Am primit o ”leapsa” de la un vechi prieten: Nenea Lars. Altfel spus – din ce inteleg – am fost provocat public sa precizez un motiv pentru care i-as vota pe Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu. Nu exista posibilitatea negatiei, ci numai cea a enuntului pozitiv. Iata raspunsul:

L-as vota pe Mircea Geoana pentru ca se apropie de profilul presedintelui de care avem nevoie in convalescenta post-Basescu. E echilibrat, a invatat in diplomatie sa ”inghita broaste”, reuseste sa pastreze o liniste functionala printre tabere si orgolii. L-as vota pentru ca rolul unui presedinte este linistea in interiorul tarii si perfomanta in afara acesteia – in diplomatie. Si l-as mai vota pentru ca la asta ne-am angajat prin Protocolul PSD+PC.

L-as vota pe Crin Antonescu din motive similare: poate reabilita ”eleganta” presedintiei dupa desfraul lui Traian Basescu. Crin Antonescu e un domn, un ”boier”, un liberal autentic. Si e curat la suflet.

L-as vota pe Sorin Oprescu pentru ca, spre deosebire de stilul Basescu, franchetea sa nu este cruda si razboinica, ci umanista, bonoma. L-as vota – cine a salvat o singura viata merita votat. L-as vota pentru ca ne poate demonstra ca un presedinte jucator nu trebuie sa fie neaparat un presedinte demolator.

L-as vota cu sufletul deschis si cu doua maini pe Traian Basescu daca de asta ar depinde soarta unor ostatici din Irak sau Afganistan. Sau daca, in cine stie ce context dramatic, am avea un tur doi la mustata: Traian Basescu – Timur Lenk, Traian Basescu – Torquemada, Traian Basescu – Caligula – si asa mai departe.

 

Leapsa merge mai departe la: Vlad Petreanu, Simona Tache,  Tiberiu Lovin si Nenea Cosmos – ultimul fiind un bun cunoscator al sectorului 4.

43 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu, probabil ca la o anumita maturitate as fi scris exact la fel, m-am regasit. Intr-adevar, faptul ca doctorul a salvat cel putin o viata conteaza enorm…acum realizez asta. Votez insa, cel mai probabil, pentru eleganta, diplomatie si boierie de caracter!

  2. Intuitia feminina imi spune ca argumentarea votului pentru Geoana e putin fortata iar cea pentru Antonescu e cea mai aproape de adevar. Pentru ca e cea mai simpla si lipsita de metafore. Si pentru ca ati folosit in descrierea d-lui Crin Antonescu doua cuvinte: domn si autentic.
    Poate totusi nu votati conform intelegerii PSD-PC.

  3. Eu unul, l-as vota pe Crin Antonescu, pentru ca are un avantaj esential, fata de ceilati candidati, nu a facut parte din acea miscare FSN-ista si imi da in credredea ca nu este doar un base mai spalat. Ceilati candidati imi dau acest sentimest. Daca dupa 20 de ani ne hotaram sa scapan de acea mentalitate comunista ar trebuie sa mergem la vot si sa alegem schimbarea radicala, schimbare numita Crin Antonescu.

  4. Ca elector mi se pare corect acum sa aleg o solutie radicala, dupa atata intelegere tacuta acordata clasei politice in general: sa anulez votul, votandu-i pe toti pana cand se usuca cerneala, caci, asa cum afirma si d-l. Voiculescu, merita toti pentru anumite calitati mai speciale sau mai generale… Ce urmaresc cu aceasta: invalidarea alegerilor pe cat posibil pentru a arata partidelor mari, care, mai ales dupa instaurarea votului de circumscriptie vor fi mereu castigatoare, ca nu le doresc, si pentru a le forta sa accepte reformarea legii partidelor, pentru crearea unor partide noi, proaspete, formate din oameni cu idei noi, care, insa, din cauza neincrederii si inertiei romanilor ca si lipsei de fonduri proprii nu pot sa-si faca, fara reclama, 25000 de adepti dintr-o data in 18 judete ale tarii… Partidul Conservator, acum un vesnic perdant in fata mai marilor, care vor castiga mereu, ar avea abia atunci posibilitatea sa castige, pentru ca partidele noi ar eroda voturile celor mari, nu celor mici, iar PC, avand in fata experienta, va putea deveni cel mai de preferat dintre partidele mici, bineinteles, daca va avea si ceva idei bune exprimate pe intelesul electorilor. O initiativa legislativa in acest sens poate fi propusa atat in parlament cat si la nivelul populatiei, prin acumularea a, dupa cate tin minte, 100.000 de semnaturi, destul de multe daca nu ai o voce publica. Insa PC are mijloacele de a lovi in sistemul actual, care previne nu numai pe altii sa vorbeasca, ci si pe acest partid insusi sa creasca si sa obtina democratic puterea, asa cum este rostul oricarui partid activ. Alianta cu oricare partid mai mare, mai ales cu unul atat de mare si instabil, nu-l duce decat la o pierdere covarsitoare, o data cu aliatii sai, si doar la prima pozitie de dupa ultimul membru ales al aliatului mai mare in caz de castig, adica la nimic concret. Deblocarea accesului la functii politice, cu alte cuvinte, democratizarea reala in Romania, macar acum, la 20 de ani de la inlocuirea dictaturii reale cu una mascata, va conduce si PC la victorie.

