Aceasta tema este, de ani buni, subiectul central al discutiilor dintre guvernele de la Bucuresti si oficialii europeni. Intr-o negociere exista insa momente cand este mai util sa propui o noua abordare decat sa te izbesti monoton de un refuz. O usa poate fi deschisa in multe feluri, nu doar incercand sa o spargi cu capul.

In ultimii ani, pe tema Schengen, domnul Basescu si echipa sa si-au folosit capul fie pe post de “ghiocel”, fie de “berbece”.

Romania are nevoie de spatiul Schengen. Dar si spatiul Schengen are nevoie de Romania. Oare cat au pierdut, direct si indirect, transportatorii si firmele germane, franceze, italiene, spaniole, olandeze, austriece din cauza intarzierilor generate de controlul de la granita cu Romania? O suta de milioane de euro? Un milliard? Poate mai mult.

Din 2010 pana astazi ce a facut presedintele numit Traian Basescu pentru a explica partenerilor europeni, cu cifre si date obiective, ca Europa are nevoie de Romania in spatiul Schengen? Unde sunt cercetarile de piata? Unde este cooperarea institutionala cu organismele reprezentative ale mediului de afaceri german, francez, italian sau spaniol, afectat de ingradirile de la granita cu Romania. Au lipsit cu desavarsite. Din pacate, strategia Basescu in politica europeana nu a depasit nivelul “S’il vous plaitmonsieur!”. Nu merge asa.

Daca vrem sa fim parteneri cu drepturi egale, trebuie sa actionam exact de pe acest statut. Nu trebuie sa cerem compasiune, intelegere sau ajutor, ci sa prezentam cu inteligenta si profesionalism interesele si oportunitatile comune. Daca vom actiona astfel, spatiul Schengen va deveni realitate, nu doar un obiectiv ratat sistematic.

25 COMENTARII

  1. Sesam deschide-te.
    Sesam închide-te.

    VICTOR PONTA şi CEI 40 DE HOŢI
    Ali Baba, în timp ce tăia lemne în pădure, observă un grup de 40 de hoţi care își vizitau comorile furate. Comorile erau ascunse într-o peșteră a cărei intrare se deschidea la rostirea formulei magice „Sesam, deschide-te!” și se închidea când rosteai „Sesam, închide-te!”. Ali Baba aude formulele și, după ce hoții pleacă, intră în peșteră și ia câteva din bogățiile de acolo.
    Ajuns acasă, împrumută de la cumnata sa (soția fratelui său Cassim) o balanță pentru a măsura cât aur avea. Fără știrea lui Ali, cumnata pusese o boabă de ceară în balanță, pentru a vedea ce măsoară acesta. Spre surprinderea ei, găsește lipită de ceară o monedă de aur, și îi spune și lacomului ei soț. Ali Baba îi povestește lui Cassim de peșteră, iar acesta se duce să ia și el din comoara hoților, însă la ieșire, de emoție, uită cuvintele magice care deschideau intrarea și rămâne blocat înăuntru. Hoții îl găsesc acolo și îl omoară.
    Ali Baba se duce să-l caute și îi găsește trupul ciopârțit în bucăți, la gura peșterii, lăsat așa de hoți pentru a înfricoșa pe oricine ar mai încerca să intre. Aduce trupul ciopârțit acasă și, cu ajutorul Morgianei, o sclavă isteață a familiei lui Cassim, găsește un croitor (Baba Mustafa) pe care îl leagă la ochi și îl duce la casa lui Cassim. Croitorul coase bucățile de trup la loc, pentru ca nimeni să nu se întrebe ce s-a întâmplat, în timpul înmormântării.
    Hoții, nemaigăsind trupul la intrarea în ascunzătoare, își dau seama că mai e cineva care știe de comoara lor. Unul dintre ei se duce în oraș să facă cercetări și află de croitorul care a fost legat la ochi. Se duce la el, îl leagă din nou la ochi și acesta reconstituie drumul până la casa unde a fost dus. Hoțul face un semn pe ușa casei, pentru a reveni la noapte cu ceilalți hoți să-i omoare pe toți cei care locuiau în acea casă. Însă Morgiana observă ce a făcut hoțul și marchează toate ușile caselor din vecinătate cu același semn. Când cei 40 de hoți au revenit în acea noapte, nu au reușit să își dea seama care e casa și șeful lor îl omoară pe hoțul care o marcase.
    A doua zi hoții încearcă din nou, de data asta spărgând o bucățică din treapta de piatră de la intrarea casei. Morgiana din nou observă și face același lucru cu toate pietrele de la celelalte case. Al doilea hoț e omorât și el de către șef, care hotărăște să caute el însuși casa. De data asta memorează toate detaliile casei lui Ali-Baba, apoi revine sub deghizarea unui negustor de uleiuri, aflat în căutare de găzduire. Avea cu el 38 de catâri care cărau 38 de butoaie cu ulei, de fapt numai unul fiind cu ulei, în restul aflându-se ceilalți 37 de hoți (fără cei doi omorâți care dăduseră greș). Planul era să-l omoare pe Ali-Baba în somn. Din nou Morgiana descoperă planul și îi omoară de hoți turnând ulei încins peste ei. Când șeful lor vine să-i scoată îi găsește morți și fuge.
    Pentru a se răzbuna, șeful revine după un timp ca neguțător, se împrietenește cu fiul lui Ali-Baba și într-o zi este invitat de familie la masă. Este însă recunoscut de Morgiana, care apoi execută un dans cu un cuțit, pe care îl înfige în inima șefului hoților când acesta nu era atent. Ali-Baba întâi se supără pe Morgiana, dar când află că hoțul încercase să-l omoare, îi redă Morgianei libertatea și o mărită cu fiul său.
    ……………………………………………………………………………………………
    Distribuţia :
    Ali Baba – Ponta
    Cassim – Barroso
    Cumnata – Angela Merkel
    Baba Mustafa (croitorul) –Corlăţeanu
    Şeful hoţilor – Traian Băsescu
    Cei 40 de hoţi – toţi de la PDL-UDMR
    Morgiana (sclava) – ROMÂNIA
    Peştera – Spaţiul Shengen

