Mordechai scrie că sunt în fruntea listei de inamici care urmează să fie tracasati de Cotroceni si de tot soiul de agentii, ”comitii” si comitete în următoarea perioadă. Urmat (onorant!) de Crin Antonescu si Mircea Dinescu.

Informatia e partial corectă. Cu observatia că de implementarea ”tracasării” se va ocupa – în plus fată de informatiile lui Mordechai – încă o doamnă, seducătoare si voluptoasă. Lucru care promite să transforme vendetta politică a Cotroceniului într-un soi de hârjoană senzuală. Într-un tango…

Cât despre fondul problemei, plasarea în fruntea listei îmi satisface un orgoliu din copilărie. Orgoliu de copil sărac, căruia mama îi repeta consolator: ”Dă-le-n colo de haine moderne, important e să fii tu primul din clasă.”

Real Kafka a descoperit în arhive cum judecătorii intransigenti ai moravurilor de azi erau ieri ceva mai permisivi. Nimic nou.

În sfârsit, Daily Cotcodac a obtinut în exclusivitate imagini de la ”mogulărie”. Paradoxal, oricât de rău si impartial ca tot românul se dă autorul, se vede cu ochiul liber că-i tonomat: face toti banii!

44 COMENTARII

  1. Nea’ Mogulu, ce sa-ti zic….Zi mercic ca esti in penite sau taste….ca nu te ingroapa-n uitare….
    Cat despre „tipul” compunerii, ce-ti pasa? Fii fericit ca esti bogat si n-ai ai cere nimanui in leu sa-ti iei o paine….
    Apropos, ce mogulo-tigari fumezi matale de-i ies Cotcodacului rotocoale pe nas?
    Oricum, merita un premiu. S-a straduit sa scrie frumos, a la a VII-a la pregatirea tezei.
    Sa mor daca-n locul matale, nu i-asi trimite un premiu de 1000 de euroi…
    Fara sa-si dea seama, ti-a facut o reclama faina….s-o treci in carticica matale.
    Si uite cum poti sa-i arati ca stii sa fii generos, sa recunosti geniul si sa-l platesti mai bine decat sefii lui.
    Sau canta baiatu’ o partitura la patru main?

    Zau!

  2. SFATURI DIN TARA SAMURAILOR CATRE MOGULUL MOGULILOR.
    Domnule Voiculescu
    Trimit din tara samurailor un sfat batranesc. ” Mai bine sa le fie lor frica de dumneavoastra decat dumneavoastra de ei” si un altul elaborat de cel mai important samurai din istorie Miyamoto Musashi: Manevreazape adversari ca soldati facand parte din propria armata. Si un altul; „Ca sa lovesti calaretul ataca calul . De preferinta Tismaneanu , Patapievici si alti samurai obositi ai cominternului. De aprofundat. Poate dati un ochi si pe blogul meu. Cu deosebit respect. Robert Horvath Tokyo http://devanewyork.blogspot.com/

  3. DECI SUNTEM DIZIDENTI,TOTI CEI CE SCRIU LA MOGUL PE BLOG?
    Ok,vreau protectia mogulului daca voi avea de suferit de pe urma acestui regim opresiv!:-)

  4. Postul de pe „Daily Cotcodac”,parca este scris de Vintila Corbul,un pasaj din Dinastia Sunderland Beauclair (super carte).
    PS-Cine a citit aceasta carte cand „trebuia” era daparte acum:-)

  5. @ Julius

    Cu români curaţi ca tine, revoltaţi de furăciunea care domneşte-n ţara asta, nu-şi mai aruncă Băse banii pe hârtie igienică. Nici măcar de bideu nu mai are nevoie. Are limbi în serviciu o grămadă, care fac treaba mai bine decât cea mai fină hârtie de toaletă şi mai sigur decât cel mai performant bideu!

    Şi ce-i mai grav este că eu, personal, sunt sigur că cel puţin jumătate din limbile astea îl slujesc gratis, din cea mai sinceră convingere. Pe unde am putut şi eu, am spus-o întotdeauna: PROSTIA CINSTITĂ ESTE MULT MAI PERICULOASĂ PENTRU ŢARĂ DECÂT TICĂLOŞIA PLĂTITĂ!

    Din cauza cretinilor ca voi ne-am repotcovit încă 5 ani cu panarama de Băsescu şi încă 3 ani cu tembelul de Boc. Aşa că ce mai vreţi???!!! Aţi îndepărtat, pentru încă 5 ani, pericolul teribil al revenirii la putere al hoţilor şi comuniştilor, veţi trăi, timp de încă un mandat, în cea mai bună dintre lumile posibile. Nu v-ajunge? Vreţi să ne mai şi băgaţi pumnul în gură, să ne împiedicaţi să facem haz de necaz? Că doar atât ne-a mai rămas.

