Joi seara ma intorceam acasa, dupa obisnuitele 12 ore de intalniri, decizii, analize… Stateam pe scaunul din dreapta soferului si incercam sa mai fur cateva minute de lucru, citind scrisorile venite pe adresa cabinetului senatorial din colegiul 8. Moment in care, pentru exces de viteza, masina a fost oprita de un subofiter. Care nu isi facea decat datoria, aplicand legea.

Dar, pentru ca redactarea amenzii mi s-a parut ca dureaza la nesfarsit, pentru ca eram obosit si incarcat emotional (cu o zi inaintea deciziei Curtii Constitutionale), m-am trezit reactionand cu „artag”: m-am dat jos si am inceput sa-i reprosez omului ca se misca-n reluare.

De ieri dimineata, de cand m-am trezit, am intrat in logica remuscarii: de ce m-am burzuluit la un profesionist care-si facea datoria?; care-i criteriul ce ne indreptateste pe fiecare din noi sa tragem la raspundere oamenii legii? Si, pentru ca era limpede ca am gresit, n-am putut incepe noua zi de lucru pana nu am gasit telefonul subofiterului si nu l-am sunat ca sa-i cer scuze.

O fac si aici, in mod public. Nimic nu ne indreptateste – oricat de ocupati sau incarcati am fi – sa iesim din decorul civilizatiei cotidiene.

27 COMENTARII

  1. Foarte frumos domnule Voiculescu ! Un exemplu de buna purtare, cu toate ca, ideal ar fi fost sa nu fie nevoie !

  2. „de ce m-am burzuluit la un profesionist care-si facea datoria ?”

    Naravuri de pe vremea Securitatii.

  3. Mă rog, s-a nimerit să aibă subofițerul dreptate…
    Probabil că ne irită tot din cauza celor care nu-și fac datoria și ne opresc doar ca să se afle-n… treabă.
    Măcar de-ar fi cazul să avem noi tot timpul motive să ne scuzăm…

  4. Eu am trait recent 2 situatii in care am fost oprit pe greseala mea. De fiecare data mi-am recunoscut greseala. De fiecare data am dat actele si am asteptat. Nu am zis nimic. De fiecare data ofiterul, din proprie initiativa, din amenzi de 1.000 lei mi-a dat cate 60 lei.

    Am zis multumesc si am retinut lectia.

    Deci se poate…

  5. Frumos…! E mare lucru „sa te poti privi in oglinda” cu obiectivitate (chiar si cand acesta te dezavantajeaza ) …! :)

    @Dragos: Sa inteleg ca toti smecherasii de cartier si beizadelele de parveniti , SUNT , DE FAPT , „PUI DE SECURISTI” …??? Pt. ca TOTI ASTIA , nu numai ca „se burzuluiesc” la orice om al legii care-i „deranjeaza” , dar de cele mai multe ori il si jignesc sau/si ameninta !!!

  6. Daca ATI fost Dv. in dreapta sofer-ului e o.k. …in stanga soferului, la o masina cu volanul pe stanga, era un pikutz mai…neplacut…la puncte, cred. :)
    Nu sunt shopheritza shi nu ma prea picep.
    Va doresc o seara de sambata seara frumoasa !
    p.s.V-ar trebui un sofer bun si mai atent :)
    http://www.youtube.com/watch?v=POWfgPsDvoU

  7. Deci datele personale ale omului sunt disponibile oricui … peste un anumit nivel. De exemplu, eu pot afla numarul de telefon al Domnului Voiculescu, pentru a ii spune ca imi pare rau (sau nu) de modul in care vorbesc despre Domnia sa ? Banuiesc ca nu … Quot licet Iovi …

  8. scuzescuzescue !
    Va rog sa-mi scuzati graba !
    Acest link vroiam sa V-i-l propun….azi L-am vazut pe Dl.V.Ponta la etapa de raliu de aici din orasul meu si…m-am emotionat placut…! :) – si sper sa iasa pe locul I !
    http://www.youtube.com/watch?v=XHSFwJ2kyi0
    p.s. ca la „Pusca Si Cureaua Lata” inca nu i-a venit vremea….mai avem vreo 100 de ani pana la auditia ei cu nostalgie…

  9. eh mister DV mai tineti minte autocritica ? nimic nu s-a schimbat in sociologie, doar reinventam roata in diferite etape de evolutie… de obicei atunci cand ne scpa controlul reactionam in cel mai sincer mod cu putiinta adica instinctiv … un om care a fost sef mai toata viata lui nu are cum sa reactioneze decat asa ….. ne mai dezbracam de caracter si masti din cand in cand si ramanem ceea ce suntem …. face bine .

    oricum intr-o Romanie grobiana si manelistica condusa de Basescu cu o floare nu se face primavara . In concluzie si daca e si daca nu e manipulare\lucru la imaginea personala postul asta ….la origine e ok gestul facut oricum.

  10. Draga Domnule Dan Voiculescu, Romania e intr-o situatie grea acum si deci trebuie sa faceti ceva drastic. Propun sa trecem peste diferentele de etnie, si sa ne unim in Romania prospera. Eu sunt roman nu ungur si sunt un om oarecare nu ma pricep la politica dar cred ca UDMR e cheia succesului acum, si a dovedit-o la CCR.