    Regia – Dan Voiculescu
    Costume : Antena 3
    Parola : Sesam deschide-te !

  2. SĂ FIE-NTR-UN CEAS BUN !

    „Probabil astăzi sau mâine dosarul va ajunge la Tribunal şi acolo va fi repartizat aleatoriu. Dosarul va intra într-un program computerizat. Eu sper ca acest dosar până la sfârşitul săptămânii să apară pe rolul tribunalului. Conform judecătorilor, domnul Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile legale şi toate aceste zile legate de proceduri le-a stat în închisoare, deşi avea să fie liber. legea prevede două soluţii: admiterea recursului dacă acesta este fondat sau respingerea. După opinia mea acest recurs nu ar trebui admis pentru că toate problemele legate de DNA a fost soluţionate la judevătoria sectorului 4. Judecătorul a fost extrem de decis în formularea opiniei. Nu am citit însă recursul DNA, dar nu cred că vor fi aduse argumente suplimentare numai ca acest recurs va fi analizat de trei judecătorii. Decizia lor e definitivă, nu mai e cale de ataca. Dacă recursul este respins, în aceeaşi zi tribunalul trimite un fax la penitenciar şi în câteva ore domnul Năstase poate fi liber în cursul aceleiaşi zi”, a declarat avocatul Ioan Cazacu.

    http://www.realitatea.net/dna-a-inaintat-recursul-in-cazul-lui-adrian-nastase-cand-ar-putea-fi-eliberat-fostul-premier_1125894.html#ixzz2MbPsdJwS

  3. GEOPOLITICĂ

    Problema Schengen e deocamdată moartă ,
    Dar tot am câştigat ceva – de e să fiu onest :
    Ne-a arătat Traian, la Cotroceni, pe-o hartă ,
    Pentru prima dată, unde-i … graniţa de est .

  4. BĂSESCU VREA ÎN JEG(EN)

    »…comisarul european Cecilia Malmstrom a confirmat indeplinirea, de catre Romania si Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare, inclusiv a masurilor complementare si a reiterat necesitatea adoptarii unei decizii pozitive cat mai curand posibil. »
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/mai-comisarul-european-malmstrom-a-confirmat-indeplinirea-criteriilor-de-aderare-la-schengen.html
    Şi atunci de ce mănâncă spurcăciuni, Guvernatorul ?
    Până nu scăpăm de jegul ăsta de Băsescu Traian toate vor merge de-a-nboulea.