    N-aveţi de gând să vă lăsaţi până nu va ieşi din toate piepturile un „Uraaaaaa!!!” unanim, o exprimare a recunoştinţei tuturor românilor faţă de salvatorul lor, nu-i aşa? Ce mai contează că, luându-i în calcul pe românii care n-au ieşit la vot şi pe cei care nu l-au votat pe Băse, cel puţin două treimi dintre noi au fost „salvaţi” de el cu forţa? N-avem decât să facem ciocul mic, altminteri, vom fi priviţi ca nişte nemernici trădători de ţară, de către nişte imbecili naivi ca tine, care nu înţeleg nimic din ce se întâmplă-n jurul lor şi se erijează în pupincuriştii sinceri şi benevoli ai puterii.

    P.S.: Are Băse fundul fin?

  6. Constat c-ai devenit putin fudul
    Si-ti place-n fond ca esti mogul;
    Sedus te lasi de-o doamna voluptoasa,cool
    Si plangi apoi ca esti vanat? Nu sunt credul.

  7. EVREII DIN ROMANIA RUP TACEREA : BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !
    Incapatanarea lui Patapievici

    La inceput totul parea o gluma. O zvastica pe crupa unui ponei-jucarie, la expozitia unor artisti romani la New York. Sunt convins ca bravul autor n-ar fi putut expune o asemenea aberatie, eufemistic vorbind, la Bucuresti. Organizatorii de la ICR au crezut ca in America orice este posibil. Este, dar cu o conditie – scandalul sa nu aduca nici un fel de tensiuni etnice, total nedorite.
    Institutul Cultural Roman este condus de Horia Roman Patapievici, care intr-o carte a afirmat despre propriul popor (nu suntem specialisti, dar numele sau are o terminatiune slava, poloneza) ca are ceva scatologic in comportament (a scris chiar ceva mai „tare”).
    O sumedenie de autori din Romania si din lume se intrec in texte cu expresii care mai de care mai „teribile”, referitoare la organele interne, la cele sexuale, la fiziologia omului, notiuni care s-ar regasi cu mai mult folos in cartile de medicina. Pornografia, scatologia (este vorba de excremente) au sanse sa intre cu fruntea sus in literatura, alaturi de mari scrieri si mari scriitori care nu au cum si ce sa mai adauge. Asa s-a intamplat si cu poneiul naravas de la New York.
    Anti Defamation League a considerat ca zvastica nu are ce cauta in spatiul public, dar ambitiosul Patapeivici, intr-o totala lipsa de respect pentru opinia publica si fata de organizatii care apara anumite valori ale demnitatii umane, afirma ca zvastica nu deranja pentru ca nu era pozitionata „pe casa unui evreu si nici pe o sinagoga”, asta daca poneiul insusi nu ar fi fost asa ceva. Gluma (!?) directorului Institutului Cultural Roman merita amendata si credem ca organismele in drept se vor sesiza.
    Patapievici nu este responsabil pentru aparitia poneiului buclucas la New York, dar raspunde pentru incapatanarea de a apara o cauza pierduta. Domnule Patapievici, cel putin scuzele de rigoare ar fi binevenite!
    BORIS MARIAN-MEHR
    Realitatea Evreieasca

  8. @Julius draga, ba am doi flacai, si-s mandru cu ei.

    Te-ai cam suparat ca „prostu pe sat”….da-ti trece ca esti tanar.
    Cat despre bani….tocmai ii sugeram lu Nea Mogulu sa nu se simta atacat, ca i-ai facut un bine, dar „soptindu-i” un cuvant mai placut lui, banuiesc…banii. Asa ca sa-l mai distrag.
    Nu-s ce varsta ai, dar sigur esti dintr-o generatie ceva mai prospetica, si jocurile de cuvinte care ne distrau pe unii in vremea lu’ Ciuruitu, tie-ti sunt straine, sau poate ma insel.
    Era ceva de genul….imperfectiunea creaza frumusetea, pata pune in vedere fondul, neghina-ti arata cat de bun e graul si tot asa…
    Dar nu-i nimic, nu e vina ta. Fiecare generatie cu ale ei.
    Sa nu-ti povestesc aici despre pastila de doua-trei zile…la care daca intr-un final nu te prindeai, ti se dadea prospectul cam la o saptamana, facandu-te de cacao.
    Nu fi suparat….nu te critic.
    Si-apoi chiar mi-a placut scrierea ta…..comicul situatiei…..
    Cui ii servesc degetelele tale, te intereseaza, ale mele-mi slujesc mie ( si poate mai tarziu si neamului ), si-atat.

