Am văzut ieri, cu o mică întârziere, revolta lui Mordechai. Citez doar finalul, restul poate fi găsit aici:

Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te! Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc.

Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

De mine nu cred că se poate îndoi…

15 COMENTARII

  1. off-topic:
    Uitandu-ma la stirile antenei1 si vazand …uimirea alesilor neamului carora nu le venea a crede despre consecintele activitatii lor,a majoritatii lor, a celor cu state de maxim 20 de ani in Parlamentul tarii noastre, a activitatii domniilor lor in domeniul legislatiei muncii din Romania, ma gandeam cati dintre ei au fost la Senat/Camera Deputatilor suficient de constiinciosi ca sa-si aminteasca in amanunt cand si cum au votat cand era vb de salarii, de venituri,de indemnizatii ale cetatenilor romani.
    Iata ca o tara de maini de lucru ieftine…ii doare si pe ei, in sfarsit.
    Nu ma bucur, dar …ce pacat ca e atat de tarziu ! …prea tarziu…
    Consolare:
    http://www.youtube.com/watch?v=g-M-EycryeY

  2. de aici, din departare, de unde nu am acces la televiziunea romana, insa pe deplin constienta (zic eu) de nenorocirile ce se intampla in tara si cu simtire inca de roman, si eu zic ca ar trebui deja trecut la fapte. ajunge! de ajuns cu tragerea haturilor inspre hauri si disperare a intregului popor. consider ca fiecare roman care simte asta, trebuie sa faca ceva in aceasta directie, chiar daca asta ineamna doar sensibilizarea vecinului de palier. va trebui sa ne miscam, altfel vom fi ighititi de ei, vom fi dominati de non-valori iar drepturile celor care au un cuvant de spus, atat in cultura, cat si in viata sociala si politica, vor fi aduse spre zero de catre cei care azi incearca sa ne conduca.
    eu sunt convinsa ca mai exista valori la noi in tara si sunt convinsa ca mai exista exemple demne de urmat. trebuie sa le scoatem, insa, din naftalina sufletelor noastre. pentru ce ne-am caznit acum 20 ani?

  3. Motto :”Fereste-te de cel cu lumanarea lunga…”

    {…}- Intr’un sat, odata, s’a fost facut un omor.Multumim Domnului ca nu s’a facut la noi,- ci undeva, departe.Si orice facura oamenii, faptasul nu fu descoperit.Cu niciun chip…Atunci un batran din acel sat zise :”Vi-l prind eu…” – iar ceilalti dadura mirare: „Sa vedem…”
    Dupa cateva zile era Dumineca – si batranul se duse la biserica. Statu la priveala. Trecura unii, altii,aprinsera lumanari, se inchinara,- fiecare cu cuviinta – si cu fruntea plecata. Si iata ca veni si un alt satean, bine imbracat, semet, inchinandu-se, precum Fariseul in templu, iar in mana tinea un lumanaroi ca de de cununie.Batranul vazu – si tacu.Nu spuse nimic la nimeni, dar Dumineca cealalta se aseza din nou la priveala.Venira unii. altii, se inchinara, aprinsera lumanari, in tacere si in cuviinta.Veni si chiposul, tot cu un lumanaroi gros si inflorit,- iar, la miruit, zise tare parintelui, ca inadins sa auda lumea :”Parinte, iata o mie de lei pentru sfanta biserica..”Batranul vazu – si tacu.Nu spuse la nimeni nimic,- iar Dumineca ce veni, se aseza iarasi la priveala.Venira unii, altii, se inchinara, aprinsera lumanari, pe tacute si cu fruntile plecate.Veni si barosanul,mai tantos – si cu o lumanare cat mana de groasa,- si la urma rosti tare : „Dau cat trebuie pentru rapararea bisericii.”
    Atunci, batranul cel tacut si intelept, merse spre el – si zise celor din jur: „Puneti mana pe el !…” Se facu talazuire, dar batranul rosti cu temei: „Aista a facut uciderea !…”Si, ce mai dura-vura, se limpezi repede ca, in adevar, el facuse omorul acela – si acum voia sa accopere fapta, cu lumanari groase, si cu bani pentru rapararea bisericii…”
    De data aceasta, ascultatorii nu mai dadura zambet,- ci statura cu ochii in jaratecul din vatra, cugetand la cine stie ce lucruri mai dela fund…
    Numai, mai tarziu, unul lua cuvant si zise:
    „De aceea, biata mama mea spunea intotdeauna : „Fereste-te de cel cu lumanarea lunga…”(…)