  5. Oare de ce-l iubeste Occidentul numai-si-numai pe Traian Basescu ?? Pentru ca oamenii de acolo nu sunt prosti ; stiu cu certitudine ca oricat ar cauta pe aici asa ceva nu se mai gaseste. Nimieni nu are asa structura perfecta de Servitor. Minunile sunt rare, dar totusi mai apar. Basescu este una din ele.

  6. si de cine depinde lucru acesta??????Eu imi fac datoria la locul de munca. De ce pe vreamea lui Ceausescu politistii si securistii o duceau bine si muncitorii nu???? Acum este acelasi lucru, eu prefer sa am sefi straini decat securisti romani incompetenti.

  7. DEBARCAREA IMEDIATĂ A LUI TRAIAN BĂSESCU ESTE PRIORITATEA ROMÂNILOR

    Bre Ponta, nea Antonescule, şi răbdarea mioritică are limită.
    N-o aud pe Merkela invocând lovituri de stat în Cehia şi Bulgaria.
    Se vorbeşte tot mai tare că intrarea României în UE a fost un kaka iar Shengenul un viitor scaun foarte moale.
    Cum s-a implicat UE în criza româno-maghiară care se amplifică ?

    Ia aflaţi ce e pe lângă noi :

    1. Vlad Filat: Motivul este faptul că nu am spus lucrurilor pe nume !!!

    Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură. Moţiunea, depusă de Partidul Comuniştilor din R.Moldova, a fost votată de 54 de parlamentari. Democraţii şi comuniştii au apreciat că un astfel de guvern nu mai poate exista, iar în opinia PDM votul de neîncredere a fost acordat în special premierului Vlad Filat, ci nu miniştrilor.Liberalii nu au participat la vot, potrivit aceleiaşi surse.Preşedintele moldovean Nicolae Timofti urmează Vlad Filat: Motivul este faptul că nu am spus lucrurilor pe numesă se consulte cu grupurile parlamentare şi să identifice o nouă candidatură pentru funcţia de premier. Dacă parlamentarii nu acordă, după două încercări, un vot de încredere unui nou guvern, preşedintele va dizolva Parlamentul şi vor fi anunţate alegeri anticipate.

    2. Klaus a mierlit-o

    Parlamentul ceh a votat asupra punerii preşedintelui Vaclav Klaus sub acuzaţia de înaltă trădare, Senatul votând trimiterea preşedintelui în faţa Curţii Constituţionale, pentru a decide dacă acesta a încălcat Constituţia prin acordarea unei amnistii de anul nou.

    3. Bulgarii o fac lată

    Duminică, zeci mii de bulgari au ieşit în stradă să protesteze şi să ceară înlocuirea clasei politice pe fondul corupţiei şi sărăciei.În aproximativ zece oraşe din Bulgaria s-a protestat, oamenii afişând bannere pe care se putea citi: „Mafioţii la închisoare”, „Ei sunt mulţi, sunt bogaţi, sunt insolenţi, dar nu vor mai rezista”.La ceremonia organizată duminică, la Sofia, cu ocazia Zilei Naţionale, publicul a fost absent, iar piaţa, blocată şi protejată de poliţişti.După tentativa eşuată, vineri, preşedintelui Rosen Plevneliev încearcă formarea unui guvern în urma demisiei cabinetului Boiko Borisov.Manifestanţii cer acces gratuit la presa publică în timpul campaniei electorale, alegerea deputaţilor prin scrutin majoritar, iar o parte dintre ei chiar şi O NOUĂ CONSTITUŢIE. Juristul Ivan Hristov, un protestatar activ, a afirmat că „se vor forma comitete cetăţeneşti în cartiere pentru a înlocui partidele şi organizaţiile neguvernamentale corupte”.”Vom manifesta miercuri în faţa Parlamentului pentru a-l împiedica să se dizolve înainte de amendarea legii electorale pentru a le oferi drepturi egale partidelor şi organizaţiilor civile”, a declarat el.De câteva săptămâni protestatarii ies în stradă zilnic, fiind revoltaţi de dublarea preţului la electricitate şi acuzând atât monopolurile din energie, cât şi guvernul şi clasa politică. Treptat, protestele sociale s-au transformat într-o revoltă împotriva sărăciei.Duminică, premierul demisionar Boiko Borisov a fost internat la spital, pentru a doua oară în această săptămână, după o nouă criză hipertonică.

