Acesta este mesajul lui Piedone(Cristi cum îi spun eu):

„Astăzi este un an, fraților!

Trăiesc un an de chin și de visuri frânte…
Un an întreg înlăturat de lângă familie, de lângă rude și prieteni…
Un an distrus de gânduri negre și de vise urâte…
Un an fără zâmbete, fără bucurii…

Astăzi e fix un an de când mi-au prins mâinile în cătușe și m-au încarcerat. Știti cu toții motivul…

Astăzi încerc să fiu însă… mai puternic ca ieri! Încerc să nu plâng, să nu mă pansez cu amintirile libertății…

De astăzi… am speranța că voi ieși curând!
De astăzi… vreau să număr invers!
Că Dumnezeu îmi știe povara! Și poate că pe 17 acum, sau poate luna viitoare, sau poate curând, foarte curând… voi fi iar liber!

Că sunt NEVINOVAT!
Și consider că un an trăit încarcerat NEVINOVAT, un an de pedeapasă fără vină… este destul!

Toți cei care mă știti, toți cei care îmi știți sentința… știti că trăiesc o mare nedreptate! Și… este timpul să fiu lăsat să merg la ai mei, acasă!

Cu speranță,
Piedone NEVINOVAT, de un an încarcerat!”


 

Opinia mea este că el e nevinovat, este o eroare judiciară. Cristi a stat în pușcărie nevinovat.
Este greu de exprimat în cuvinte ce simte un om care este privat de libertate pe nedrept.
Mă întreb cum trăiesc liniștiți judecătorii care condamnă oameni nevinovați. Cum pot să doarmă fără coșmaruri. Cum se vor prezenta la Judecata de Apoi.
Justiție înseamnă dreptate. Noi, oamenii de rând, ne uităm la judecători ca la mici Dumnezei, care fac dreptate.
Din păcate sunt și judecători care nu au demnitate, onoare și nici curaj!
Îl aștept cu drag pe Cristi, acasă, și îl asigur, în cunoștință de cauză, că ce nu te omoară te întărește.
Hai acasă, Cristi!!

101 COMENTARII

  1. sincer eu o vad ca pe o mare executie…numai in evul mediu se mai intamplau lucruri din acestea.

  2. este de neconceput ca intr-o tara care se crede democratica sa se produca asemenea ineptii jurudice.

  3. de-a lungul timpului s-au mai produs erori judiciare insa unele ,,erori,, au fost dirijate intr-un anumit sens.

  4. in romania chiar daca esti cinstit si corect tot nu scapi de puscarie,asta este tara in care traim.

  5. E trist că oamenii nu înțeleg că toleranța față de abuzurile din justiție nu face decât să prelungească o stare de lucruri monstruoasă în care oamenilor nevinovați le este pur și simplu furată o parte din viață.

  6. În general, cred că lumea n-are suficientă empatie pentru a-și imagina cum se simte o persoană abuzată și asta face ca abuzurile să continue.

  7. Asta-i realitatea, fraților. Abuzurile din justiție se întâmplă mereu și lumea pare să nu-și dea interesul decât pentru câteva zile. Iar cei privați de libertate pe nedrept rămân singuri cu necazul lor.

  8. Și eu m-am întrebat de multe ori cum pot dormi liniștiți magistrații care știu că au distrus iremediabil viața unei persoane. Cred că sunt complet dezumanizați, sociopați în robă.

  9. Să ne ferească sfântul de genul acesta de judecători cum era și Camelia Bogdan sau Livia Stanciu.

  10. Foarte trist mesajul lui Piedone. Și e și mai trist că aproape nimănui nu-i pasă că un om nevinovat zace de un an în închisoare.

  11. Cu tot respectul, eroare judiciară e puțin spus. Să încarcerezi un om nevinovat, să îi furi ani din viață este echivalent cu un act criminal, după părerea mea.

  12. Cât timp magistrații se vor bucura de actualul sistem care le asigură impunitatea indiferent de ce fac, genul acesta de abuzuri vor continua.

  13. Este îngrozitor că exista posibilitatea de a fi incarcerat nevinovat si de a fi lipsit de libertate pentru o infractiune pe care nu ai comis-o. Să fi nevinovat si sa suferi consecintele unei erori judiciare cred că e o experiență traumatizanta si infricosatoare.