    @Iepurica, fii mai omule mai putin agresiv….suntem poate ca ceva mai culti sau macar mai cititi decat controlorii din autobuze….
    Uneori, nu tot timpul, cam sari calul….Ai vazut tu limba lui @Julius la lucru?
    Cel putin postarea lui, nu cred sa fi fost o coprocultura.
    Aaaaaa, ce interpreteaza fiecare, asta este alta treaba…..iar unii au nevoie de tiriplice (lingura speciala de mancat kk).
    Uffffff, ascunsi in anonimate si clapacind prin fiere nu scoatem la liman tara asta….
    Hai sa fim constructivi, vreti?

  9. @ Gabriel

    Îţi spun sincer că sunt tentat să-ţi dau un răspuns tare, dar, ca să nu mai zici că sunt agresiv, n-am s-o fac. Să rămână cum spui tu: să fim constructivi. Ai dreptate, n-am văzut limba lui Julius la lucru, dar nici tu nu l-ai văzut primind bani de la Voiculescu, aşa cum ai presupus. Deci, cred că nu sunt singurul care s-a hazardat.

    În ce priveşte cealaltă presupunere a ta, cum că „suntem, poate, ceva mai culţi sau măcar mai citiţi decât controlorii din autobuze”, n-ai decât să vorbeşti în numele tău, eu n-am asemenea pretenţii. Şi-apoi, de ce să jignim o categorie socio-profesională onorabilă?

    Dar, repet, la urma urmelor îţi dau dreptate, să nu mai clăpăcim prin fiere şi să fim constructivi! Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!!!

  10. Stiti care e cel mai trist lucru la Romania de astazi? Daca i-am pune in fata votanti, acum, in fata buletinului, tot aceleasi partide care i-au condus pana acum ar vota.

  11. Scuzati greseala de mai sus… mesajul trebuia sa sune asa „Stiti care e cel mai trist lucru la Romania de astazi? Daca i-am pune, acum, pe votanti in fata buletinului de vot , tot aceleasi partide ar vota. „

  12. Bună ziua Dl. Voiculescu

    Mihai Barbu mă numesc, sunt membru al PSD Ilfov şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Ilfov, precum şi fost consilier judeţean în Ilfov în perioada 2004-2006.
    Vă citesc blogul, atunci când timpul îmi permite, şi de multe ori sunt în acord cu ideile transmise de Dvs, prin intermediul postărilor.
    Am ales de curând să îmi fac publice ideile politice şi acţiunile ce le desfăşor prin intermediul unui site personal: http://mihaibarbu.ro

    V-am adăugat deja în lista de blogroll, dacă consideraţi site-ul meu interesant aş fi bucuros să ma adăugaţi în lista dvs.

    O zi buna vă doresc

  13. Nutza, da-mi o tzitza !

    Intr-o zi, de dimineata,
    Ma trezi cu Nutza mea:
    -Hai sa-ti fac casa la tara:
    Sa ne zbenguim in ea !

    Voi{care n’-o stiti pe Nutzi}
    Tre’ sa stiti ca Nutzi-i tare:
    Face tot ce-si pune’n gind
    Si-i turista’n dezvoltare !

    Asadar, Nutzi-turista,
    Mi-a promis casa la tara !
    Phi,ce-o sa ne mai distram:
    Zi de vara pin’n seara !

    Intr-un vis, ma vad,cu Nutzi,
    La tara : doar eu si ea !
    {Butonand telecomanda,
    Stand intinsi pe canapea !}
    …………………………………
    Plictisit de filme proaste,
    Sau de mersul in carutza,
    De programe naturiste, strig :
    Mai Nutza, da-mi o tzitza !

    Acesta este un pamflet: orice asemanare cu persoane reale, este pur-intamplatoare !

  14. @ROBERT HORVATH
    …prietene, pe asta cu evreii… las-o mai usor, se pare ca ai o anumita sensibilitate in ceea ce-i priveste ?!… Ce-ar fi sa-si mai ceara scuze si ei din cand in cand, pt. ca au si de ce ! Ia obisnuit o lume intreaga cu scuze, compatimiri, pagube pt. Holocaust, etc. Au profitat din plin de tot felul de protectii din partea americanilor si a altor organizatii secrete, se interzic atatea lucruri scrise sau vorbite la adresa lor, incat ti-e frica sa mai si gandesti…
    Acum, conduc lumea, bancile si toate afacerile mari pe plan Mondial, controleaza totul, …iar CRIZA Economico-financiara in lume, a fost generata de Bancile americane conduse de… cine ? … de cei pe care-i „plange” o lume intreaga de vre-o 65 de ani incoace ! Romania e jegmanita si terminata de Banci, care una promiteau la Tv prin reclamele ordinar de atragatoare si dupa ce
    acaparau clientii, schimbau regula in timpul jocului ! Acum s-a ajuns sa ramana lumea pe drumuri, familii destramate, sinucideri, se imbolnaveste lumea de diabet din cauza supararii… Pentru asta cine isi mai cere SCUZE… D-le HORVATH ?!…

