Am primit, în ultima perioadă, aici, pe blog, foarte multe opinii amare despre România zilelor noastre. Si despre PLECAREA DIN TARĂ ca unică solutie pentru supravietuirea morală si, uneori, fizică.

Gabriel îmi spune:

Plec cu inima stransa, nemultumit si de-a dreptul inversunat. Asta nu mai este o tara unde sa poti sa traiesti normal! Plec, si daca cineva ma intreaba daca am sa ma intorc, astazi, prin prisma frustarilor, ii raspund: Never Ever in my life! Tatal meu are 83 de ani….am sa revin anual 5 zile sa-l mai vad, atat cat mai are de trait….Dupa, nu mai am niciun motiv….Prietenii, rudele….sa vina ei la mine in concediu! Nu mai vreau sa stau la cozi ca sa-i dau Statului bani, desi el nu face nimic pentru mine ci numai impotriva mea!

Ciprian mi-a scris:

Sunt inginer proiectant .
Am PFA si sunt subînchiriat la diversi de catre o firma germana de proiectare (din Germania ).Sunt sanse sa ajung in curand pe contract direct la o firma care face chestii high tech gen platforme pt auto hibride si motoare etc. Sper sa imi placa in Frankfurt , si asta o spun din Koln. Cu impozit dublu pe pfa , abia astept sa il inchid. Pt. 50% dati din salariul brut intr-un sistem care imi asigura totusi ceva de banii acestia , tot e mai bine decat si ii irosesc acasa fara voia mea . Iar pt dl. Presedinte, asa, ca info, poate ca nici el si nici fica dansului , mare amatoare de masini 4×4 , ei bine poate ca unele componente ce fac ca fundul ei sa zboare pe autostrada sunt proiectate de cetateni romani …

Alina mi-a spus:

Si prietenul meu e medic, nu are nici un motiv sa mai ramana in tara. Daca se hotaraste sa plece din tara, plec si eu cu el.

Anca zice:

Buna ziua,
Ce argument sa ai in fata unui om cand vine si-ti spune intr-o dimineata “eu plec in Franta”? Lucrez la o firma unde marea majoritate a angajatilor au pana in 30 de ani. In ultimele 2 luni 3 oameni cu studii superioare si-au anuntat demisia pe motiv ca pleaca din Romania ca ingineri, asistente etc. Prietenul meu e medic in primavara pleaca si el. Eu sunt economist si intentionez sa plec si eu. Probabil asta isi doresc guvernanti o tara plina de ignoranti pe care sa-i manipuleze iar intelectualii sa nu le mai stea in cale. Am o veste buna domnule Boc planurile dumneavoastra se indeplinesc…… Plecam……

Niciodată nu cred că am mai întâlnit un asemenea val de dezamăgire, de vocatie a auto-exilării; nici în 1996-1999, când România a trecut printr-un moment critic, nici în 1990, când toată lumea dorea să vadă „cum e la ei”.

Si totusi – am eu senzatia – reusim cumva să RĂMÂNEM, în ciuda tuturor dezamăgirilor si a vorbelor spuse la mânie. Ceva ne tine pe loc: găsim pentru viitor de doi bani sperantă. Sau, poate, suntem prea comozi ca să o luăm de la capăt în altă parte. Sau părintii, fratii, copiii ne tin cumva în loc, împotriva vointei noastre.

De ce rămânem?

As vrea să pun această întrebare, printr-o trimitere specială, unora dintre cele mai severe/ dezamăgite/ critice voci din on-line-ul românesc: Mircea Badea, Mordechai, Victor Ciutacu. Zău asa: supărati, supărati, dar rămânem. De ce?

41 COMENTARII

  1. Eu ma incapatanez sa raman, deocamdata, oricat de greu mi-e, pentru ca m-am saturat sa fiu in diaspora, o imigranta.
    Si pentru ca nu imi place sa ma lamentez inutil, vreau sa o fac cu cap. Daca lamentatia mea, insotitade a altora care gandesc asemanator mie, contribuie la o schimbare a Romaniei in bine, atunci mama mea nu a murit in zadar.
    Pentru memoria ei o fac. Si merita sa-mi sacrific viata, caci traiul oricum mi-e sacrificat.

  2. Circula un zvon printre bugetari, ca incepand luna octombrie alesul tarii, Pinochio, ne-ar mai da cate 5 zile fara plata pe luna, pana la sfarsitul anului. Chiar vrea sa-l linseze lumea pe strada? Nu isi da seama ca oamenii nu mai au cu ce trai? E inconstient? Domnule Voiculescu, va rog sa-i spuneti ca nu mai putem suporta,
    Multumesc

  3. De ce rămânem? Nu ştiu, pot să vă spun de ce rămân eu: vârsta care-ţi micşorează dorinţele şi faptul că nu am cuţitul la os.
    În rest, un „copil” a plecat în „vest”, nepoata este născută acolo, se pregăteşte să-mi plece al doilea „copil”. O nepoată de frate (12 ani), născută acolo nici nu a mai fost învăţată româneşte! Să mai spun de veri şi alte rude?

