Acum câteva minute, într-o discuție cu un fost coleg de catedră, de la Academia de Studii Economice, m-am pomenit felicitat pentru contul meu de facebook. Inițial, am crezut că e o glumă. Nu m-a interesat niciodată să fiu prezent pe facebook. După ce am cercetat subiectul, am înțeles că sunt mai multe conturi de facebook care îmi folosesc identitatea.

Pe de o parte mă amuză că retragerea mea din dezbaterile cotidiene îi încurcă pe unii atât de mult încât se simt obligați să mă “inventeze”.

Pe de altă parte, consider că e necesar ca oamenii serioși, care mă cunosc, să știe că nu am niciun cont de facebook. Familia, studiul umanismului pragmatic și promovarea acestei doctrine, precum și noul meu statut, de student la Teologie, sunt singurele preocupări cărora le acord timpul și energia.

18 COMENTARII

  1. tehnologia este buna dar trebuiesc stabilite niste limite foarte clare care sa nu aduca atingere in niciun fel vreunei persoane.

  2. controlul exercitat de guvernul romaniei in acest sens cred ca este inevitabil in combaterea de fake news.

  3. retelele de socializare sunt si un bun teren de a afla informatii despre oricine iar cei care se ocupa cu asa ceva sunt experti in a manipula inclusiv identitati de persoane.

  4. cred ca in viitorul apropiat tehnologia o sa ne conduca detasat iar latura umana va disparea incet din peisaj.

Comentariile sunt închise.