    P.S. Fragmentul dintr-o povestire veche de Al.Lascarov – Moldovanu este dedicat , in exclusivitate, lui „DARDALA”(Traian Basescu) care si-a daruit leafa pe 6 luni, a facut clopotul din Cotroceni, etc. pentru acoperirea faptelor(crime ?)…

  4. DISPRETUL SI LIPSA TOTALA DE INCREDERE.

    SCRISOAREA UNEI JURNALISTE JAPONEZE ADRESATE PRESEDINTELUI
    ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
    Excelenta
    Va dau o veste proasta. Agentura securitatii condusa se dumneavoastra in Japonia sa prabusit.
    Totul a inceput a inceput in pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Mi sa permis sa-i iau un interviu . El a relatat printre altele de intalnirea dumneavoastra cu spionajul romanesc cu ocazia vizitei dumneavoastra in Japonia si indicatile date. Ele reprezinta un atac frontal impotriva Imperiului Japonez si a cetatenilor ei.
    Va asigur . fara parerea de rau ,ca acest document va insemna sfarsitul carierei dumneavoastre politice.Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. Va rog confirmati primirea scriisorii si numarul de inregistrare.
KIYOKO HORVATH OSAKA ZIARIST JAPAN Date de contact personal.

  5. @muce si moarecai,
    Voi, javrele portocalii, nu puteti sa va abtineti macar o data sa nu va lasati balele peste tot, pe unde apucati? Sa traiesti 3 vieti si nu reusesti sa articulezi o singura fraza coerenta la nivelul lui Daniel! Mi-e scarba de voi si de tot ce ati reusit: intoarcerea cu totul a tuturor valorilor in tara asta! Nu mai conteaza nimic altceva decat oranjul vostru din carnet! Sper sa va ia dracu’ pe toti (chiar si la propriu, na!) cat de repede!

  6. offff-topic:
    Intrucat mai avem un pic si trecem la…lupte de guerilas, avand in vedere ce mai fac baietii veseli si poate, prea tineri pentru a fi angajati la firme de paza….am o mica nelamurire -iar ;;) – si anume:
    Ministrul de la Ministerul Administratei si Internelor, conditioneaza in vreun fel admiterea la cursurile de agenti de paza/angajarea in firme de paza a tinerilor sub 25-26 de ani de o minima instruire prealabila fie si doar in arte martiale (daca nu detinerea cel putin a centurii verzi in lipsa de vreun dhan, sau doi…) sau le asigura acestora o minima instructie educativa fizica de 6-8 luni cel putin -chiar si contra unui cost suportat de respectiva firma de paza privata?????? Asta avand in vedere ca acesti tineri sunt cei care fac parte din prima generatie care nu a mai efectuat stagiu militar, el nemaifiind obligatoriu. Sau li se preda pur si simplu obiectivul in primire, fara alta cerinta decat cea de a avea un atestat de paznic si eventual un aviz de port-arma?
    Va intreb fiindca daca Veti ajunge Presedintele Romaniei sau fie si numai Prim-ministru, mi-ar place sa stiu ca stiti si detalii de acest gen nu doar macroeconomie sau filozofie sau o buna cunoastere a caracterelor -nu de alta, dar a gresi e omeneste si n-as vrea sa aveti colaboratori carora le-ar putea scapa din vedere detalii importante atunci cand le-Ati cere parerea.
    Va doresc O Saptaman Buna !

  7. Lui Mordechai :

    Tu combaţi foarte bine, nu am ce-ţi zice,
    Dreptate ai în toate însă nu ţi-e de folos,
    Căci de-ar fi,ca-n toamnă,Traian să pice,
    În fond,nu ar pica o stea … ci un ticălos.

  8. Hmmm, ziceam intr-o postare anterioara ca sunt satula de constatari si ca ajungem ca la sfarsit doar sa ridicam din umeri. Astazi am simtit totusi ca parca lucrurile s-ar misca, putin, dar au inceput dezmortirea. In primul rand convocarea Dvs. a Dlui. Antonescu si Dlui. Ponta. Am deschis blogul Dvs. si ma gandeam ca voi afla anumite pareri personale despre cele intamplate azi. Si cand colo… mai simt inca o data ca se misca lucrurile: o parere pe un anumit blog are foarte multi sustinatori. Ce sa zic, cu o floare nu se face primavara, acta non verba… Sa vedem, cine stie maine ce se mai aude. Va multumesc!

