Mi-a plăcut mult mesajul Laviniei care este un semnal pentru oamenii de bună credință.
Îl reiau aici pentru posteritate:

Partidul Umanist Social Liberal subliniază oportunismul ridicol afișat de președintele AUR, George Simion, care se înghesuie în prima linie a profitorilor disperați să speculeze politic izbânda în justiție a primarului Cristian Popescu Piedone.

În ultimul an, în care a trecut prin uriașa nedreptate de a-și pierde libertatea fără a avea nicio vina, alături de Piedone au fost doar familia sa greu încercată, prietenii și partidul care l-a susținut la alegerile din anul 2020, atunci când nicio altă formațiune politică nu a dorit să i se alăture.

În acest context, Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL, i-a adresat un mesaj direct  lui George Simion:

„Simioane,

Ai pierdut legătura cu Pământul, negi evidența, faci promisiuni pe care nu le poți onora, niciodată! Zilnic, promiți românilor cecuri în alb! Umfli baloane de săpun! Vinzi iluzii! Profiți de durerea autentică a celor din jur. Jignești inteligența românilor!

Cu Cristi nu-ți merge! A văzut ca tine zeci, sute, mii! E imun la manipulări străvezii! Ai auzit că va fi repus in funcție și vrei să te strecori pe scara de serviciu a primăriei?! Degeaba!

Cristian Popescu Piedone împărtășește crezul PUSL: Demnitate – Onoare – Curaj. Știu, n-ai cum să cuprinzi asemenea valori! Așa cum nu poți înțelege un alt principiu fundamental al PUSL, omul potrivit la locul potrivit. Pentru că dacă l-ai înțelege, ai știi că nu e loc pentru tine lângă Piedone.

Ce făceai, în luna mai, când Piedone împlinea un an de închisoare, fiind nevinovat?! Cântai la altă masă, probabil. În schimb, fondatorul PUSL, Dan Voiculescu, declara public:  Cristi e nevinovat, este o eroare judiciară. Cristi a stat în pușcărie nevinovat. Este greu de exprimat în cuvinte ce simte un om care este privat de libertate pe nedrept (…) Îl aștept cu drag pe Cristi, acasă, și îl asigur, în cunoștință de cauză, că ce nu te omoară te întărește. Hai acasă, Cristi!!

Înțelegi diferența, Simioane, între tine și oamenii cu demnitate, onoare și curaj???”

105 COMENTARII

  1. Ar trebui să existe consecințe pentru judecătorii care au emis o condamnare greșită în acest caz. Obiectivul nu este să distrugem carierele judecătorilor, ci să asigurăm un sistem de justiție echitabil, în care responsabilitatea și corectitudinea sunt valorile fundamentale.

  2. Tot respectul domnule Voiculescu pentru faptul că l-ați susținut și ajutat atunci când mai toată lumea îl ponegrea. Asta arată mult caracter.

  3. romanii sunt un popor de oameni inteligenti si isi pot da seama de teatrul ieftin facut de cei de la AUR.

  4. Sincer va spun ca mi s-a facut piele de găina cand am citit acest mesaj.
    Dincolo de toate, ma bucur foarte mult pentru Cristian Popescu Piedone!!! El este omul de care întreg Bucurestiul are nevoie!

  5. credibilitatea partidului AUR este la piciorul broastei….adica insignifianta,romanii nu mai cred in astfel de politruci facuti peste noapte ca simion.

  6. un partid de oameni care nu stiu de capul lor fiecare face ce vrea acolo,nu vor avea succes indiferent ce vor face ei pentru ca romanii nu-i vor la conducerea tarii.

  7. cu limbajul suburban pe care-l are simion nu va reusii nimic nu numai in partidul AUR ci si in general in viata de zi cu zi.

  8. Într-adevăr, când i-a fost cu adevărat greu, puțini oameni i-au mai fost alături. Pentru că nici nu mai sunt mulți oameni demni și curajoși.

  9. Pe mine m-a surprins plăcut faptul că a declarat că nu va cere statului despăgubiri pentru imensul abuz pe care l-a suportat. Până la urmă tot din banii cetățenilor ar fi plătit „statul” despăgubirile. Eu nu aș fi fost atât de bun, asta-i clar.

  10. exista un vechi proverb romanesc care spune asa,,incerci marea cu degetul,,asa face si partidul AUR incearca si ei dar o sa se ,,innece,, cat de curand.

  11. Nu mă mir că ați fost printre puținii (poate singurul, nu știu) care ați avut o vorbă bună pentru Piedone atunci când acesta striga disperat din închisoare că e închis pe nedrept și că plătește pentru greșelile altora. Și dumneavoastră ați fost în aceeași situație, sunt convins că v-au trezit niște amintiri dureroase cazul lui Cristian Piedone. Tot respectul meu.

