A pierdut majoritatea parlamentara, nu mai controleaza Guvernul, Victor Ponta “i-a dat interzis” la Consiliul European, Crin Antonescu l-a somat sa semneze “ca notarul” numirea in functia de ministru a domnului Hasotti, iar ITM-ul ancheteaza legalitatea angajarilor la Administratia Prezidentiala.

Presedintele-jucator a devenit presedintele-jucarie.

Frustrat ca premierul nu-l lasa sa mearga la Bruxelles, il ameninta ca “il spune doamnei” Kovesi.

In mod evident, Traian Basescu s-a enervat si face greseli institutionale grave. Spre exemplu, cu reflexul tipic al dictatorului aflat la ananghie, si-a aruncat in razboi procurorii “de casa”: fie ca sunt specialisti in plagiat, fie ca sunt experti in mandate de perchezitie in alb, acestia s-au dezlantuit impotriva liderilor USL.

Dar, in afara zgomotului de fond amplificat de propaganda, eforturile presedintelui-jucarie de a-si recupera influenta raman fara rezultat.

11 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu,
    Nici nu ştiţi cât de mult m-au lăsat nervii pe mine… Recunosc, mă doare mai mult de nervii mei decât de ai lui Traian Băsescu. Pentru nervii mei nu aveţi nici o soluţie.

  2. Mesaj pentru CCR:

    ART. 80
    Rolul Presedintelui
    (1) Presedintele Romaniei reprezintă statul roman si este garantul independentei nationale, al unitătii si al integritătii teritoriale a tării.

    (2) Presedintele Romaniei veghează la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritătilor publice. In acest scop, Presedintele exercită functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

    Mediator – Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar.

    Presedintele are puterea de a media doar „intre puterile statului, precum si intre stat si societate” adica la nivel national. Nu spune nimic despre negociere la nivel international.

    ART. 91
    Atributii in domeniul politicii externe
    (1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.

    A negocia – a trata încheierea unei convenții; a discuta pentru a ajunge la o înțelegere. Intrebarea care se pune: este presedintele negociator sau mediator intern si extern?
    Art. 91 ii confera presedintelui DOAR dreptul la semnatura in timp ce guvernul negociaza.

    De reprezentat reprezinta statul roman la nivel intern insa la nivel international nu poate reprezenta tara fara acordul Parlamentului.

  3. Vreti sa stiti urmatoarea mutare a lui TB?

    ART. 87
    Participarea la sedintele Guvernului
    (1) Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii.
    (2) Presedintele Romaniei prezidează sedintele Guvernului la care participă.

    Va spune ca Contitutia ii da puterea de a conduce TOATE sedintele de guvern. Si astfel va intra haosul dorit de portocalii.

  4. lol, sunteti simpatic stimate domn, Basescu este mai jucator decat veti fi dumneavoastra vreo data, cat despre „si-a aruncat procurorii de casa” mai bine va uitati in ograda dumneavoastra ce oratanii aveti pe la antele 2/3/4/5/…etc. apropo ati fost sau nu turnator la securitate? toata lumea zice ca da – dumneavoastra?

  5. Disputele politice ating cote nebanuite ale absurdului si Dvs. contribuiti din plin la alimentarea acestora. M-ar bucura nespus daca tot circul asta ar avea ca scop apararea intereselor poporului. Insa in toata frenezia asta, politicienii uita pe cine reprezinta si isi dau practic arama pe fata. Rusine PDL-ului pt ce-a facut si un mare cartonas galben celor de la USL pentru faptul ca nu se concentreaza pe lucrurile esentiale si se pierd in dispute absolut infantile pentru popor !!

  6. O piesa absurda cu un actor mediocru. Va fi si el in locul celor pe care i-a hartuit ani de-a randul. Dumnezeu nu va bate cu parul…

  7. Confundati propriiile dorinte cu realitatea. Ma amuza si-mi da speranta situatia asta. Cu toate greselile lui, Basescu e un lider adevarat si el joaca mereu dupa regulile democratiei, notiune care dumneavoastra va e straina. Manevrele bolsevico-securiste pe care le-ati aplicat pentru a-l „demoniza” pe el si pe ceilalti inamici politici l-ar face gelos si pe Stalin.

  8. UN SFAT DEZINTERESAT

    Lui Traian Băsescu, nervii să nu-l lase
    Si, din cauza căldurii, să nu aibă greţuri ,
    Îi recomandă unii să-l imite pe Năstase ,
    Dar să fie atent, să aibă şi …“succesuri”

  9. Sincer sa fiu tot acest balci politic din Romania este vazut foarte prost din afara granitelor. O pedeapsa de numai 2 ani pentru Nastase este vazuta mai mult ca un joc de-a judecata pentru tarile serioase. Guvernul Romaniei nu este respectat de catre nimeni din lume si datorita acestui fapt nici noi romanii care traim in afara tarii nu suntem deloc respectati. Daca Nastase ar fi primit o pedeapsa de 10-15 ani, asa cum se practica in America in cazul coruptiilor de acest gen, plus cativa alti politicieni care au furat din bunurile statului, poate ca lucururile s-ar mai linisti. Faptul ca Basescu este bagat in fata ca fiind tapul ispasitor este numai o tactica pentru a face opinia publica sa nu sape mai adanc in dosarele celor corupti din guver, si slava domnului sunt destui.
    Ceea ce pe mine ma uimeste foarte mult, este uluitor de vazut ca guvernantii Romaniei nu vor sa admita ca ei sunt acolo cu singurul scop de a fi servitorii poporului si nu invers, de aia in engleza exista termenul Civil Servants. Guvernul in Romania are mult prea multa putere.

  10. Nu sunt un mare fan Traian Basescu dar nici nu cred ca trebuie rastignit. Este ca orice om politic si cu bune si cu rele. Apreciez sinceritatea articolului, mi se pare ca e scris de un om cu buna credinta, felicitari, ma voi uita dupa postari asemanatoare si in viitr.

Comentariile sunt închise.