Am înțeles că în Italia există un Minister al întreprinderilor și al Made in Italy.
Ce tare!
În 2024 noul guvern va avea un astfel de minister, care va avea valențe economice, sociale și patriotice.

104 COMENTARII

  1. În toate discursurile politice se pune accent de întreprinderile mici și mijlocii dar când vine vorba de transformat vorbele în fapte statul are mari carențe.

  2. Foarte interesant conceptul de Made in Romania, noi ca țară, avem multe de oferit, e nevoie doar de claritate și implicare la nivel de guvern.

  3. Ca să evoluăm ca țară e obligatoriu să dezvoltăm partea de afaceri mici și mijlocii, care a evoluat doar la nivel declarativ.

  4. E nevoie de un partid care chiar să pună accent și să ajute afacerile mici la românilor, o economie sănătoasă înseamnă o țară sănătoasă.

  5. majoritatea tarilor incearca diferite variante pentru a se dezvolta numai noi stam sa ne cada asa din cer totul.

  6. Aceste vizite de lucru din cadrul programelor internaționale de lucru ma înspăimântă. Concret, consider ca nu aduc niciun beneficiu si sunt o mare pierdere de timp.

  7. Sunt sigura ca intre Romania si Italia exista un viitor plin de potențial pe care guvernul italian intenționează sa il susțină si sa il promoveze.

  8. valentele economice sunt foarte importante dar si mai important este cel care le aplica si le implementeaza in cadrul unui proiect de tara.

  9. italia ar putea fii un etalon in ceea ce priveste eficienta ministerelor pe partea de dezvoltare durabila.

  10. eu m-as bucura foarte mult ca un astfel de minister ,,made in romania,, sa fie cel care ne scoate din conul de umbra in care ne aflam.

  11. este foarte bine ca ne putem inspira de la alte tari dar trebuie sa implementam asta cu ceea ce avem prin tara noastra.

  12. din cate am observat in ultima perioada romanii sunt dezradacinati de tot ceea ce insemana traditii si datorita unei politici toxice care a fost pana acum in romania.

  13. acest nou minister ar avea un rol coagulant in ceea ce priveste domeniul economic,social,cultural si nu in ultimul rand patriotic….suna bine asa la prima vedere.

  14. este bine ca se incearca macar o schimbare de gandire in politica noastra acum ramane de vazut efectele acestui minister.

  15. activitatea acestui minister nou o vad mai mult pe piata internationala promovand ceea ce avem noi ca si tara mai bun.

  16. daca acest minister este o parghie de a ne dezvolta ca si tara atunci merita toata sustinerea noastra.

  17. vad ca acest minister cuprinde si domeniul social….aici avem mult de lucru pentru ca in romania este mare nevoie de implicare pe partea sociala.

  18. sectorul patriotic cred ca nu a fost expolatat asa cum trebuie la noi in romania de aceea cred ca este o latura foarte importanta de trezire nationala.

  19. este destul de interesant si de indraznet in acelasi timp sincer abia astept sa vad modul sau de operare si ce impact are asupra societatii romanesti.

  20. sper sa nu fie si aceasta o simpla promisiune politica si vreau sa fie ceva care se va materializa in folosul poporului roman.

  21. romania trebuie sa se dezvolte in primul rand din interiorul ei cu masuri clare si concrete care pot fi puse pe un schelet extern de politica.

  22. deschiderea la tot ceea ce este nou in materie de politica este foarte bine ca exista si la noi.

  23. eu vreau sa vad care este impactul acestui minister nou asupra vietii cetatenilro din romania.

  24. cred ca la inceput va functiona ca un program pilot iar dupa aceea in functie de eficienta va fi implementat total.

  25. romania are nevoie de schimbare si mai ales de o schimbare de gandire politica si viziune pe termen lung.

  26. ar fi bine daca ceea ce este in teorie s-ar pune si in practica din partea politicienilor romani.