  4. Raman ca sa opun rezistenta lui Traian Basescu si PD-L! Nu-mi pasa de ce se va intampla cu viitorul meu, consider ca nu am nimic de pierdut. Atat timp cat exista oameni ca dvs, d-l Voiculescu lupta va continua !

  5. Rămânem… din mai multe motive: pentru că este nedrept ca într-o ţară atât de frumoasă ca a noastră să nu putem avea posibilitatea să muncim cinstit şi să trăim din asta, să nu putem să ne creştem decent copiii, în spiritul dreptăţii şi adevărului, să nu ne permitem să călătorim măcar prin ţara noastră şi să ne bucurăm de toate frumuseţile ei, să nu fim respectaţi pentru meseriile pe care le practicăm, mai ales atunci când o facem cu pasiune şi talent, să fim sfidaţi şi batjocoriţi de unii care se numesc pe nedrept reprezentanţi ai ţării, pentru că toate aceste nedreptăţi uluitoare trebuie să înceteze la un moment dat aşa încât măcar copiii noştri să se bucure de un trai mai bun, pentru că nu pot să cred că această ţară a fost atât de părăsită de D-zeu încât nu-şi mai poate reveni şi trebuie să se împrumute la nesfârşit, pentru că vreau să cred că mai există încă în România oameni care mai speră, care mai au credinţă, care mai judecă, care mai doresc să facă şi ceva bun şi au şi resursele necesare, care mai sunt preocupaţi şi de semenii lor şi nu numai de propria imbogăţire.
    Pentru moment o să rămân dar, dacă aceste tăieri aberante de venituri vor continua, voi fi nevoit să-mi las soţia şi cele două fetiţe şi să-mi caut de lucru în afară, pentru că ar fi probabil mai puţin sfâşietor să fiu departe de cei dragi decât să fim lăsaţi pe drumuri de banca la care plătim lunar trei sferturi din agoniseală…

  6. In atentia Stanica Ilie Viorel,

    Felicitari, cererea Dvs. a fost selectionata.

    Click aici pentru informatii suplimentare

    Pentru a continua procedura in vederea obtinerii vizelor de emigrare, va invitam sa va prezentati la biroul VIA Canada.

    Adresa: Str. Gheorghe Sincai, Nr.3, Cluj

    Veti aduce cu Dvs

    formularul anexat, completat
    Click aici pentru a descarca formularul
    8 poze recente pentru fiecare, conform instructiunilor anexate
    Click aici pentru pentru a descarca instructiuni poze
    taxa procesare cerere: 690 Dolari Canadieni sau echivalentul in RON la cursul zilei
    Pentru Informatii: http://www.emigrarecanada.ro

    Cu stima,
    Paul Matei
    VIA Canada – Servicii Emigrari si Vize

    acesta e mesajul pe care l-am primit zilele trecute ca urmare a unei cereri.

    ce m-ar tine aici? – eu NU sunt un invins si iubesc locurile acestea!
    ce m-ar face sa plec? – copii mei…imi este teama sa-i cresc in Romania!

  7. DIALOG ANIVERSAR BOC – BĂSESCU

    – Şefu’ am două scaune (44 de ani).
    – E dramatic micuţule !
    – De ce ?
    – Unul dintre ele va fi electric…

  8. Pentru ca am fost „la ei” si am vazut cum este. Mi-a fost bine, chiar foarte bine si puteam sa raman. Totusi, nicaieri nu umbla cainii cu covrigii in coada si oriunde ai merge esti si vei fi mereu un STRAIN. Eu imi iubesc foarte mult tara si sper ca fiica mea sa o iubeasca cel putin la fel de mult ca mine. Aici pot vorbi dulcele grai romanesc (chiar daca zilnic ma lovesc de agramatisme), aici m-am nascut si aici vreau sa mor. Daca parintii mei au supravietuit comunismului si au ramas cu mintea si inima deschisa, atunci cu siguranta voi supravietui si eu acestui regim care face atata rau tarii mele dragi. Nici nu ma gandesc la plecare atata vreme cat ma descurc sa ii asigur un trai cat de cat decent copilului meu.

  9. Astazi e ziua Pentabocului :

    La zi aniversară, lui Boc eu îi urez
    Să crească, înalt ca Ghiţă Mureşan ,
    Şi-i promit solemn că n-am să emigrez ,
    Premier,pe veci,de-ar fi…în Afganistan .

  10. Pentru ca astia de tipul Ciutacu, Badea, Mordechai si altii ca ei NU au nici o sansa intr-o tara normala. Tonomatele de mancat rahat sunt specifice, cred eu, plaiurilor mioritice.

    In privinta unora ca Nus, Patriciu si chiar dumneavoastra, domnule Felix, intr-o tara normala ati fi fost demult in puscarie. De la primele excrocherii…..