  5. intr-adevar sunt mai buni decat Basescu….insa am si eu niste „protocoale interne” care ma opresc sa votez…

    Nu am auzit ca cineva din cei enumerati sa se agite sa faca dreptate in sistemul social, cu riscul de a ma repeta: nu e posibil ca un securist-tortionar sa primeasca 5600 ron /luna in timp ce alocatia unui copil e de 42 de RON. Printre altele – acesti securisti fiind privilegiati in trecut – sunt si mai longevivi.
    In concluzie:societatea prin impozitele platite de mine si de altii – ii tine in brate., in schimbul tacerii.

    Nu am auzit ca cineva din cei enumerati, in afara de niste declaratii electorale sa se agite zilnic, sa faca ceva pentru romanii din afara tarii.

    Nu am auzit ca cineva sa ceara cu glas tare – ca sa se faca dreptate in prinvinta redobandirii cetateniei romane de catre cei ce fara voia lor (si datorita lasitatii guvernarii romane de atunci) au pierdut-o., in schimb au contribuit deplin ca legile sa fie cat mai stufoase….schimbandu-se foarte des, deseori in favoarea birocratizarii procesului. (Nu e posibil ca nepotii fostilor cetateni romani sa fie alungati din Romania de catre Dep. Evidenta persoane straine , (ce frumos suna nu?de parca am fi niste afgani veniti cu tiru’ ) – intrucat nu au dreptul de sedere)

    In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana – nu l-as vota pentru ca nu este un sustinator al pensiilor private., iar pe langa el exista multe voci care zic ca sistemul de impozitare trebuie sa fie crescator, in functie de venituri, de parca cel ce munceste 14 ore /zi, la doua servicii, e un produs de lux ce trebuie accizat, stimuland astfel – nemunca.

    Nu l-as vota pe Geoana – pentru ca nu este deacord cu reducerea aparatului birocratic de stat. – de fapt nu stiu daca cineva din cei enumerati s-ar bate puternic pentru asta., in schimb toti sunt sustinatorii majorarii de taxe.

    Nici unul din cei enumerati nu are un program clar care sa-l sustina pentru a intineri populatia Romaniei, problema demografica, stimuland prin programe guvernamentale nasterile. (nu e posibil ca pensionarii sa reprezinte un % mai mare decat angajatii activi), nu e posibil sa avem o societate imbatranita.

    Anturajul multora dintre cei enumerati pune mari semne de intrebare., iar cine va ajunge unde va ajunge va avea mari obligatii fata de acest anturaj.

  6. Eu nu l-as vota pe Basescu sub nici un fel. Pentru ca si rapirea jurnalistilor din Irak a fost orchestrata de Omar Haysam, iar acesta a fost ajutat de profesorul Basescu sa iasa din tara. Deci am mari indoieli cu rapirea.

    Eu personal l-as vota pe Antonescu pentru motivele pe care le-ati prezentat si pentru ca este singurul care nu are implicatii comuniste.

  7. Crin Antonescu este persoana cea mai capabila sa conduca Romania ! Avem nevoie de un om curat,sa nu fie implicat in scandaluri ! Un om precum Crin Antonescu !

  8. Daca as mai fi avut vre-un semn de intrebare cu cine sa votez pe 22 noiembrie, domnule Voiculescu, dumneavoastra mi l-ati spulberat. Crin Antonescu e candidatul potrivit sa conduca Romania de la Cotroceni. Are suficienta maturitate politica si extraordinar de mult bun simt.

  9. Si eu aleg sa votez Crin pentru ca este un adevarat domn,distins,discret,capabil si responsabil.Alege si tu Crin!

  10. Ma bucur sa vad un om politic influent care impartaseste aceleasi preferinte ca si mine.
    Il sustin pe crin antonescu pentru presedentie- e profilul presedintelui perfect. Exact ceea ce ne lipseste in momentul acesta.