  27. Țin minte că la începutul anilor 90 aproape toată lumea prefera orice produs pe care apărea orice altceva în afară de Made in Romania. Acum, dimpotrivă, produsele produse în România sunt din ce în ce mai căutate. Ce s-au mai schimbat lucrurile…

  28. Sper doar ca și PUSL să facă parte din noul guvern pentru că are idei bune de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

  29. Deocamdată suntem o țară care exportă prea multe resurse brute și prea puține produse finite cu adaos mare de valoare. Acest lucru consider că ar trebui să se schimbe urgent.

  30. Nu am nimic cu multinaționalele, consider că am progresat economic mult și datorită lor, dar asta nu înseamnă ca statul român să abandoneze micile întreprinderi cu capital românesc. Și e clar că au nevoie de mai multă susținere, fie și doar prin micșorarea taxelor care au ajuns insuportabil de mari.

  31. Ar trebui să urmăm exemplul Italiei și să promovăm cu mândrie produsele noastre în propria țară.

  32. Speram ca schimbarea sa vina si la noi in anul 2024 sa fim condusi de oameni dornici sa implementeze programe ce vor alinia Romania in randul tarilor dezvoltate .

  33. made in romania suna foarte bine acum ramane de vazut cine il conduce ca aici este marea diferenta.

  34. romania traverseaza o perioada nu prea frumoasa de aceea trebuie avuta mare grija la ce facem pe viitor.

  35. miscarile de pe scena politica trebuie sa aiba un singur numitor comun si anume dezvoltarea poporului roman.

  36. aranjarea de noi ministere trebuie sa vina in folosul poporului roman si al nivelului de trai.

  37. romania trebuie sa demareze orice program care sa o duca cu un pas inainte inspre dezvoltare.

  38. daca guvernul roman isi doreste o noua infuzie de capital intr-un minister nou atunci acesta trebuie sa-si arate cu adevarat utilitatea.

  39. eu mi-as dorii ca tara mea sa devina una dintre cele mai puternice si influente tari din uniunea europeana.

  40. variante pentru romania exista si chiar pot fi aplicate numai sa se si vrea iar copierea modelului italian este o varianta destul de plauzibila.

  41. componenta economica a acestui minister mi se pare foarte importanta pentru ca de aici porneste totul ea reprezinta mototul si elementul declansator pentru buna functionare a celorlalte.

  42. imi doresc pentru romania prosperitate si dezvoltare pentru ca este momentul ca cetatenii sa simta in buzunarul lor acesta dezvoltare.

  43. marele minus al romaniei se afla la cotroceni de acolo trebuie inceputa schimbarea acestei tari.

  44. trebuie sa implementam proiecte care sunt sustenabile pentru tara noastra si care se potrivesc perfect cu ceea ce avem noi.

  45. pe partea de patriotism cred ca suferim noi cel mai mult ca cei care sunt acum la conducere nu pot fi caracterizati de asa ceva ba dimpotriva.

  46. interesul national mereu trebuie sa fie prioritar in fata celui personal si cred ca aici este cheia rezolvarii tuturor problemelor statale ale romaniei.

  47. statul roman trebuie sa aiba in primul rand specialisti care sa se ocupe de un asa proiect.

  48. daca un asa minister functioneza in alte state sper sa functioneze la parametrii normali si in romania.

  49. pe mine ma incanta ca se incearca sa se faca ceva care nu a existat pana acum in romania poate daca ne deschidem putin catre occident poate ca asta este oportunitatea noastra ca si tara.

  50. eu sunt mai sceptic din fire,ramane de vazut buna functionare a noului minister din romania.

  51. detaliile in orice fac diferenta insa cred ca pe acest lucru trebuie mers si accentuata o perseverenta foarte mare.

  52. eu inca mai sper intr-o romanie curata si invidiata de toate tarile membre ale uniunii europene pentru ca avem puterea sa renastem.

  53. Ar trebui să investim mai mult în produsele noastre și să ne mândrim cu ceea ce avem de oferit. Un minister al întreprinderilor și al produselor Made in Romania ar putea ajuta în acest sens.

  54. Ar fi interesant sa urmărim demersul italienilor si poate sa luam si noi un exemplu.

Comentariile sunt închise.