  11. Nea’ Mogulu, (ce mult imi place sa-ti zic asa….parca m-asi adresa vecinului din Vatra Dornei, Nea’ Florea…..), nu la manie am scris ce-am scris….din contra, eram linistit si impacat….nicidecum resemnat.
    Cum zice @Ciprian: „ei bine poate ca unele componente ce fac ca fundul ei sa zboare pe autostrada sunt proiectate de cetateni romani …”
    Ei bine, DA! Sunt specializat in proiectare de circuite integrate, si in ultimii 4 ani, am proiectat pentru industria auto…Cu certitudine multi din cei carora li se deschide Airbag-ul ar trebui sa multumeasca unui mare grup de ingineri romani…Sau cand lui EBA ii va intra ABS-ul in functiune, sa-l trimita-n pi..a ma-sii pe tat-su, ca nu din cauza strazilor din romania a scapat ci din cauza ca ABS-ul a functionat impecabil.
    Dar…..Acum multi ani am refuzat sa plec in Tokyo….”Lasa ba ca-si revine Romania si va fi bine!” – Bou am fost!
    Am refuzat USA – „Nicaieri nu-i mai bine ca acasa!” – Am fost nu VACA ci VAC ! Ca bou nu sunt ca nu-s castrat, iar taur de eram plecam demult!
    Am refuzat Suedia, Franta, Germania….”Lasa ma, sa fac si eu ceva pentru tara asta…” sau „Am copii….sa-i rup de la radacini???”
    Bai cat de nesabuit am fost.
    M-asi condamna si singur pentru punerea in pericol a vietii si viitorului copiilor mei!!! Pai nu i-am expus pericolului cu un asemenea sistem sanitar in timp ce puteam sa le asigur in alta tara o viata sigura?????
    Motive ar fi multe ca sa raman….Faptul ca-mi doresc sa fac o firma de proiectare de circuite integrate la Iasi, faptul ca vreau ca absolventii ieseni sa profeseze ce au studiat ca sa aduca prosperitatea si in Moldova cea hulita si parasita de toate partidele si guvernele ultimilor 20 de ani, faptul ca vreau sa vad Iasul metamorfozat, schimbat intr-o adevarata capitala a culturii….
    Si daca vreau astea, ce?
    Nici dumneata Nea Mogulu, cu toti banii matale nu ai putea face astea sa se intample…darmite eu, darmite o mana de entuziasti umiliti de Stat?…..
    Si-atunci, nu pot eu sa vad plecarea ca pe o sansa la viata, la dezvoltare proprie, la implinire?????
    Chiar trebuie ca cei ce pot pleca sa refuze (asa cum am facut eu de 6-7 ori pana acum) si sa ramana in troaca porcilor? Sa fie mancati de vii?
    Asta vrei matale sa zici?
    Cati romani au avut sansa primordiala de a se naste in Bucuresti, de a urma o anumita cariera in TV si de a se numi Mircea Badea? Cati?
    Il respect, nu face o munca usoara si este expus….ca la raze!
    Dar la o adica, este si el aparat!
    Cati romani au sansa de a pleca din Bacau, pentru a face jurnalism la Bucuresti, sa ajunga la stiri, sa fie purtatori de cuvant….asa ca fosta mea colega de clasa, Gabriela Vranceanu? Pai impartim tara in demnitar si purtatorii de cuvant? Nu se poate…
    Fiecare cu drumul lui….si orice interpretare filosofica e desueta!
    Multi plecam, si chiar ne pare rau ca am ajuns la solutia finala…..Dar sa nu ni se ceara sa ne mai sacrificam o tura….ca poate unii am facut multe sacrificii pana astazi si poate consideram ca romanii nu trebuie sa traiasca numai pentru sacrificiu!
    Doar nu ne sanctifica nimeni, ci in cel mai bun caz, gandindu-se la romani, asa ca la un popor, se gaseste un presedinte dispus sa-i ridice poporului, o statuie mica in iarba!

  12. @ ciprian (daca mai ajungi pe-aici) – se poate si mai rau: sa lucrezi zece ani in administratia publica a doua state OECD, sa ajungi sa scrii politici de integritate si sa monitorizezi aplicatia lor la scara intregii administratii publice a statului, si sa stii sigur ca daca te intorci in tara nu te angajezi admin publica, pentru ca nimeni nu vrea expertiza de gen. Tu tot mai ai o sansa sa se gandeasca Basescu la componente de masini, eventual in cadrul CSAT – am vazut eu ca se pricep la toate domnii aceia.

  13. Comentariu corectat

    ATENTIE MOGUL ATENTIE !

