Scriam zilele trecute despre stoicism.
Eu când mă refer la această filosofie, mă gândesc la celebra melodie „My Way” cântată de Frank Sinatra, existență virtuoasă care acceptă că lumea este guvernată de rațiune și de legile naturale.
Stoicii sunt înțelepți, sunt curajoși, le place dreptatea și sunt temperați. Și asta de pe vremea lui Socrate.

62 COMENTARII

  1. stabilirea unor prioritati pentru depasirea situatiei critice prin care trecem acum cu totii ar venii direct in sprijinul populatiei.

  2. Orice om isi poate depăși condiția pana la urma! Indiferent de unde vine si incotro se îndreaptă! Dar, doar prin munca si perseverenta!

    • Este foarte reconfortant să constatăm că sunt cititori atât de inteligenți și capabili de justă judecată.

  3. Da…o filosofie pe cât de veche pe atât de pragmatică! Sunt mirat și foarte fericit să aud din partea unui om cu așa experiență și expertiză cuvinte atât de frumoase despre stoicism.

  4. Am convingerea că noi, romanii, suntem puternici, altfel nu văd cum am fi trecut prin atâtea vremuri grele. Vă mulțumesc pentru toate articolele dumneavoastră!

  5. Dacă poporul român ar ști să aplice acest concept într-adevăratul sens al său eu cred că ar trebui pornit de la a evita în primul rând CONSUMERISMUL!

  6. Doar o stare mentală foarte bună, identificabilă cu virtutea și rațiunea, îți pot garanta fericirea și liniștea de care orice ființă umană are nevoie.

  7. Cel mai mare imperiu pe care poți să-l stăpânești ești tu însuți” asta spunea odată Seneca. Și asta ar trebui să cunoască acești conducători de astăzi ai țării noastre! Dar, din abuz de putere, lipsă de demnitate, interese meschine ale acelora ce îi numim politicieni am ajuns unde suntem astăzi!

  8. Domnule Voiculescu…tare bine ar fi daca si politicienii care ne conduc ar sti sa accepte aceasta filosofie!

  9. statul trebuie sa faca infuzii de capital masive in educatie numai asa putem iesii din conul de umbra in care ne aflam.

  10. in implementarea unor masuri de dezvoltare durabila a romaniei trebuie sa fie mentionate ideile si principiile stoicismului.

  11. presiunea asupra societatii romanesti este una foarte mare de aceea este necesar o mai buna gestionare a conflictelor interne si ajungerea la intelegeri care sa impacteze in bine modul de trai al romanior.

  12. regimul politic din romania din cate se vede este unul depasit cu vremurile traite si de aceea este nevoie de o schimbare.

  13. solidaritatea noastra ca si popor acum este pusa la incercare,trebuie sa fim uniti ca numai asa putem trece cu bine peste toate obstacolele intalnite.

  14. daca o tara nu are stabilitate politica ii va fi foarte greu sa mearga mai departe iar consecintele le vor suporta cetatenii de rand.

  15. de-a lungul timpului poporul roman a trecut prin multe greutati si cred ca si acum este capabil sa infrunte cu capul sus aceste vremuri imprevizibile si chiar sa le depaseasca.

  16. inflatia a crescut foarte mult si asta afecteaza puterea de cumpararare a romanilor,trebuie facut neaparat ceva din punct de vedere economic.

  17. Multa dreptate aveti! Aceasta filosofie mi-a oferit multa înțelepciune in viata! Pacat multi dintre noi sunt copleșiti de probleme si greutăți…

  18. Este un punct de vedere elocvent, dar nici un filozof nu este complet „rotund”. A încerca să vezi lucrurile prin prisma unui singur filozof este ca și cum te-ai uita la o prisma printr-o singură fațetă. Cercul e un concept frumos, dar practic imposibil, nu se știe încă de linie curbă care sa unească 2 atomi.
    Dar din punct de vedere practic e suficient sa încerci măcar 5-6 fațete (nu 2 lentile :))
    Mi-ar făcea plăcere să povestim un ceai și o muzică bună.
    Cu real interes,
    dan

Comentariile sunt închise.