  9. Senatul Romaniei
    Vice Presedinte
    Stimate Domn Dan Voiculescu
    La cererea mea oficiala de a vi se remite direct documentele necesare deschiderii unei anchete parlamentare am promit urmatorul raspuns. Va rog
    respectuos a-mi comunica daca documentele au intrat in posesia dumneavoastra.
    Datele de contact personal : http://devanewyork.blogspot.com/
    CASA, MASA,HAINE,INGRIJIRE MEDICALA GRATIS
    ………FARA PISCINA.

    Documentele oficiale trimiterii Presedintelui Romaniei Traian Basescu direct la puscarie

    Domnule Horvath,
     
    In legatura cu mesajele dumneavoastra din 4, 5 si, respectiv, 9 august 2010, doresc sa va confirm ca Ambasada Romaniei la Washington a inaintat aceste mesaje Ministerului Afacerilor Externe.
     
     
    Cu stima,
     
    Adrian Tudorache
    Secretar II
    Ambasada Romaniei la Washington

    DOCUMENTELE REMISE POARTA TITULATURA:
    -TRAIAN BASESCU INVINUIT OFICIAL DE INSELACIUNE, FRAUDA SI SPALARE DE BANI( 30.000.000$ furati din bani publici )
    http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/traian-basescu-invinuit-oficial-de.html

    – SCANDALUL SECOLULUI : STATUL ROMAN ORGANIZEAZA O EXPOZITIE AL QUEDA LA MEW YORK

    http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/traian-basescu-invinuit-oficial-de.html

    -TRAIAN BASESCU SEFUL UNEI AGENTURI DE CRIMA ORGANIZATA ACTIONAND IN SUA

    – FURT DE 30 MILIOANE DE DOLARI LA ICR BASESCU – PATAPIEVICI.

    http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/furt-de-30-milioane-de-dolari-la-icr.html

    http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/traian-basescu-seful-unei-agenturi-de_04.html
    La aceasta se adauga scrisiarea Mariei Grapini Vice Presedintele Partidului Consevator.

    Maria Grapini says:
    August 5, 2010 at 12:06 pm
    Stimate domnule Horvath,
Va multumesc pentru incredere si pentru informatii. Dupa 16 august cind ma intorc din concediu voi face o scrisoare deschisa catre guvern si Parlament prin care voi solicita verificarea ICR. In mod normal, daca informatiile date de dumneavoastra sunt facute publice institutiile statului abilitate pe probleme specifice ar trebui sa se autosesesizeze.
Eu lupt pentru o Romanie normala, nu pretind una ideala pentru ca stiu ca nu exista sistem ideal. Dar atunci cind vezi risipa, hotia, furtul pe fata, nu poti ramine indiferent. Sunt cetatean de buna credinta, muncesc cinstit in tara mea si nu pot accepta sa se continue imbogatirea prin furt cu consecinte grave asupra populatiei din ce in ce mai sarace.
Cu stima,
Maria Grapini
    Robert Horvath Cineast New York – Tokyo
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://devanewyork.blogspot.com/

  10. Imi poate explica si mie de ce nu a ceriut nieni demisia imediata a presedintelui dupa afirmatiile de la emisiunea TVR?
    un presedinte a jignit poporul si nimeni nu protesteaza …culmea …
    macar ..in parlament ..solicitati prezentarea scuzelor ..suntti alesii poporului… purtati banderole in semn de protest…
    presedintele a reusit sa jigneasca poporul de doua ori…
    prima data l-a trimmis afara din tara …apoi i-a zis ca traieste intr-o tara de mana a doua …
    si culmea ..azi …pe un ton imbecil nne spune ca e ….indragostit de vaceasta tara !!!!!!!!!!
    asa avem al treilea motiv … noua nu ne trebuie un presedinte indragostit ci unul cu toate functiile mentale in deplina capacitate (este demonstrat stiintific ca persoanele indragostite prezinta deficiente ale functionarii creierului )

  11. @adrian:
    :)
    Aveti dreptate.”Persoanele indragostite -indiferent de subiectul/obiectul care le-a declansat starea respectiva- prezinta”….hiperfunctionalitate cerebrala…si nu numai… ;;)

  12. E şi revolta noastră, a celor mulţi care avem de pătimit de pe urma ciumei portocalii,nu doar a lui Mordechai. Marele lui merit e că în câteva fraze a sintetizat situaţia actuală şi practic a lansat o chemare la luptă împotriva regimului Băsescu.

Comentariile sunt închise.