    NOUL VAL DE EMIGRATIE ESTE CALIFICATA

    ( FUGA CREIERULUI ROMANESC )
    4 MILIOANE DE ROMANI SUNT PLECATI IN STRAINATATE
    Plecarea gulerelor albe din România va avea efecte dezastruoase pe termen lung, dat fiind faptul că această categorie socio-profesio­nală are tendinţa să se stabilizeze în ţări cu nivel de dezvoltare ridicat. Dacă forţa calificată de muncă pe plan local devine din ce în ce mai puţină, şansele ca economia să se reechilibreze se reduc. Ceea ce va conduce la crearea unui cerc vicios al sărăciei şi emigrării.
    Comunitatea europeană se confruntă cu lipsa personalului calificat. În următoarele două decenii, 20 de milioane de locuri de muncă riscă să rămână neocupate în UE, în special în domeniul ingineriei şi tehnologiei informaţiei.
    Cei care au plecat din România iau în considerare calitatea sistemului de sănătate, de învăţământ şi a administraţiei publice (siguranţa juridică, corupţia etc.).“
    Astfel de aprecieri par justificate dacă ne uităm la ţările de destinaţie: în Canada, 54% din totalul emigranţilor români au studii superioare; în Marea Britanie, 46%; în SUA, 40%; în Spania şi Italia, câte 20%. Procentele ar trebui să dea de gândit clasei politice romanesti. În acest moment, doar 8% din forţa de muncă a României are studii superioare, faţă de o medie de 20% în Europa şi 30% în SUA.
    In Romania ramane elementul conservator fara calitatile necesare lumii moderne. A nu intelege acest fenomen este devastator pentru un politician. Cei ramasi in Romania vor vota mereu cu stanga neo comunista reactionara. Strainatatea care trimite bani acasa incepe sa trimita ideii.
    SCHIMBAREA ROMANIEI VA VENI DEAFARA !

  14. Sa va spun eu de ce raman in tara „cele mai severe voci din online” ( angajatii domniei voastre toti TREI ) : fiindca nu au o meserie valida pentru ‘afara’. Nimeni nu plateste aici in America pentru aruncarea cu parerea sau injuratura nonstop. Ce stiu sa faca oamenii aia ? De aceea pleaca din romaniasi au succes aici doar cei care MUNCESC.

  15. @ Dan Voiculescu

    Domnule Senator,
    Ne puteţi spune cam ce sume totală are de plătit România pentru achitarea împrumuturilor în tranşele corespunzătoare anilor 2011, 2012, 2013?

    Vă rog să faceţi acest efort de informare… este un lucru extrem de important pentru a ne da seama ce sume trebuie să achite cei care NU PLEACĂ în străinătate.

  16. SUS FRUNTEA ŞI TORSUL

    Cu fruntea sus, pe catafalcul economic, trece prin criză
    hoitul Băsescu (mort de beat), ca ursul alb pe o banchiză
    desprinsă din calota supraâncălzită de calicie şi „codoi”;
    stârnind românii să remorce, cu feţe-n jos, pe post de boi…

  17. Asa, pregatindu-ma sa plec….am postat la mine pe blogul necitit, panoul absolventilor…..Colegii mei se pot regasi acolo….
    Ce tineri eram! Cate sperante aveam! Puteam muta muntii si cu privirea!!!!
    Ce a mai ramas? Nimic!
    Nea’ Mogulu, Daca vrei s-o vezi pe mai tanara GVF, poti arunca un ochi!
    Cred ca si ei i-ar placea!
    http://gabrielpopovici.wordpress.com/
    Din tot ce-a fost, noi ne-am ales cu sacrificiul, din tot ce a urmat noi ne-am ales cu nepasarea, din tot ce va veni vom constui o lume….o alta lume!

  18. Ar trebui sa ramanem doar daca am avea posibilitatea de a schimba ceva. Dar, cum spunea Gabriel, ce poate face o mana de oameni pentru a schimba lucrurile in tara asta?

    Nu numai la nivel de administratie publica (locala si centrala) mentalitatile sunt invechite, ci si la nivel de companii, fundatii, lipsind viziunea, creativitatea si dorinta de a face ceva pe termen lung. La noi inca se vaneaza capra vecinului, inca mai „merge si asa”, concepte impamantenite, in special, in ultimii 20 de ani.

    Intrebare: ce s-ar intampla cu un tanar care ar ajunge, cu dorinta de a schimba ceva, fie in Parlament, fie in Guvern?
    Raspuns: Probabil ar fi absorbit si transformat intr-un functionar clasic sau, daca nu i s-ar schimba personalitatea, ar fi respins si trimis intr-un colt cu mainile la spate de „dna invatatoare”.

    As ramane daca as avea oportunitatea de a face ceva maret. Momentan caut acest lucru, localizarea geografica nefiind importanta.