  15. Domnule VALiberal .
    Trebue sa fac niste clarificari. Partea publicata pe blog este numai partea doua a mesajului meu. Va voi raspunde numai cand veti citi comentariul in intregime.
    Oricum se vor gasi intodeauna tapi ispasitori : evrei, unguri, ucrainieni, moguli si maine extraterestri. Cu respect pana la proba contrarie. Retrimit prima parte cu speranta ca va fi publicat.
    BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !
    Scrisoare adresata Parlamentului Romaniei
    Aduc la cunostinta dumneavoastra si a opiniei publice un urias scandal care poate avea consecinte dureroase pentru clanul de la putere. Serviciile infiltrate adanc in media romaneasca au reusit pana acest moment sa imbrace evenimentele intr-o totala tacere. Cei interesati in scurtarea mandatului prezidential pot folosi un moment prielnic.
    Acum un an si ceva statul roman a organizat la New York o exozitie Al Queda.
    In centrul acestui eveniment salbatic antisemit se afla ( expozitia este deschsa si astazi ) cetateanul irakian Amwar Ambakhi, artisii romani fiind folositi doar ca diversiune, Vazind din strada ( prin vitrina Galeriei Romania ) pe un perete urias pe o menora evreiasca mazgalit cuvantul FUCK, arborarea zvasticii, tatuarea semnului SS pe umarul unor evreii religiosi , batjocorirea patriahilior din biblie …….am chemat politia americana. Aceasta a descins in miez de noapte la galeria ICR New York. Fotografii despre acest eveniment unic le gasiti pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/. la articolul EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE ! ULUITOR , INCREDIBIL, SENZATIONAL, DEMENT. Dupa doua saptamani directorul sectiei externe al celei mai puternice organizatii evreiesti ANTI- DEFAMATION LEAGUE , Ionathan Vick ma anuntat telefonic ca ” Dosarul Expozitiei propagandei Al Queda a fost trimis Departamentului de Stat SUA si a Ambasadei americane de la Bucuresti confirmand faptul ca sa trimis un protest guvernului Romaniei. Mentionez ca G. Culian editorul New York Magazin a primit un mesaj similar.
    Lucrurile au intrat in actualitate prin ultimatumul adresat de persoana mea presedintelui Basescu cerand inchiderea acestei manifestari ale urei de rasa , care sfidareaza in continuare a normelor elementare de civilizatie. IN CONSECINTA O ECHIPA SPECIALIZATA IN HATE CRIME A DESCINS LA CLADIREA DIPLOMATICA A ROMANIEI LUAND NOI PROBE IERI SEARA.
    Surprinzator dar nu intamplator evreii romani rup si ei tacerea protestand impotriva Expozitiei ICR al carui Presedinte de onoare este Traian Basescu. Postez pe blogul meu editorialul protest al Comunitatii Evreiesti din Romania. Atentionez ca prima data un ziar sau revista din Romania mentioneaza protestul Anti Defamation League .
    Tinand seama ca aceste fapte deosebit de grave manjesc imaginea tarii, va rog
    sa descideti o ancheta parlamentara.
    Robert Horvath DEVA cineast SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  16. @ VA LIBERAL
    Stimate Domn
    Asist cu uimire cum un popor talentat, avand o cultura si istorie deosebita este dispretuit. Suntem numiti tiganii Europei. Aici la New York nu sunt tigani ci numai activisti culturali si diplomati care ne fac de ras. Cu toate ca opiniile dumneavoastra sunt interesante nu cred ca deschiderea unei expozitii antisemite intr-un oras cu aproape 3 milione de evrei este o ideie foarte reusita. Pentru filmul meu despre acest ”eveniment ” am luat un numar mare de interviuri. Va asigur ca Romania adevarata si civilizata nu este de parerea dumneavoatra. Poate gresesc. Astept si alte pareri. Sper sa am dreptate. Ce parere are mogulul mogulilor ?

  17. @ Marius Adrian Porojnicu

    De-a vandut Nutzi pe Ridzi
    Cum mi-a zis ministrul Lotzi,
    De-o sa-i ceri si doua „tzatzi”,
    Sigur leapada chilotzii.

  18. deacord cu VaLiberal.
    sa presupun ca nu sunt civilizat , asa cum zice dl Horvath?

    Printre altele: AOAR prin dl Pogonaru zilele trecute a facut o buna radiografie a sistemului bancar romanesc (dar asta e si pe plan mondial).
    Profitul este al nostru (al bancilor) -iar pierderile trebuiesc acoperite de catre clienti.