  12. romanii vor fi foarte atenti atunci cand vor pune stampila pentru ca s-au mai inselat odata cu iohannis

  13. Să apreciem că mai există judecători cu toate țiglele pe casă care fac dreptate. Îmi pare rău pentru suferințele lui Cristian Popescu, respect maxim pentru demnitatea pe care a arătat-o cât timp a fost închis, dar și după eliberare.

  14. Cred că unul dintre cele mai groaznice lucruri pe care le poate suporta cineva este să fie lipsit de libertate, de cei dragi, de prieteni, de întreaga lui viață pe nedrept. Doar cei care au trecut prin asta știu câtă putere îți trebuie ca să ieși cu bine la capăt.

  15. fiecare este liber sa faca ce vrea si sa voteze ce vrea insa trebuie sa fie foarte atent ca aici este vorba de viitorul acestei tari frumoase si nu trebuie lasata pe mana unuia ca simion.

  16. S-a făcut dreptate într-un final, dar cu ce preț? Eu cred că Piedone ar fi trebuit să ceară despăgubiri statului pentru nedreptatea pe care i-a făcut-o, chiar și numai simbolice, de 2 bani/magistrat, adică tot atâta cât valorează călăii care i-au furat un an din viață.

  17. Dacă se dovedește că judecătorii au acționat cu rea intenție sau au ignorat probele care susțineau nevinovăția lui Cristian Popescu, ar trebui să fie excluși din magistratură și cercetați penal. Cred că domnul Cristian Popescu nu ar trebui să îi lase să scape așa ușor.

  18. Adevărata măsură a caracterului unui individ se vede în momentele dificile, iar Cristian Popescu a demonstrat o remarcabilă demnitate și rezistență în fața nedreptății suferite.

  19. ce sa inteleaga simion saracul ca lui trebuie sa-i deseneze cineva sa poata intelege si atunci foarte greu ca este greu de cap.

  20. Aveți toată admirația mea pentru felul în care v-ați purtat în cazul Piedone, domn profesor. Domnului Cristian Popescu îi doresc multă sănătate și putere.

  21. o mare lichea este simion asta in orice se baga numai sa castige credibilitate numai ca mai rau se afunda in mocirla.

  22. Cazul lui Piedone e un exemplu clar de abuz judiciar făcut la presiunea străzii. Bine că totuși există oameni cu capul pe umeri la Înalta Curte de Casație. Mi s-a restabilit puțin încrederea în justiția din România.

  23. Judecătorii ar trebui să facă grevă nu pentru salarii și pensii mai mari (în condițiile în care au salariile și pensiile cele mai mari din România), ci pentru o Justiție care să nu permită existența în sistem a genului de judecători care l-au condamnat inițial pe Piedone.

  24. cristian piedine te respect si te sustin sanatate iti doresc si dumnezeu iubeste oamenii cinstiti si corecti.

  25. sper sa scapam cat mai repede de acest partid AUR ca prea ne-a facut de ras la intreaga europa.

  26. AUR este un partid de parveniti care vor cu orice pret conducerea romaniei dar nu o vor avea niciodata.

  27. Felicitari doamna Sandru pentru mesaj ! Toata admiratia domnule profesor , mereu alaturi de oameni in cele mai sensibile momente ..

  28. Felicitari doamnei Sandru pentru mesaj ! Toata admiratia domnule profesor pentru sustinerea unui om supus la o incercare grea . Mereu alaturi de oameni .

  29. daca oameni ca simion au ajuns sa faca politica in romania acesta este nivelul la care am ajuns in ceea ce priveste administrarea unei tari.

  30. simion si partidul sau vor disparea foarte repede de pe scena politica din romania pentru ca romanii nu-i vor.

  31. daca vrem o romanie infloritoare si dezvoltata nu trebuie sa luam in considerare acest partid artificial al lui simion.

  32. Eu cred că s-ar impune o investigație riguroasă pentru a determina responsabilitatea judecătorilor implicați în condamnarea inițială a lui Cristian Popescu. Nu ar trebui să existe impunitate pentru erori judiciare grave.

  33. Sper că judecătorii de la Înalta Curte care au făcut dreptate în acest caz să nu fie o specie pe cale de dispariție în România.

  34. Nu știu cum ar fi să fii nevinovat și să stai în închisoare. E groaznic să îți pierzi libertatea fără nicio vină. Oricum, mesajul de încurajare pe care i l-ați trimis lui Piedone a fost un gest rar de mărinimie și demnitate și probabil a contat enorm. Chiar este important să ne susținem unii pe alții în momente grele.

  35. Respectul meu pentru judecătorii care au analizat cu obiectivitate și au emis o hotărâre corectă în acest caz. Nu mă mai așteptam, drept să zic.

  36. Mulțumiri domnului Voiculescu pentru susținerea acordată lui Cristian Popescu în momentele dificile. Gesturi de solidaritate și sprijin precum acesta sunt de neprețuit în astfel de situații. (O persoană apropiată de Cristian Popescu)

Comentariile sunt închise.