  19. @ DV chiar tonul asta ironic din „Zău asa: supărati, supărati, dar rămânem” nu se potriveste postului…. om care te priveste din varful unei averi de 500 mil euro a ajuns in varful piramidei lui Maslow ..unii au probleme reale cu prima treapta ..cea a nevoilor primordiale . asa ca mai usor cu ironia

  20. PĂI DA

    Astăzi în Cameră lelea Anastase a sărit de partea cealaltă a „măgarului”, justificându-şi lipsa de precizie, cum că tot aia e pe ce parte a lui Traian Băsescu te afli…

  21. oricine stie sa citeasca si sa foloseasca un pc-poate invata singur HTML,java, etc…sa faca un site…etc..sa lucre de acasa..sau sa faca cursuri 3 luni….
    tooluri de programare…
    .sa primeasca banii intr-un cont…fara taxe la stat- doar pensie privata…:)daca vrea…
    poti sa ai doar liceul si ceva in cap…stiu pe cineva care a reusit…si fara facultati////
    daca vrei cu adevarat poti….
    sau daca stai la tara- livada de pomi fructiferi- gradina zarzavat…
    Pavel Corut e Nr.1

  22. …ramanem in primul rand pentru copii, ramanem si pentru parinti (cei care ii mai au)… Cred ca pana la urma copii vor pleca peste hotare si incet, incet ne vor lua si pe noi… Sper sa fim sanatosi si sa se intample ceva in tara asta ca si copii nostri sa aiba o cat de mica motivatie de a ramane in tara…

  23. @LIMBAJE_PROGRAMARE_SAU_TOOL crezi ca spui ceva nou????
    Nu doar banii sunt necesari ci si climatul legislativ, si speranta de viata, jacmaneala legiferata……
    Ca tu nu platesti taxe….ce sa zic, e si rau dar e si bine….Legal sigur nu este!
    Ai vazut tihna din ochii celorlalti (suedezii de exemplu) dupa ce termina serviciul? Sunt calmi, relaxati, petrec timpul in familie sau cu prietenii….
    La noi, fugi repede acasa, incerci sa mai faci ceva ca sa ai cu ce-ti hrani familia, te certi cu muierea, le tragi la juniori cate o castana, asa ca sa nu mai faca tot ce vad la fufele si fufii de la TV, te chinui sa platesti facturi umflate, sa-i dai lui Boc taxele uriase (comparative cu ce-ti ofera!) si te culci chinuit de griji si ganduri negre.
    Si stii ceva, am sa fiu si putin porc!
    Un barbat daca da m..e la o curvistina, ii plateste ceva, dar putin, nesemnificativ!
    Astia, dupa ce ne-o dau, ne umfla de bani de parca-a lor e din aur! Si ce-i nasol e ca ne dau cu repetitie! Zilnic, si fara vaselina sau prezervativ! Iaca de aceea se tampeste romanul! Cica tampenia e molipsitoare si-i cu transmitere sexuala!
    Asa ca….teoria ta este excelenta, dar nici cei ce pleaca pe posturi adevarate in vest nu-s chiar atat de prosti cum crezi tu!
    Spor la pagini web si cand te mai maturizezi, si cand ai sa ai motive sa zici „NOI” in loc de „EU”, mai reflecteaza 30 de secunde la ce ai scris astazi!

  24. Buna seara! Nu stiu de ce mai raminem,poate in speranta ca vom reusi sa schimbam ceva. De exemplu eu am terminat o facultate(la Universitatea din Bucuresti/Filologie clasica)si inca 2 mastere ,unul in Lingvistica Romanica , altul de Limba si literatura romana, sunt anul II la o alta facultate si predau limba latina la 5 scoli din sectorul 4:93,96,113,120,165-acesta este al 3/lea an de predat, ba chiar am dat si definitivatul.Uneori ma gandesc ca fac o munca in zadar, dar pe de alta parte sunt copii care vad in invatatura o sansa si eu nu-i pot dezamagi.Poate de asta trebuie sa raminem in tara!

  25. Unchiul meu e pilot de incercare .
    De-alungul vietii s-a urcat in elicoptere facute din bucati ..in care petrolul atinge pt prima data instalatia de alimentare .Nu ? nimic extraordinar pana acum ..
    Ca aparatul ala sa zboare in conditii normale , se fac reglaje .
    Fiecare reglaj te expune unui risc mai mare sau mai mic , adica de la inspectie pe langa elicopter pana la oprirea consecutiva a motoarelor la 2000m ..
    Exista riscuri punctuale si exista riscuri cumulative .
    Pentru ca nu oricine accepta aceste riscuri intr-un mod constient si responsabil , jobul e platit bine , insa dupa o viata de exercitarea a lui , cineva iti taie pensia , poate chiar ala la elicopterul caruia ii faci tu revizia capitala …
    Si atunci ce garantie pot avea eu in Romania ca daca platesc la pensie o viata , cand trebuie sa beneficiez de ceva in baza platilor anterioare , nu mi se aplica o regularizare tampita dat-a de unul votat de multi inculti , needucati burtosi cariocas si mame de prim ministru ce o sa ma judece pe mine stand cu fundul pe o banca din 4 scanduri pusa sub un tei in fata casei ?