  11. Eu l-as vota pe Dl.Radu DUDA, Principe de Romania. Din pacate pentru mine, nu mai candideaza Deocamdata, altfel v-as fi povestit si eu de ce il votez….Sunt iar rea, dar ma streseaza expeditorii plicurilor din cutia mea postala enorm ma ssstressseaza „la nervii capului” si sper sa se opreasca acolo sa nu ajunga la nervii stomacului sau ai inimii sau ai ficatului c-atuci va fi ceva de genul ulcer sau infarct sau diabet.

  12. Profilul pe care i l-ati facut lui Antonescu se incadreaza perfect in cadrul politic actual. De un om vertical ca domnul Antonescu are nevoie tara.
    Pe Basescu nu as mai face greseala sa-l votez nici daca ar ramane in turul 2, el si Becali.
    E o gluma politica proasta si nu mai merita increderea populatiei.

  13. Eu l-as vota doar pe Crin Antonescu. E cel mai potrivit pentru prima functie in stat. Are decenta, e integru, vertical si echilibrat. Cu el putem realiza o schimbare majora pentru viitorul Romaniei. Gabi A.

  14. hopa,felix motanul are blog…hmmm…oare pe cine veti sustine voi la alegerile din noiembrie?…

    imi place totusi modul cum l-ati caracterizat pe Crin Antonesc in acest articol..si va felicit pentru asta

  15. un tamar pentru un om liberal,toti tionerii pentru un om liberal ,tin sa cred ca si dumneavoastra veti face tot la fel Crin merita respectul nostru ,deoarece el ne respecta pe noi!!!

  16. Antonescu si Oprescu vor ajunge in turul doi .Eu am ales Antonescu pentru ca este cu adevarat liberal si cu adevarat roman.Singurul care care a venit cu solutii viabile pentru romani

  17. L-as vota pe Traian Basescu pentru ca a deschis dosarele Securitatii dupa 15 ani in care Iliescu si Constantinescu au spus ca sunt secrete. O astfel de franchete avem novoie de la un lider!

  18. Daca ar fi sa stai sa te gandesti, nu ar merita nici unul 100% sa fie votat. Dar din doua rele sau din trei, se alege raul cel mai bun. Crin Antonescu provine de la liberali…care au distrus economic tara. Geoana e partizanul unui partid plin de comunisti. Oprescu e un doctor celebru si un politician – primar destul de nepriceput. Basescu e cel care incearca cat de cat, alaturi de guvernul Boc, sa reformeze statul…din multe puncte de vedere.

  19. As vota Traian Basescu pentru ca a deschis dosarele Securitatii dupa 15 ani in care Iliescu si Constantinescu au spus ca sunt secrete. Au iesit astfel la iveala personaje ca Felix Voiculescu sau Mona Musca

  20. Imi plac afirmatiile ce vin in sustinerea lui Crin Antonescu, deoarece un astfel de presedinte as dori in urmatorii 5 ani. Cred ca aceasta intrebare ar trebui sa ne-o adresam fiecare in parte cu privire la persoana pe care o alegem sa ne reprezinte .

  21. Daca ar fi vorba de Basescu, cred ca ostaticii ar deveni martiri in varianta mea. :-)
    Multumesc pentru opinia dvs. exprimata in contextul in care azi 99% dintre politicieni nu mai au nici macar curajul unei opinii deschise si oneste, in afara celei oficiale, a partidului, in schimb cer voturi. Acum va lansez eu o noua provocare (de fapt va cer parerea): o critica, sau mai multe, la adresa tuturor. Daca vreti sa o reformulam ca sa nu se supere nimeni: unde ar mai avea de lucrat?

  22. domnule voiculescu,as dori sa vorbesc personal cu dvs.despre politica media si afaceri.sunt din pitesti am 30 ani si doresc sa fac multe in viata.singur sau cu ajutor.va multumesc

  23. offfffffffffff-top ic :
    Daca m-ati inteles gresit sau daca …am „suflat prea tare(pentru urechile unora, mai surzi cica) in vuvuzele (metaphoric vb) ” imi cer scuze si pentru trecut si pentru prezent si pentru viitor !
    Fa-ca-se Voia Ta Doamne !

  24. p.s. la 42. :
    Am uitat sa ma semnez…mereu uit cate ceva …
    Si sa Va spun numele juniorului meu am uitat…sau…l-Ati ghicit?
    Are nume de…stea : C-O STEA Lucian….stiti ca V-am scris in e-mail…dar inca nu are 24 de ani.Sperand ca nici in martie 2011 nu va fi tarziu,
    Aveti respectele mele !

Comentariile sunt închise.