire dusa la extrem.

  31. nu se poate ca in vremurile astea sa traim asa de greu si de trist si sa nu facem nimic pentru a o duce putin mai bine la nivel national.

  32. vreau o romanie condusa de adevarati patrioti nu de ghiocei care nu stiu pe ce lume traiesc.

  33. economia romaniei respira greu asa este dar cred ca marele lor interes este ca ea sa nu mai respire deloc.

  34. imi pare rau sa vad o romaniei care este lasata in moarte clinica de incompetenta unora de la putere.

  35. Situația ar fi comică, dacă n-ar fi tragică. Având în vedere că banii pentru dezvoltare nu lipsesc, eu spun că vorbim aici despre dezinteres pentru binele public și despre incompetență.

  36. Economia respiră greu și pentru că datoria externă a României a explodat, arătând că economia este condusă de incompetenți care nu știu să gestioneze finanțele țării.

  37. Guvernul ar trebui să își asume responsabilitatea pentru situația financiară critică a țării și să demisioneze imediat.

  38. Anomaliile despre care vorbiți pot duce la o prăbușire economică și la o suferință enormă pentru cetățenii României, iar guvernul pare că nu are niciun plan de acțiune pentru a evita acest dezastru.

  39. România devine din ce în ce mai puțin interesantă pentru investitorii străini din cauza incapacității politicienilor de a gestiona finanțele țării cu responsabilitate și viziune, iar cele două anomalii pe care le-ați identificat joacă un rol important în această situație..

  40. Este timpul să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că actualii decidenți politici nu sunt capabili să conducă economia României și să luăm măsuri urgente pentru a înlocui această conducere incompetentă.

  41. O altă anomalie de care ați mai vorbit ține de faptul că datoria externă a României a crescut cu o sumă exorbitantă în primele două luni ale anului 2023. Cei cu putere de decizie ar trebui să își dea demisia imediat, deoarece este clar că sunt incompetenți și nu sunt capabili să gestioneze finanțele țării.

  42. Vorbim aici despre lipsa de viziune și de responsabilitate a decidenților politici, lucruri care pot provoca pierderea suveranității economice a țării.

  43. România se îndreaptă cu pași rapizi spre faliment, suma extrem de mică de bani care trebuiau cheltuiți până în 2026 este doar unul dintre semnele evidente ale acestei catastrofe economice.

  44. În timp ce economiștii importanți ai țări trag semnale de alarmă și identifică anomalii economice severe, decidenții politici continuă să se complacă în corupție și într-un stil de viață de lux, indiferenți la soarta țării și a cetățenilor săi.

  45. Printre cauze acestor anomalii cred că se numără și pierderile de miliarde de dolari cauzate de evazioniștii cu conturi secrete în paradisurile fiscale, alături de creșterea datoriei externe

  46. E rușinos că oamenii trebuie să lupte pentru a trăi decent în propria lor țară din cauza evaziunii fiscale, a incompetenței politicienilor, a nepăsării. Este timpul ca guvernul să ia măsuri reale pentru a aborda această problemă.

  47. Cele două anomalii sunt dovada clară a incompetenței politicienilor, a lipsei de viziune economică a guvernului și a corupției instituționalizate.

  48. Ne simțim neputincioși și indignați, victime ale unui sistem nedrept și ineficient.

  49. Pentru mine e de neînțeles cum pot exista atât de mulți bani care ar putea fi cheltuiți pentru a îmbunătății o grămadă de lucruri în țara asta și totuși avem politicieni atât de incompetenți încât nu sunt în stare să găsească o întrebuințare pentru banii pe care îi avem.

  50. Dezimnteres , lipsa de profesionalism , lipsa de decizie ,jocuri politice ,aveti dreptate domnule profesor asta ne ofera conducatorii nostri de mai bine de trei decenii .

  51. Situatia pe care dumneavoastra ne-ati prezentat-o este o dovada clara a faptului ca la carmele guvernului se afla oameni incompetenți. Datoria externa a României a crescut cu o suma uriașă in primele 2 luni ale acestui an… Stau si ma intreb… oare in ce direcție ne indreptam? Ne ducem de râpă sau nu…?

  52. Cine raspunde pentru toate aceste lucruri…? Va zic eu, buzunarul romanului. Acolo se vor resimțit consecințele.

  53. pentru mine situatia este foarte simpla….schimbarea intregii clase politice este solutia.

  54. este de neconceput asa ceva cineva trebuie sa ia atitudine si sa echilibreze balanta.

  55. imi pun intrebarea daca romania este cu buna stiinta tinuta in lumea a treia?ca din cate observ asta se si vrea de la varful tarii.

  56. suntem pe fundul prapastiei iar drumul catre o dezvoltare durabila este unul foarte lung si anevoios.

  57. figuratia celor de la putere ne face noua rau cetatenilor de rand si in special tarii acesteia care ar putea sa fie una invidiata in europa.

  58. nu mai este nicio surpriza pentru nimeni ca economia romaniei este inghitita de o inflatie galopanta si cu toate astea nicio masura nu se vede la autoritati ba dimpotriva tacere totala.

  59. o tara nu se conduce dupa bunul lor plac ci dupa un program foarte bine stabilit in folosul si interesul poporului roman.

  60. acesti bani trebuia sa fie deja bagati in infrastructura dar cine sa faca treaba in romania…nimeni.

  61. eu imi doresc un adevarat lider la conducerea romaniei nu oameni de nimic cum avem acum.

  62. un dezinteres grosolan conduce astazi romania si o baga si mai mult in prapastia fara fund.

  63. caracatita si-a intins tentaculele peste tara noastra si cu greu mai exista vreo cale de scapare.

  64. exista un vechi proverb romanesc care spune cam asa ,,satulul nu-l crede pe cel flamand,, asta se si intampla acum in romania.

  65. cred ca cea mai mare anomalie este sa fim condusi de acest presedinte si de acest guvern.

  66. viata in romania a ajuns foarte scumpa iar traiul zilnic foarte multi nu si-l mai permit.

  67. este strigator la cer cum oamenii o duc foarte greu iar guvernul nu vrea sa faca investitii in inbunatatirea traiului poporului.

  68. vreau un guvern care sa vina cu masuri clare si pertinente pentru cetatenii de rand nu doar cu promisiuni desarte.

  69. numai bunul dumnezeu ne mai poate scapa de asemenea incompetenti de la conducerea tarii.

  70. Dezinteres, obediență, frică de a lua decizii importante, adică istoria României din ultimii ani.

Comentariile sunt închise.