    Chiar cum o saptamana de zile discutam intr-o banca de prestigiu din Romania…..care la intrebarea mea: va rog sa-mi spuneti formula de calcul al „costului de finantare interna al bancii”, care logic ar trebui sa fie ceva transparent si usor de determinat (intrucat sta la baza calculului dobanzii de cetre client)….primesc raspuns: unul din elementele de cost este riscul de lichiditate, riscul imprumuturilor…..Pai ce treaba am eu cu vecinul Gigel ce nu si-a platit creditul? de ce trebuie sa am eu un cost mai mare?

    In orce afacere exista riscuri….lucrez intr-un domeniu unde se mai si „i-au tsepe”, nici o problema…totul depinde cum manageruiesti acest risc, sa-l tii intr-un plafon acceptabil, ca doar nu traim intr-o lume perfecta. Se mai intampla blocaje. mai faci provizioane…..Multi se blocheaza pentru ca nu au incasat de la stat bani in timp util….iar cecul are scadenta pe el si asta vine in banca la decontare…..
    exista o materie intreaga care se numeste RISK management, firmele serioase au departamente intregi pe acest specific …si atunci nu pot sa inteleg de ce eu trebuie sa achit suplimentar ca ei nu-si fac treaba cum se cuvine.?
    sau alta o alta creatie: nu poti sa returnezi in avans din credit sume ce sunt la latitudinea ta…iti stabilesc ei un plafon minim….care uneori e cam greu de atins….
    In sistemul bancar romanesc atitudinea pro-client foarte binecunoscuta in alte domenii nu exista. Se ascund dupa niste proceduri de lemn , dupa legile si regulile BNR permisive. Nemaivorbind de multe clauze contractuale ce nu sunt conform legislatiei….,dar toate sunt in avantajul bancilor.

    La fel e si cu criza financiara actuala….au exagerat in lacomia lor, cu complicitatea agentiilor de rating (controlate tot de ei), iar tot mapamondul trebuie sa plateasca pentru asta.

    S-au tiparit mii de miliarde de dolari (tot la tipografiile lor din cadrul bancilor ce intra in componenta FED Reserve), ca sa-i sustina….sute de milioane de dolari bonusuri anuale :bonusuri nesimtite” – in cativa ani poti sa devii mogul din bonusuri :)

    eu sunt adeptul muncii, al implicarii tehnologiilor avansate in procesul de productie,al know-hoului, al cercetarii si implementarii cat mai largi al Progresului Tehnico stiintific in viata de zi cu zi: invatamantm agricultura, energie, sanatate, etc…..
    Asta-i baza si nu camataria!

  19. ce a fost a fost. Compatimesc pe cei ce au avut de suferit in Holocaust, dar sa fim cinstiti si corecti: nu doar ei au avut de suferit. Sute de sate intregi de polonezi au fost arse….
    sa nu uitam si de genocidul a catorva milioane de armeni de catre turci….
    Sa nu uitam totusi ca multi din cei ce au organizat aceste masacre in timpul Razboiului II mondial s-au aflat in fuctii strategice in Pentagon, NATO si alte tari Aliate dupa razboi, multi ani la rand. Procesul de la Nurnberg a fost unul aranjat.

    @Horvath – daca-mi spuneti ce legatura a avut Garda de Fier cu masacrarea polonezilor si evreilor facute de legionarii ukraineni fac cinste cu o bere cand vin la New York :) si unde se afla Altetea sa in acet moment.?

  20. @Dan Doboseriu,

    D’ai zic :ce case bre?
    Las’sa dea si ea, ce are !
    Daca vrea sa stie ce,
    Solutia-i salvatoare !

    Dan Doboseriu Says:

    Februarie 17th, 2010 at 12:59 pm
    @ Marius Adrian Porojnicu

    De-a vandut Nutzi pe Ridzi
    Cum mi-a zis ministrul Lotzi,
    De-o sa-i ceri si doua “tzatzi”,
    Sigur leapada chilotzii.

  21. Te plictisesti cu Nutza in carutza?
    Sucit mai esti, precum Canutza.
    La tara insa,stie pana si-o babutza,
    Ca tzatza-i tzatza , putza-i putza.

  22. @Marius Adrian Porojnicu

    Te plictisesti cu Nutza in carutza?
    Sucit mai esti, precum Canutza.
    La tara insa,stie pana si-o babutza,
    Ca tzatza-i tzatza , putza-i putza.

  23. Buna ziua,
    Va invitam sa vizionati la Galeria de Arta DOMINUS, noile lucrari realizate de urmatori artisti : Zamfir Dumitrescu, Iacob Lazar, Rodica Lazar, Augustin Costinescu, Vladimir Zamfirescu, Aurel Nedel, Traian Bradean, Gabriel Catrinescu, Mihai Cismaru Ion Pacea, lucrarii ce ar putea prezenta interes din partea dumneavoastra.