  26. MITA-NAPOI

    Românii au un preşedinte găozar,
    Isteric, dintr-un clan de mardeiaşi
    Ce joacă ţara-ntreagă pe un zar,
    Ca cel din urmă laş, mişel, pungaş.

    Pupaţi-l, că voi, în turmă, l-aţi ales
    Pe: mici, ulei, căldări şi pelerine, uf!
    Ca drept răsplată să fiţi traşi de ciuf;
    Prostiţi aţi fost, şi uite ce-aţi cules…

    E vremea potrivită, dac-aţi fi bărbaţi,
    Să mergeţi toţi la chiomb, încolonaţi;
    Cu darurile mitei zvârlite-n Cotroceni
    Să-l sufocaţi sub ele, ca bravi mireni !
    ……………………………………….

  27. @ mirela

    Potrivit Regulilor “Sextil Puşcariu”, la indicativ prezent, persoana I ,plural, eu ştiu că se scrie “rămânem” şi nu “rămînem”,deci cu” î ” din “a” şi nu aşa cum aţi scris dv.de două ori în comentariul de la poz.29. Dacă dv.cunoaşteţi o altă regulă de grafie, atunci vă rog să mi-o faceţi şi mie cunoscută. Vă mulţumesc anticipat si vă urez toate cele bune.

  28. draga @Gabriel – eu ziceam asa in general…
    eu am facut pagini web acum 10 ani…-ca angajat…
    si acum sunt angajat dar pe data warehousing…:)
    cunosc pe cineva care e platit prin western union…si nu plateste taxe…
    in Romania doresc si eu implememtat un sist ca in america…olanda..etc///
    ai cotizat la pensie cu 300 euro/luna-la pensie iti iei toti banii si faci ce vrei cu ei –nimeni nu garanteaza in romania ca o sa ai pensie o treime din media salariala…
    eu am dat sfaturi generaliste…pt cei cu pc..si pt cei care stau la tara…
    (livada pomi+gradina zarzavat….etc)
    asa ca sfat…oamenii adevarati nu critica…:)
    Luaţi o foaie de hârtie şi faceţi o listă cu toate lucrurile pe care le doriţi în viaţă. Notaţi absolut tot ce vă vine în minte. Fericire, sănătate, prieteni adevăraţi, călătorii, prosperitate, succes financiar, popularitate, recunoaştere, respectul celorlalţi… lăsaţi-vă imaginaţia să zburde liber.
    Şi acum, partea dificilă: Pentru următoarele douăzeci şi patru de ore, gândiţi şi vorbiţi numai despre lucrurile de pe listă, încercaţi ca, pe tot parcursul zilei, să nu criticaţi, să nu condamnaţi, să nu vă plângeţi, să nu fiţi nervoşi, supăraţi sau îngrijoraţi din nici un motiv.
    Încercaţi să vedeţi dacă, timp de o zi, aveţi voinţa şi tăria de caracter să vă gândiţi doar la ceea ce vă doriţi.
    Acest exerciţiu vă oferă o perspectivă interioară reală a nivelului vostru de dezvoltare

  29. Replay tot pentru @Gabriel si nu numai…
    0.sunt matur de mic..
    1. este legal ce face cunostiinta mea- primeste bani in cont pe proiecte…
    2.sunt calm relaxat si la serv si in afara lui…
    pt asta iti trebuie doar stapanire de sine…daca te crizezi nu poti minimiza eveltualele pierderi de ritm,….
    treb sa fii observatorul tau…:)
    3. Nu am zis ca cei care pleaca in vest sunt prosti:)- nici nu am pomenit de vest..:)
    relaz man…sunt putin mai tanar ca tine..:)..
    inca ceva despre maturitate..
    Sunt persoane imature si la 70 ani…si, invers, persoane care-si dovedesc maturitatea la 14 ani. In conceptia mea, a fi matur inseamna a da dovada de luciditate, TOLERANTA,a nu te pripi in luarea unor decizii, a analiza de doua ori pana ajungi la o concluzie. A fi matur presupune o gandire profunda, o experienta in aprecierea momentelor de criza, o atitudine corespunzatoare situatiei in care te afli, la un moment dat.
    A fi matur determina neluarea in considerare a lucrurilor marunte, care nu te afecteaza in mod direct si nu sunt in mod deosebit nocive, dar luarea unor masuri imediate in cazuri care lezeaza interesele unor persoane, chiar si aparent straine.
    A fi matur presupune intelepciune, toleranta, diplomatie, stoicism, acuitate si perseverenta.

