Dragă Tolo (mama ta îmi spunea ”Croco”, probabil din cauza profilului ”tenace” – asa că îmi permit si eu să-ti folosesc porecla asumată public).

Totul e atât de simplu, încât nu merită lungit cu dezbateri despre ”independenta editorială” sau ”relatia ziaristului cu mogulii”: aveam dreptul la un telefon.

Si nu pentru că ancheta apărea într-un ziar cu care am o anumită legătură, ci pentru că, atunci când numele lui ”cutare” e implicat într-un scandal public, ”cutare” trebuie totusi întrebat cum stau lucrurile. Poate confirma, poate infirma, se poate interesa, poate cere lămuriri – dar trebuie să-i acorzi dreptul la toate aceste lucruri. E un principiu relativ banal – nu?

În rest, mica noastră controversă, în dimensiunea ei publică, arată bine. Arată matur si civilizat. Semn că presa din România – cu tot cu moguli – începe să capete primele fire albe. Marca întelepciunii.

8 COMENTARII

  1. si eu as fi avut la fel prima reactie.”cum e posibil? la mine in casa?”.
    cred ca totul depinde de sursa acestor informatii. Daca ea se numeste ” a zis o baba in gara” sau „din surse demne de incredere” intr-adevar a facut o gafa.
    Daca sursa acestor informatii e vre-un sait oficial al Ministerului de finante, ANAF etc. nu are mare vina. E junalist liber, facand copy paste la o informatie oficiala. Care acum va trebui lamurita de cel vizat.(dvs) si de cei ce au postat-o pe acel sait.
    Acelas lucru puteau sa-l publice si cei de la concurenta – reactiile fiind similare.

    Daca vroia Tolontan sa faca o analiza, trebuia sa o faca mai amanuntit: cat TVA are de rambursat Min. de finante la toate companiile din tara, cat din cel rambursat s-a dus la „prieteni”, precum si sa gaseasca raspuns la o intrebare de-a mea personala: de ce la punctele de trecere a frontierei in EST, precum si la aeroportul Otopeni nu exista ghiseie VAT REFUND asa cum exista in intreaga U.E.(ca doar nu toata lumea calatoreste in inetriorul UE)
    Fusesem in Italia cu un basarabean, ce cumparase ceva….trebuai sa aterizam al Bucuresti, iar din parcarea aeroportului trebuia sa ne luam automobilul catre Chisinau. La Roma am intrebat de rambursarea TVA-ului – ne-au spus: trebuie sa va dea la granita la iesirea din UE…Zic unde ? La Galati? a verificat ceva in calculator…si a zis aaaa Romania….a zambit si a aprobat rambursarea TVA-ului pe loc…..stiind ca e evul mediu la noi.
    Stiu doar sa ceara TVA.

  2. diferentierea alocatiilor copiilor in functie de veniturile parintilor , recent aprobata de Senat face parte probabil din campania electorala., pentru a vota partidul initiatorilor.
    Era cu mult mai simplu sa faca 90 RON aferent unui salariu minim de 600 ron, nediferentiind copiii. Asa lumea mai devine somera peste noapte,,peste 2-3 luni de zile se angajeaza….si ce face? se duce tot timpul sa-si reactualizeze alocatia copiilor? Miroase a sursa de birocratie si discriminare.

    Copiii se nasc egali in drepturi. Teoretic doar, daca eu muncesc mai mult, achit taxe cat altii o suta, ar trebui si statul sa fie mai „atent” cu mine nu? nu am nevoie de aceasta alocatie, ma descurc, dar, conditionat de salariul parintelui invers proportional, va avea ca si rezultat nestimularea muncii.
    Populism curat.
    In orce domeniu accept diferentiere. Asta e..asa a cerut legiuitorul. Dar copiii nu trebuiau diferentiati., discriminati.
    Candva am dorit sa inscriu fetita la o gradinita de stat. Mi-au cerut adeverinta de munca. Raspunsul a fost:ne pare rau dar nu va putem inscrie, dvs va permiteti o gradinita privata.