    Cu stima,
    Angelo Balie

  24. @D-le ROBERT HORVATH – DEVA… etc.
    Va informez cu toata stima, ca sunt un cetatean civilizat, chiar daca traiesc intr-o Romanie, ce este considerata de catre multe tari din lumea asta nebuna, a fi o adunatura de tigani ! Nu, D-le ROBERT HORVATH – DEVA. etc. Toate aceste minoritati de care aminteati, nu au luptat cot la cot alaturi de BUREBISTA si DECEBAL, contribuind la crearea acestei tari, candva una dintre cele mai frumoase si bogate din lume ! Au venit in timp, au fost primiti cumsecuvine, s-au asezat, s-au inmultit, iar acum sunt mai stapani si cu mult peste noi care intr-un viitor apropiat vom fi in minoritate. Nu mai avem loc in propria-i tara, de clanurile tiganesti, mafia evreiasca cu bancile lor cu tot, masonii, ungurii sunt la putere si ne conduc chiar si proprii politicieni…( de vanduti ce sunt ) si asta inseamna ca nu suntem destul de binevoitori ?! Poporul asta nu mai are nicio putere si niciun cuvant de spus.
    Avem drepturi mai putine decat minoritatile dar contributii si raspunderi mai mari ! D-le ROBERT HORVATH – DEVA, etc. nu ma intereseaza ce a postat acum doi ani, Patapievici, nu cred ca impactul avut asupra evreilor, pt. niste banale exponate, e mai mare decat cel suferit de cetatenii romani ramasi pe drumuri, fara case, terenuri, masini si alte bunuri intrate atat de usor in posesia bancilor, in urma reclamelor ( pacalelilor televizate ) ! Au stiut cu mult timp in urma ca va veni CRIZA si au profitat prostind lumea amarata care avea nevoie de bani ! Nu ma intereseaza de minoritatile din aceasta Romanie chinuita, mi-as dori ca intr-o buna zi noi cetatenii civilizati sa fim mai uniti si „MAJORITARI” in decizii !

  25. Domnule Anrdon
    Scrie pe google search Romanii Criminali sau Eroi ? Srisoare catre Regele Mihai. Robert Horvath si vei gasi raspunsul. Romanii sunt singura tara care ia salvat pe evrei. De pe teritoriul Regatului Roman nu a plecat nici un evreu spre lagarele de concentrare. In legatura cu problema economica evreii au creiat atat comunismul cat si capitalismul. In legatura cu camataria sistemul capitalist este bazat pe „plus valoare”. In rest respect. Cand veniti la NY dati o bere iar eu platesc restul. Robert
    PS Discutia a luat-o razna. Eu am spus sau am vrut sa spun ca Basescu sa-si ceara scuze celor pe care ia jignit. Asigur ca printre cei jigniti sunt romanii din NY si in general toti oamenii de bine.

  26. @ Andron
    Sunt impotriva ” industriei holocaustului ” dar in acelasi timp sunt impotriva oricarei forme de rasism sau antisemitism. RH

  27. Domnule Voiculescu
    Trimit spre publicare primul articol din serialul de 12 articole despre agentul Volodya Tismaneanu. Sper ca cititorii sa-l urmareasca saptamanal pe blogul meu
    http://devanewyork.blogspot.com/. Sper deasemenea ca la sfarsitul serialului Basescu sa apara la televizor si sa-si ceata scuze poporului Roman. Despartirea de comunism nu se poate face cu comunisti si cea de securitate cu securisti. Este cum ai pune in fruntea unui tribunal care judeca pe nazisti un membru SS.
    Robert Horvath http://devanewyork.blogspot.com/

  28. @ VALiberal
    Cu tot respectul pentru parerea dumneavoastra, nu cred ca profanarea unei menore ,arborarea zvasticii si a insemnului SS in mijlocul NY la colt cu cladirea ONU este un fapt minor. Nu cred ca Basescu are vreo cu poporul roman si dimpotriva . Sunt de acord cu aprecierile pozitive care le faceti despre Romania in rest nu vad decat antisemitism si rasism de duzina. RH

  29. @Marius Adrian Porojnicu

    Un sfat prietenesc:

    Sa promovezi turismul in carutza,
    Caci Nutza (sunt convins) va fi dragutza;
    Cu ea poti sa te dai si hutza-hutza
    Si-n felul asta iti va da…manutza.

  30. @ Andron
    Evreii sunt de toate felurile. Buni, rai , bogati, saraci, inteligenti, prosti. Probabili ca nu a-ti avut posibilitatea sa-i cunoasteti personal fiind foarte putini ramasi in Romania. Oricum ei nu pot fi pusi in aceiasi oala. Un lucru este sigur – un evreu prost este foarte prost. Unii din ei sunt periculosi si chiar agenti straini.

    DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
    Am inceput publicare primului articol din serialul de 12 articole despre agentul Volodya Tismaneanu. Sper ca cititorii sa-l urmareasca saptamanal pe blogul meu. http://devanewyork.blogspot.com/ ( Va fi postat in fiecare Duminica.)
    Seria se bazeaza pe documente noi , din surse demne de increderea .
    Se scoate in evidenta faptul ca rasputinul actualului presedinte, a fos nu numai agent al securitatii ci si agent sovietic. Sprijinul logistic fiind asigurat de una din cele mai periculoase organizatii teroriste internationale.
    In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
    a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
    Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care descid plicul
    compromitator audienta mea a luat sfarsit. Sa refuzat deasemenea scrisorea
    mea adresata presedintelui Romaniei.
    Sper ca la sfarsitul serialului Traian Basescu sa apara la televizor si sa-si ceata scuze poporului Roman. Despartirea de comunism nu se poate face cu comunisti si cea de securitate cu securisti. Este cum ai pune in fruntea unui tribunal international care judeca pe nazisti un comandant SS.
    Robert Horvath Cineast SUA http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  31. @robert Horvath
    Stimate domn, nu este necesar sa cunosti personal 1000 de evrei…e suficient ca aceasta criza economica mondiala a fost cauzata de lacomia marilor coproratii financiare americane, multe din ele ce apartin evreilor.; de coruperea multor institutii de reglementare a pietei de capital din SUA, de lobby-ul puternic facut de catre aceste institutii financiare pentru a exista un control sumar in astfel de tranzactii.;de coruperea agentiilor de rating ce au dat ratinguri supraveluate creditelor ipotecare.(nu cred ca la Hollywood va aparea vre-un film pe tema aceasta :) )
    Respectul si stima fata de popoarele lumii trebuie sa fie reciproca. Asta e ideea! nu noi sa-i stimam pe ei , sa-i iubim si sa-i victimizam…iar ei sa-si faca jocurile beneficiind de numele de popor ales.

    In alta ordine de idei, ce nu v-a spus inca nimeni in SUA este ca in spatele tribunalului de la Nurenberg stateau chiar cei ce au cooptat in randurile CIA, PENTAGON, NATO cat si functionari in ministerele din RFG imediat dupa razboi,inalti demnitari nazisti.
    Am dat exemple intr-o comunicare mai anterioara, unde sefii ai departamentelor de spionaj fascist, seful armatei terestre etc…toti au fost cooptati in structruile militare ale SUA….iar judecati au fost pestisorii…..si nu invers-asa cum ati mentionat pe blogul dvs.
    multi din cei numiti au dus o viata activa in SUA, chiar si pana in 80-90, prin organizatia WACL(World Anti Comunist League), membru marcant intre anii 80-84 fiind si multstimatul senator Mc Cain,organizatie ce era mai mult antisemita decat anticomunista., cazand de multe ori in dizgratiile presedintilor americani urmare a criticilor aduse ca sustin o organizatie fascista si antisemita.

    In prezent aceasta organizatie se numeste :WLFD -World League for Freedom and Democracy., si functioneaza in ciuda faptului ca miscarea comunista a luat sfarsit prin anii 90′ .
    Politicienii nostri care se intalnesc prin tot felul de restaurante, paduri, baruri sa puna tara la cale sunt mici copii fata de ce aveti dvs sub coasta.
    Dl Hrebenciuc si cu Basescu ar lua ceva lectii valoroase de acolo., dar ma tem ca n-o sa-i lase sa intre ca sunt din tabara adversa :)

  32. @ Eugen Blajan
    am zis ca fac cinste nu ca vreau cinste. Nu servesc alcool, ca se numeste el Bergenbier sau altfel.
    Doar un suc natural/fresh fara a fi amestecat cu gheata :)

    nu stiu ce inseamna Patzan…e de bine?

  33. @andron
    da, e de bine. Nu mi-as fi permis sa scriu ceva de rau asa, aiurea.
    Ma bucur ca bei bauturi sanatoase, sunt convins ca nu „vrei cinste” – insa daca e venita din sinceritate, cred ca ar trebui sa fie primita. ;)

  34. @ Cu bune sau rele ” America ramane ultima speranta a omenirii ” Fara ea
    dumneata ai fi stat la coada la lapte , tot globul ar fi mancat salam de soia si ar fi vorbit ruseste. Poate ati auzit de planul Marshal ?
    Cand apare vreo catastrofa naturala oare …..cine ajuta.? Anti americanismul este o boala grea. Cat va fi lumea, omul sarac va invidia omul bogat si va uri……. mogulii. America nu este un popor obisnuit. El este un experiment social , rasial politic, unde oamenii din toate colturile globului au venit pentru o viata mai buna.
    Se pare ca cu toata opozitia dumneavastra, experimentul a reusit!