    PROPUN SA PROPUNETI DVS.PARTIDUL CONSERVBATOR,CU PSD-UL SI CU PNL-UL, UN GUVERN DE TEHNOCRATI AI OPOZITIEI CU UN PRIM MINISTRU MAGHIAR, IN ASA FEL INCAT UDMR SA FIE DE ACORD SA PARASEASCA PDL SI SA VINA LA OPOZITIE DE URGENTA. ALTFEL IN TOAMNA POATE FI PREA TARZIU.

  11. Deci sunt vice campion national la sanie si component al lotului olimpic pentru prima olimpiada de tineret din istorie din 2012 la Insbbruck . Tot ce am primit de la stat de cand practic acest sport sunt 50 de lei noi care nu mi-au ajuns nici sa ma deplasez pana la antrenamente. Luna vitoare este ziua mea si vreau sa-mi fac un cadou pentru ca parintii nu au de unde ,asa ca strang bani singur. Daca vreti sa ma ajutati va rog si pe mine pentru a imi cumpara cadoul care este un play station 2 second hand ca n-am de unde pentru unul nou si un fular cu Liverpool ,va rog intrati aici http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=cody_ghost007 si facetiva cont pentru ca voi primii 1 $ pentru fiecare om care isi face cont. VA MULTUMESC.

  12. Oare V-am mai spus ca sunteti f. fotogenic!
    Frumoasa e si fotografia de mai sus.Oare cu ce aparat foto a fost realizata?
    Va intreb fiindca si mie imi place sa fac poze pe unde merg cand simt nevoia de timp liber.

  13. voi chiar credeti ca fiinta numita dan voiculescu chiar scrie aici? a dat ordin scribului: bah, ia sa-mi faceti blog din ala, ca asa trebe.
    voi credeti ca o fiinta care calca pe beregati are nevoie sa scrie?

  14. Stresul este cel care ne motiveaza cand reactionam agresiv in situatii fara motiv evident. Si mie mi se intampla, ca si dumneavoastra, sa imi dau seama ca gresesc. De fapt acest lucru este cel mai important, sa ne dam seama ca exageram, ca ceva nu este in regula cu noi. Asta ne diferentiaza de altii, care se pozitioneaza din start deasupra dreptatii tuturor, fara argumente.
    Cu aceasta ocazie, ad dori sa va fac o marturisire – intr-un fel, aceeasi reactie o am eu cand mut telecomanda pe Antena3 si o vad pe d-na Dana Grecu, precum Ioana D’Arc calare pe Ordinea Zilei. Vad la ea o agresivitate de nestapanit. Nu imi dau seama daca este regizata sau nativa. Cert este ca daca nu schimb postul in secunda doi, simt un gol in stomac si adrenalina navalind prin artere. Noroc ca stau inca bine cu inima :)) Nu am nimic cu niciun partid politic. De fire si traditie sunt un „meserias”, adica unul din aceia care dau mai putin cu gura si mai mult cu fapta. Dar faptul ca lucrez in comunicare de foarte multi ani, ma face sa observ si sa va atrag atentia ca „agresivitatea” cu care se transmit mesaje pe A3 si nu numai, va dauneaza ca imagine. Si nu sunt singular in opinie. Poate ca targetul nu sunt ei, ci poporul de jos, caruia doriti sa-i induceti o anumita stare, de revolta. Nu este rau, numai ca v-as ruga sa aveti grija mare, pentru ca oamenii batrani sunt mai sensibili la manipulare. Sper ca nu vreti sa-i aveti pe constiinta.
    Si o sugestie, incercati sa impuneti un alt gen de strategie, sa faceti emisiuni la care sa nu mai invitati oameni politici compromisi, ci specialisti in macro-economie. Si sa vina cu solutii, nu numai cu observatii. Probabil va aduceti aminte, in urma cu douazeci de ani Romania a avut specialisti de marca. Au fost cei care au lucrat in fostul CSP si au gestionat economia din umbra. Intamplator, unul din ei mi-a fost parinte. Nu stiu daca mai sunt sau mai traiesc, dar ei ar putea sa spuna multe despre macro-economie.
    Oamenii asteapta solutii ! Sper ca mesajul meu va avea o cat de mica reactie.

  15. off-topic:
    Nu-i asa ca ne Veti impartasi si alte imagini frumoase de prin locurile pe unde Va petreceti/V-ati petrecut timpul liber?!?
    Mie mi-ar face placere.
    Multumesc pentru timpul acordat acestui blog!

  16. In principiu fiecare dintre noi poate critica pe oricine din sistem, din simplu fapt ca noi ii platim (unde noi = oamenii platitori de taxe). Deci ei sunt, ma rog – la nivel teoretic, in slujba noastra, a celor care le platim salariile.

    Acuma depinde si in ce ipostaze facem treaba asta…

  17. mi-a dat o lacrimă citind această postare. câtă emoţie se desprinde din ultima frază…

    G.P., crezi că dacă-l cureţi cu atâta frenezie scamele inexistente de pe rever te angajează la antene să-l înjuri şi tu pe Băse?

Comentariile sunt închise.