  8. Pe blogul Roxanei Iordache a fost postat un text teribil despre Adrian Nastase. Textul este semnat “Districtul Transilvania”. In mod curent, nu creditez relatarile anti- masonice. Dat fiind actualul context, insa, consider ca nu trebuie ignorat nici un element care apare. Reproduc textul (copy/paste): Districtul Transilvania spune: duminică 24 iunie 2012 la 8:46:47 pm ADRIAN NASTASE; VICTIMA UNEI TENTAIVE DE ASASINAT RITUALIC, PENTRU A SE FI OPUS EFICIENT INTERESELOR ANTIROMANESTI ALE MASONICULUI “DISTRICT TRANSILVANIA” (conex, Republica de la Cluj) Adrian Nastase poarta semnele unui asasinat ritualic masonic ratat. Adrian Nastase NU ESTE MASON- este Cavaler de Malta. Dar, a sustinut activ “reaprinderea luminilor masoneriei” romane la inceputurile anilor 1990. Mai exact, datorita lui exista Marea Loja Unita a Romaniei- loja regulara. Este firesc sa aiba o recunoastere onorifica si o influenta legata de aceasta. Influenta opiniilor lui avea sa-i atraga razbunarea unei “factiuni masonice” antiromanesti. Impotriva lui Adrian Nastase a fost inscenat un proces, in mod ostentativ fals si nedrept- pronuntandu-se ostentativ o sentinta nedreapta, privativa de libertate (doi ani); acest lucru este evident, caci instanta de fond a precizat clar ca nu exista probe impotriva lui Adrian Nastase si nu s-a inregistrat vreun prejudiciu. Mesajul dorit a fi transmis este clar: “temeti-va, caci asa vor pati toti cei care vor intra in conflict cu noi si ni se va opune”. Adrian Nastase nu s-a temut de nimic si de nimeni! Motivul real al acestui sacrificiu ritualic (pe toate planurile) este multiplu: opozitia eficienta lui lui Adrian Nastase fata de masonicul District Transilvania (aflat in directa relatie cu ceea ce curent se numeste “Republica de la Cluj”) care dorea faramitarea Romaniei; opozitia sa eficienta, in perioada in care a fost premier, impotriva “baietilor destepti” (de exemplu, Bogdan Buzaianu- Energy Holding) reprezentati ai masoneriei; opozitia sa eficienta- soldata cu procese – impotriva unor alti masoni care au incercat sa prejudicieze interesele Romaniei (de exemplu, Ovidiu Tender- protejat, politic, la nivel inalt, de Ioan Talpes). Exemplele pot continua. Cunoscator ale culiselor puterii pe toate planurile, in decembrie 2000, cand a devenit prim minisru, Adrian Nastase a acceptat un fel de “pace masonica”- motiv pentru care in guvernul sau au detinut portofolii membri ai “Republicii de la Cluj”- direct legata de Districtul Transilvania. Unul dintre acestia este Ioan Rus- fost si actual minsitru de Interne. Adrian Nastase a fost, totdeauna, adeptul declarat al ideii “adversarii (si dusmanii) trebuie tinuti aproape”. De asemenea, a fost mereu adeptul ideii ca oamenii pot fi schimbati pozitiv, daca te afli in permanent contact cu ei. In acest caz, din pacate, s-a inselat. Atacul impotriva lui Adrian Nastase a inceput odata cu alegerile prezidentiale din 2004. Adrian Nastase a castigat alegerile, Victoria fiind cedata- cu sprijinul direct al PSD (al masonilor legati de interesele carora li se opusese Adrian Nastase) contracandidatului sau, Traian Basescu, care cazuse de acord cu sprijnirea acelor interese. In afara de realizarea acestor interese, un alt scop clar a fost “sacrificarea” lui Adrian Nastase: scoaterea din viata politica si inlaturarea lui din planul public decizional. Intrucat acest lucru nu s-a reusit (Adrian Nastase revenind, spectaculos, in zona decizionala, in pofida atacurilor, in 2007) i-a fost inscenat un proces evident contrafacut, cu scopul de a-l degrada si umili total, uman (“plimbarea” lui in zeghe, cu catuse la maini, ca spactacol public) si, apoi, uciderea lui ritualica (dupa umilirea lui maximala, intre zidurile inchisorii) in interiorul penitenciarului. Este