  30. Domnule Senator,
    Sunt unul dintre medicii care inca mai profesez aici,in conditiile inumane pe care le cunoasteti.Suntem umiliti si discreditati de o propaganda ticaloasa,sustinuta de ciuma portocalie,cu o fervoare demna de cauze cu mult mai bune.Ni se spune,cu orice ocazie,ca noi traim din ciubuc,ca nu suntem buni de nimic,ca inselam populatia si cate si mai cate.Si aceste minciuni au fost inoculate in populatie.Da,sunt medici(nu putini)care asa profeseaza,si de aceia nici nu se gandesc sa plece.Unde ar duce-o mai bine decat aici,tocmai in conditiile anormale de acum?!!Din cauza lor,suntem toti discreditati,mai ales ca acest nemernic care se autointituleaza”presedintele tuturor romanilor”are o preocupare personala de a ponegri si umilii profesorii si medicii.
    Sunt la o varsta cand ideia de a ma autoexila nu ma mai entuziasmeaza,macar pt.ca sunt foarte legat de multe,foarte multe aici.Nu confund tara nici cu regimul si nici cu puterea politica.
    Lucrez ca medic psihiatru,la Spitalul de Psihiatrie si pt.Masuri de Siguranta Sapoca-jud.Buzau.Locuiesc in Buzau.
    De anul trecut si pana acum,veniturile mi-au fost diminuate,in mod abuziv si incorect,consider eu,la mai putin de jumatate,prin masurile luate mai intai chiar de conducerea spitalului,inainte ca guvernantii sa faca acelasi lucru,apoi,de acestia.Pot detalia toate aspectele.Sunt in masura sa fac cunoscute grave abateri si infractiuni comise de managerul spitalului,un individ care a scapat de fiecare data cand a fost pus sub urmarire penala pt.delapidari si abuzuri in serviciu,datorita cardasiilor cu diversi indivizi din procuratura,justitia si politia locala,ca si cu persoane din Ministerul Sanatatii.E foarte posibil ca complicitatile sa se intida cu mult peste ce stiu eu.Faptele infractionale si antisociale ale acestui personaj sunt notorii pe plan local,dar nimeni nu are curajul sa le dea in vileag,de frica represaliilor dure pe care ticalosul si le poate permite.Trateaza spitalul si pe angajatii lui ca pe mosia personala.Nu cred ca va spun lucruri noi.E vorba de deturnari repetate de fonduri,de furturi din avutul spitalului,de licitatii si contracte trucate,de folosiri abuzive ale banilor angajatiilor in interesul propriu,de masuri abuzive si discriminatorii fata de unii angajati…si inca destule altele.
    Prin conditiile abuzive si improprii in care sunt obligat sa imi desfasor activitatea la spital,imi sunt permanent incalcate conditiile contractuale si actul medical este permanent viciat de imixtiuni care nu au nici o legatura cu esenta activitatii medicale.Consider ca am fost privat in mod injust de sporuri si alte drepturi,eu fiind obligat sa imi desfasor in continuare aceiasi activitate,in conditii de risc si care pot angaja oricand raspunderea mea profesionala,chiar si in plan penal,spitalul(conducerea sa),Ministerul Sanatatii,Casa Nationala de Asigurari pt.Sanatate,in cele din urma,Guvernul Romaniei,defavorizandu-ma(nu numai pe mine…)grav.
    Colegul meu sociolog este terorizat permanent si i se cauta motive pt.a fi concediat,pt.ca individul acesta il antipatizeaza.In aceiasi situatie este farmacista sectiei unde lucrez,deoarece a avut curajul sa i se opuna.
    Un alt coleg al meu,medic,mai tanar descat mine,a pierdut un proces contra spitalului,pt.diverse abuzuri si ilegalitati,care incalca Codul Muncii(si nu numai…),si a fost adus pana in pragul disolutiei psihice,finalizata cu internare psihiatrica,pt.a fi discreditat si redus la tacere.Relatiile si complicitatile managerului au influientat deciziile judecatoresti,atat in Buzau,cat si la Ploiesti,nedandu-i nici o sansa.
    Pe langa acestea,a venit valul de legi si decizii abuzive ale acestui guvern-marioneta,care ne pun in situatia de a lua decizii disperate.Nici unul din noi nu poate lupta de unul singur cu un sistem cu totul corupt,nu avem nici o sansa.
    Am vazut anuntul pe care l-ati facut cu ceva timp in urma la unul din posturile de televiziune ale trustului”Impact”,prin care indemnati pe cei nemultumiti de toate aceste masuri abuzive sa se adreseze avocatilor Dvs.pt.a primi consiliere de specialitate si asistenta juridica,daca vor dori sa dea guvernul si diverse alte entitati ale statului in judecata.Eu sunt unul dintre acestia.Colegul meu medic este,cu siguranta,altul.Ceilalti se tem si nu au curajul sa riposteze.Sunt dispus sa fac asta pt.ei.Daca continuam asa,va fi tot mai rau si orice abuz va fi posibil.Prin atitudinea constanta de refuz al oricarei asocieri cu actuala putere,prin permanenta actiune de demascare a nemerniciilor pe care”portocalii”si infamul Basescu le comit(ca si prin gestul de a va delimita de fosta guvernare psd-ista)sunteti,cel putin pt.mine,singura persoana publica capabila de tinuta morala si de gesturile eficace de combatere a lor.
    Doresc sa vin la Bucuresti,la sediul central si sa contactez unul din avocatii de care ati facut vorbire,pt.a-i prezenta faptele.Sunt constient de dificultatea demersului,cu mici exceptii,nu am dovezi clare,incriminatorii,pt.ca este extrem de greu sa pot avea asa ceva…dar sunt ferm hotarat sa nu stau pasiv si sa ii las pe toti acesti jefuitori sa ne batjocoreasca si spolieze.
    Stiu ca sunteti ocupat.De aceea,va rog,respectuos,sa delegati pe cineva sa imi raspunda,pt.a fixa momentul si conditiile acestui contact.Doar cu un sprijin ca cel oferit de Dvs.exista o speranta de reusita in actiunea pe care vreau sa o sustin.
    Sper ca demersul meu sa gaseasca intelegerea necesara.
    Cu tot respectul si consideratia pt.Dvs.si pt.ceea ce faceti,al Dvs.