  35. @
    Va asigur din surse demne de incredere ca VOLODYA este agent rus si nu american. Problema lui nu este ca este evreu ci un evreu „comunist pentru eternitate,”
    Urmariti serialul fluviu ( 12 episoade ) intitulat ” DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU ” pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/

  36. @robert horvath
    n-are rost sa discutam pe tema „metodelor de democratizare a statelor lumii prin intermediul SUA).
    Aveti o vorba acolo…E criminal ….dar e al nostru. :) deci criminalul nu e peste tot criminal.Depinde la ce este bun de utilizat.
    Base poate fi in Romania criminal….in SUA poate fi erou….invers mai putin probabil.
    De ce la HAGA se judeca mai multi sarbi decat cosovari sau albanezi? sa nu-mi spuneti ca astia erau ca painea calda la suflet.

    Carla del Ponte, a former prosecutor for the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in the Hague, now Switzerland’s Ambassador to Argentina, made a sensational announcement. Her autobiographical book “The Hunt” reveals that Serbian men have been kidnapped and their organs were sold to international traffickers.
    Carla del Ponte’s announcements have already caused the criminal case institution in Serbia. District Court of Belgrade has already started the hearing of 300 young Serbians being kidnapped in the summer of 1999, who as del Ponte claims, were transported to Albania and had there their internal organs removed.

    These villainous crimes, compared just to the horrors of Third Reich, were held by the leaders of Kosovo Liberation Army (KLA) whose co-leader was the present-day prime minister of Kosovo Hashim Thaci. His profile, gathered by his opponents, contains the evidence of dozens of crimes made by him as a field commander against the Serbians in Kosovo.

    According to Simo Spasich, the head of the Missing in Action Families Union, he met Carla del Ponte several times and gave her the documents, containing evidence of Kosovo’s Serbians kidnapping and killing in concentration camps. However even after the prosecutor visited the house where the organs have been removed, in the town of Burel in the north of Albania, to see herself medical equipment and blood that proved del Ponte was right, no further investigation was proposed.

    Belgrade ’s Press shows the evidence that many Serbian organizations tried to make ICTY investigate crimes made by Albanians in Kosovo, mailed detailed maps of the concentration camps in the north of Kosovo and in the north of Albania. However, no investigation was ever initiated. In the recent interview to the Italian La Stampa Carla del Ponte convinced that today a war criminal’s pursuit is connected with solely politics. It’s not by chance that her book was released only after Prishtina proclaimed independence.

    According to Belgrade’s newspaper “The Press”, the entire criminal business was controlled personally by Hashim Thaci. He earned millions of dollars on human organs’ trade. This is what the former judge of the District court of Pristina Danic Marincovic tried to say during the proceedings against Slobodan Milosevic in the Hague. She also said that the United Nations Mission in Kosovo (UNMIK), headed at that time by France’s Minister of Foreign Affairs Bernar Kushner, prohibited from investigation of the cases of people disappearance and kidnapping.

    Meanwhile Carla del Ponte and her former helpmate Florance Artman state that the Un administration, under which jurisdiction the country has been existing for many years, prohibited from the attempts to charge Albanians. In one of the interviews Artman confessed that it was the members of the UNMIK that didn’t let “iron Carla” institute a criminal case against Albanians that kidnapped people and traded their organs.

    Asta e democratia? ii judecam doar pe unii de crime de razboi , selectiv?
    Unul din fostii judecatorii internationali ai Curtii Supreme de Justitie din Kosovo se afla astazi in parlamentul Romaniei. A blocat toate investigatiile. , executand la perfectie ordinele angajatorului.
    Si noi vorbim de Justitia din Romania….Suntem mici copii.

  37. @
    Sa fim de acord asupra faptului ca Base va fi la un moment dat chemat in fata unui tribunal international ? Stiati ca ARMELE ROMANESTI TRIMISE IN AFRICA
    LA SFERT DE PRETUL PIETII, SFIDAND EMBARGOUL ONU SUNT VINOVATE DE MOARTEA A MILIOANE DE OAMENI. Va asigur ca la un momendat cenzura va fi sparta, poate chiar cu ajutorul mogulului .ASIGUR PE ACEASTA CALE CA BIROUL SPECIAL AL INTERPOLULUI DE LA ONU SE OCUPA DE DOSARUL SEFULUI MAFIEI DE ARME ROMANESTI, TRAIAN BASESCU. EL ESTE ACUZAT DE GENOCID. Cititi amanunte pe blogul meu.
    Rosca Stanescu a incepit niste desvaluiri dar conform unui vechi obicei mioritic a facut pipi in pantaloni si se ocupa doar de ….problemele politice interne,
    Robert Horvath SUA pana la caderea clicii basescu- ziarist de informatii specializat in trafic de arme si terorism http://devanewyork.blogspot.com/

Comentariile sunt închise.