o razbunare masonica pentru cineva care NU este mason, a sprijinit reaprinderea luminilor masoneriei- dar s-a opus eficient intereselor negre, anti-romanesti ale unor masoni, dejucandu-le. Putina istorie masonica recenta: Districtul Transilvania- “Republica de la Cluj”- interese antiromanesti, scindarea Romaniei Grupul supranumit „Districtul Transilvania” l-a avut in frunte initial pe masonul Andre Szakvary In 1994, el a devenit membru al Supremului Consiliu pentru Romania condus de Dan Amedeo Lazarescu. Fusese recomandat de Henri Baranger, Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 pentru Franta. Dan Amedeo Lazarescu a declarat in repetate randuri ca „este vorba despre o manevra oculta a Supremului Consiliu pentru Franta” si ca „Henri Baranger se amesteca in treburile interne ale Romaniei. Aceste ingerinte s-au exercitat in stabilirea componentei si a conducerii delegatiilor Supremului Consiliu pentru Romania la reuniunile internationale la care am participat, culminand cu impunerea lui Andre Szakvary in locul meu.” Ceea ce atrage atentia in aceasta afirmatie este tocmai faptul ca problemele masoneriei sunt confundate cu treburile interne ale Romaniei, in contextul in care masonii au afirmat mereu ca ei nu se amesteca in politica. „Districtului Transilvania” a avut ca scop initial scindarea Lojei Nationala- urmand ca scindarea sa apara, ca reflex, la nivel administrativ si teritorial, prin actiunea unor reprezentanti ai institutiilor statului. Conform planului, Transilvania trebuia rapid separata de restul Romaniei. Dan Amedeo Lazarescu- senator PNL in 1994- a dezvaluit actiunile lui Andre Szakvary, ale Districtului Transilvania, intr-o sedinta a Parlamentului Romaniei (citez): „Ceea ce se intampla de catva timp in miscarea masonica romaneasca, si s-a intamplat si sambata la Cluj-Napoca, este o imensa porcarie. Cativa parveniti cu pretentii de reprezentanti ai masoneriei creeaza un periculos curent cu caracter antinational”. Costel Iancu, Supremul Comandor al MLNR a fost audiat, legat de acest subiect”, de Comisia parlamentara pentru control a SIE. In cadrul audierii a afirmat ca, intr-o intalnire desfasurata la Bruxelles, „reprezentantii masoneriei europene au spus clar ca trebuie sa se produca o impartire a Romaniei in regiuni autonome”, Transilvania fiind una dintre ele. Revenind la Adrian Nastase: Ceea ce s-a petrecut in 20 iunie 2012 a fost expresia unei razbunari masonice. A fost condamant definitiv, la o pedeapsa privativa de libertate, intr-un dosar OSTENTATIV contrafacut (si cu nume simbolic “Trofeul calitatii”!- Adrian Nastase spunea “eu sunt trofeul din dosarul “Trofeul calitatii”). Adrian Nastase a fost condamnat cu cinism, in incheierea instantei (de fond) existand mentionat explicit ca NU exista dovezi impotriva lui si ca nu exista prejudiciu. Alegerea datei nu a fost intamplatoare- anul acesta, Solstitiul de vara s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie, in jurul orei 1,00 a.m. Ziua de nastere a lui Adrian Nastase este 22 iunie (cand, de obicei, este Solstitiul). In 20 iunie,in jurul orei 22,30, la domiciliul lui Adrian Nastase a sosit un “tandem” de politisti (instruiti sa imobilizeze- cel care, zice-se, l-ar fi salvat de la moarte, anihilase varfuri ale clanului Camataru, ale clanului Gemenilor; individul actiona violent fara clipire). Acesti politisti in civil trebuiau sa-l aduca la penitenciar pe Adrian Nastase care, la “implinirea Solstitiului”, trebuia supus unor sinistre actiuni umilitoare si dure. Apoi, urma sa fie asasinat ritualic (cu o “mana necunoscuta”, desigur) in penitenciar. “Reprezentantul” Republicii de la Cuj (corelata cu Districtul Transilvania) – actual ministru de Interne- i-a telefonat lui Adrian Nastase in