    Pentru ce achit eu taxele in acest caz? pentru ce servicii ale statului? Ce stimuleaza statul prin asta? sa nu-si inregistreze contribuabilii veniturile?

    sistemul de stimulare a ne-muncii, de a da in cap (impozitare graduala cum vor unii) a celui ce munceste mai mult cate 14 ore pe zi la cate 2-3 joburi pentru a-si face un rost in viata: de a stoarce din el cat se poate de mult este un sistem bolshevik si populist. „Uite domle luam de la cei instariti si dam la saraci.”
    Fir-ar fregatele lor second hand englezesti de ras!

    Copiii trebuie sa fie egali si nediscriminati, indiferent de origine, religie, venit de familie, tata alcoolic, mama prostituata, sau tata ministru. E ministru azi – maine nu mai e.

  3. cultura organizationala se cheama modelul ce trebuie implementat …. oricum trebuie multa valoare sa o controlezi …
    PS poate e o idee buna totusi sa reveniti cu raspunsuri la comentariile lasate la subiecte . asa se obisnuiste la alte bloguri macar o data pe saptmana . o chestiune de respect reciproc cred . numai bine

  4. Nuti Spaima Putii, urmasa lui Traian Basescu!

    Madama de la curte, cu chiomb la asternut,
    Discursuri tine astazi, care te lasa mut.
    Tu afli ca in veacuri stramosii ti-au fost altii
    De cum stiai din acte si’n -scris in filiatii.

    Nu tu romani, nici dacii, ci chiombu’ e tatuc
    Letopisetul tarii este un act caduc.
    Tupeu, nerusinare, minciuna gogonata
    De la Elena stire, Basescu’ti este tata!

    Dar asta nu e totul, crestine sarbatori
    Mai nou sunt transformate in temeri si fiori,
    Cu Base realesu’, in veci nemuritor
    La Mosu’ Nicolae, pervers suplinitor.

    Iar daca Ciuruitu’, acum lut si ulcele,
    Nu a ramas, dementul, erou in toate cele,
    Borfetu’ de la curte, nou cronicar domnesc
    Tranforma Romania in arbore basesc.

    In patru cincinale furat-ati tot din tara,
    Istoria ramas-a ca ultima sa piara.
    Si a murit, sarmana, lasand in locul ei
    Minciuni si preacurvie,discursuri de doi lei.

    Ajuns-ati prea departe neobrazati debili,
    Falsificati trecutul bieti servitori umili.
    Dar Mosu’ Nicolae, in zi de sarbatoare,
    Ne va scapa de ciuma, de rana ce ne doare.

    Faceti-va bagajul, impachetati avutu’
    Duceti-va la dracu si luati cu voi uratu’
    Spre iad sa va conduca cu trambite si surle
    satana de’ncantare cu hoarda lui sa urle!

    Iar noi,cu mosii nostri, buni, rai asa cum sunt
    In pace sa ramanem, stapani pe’acest pamant!

  5. @Costin Tanase
    buna poezie.
    Cred ca ideea de a deveni tatic peste noapte a tuturor romanilor ia venit in cap dupa recenta vizita in Turkmenistan….Trukmenbashi din traducere inseamna: „Conducatorul turkmen”. Daca vine la putere inca odata Traian e posibil sa ceara si modificarea denumirii Bucurestiului in ceva similar,gen :BASEREX ., sau TRAENI., iar in birourile fiecarui functionar public si nu numai la loc de cinste sa fie fotografia lui Basescu , la fel cum au toti in Turkmenistan, Kazahstan chiar si in Rusia.
    Si doamne fereste sa zici ceva de rau de conducatorul Traian….Unicul si cel mai destoinic fecior al neamului romanesc. Numai avioane (scuzati barci) are in cap.

  6. Ai dreptate, nene Mogul! Tolontan e un jurnalist valoros, care si-a facut un PR excelent printre aplaudacii ca-l ridica in slavi ca ar fi de neinlocuit, dar cu deontolgia reala sta cam prost. Da, putea da un telefon, pt ca despre libertatea de exprimare nu e cazul la dvs sa se plang cineva.

Comentariile sunt închise.