  14. Să fi judecător implică o mare responsabilitate, deoarece ei au puterea de a decide destinul oamenilor și de a le influența viețile în mod semnificativ. Din păcate, în România avem parte de destui magistrați care nu își fac datoria cu onoare.

  15. Justiția este esențială pentru o societate democratică și ar trebui să fie aplicată în mod echitabil pentru toți oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic.

  16. Este necesar ca cei care au fost victime ale erorilor judiciare să primească sprijinul și compasiunea societății, pentru a-și putea recupera viețile și pentru a-și putea regăsi încrederea în justiție. Dar nu prea se întâmplă asta în România, ba chiar dimpotrivă. Dacă un judecător corupt a hotărât în mod greșit că ești vinovat, stigma asta e greu de șters ulterior, indiferent câte dovezi ai că ai fost victima unui abuz judiciar.

  17. Mi-a plăcut mesajul de susținere pentru Cristi Piedone și îl încurajez și eu să își păstreze speranța și să continue să lupte pentru dreptate. Nu trebuie să renunțăm niciodată la ceea ce este corect.

  18. De parcă nu era suficient că trebuie să te lupți cu viața și cu greutățile ei, mai trebuie să te lupți și cu justiția. Când afli astfel de lucruri, îți dai seama cât de multă putere au judecătorii. Au în mâinile lor soarta oamenilor.

  19. Înainte de orice altceva să încercăm să ne gândi, la cum ne-am simți dacă am fi în locul acelui om nevinovat. Nu ar trebui să fim cu toții solidari în această luptă pentru dreptate?

  20. Îmi place mesajul pozitiv „Ce nu te omoară te întărește” – cam așa e viața, avem momente grele dar cu putință și cu susținerea celor din jur putem trece peste ele.

  21. Sunt complet de acord cu ideea că justiția ar trebui să însemne dreptate. Ar trebui să putem avea încredere în judecători și în sistemul nostru de justiție. Cred că noi, oamenii obișnuiți, putem face o diferență în lupta pentru justiție. Trebuie să fim vocea celor abuzați și să ne implicăm activ în schimbarea sistemului.

  22. Îmi imaginez că este dificil să treci prin așa ceva și să rămâi pozitiv, dar cuvintele încurajatoare pot face o diferență reală. Sper ca mesajul dumneavoastră să ajungă și la Piedone, sunt convins că îl va ajuta

  23. Pare că aia care au condamnat pe nedrept oameni nu-și dau seama ce chestie gravă fac. Chiar așa, cum să doarmă liniștiți noaptea?

  24. O realitate foarte crunta! Il apreciez enorm pe domnul Piedone! Un primar gospodar cum rar a intalnit aceasta tara!

  25. Inca un om de valoare plateste un pret prea scump .Suntem alaturi si speram ca toate aceste abuzuri vor inceta .

  26. la noi in romania sistemul de justitie este intr-o degringolada totala de aceea avem parte de asemenea procese inimaginabil de ilogice si ireale.

  27. un primar care si-a facut exemplar treaba este pus sa plateasca pe nedrept…imi pare foarte rau.

  28. tind sa cred ca sistemul de justitie in romania este unul tortionar in care nu se tine cont de absolut nimic ci doar de distrugerea de vieti omenesti.

  29. astfel de momente te marcheaza pe viata si cine da inapoi anii petrecuti in carcera?absolut nimeni.

  30. sunt de parere ca dosarul a fost pur si simplu dictat si trimis la lucru…asa se face dreptate la noi ca in epoca de piatra.

  31. de departe se vede ca nu am scapat de apucaturile comuniste in ceea ce priveste sistemul de justitie romanesc.

  32. imi pare foarte rau ca asistam la asemenea abuzuri intr-o tara care se vrea a fi democrata.

  33. avem o justitie fara coloana vertebrala,se da dupa cum bate vantul iar aici nu mai incape vorba de dreptate.

  34. cred ca a sosit timpul sa se faca dreptate si sa se inceteze odata pentru totdeauna cu aceste executii din partea sistemului romanesc de justitie.

  35. pir si simplu mi se face lehamite de ceea ce se intampla min romania este un sat fara caini.

Comentariile sunt închise.