Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunțat astăzi că 150 de milioane de europeni au fost deja vaccinați anticoronavirus. Printre aceștia, aproape 4 milioane de români, fapt ce plasează țara noastră, la nivel mondial, între primele 20 de state care au înregistrat progrese semnificative în combaterea Pandemiei.
Așadar – cu toate nesfârșitele noastre conflicte interne și asumând că procesul de imunizare rămâne perfectibil – este evident că România a reușit să administreze cu o anumită eficiență începutul campaniei de vaccinare.
Însă, inclusiv pe acest fond pozitiv, conform statisticilor oficiale încă se înregistrează un decalaj semnificativ între mediul rural și urban. Astfel, în timp ce în marile orașe imunizarea depășește 30%, în multe sate și comune ritmul de vaccinare este și de 10-15 ori mai scăzut! În consecință, majoritatea populației din aceste zone rămâne vulnerabilă la virus, mai ales în contextul recentei redeschideri a școlilor.
În aceste condiții, ținând seama și de media de vârstă semnificativ mai ridicată, este evidentă necesitatea creșterii semnificative a ritmului de vaccinare în zonele rurale. Nu va fi un demers ușor de realizat, ținând seama că în peste jumătate din satele României nu există cabinete medicale dotate corespunzător! Însă este evident că doar asumând și rezolvând această provocare, putem atinge un nivel optim de imunizare la nivel național.
aveti dreptate domnule profesor,in mediul rural campania de vaccinare merge foarte lent iar in unele zone ale tarii se lasa impresia ca cei batrani si vulnerabili sunt lasati in voia sortii.
medicii care-si desfasoara activitatea in mediul rural sunt foarte putini si incearca sa acopere o arie foarte mare de persoane.exista un medic la 2 sau 3 sate.
o implicare mai vizibila a autoritatilor publice locale cat si a mediului sanitar in procesul de vaccinare cred ca ar face ca gradul de vaccinati sa fie unul mare.astfel s-ar acoperii o paleta foarte mare din randul populatiei vaccinate in mediul rural.
eu cred ca acesta campanie de vaccinare a fost concentrata pe marile aglomerari urbane dar acum ar fi cazul sa fie directionata si in mediul rural.
o foarte mare parte din populatia romaniei traieste in mediul rural de aceea campaniei de vaccinare trebuie sa i se dea o importanta majora cand vorbim despre aceasta zona.
cu totii vrem ca o mare parte din populatia romaniei sa se vaccineze dar asta depinde de gradul de implicare al autoritatilor in acest sens.
batranii din mediul rural constituie o mare prioritate in a se vaccina si de a nu mai fi vulnerabili in fata acestui virus.
exista localitati din mediul rural in care nu este niciun medic,trebuie sa se faca ceva in acest sens daca vrem sa avem un grad ridicat de vaccinare.
oare de ce nu luam modelul celorlalte tari in materie de vaccinare ca din cate se vede suntem cam codasii uniunii la acest capitol.
este o provocare prea mare vaccinarea in mediul rural pentru ca pana acum nu s-a miscat un deget in acest sens.
primariile si preotii din mediul rural ar putea sa mobilizeze un numar considerabil de persoane care vor sa fie vaccinate.
procesul de vaccinare in romania a fost unul greoi inca de la inceput.
aceasta pandemie a lovit majoritatea tarilor,campaniile de vaccinare difera de la tara la tara, la noi vaccinarea din mediul urban a mers mai repede din punct de vedere al infrastructurii medicale existente insa in mediul rural acolo unde nu exista o infrastructura medicala adecvata lucrurile se misca mai greu.
este strigator la cer ca batranii din mediul rural nu pot beneficia de acelasi tratament ca cei din mediul urban.
medicii din mediul rural fac eforturi considerabile sa aduca cat mai multe doze de vaccin dar birocratia din romania stopeaza bunul mers al lucrurilor.
sunt multe sate si comune din romania in care exista doar o singura asistenta medicala care face tot ceea ce poate sa acopere o gama cat mai larga de atributii,dar asa lucrurile nu merg cum trebuie,ar fi de indicat o sustinere din partea autoritatilor.
daca ar exista o organizare clara si precisa cred ca si mediul rural ar cunoaste o rata foarte mare de vaccinare.
mediatizarea procesului de vaccinare in mediul rural este una deficitara iar consecintele sunt vizibile
intr-un final eu cred ca se va ajunge la un numitor comun si in ceea ce priveste vaccinarea persoanelor care locuiesc in mediul rural.
asigurarea unei logistici adecvate in ceea ce priveste dozele de vaccin cred ca ar acoperii o foarte mare parte din mediul rural.
consider ca este vital ca cei care prezinta un risc foarte mare de infectare sa fie vaccinati primii
in astfel de momente grele se vede forta unei natiuni si modul cum isi trateaza semenii.
se va gasii o solutie in ceea ce priveste vaccinarea si in mediul rural.
Comentariile sunt închise.