    Dr.Voicicovski Adrian,
    (mob.-0727814559)

  31. Ramanem… din cateva motive:
    1.Ne place, ne-am realizat aici, ne iubim deci locurile natale.
    2.Ne e frica de senzatia data de cuvantul „DOR” .
    3.Nu avem bani sa aplicam pentru visa de lucru/resedinta/munca cu drept de resedinta si perspective de a obtine cetatenia.
    4.Nu am putea/dori vreodata sa renuntam la cetatenia romana pentru a indeplini cerintele statelor care au ca cerinta ca pe teritoriul lor sa traiasca cetateni cu unica cetatenie.
    5.Nu avem calificare/pregatire pentru a intra in sistemul de angajare/munca al altor state civilizate, fiind, probabil, si meserii care nu se echivaleaza in alte posibile tari care ne-ar asimila.
    6. …
    7. …
    p.s. mie mi s-au terminat ideile. Mai departe…poate gasesc si altii motive pentru care se ramane in Romania.

  32. Nu stiu Domnule Voiculescu….
    OARE DE CE RAMANEM intr-o tara unde nu iti este respectat nici un drept dat de insasi Constitutia acesteia….
    DE CE RAMANEM intr-o tara unde contributia la stat este in jur de 30% din venituri si totusi nu beneficiem de nici un serviciu, pentru ca:
    -atunci cand merg la medic, aleg sa o fac la unul privat pentru ca imi este frica sa merg in spitalele carora eu le platesc o contribuite destul de mare; ma gandesc ca daca, Doamne fereste ies de acolo de 1000 de ori mai bolnava decat am intrat…
    -atunci cand intru intr-o institutie publica(a caror angajati sunt platiti din salariul meu)tot timpul se gaseste cineva(ex:o cucoana machiata, parfumata, la 45-50 de ani care tasteaza o propozitie in 3h, sau o pitzi de 22-23 de ani care habar nu are pe ce lume traieste) sa tipe la mine din diverse motive
    -fac cu trenul 5h30 pe o distanta de 340 de km, si 6-7h cu autocaru’ pe aceeasi distanta, si totusi eu imi platesc la stat contributiile
    DE CE RAMANEM intr-o tara unde ti se ofera burse de studiu in strainatate, prin care te obligi ca dupa absolvire sa vii in tara sa muncesti…vii in tara dornic sa pui in practica ceea ce ai invatat noapte si zi, timp de un an sau poate doi…si ce sa vezi?NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA…oricat de mult ti-ai dori sa faci ceea ce ai invatat, NU AI UNDE!!!

    DE CE RAMANEM intr-o tara in care cheltuielile la apartamente vor creste si cu 200% anul acesta, in conditiile in care majoritatea romanilor au un salariu intre 400 si 800 lei, majoritatea pensionarilor nu au ce pune pe masa, iar Basescu declara dupa o cina la Neptun:
    „DA. EU TREC PRIN CRIZA CA SI FURTUNILE CAND ERAM PE MARE, CU FRUNTEA SUS, NU CU CAPUL PLECAT. FIECARE TREBUIE SA AIBA GRIJA DE PROPRIA PERSOANA. SA NU ASTEPTAM SA AIBA GRIJA ALTI, INCLUSIV STATUL”
    Din cate imi aduc eu aminte din economia mea de balta….NOI PLATIM STATUL SA AIBA GRIJA DE NOI…NU CERSIM domnule „presendite”….NOI, ROMANII, platim STATUL(si caaaaaat o sa il mai platim ca sa ne achitam toate datoriile in care domnia voastra ne-ati bagat) sa ne asigure Institutiile Publice sa ne asigure noua niste servicii….UNDE SUNT ACESTE SERVICII???

    DECI, pana la urma…..DE CE RAMANEM????

  33. De ce sa pleci undeva unde e confortabil si bine in loc sa ramai si lupti pentru a tranforma mocirla in care ne aflam? Mie imi suna a lasitate si egoism.

Comentariile sunt închise.