jurul orei 22,00, in 20 iunie, aparent (subliniez, aparent) pentru a “se pune de acord” asupra modalitatii in care Adrian Nastase urma sa fie luat de la domiciliu si dus la penitenciar. Pentru a se “acoperi”, Ioan Rus i-a telefonat, anterior, mult mai tanarului, mai neexperimentatului politic si mai putin cunoscator al unor astfel de culise, Victor Ponta, pe care l-a facut sa creada ca actioneaza astfel (discutand cu Adrian Nastase) din umanitarism. In discutia telefonica dintre Ioan Rus si Adrian Nastase apare- analizat in aceasta cheie- mesajul ca Adrian Nastase stia ce i se pregateste si ca nu va accepta situatia. Cei care il cunosc pe Adrian Nastase stiu foarte bine ca acele cuvinte ale lui nu ascund defel ideea ferma a sinuciderii- dar ca Adrian Nastase, care lupta pana in ultima secunda, isi vinde scump demnitatea si ca- desigur- daca nu o poate salva, prefera, ca orice Cavaler, moartea, pe care si-o da singur si demn, barbateste. Acelasi reprezentant al “Republicii de la Cluj” (corelata cu Districtul Transilvania) i-a telefonat si lui Traian Basescu pentru a-l pune la curent “cu situatia”. Nu se stie cu “ce situatie”- cert este ca nu l-a mai tinut la curent, dupa producerea tragicelor evenimente, dovada fiind faptul ca Traian Basescu a trebuit sa telefoneze la serviciul ambulanta pentru a afla stiri despre starea lui Adrian Nastase. Ioan Rus a “trimis” la locuinta lui Adrian Nastase si o ambulanta- dar, in urma investigatiilor, medicii au afirmat ca nu stiau de ce s-au deplasat acolo (fusesera instiintati ca ar putea fi nevoie sa i se acorde ajutor unui barbat de peste 60 de ani) si ca, atunci cand au fost chemati sa intervina, li s-a spus ca “lesinase” un barbat de peste 60 de ani. Or, realitatea constatata avea sa fie cu totul alta! Acest lucru demonstreaza ca “scenaristii masoni” avusesera in vedere, pentru maxima siguranta, “asomarea” lui Adrian Nastase de catre (cel putin unul dintre) politistii instruiti pentru reactii dure (sub pretextul ca ar fi incercat sa se opuna), urcarea lui in ambulanta si transportarea la penitenciar pentru “procedurile ritualice la orele si datele stabilite”. FILMUL EVENIMENTELOR Adrian Nastase avea sa le dejoace planurile. In mod evident, nu se asteptase ca “echipa mortii” sa soseasca atat de repede. Politistii au fost lasati sa patrunda in casa, iar asa-zisul lui “salvator” (in realitate un calau- iar evenimentele au demonstrat ca este unul dintre cei instruiti sa infaptuiasaca asasinatele masonice, conform ritualurilor) i-a pus urgent catusele la maini lui Adrian Nastase. Adrian Nastase a jucat, inteligent, o carte mare: a stat linistit (de aceea nu a fost lovit si nu a lesinat pentru a fi urmat planul aducerii lui la ambulanta in stare de inconstienta). A afirmat ca doreste sa-si ia carti din biblioteca si, incatusat, a mers in birou insotit de asa-zidul “salvator”. Adrian Nastase a scos un revolver, l-a apucat cu dreapta (este dreptaci) si l-a dus la tampla. Politistul l-a atacat- revolverul a cazut din mana lui Adrian Nastase (incatusat).. Politistul a scos un pistol cu amortizor (motiv pentru care impuscatura nu s-a auzit de afara) si a tras asupra lui Adrian Nastase care (cei care il cunosc stiu) este agil si se misca repede. Primul glonte nu l-a nimerit (s-a infipt in tocul usii). Al doilea glonte l-a nimerit pe Adrian Nastase doar sub clavicula dreapta, glontele iesind prin deltoid. Apoi, politistul a luat un stilet si, pornind de sub urechea stanga catre dreapta, respectand ritualul masonic (parafrazez) “i-a taiat gatul de la o ureche la alta”, pe dinauntru. Cine analizeaza cu atentie una dintre fotografiile extrem de clare ale lui Adrian Nastase, aflat pe targa (fotografiat din stanga) vede clar, foarte clar, deasupra fularului, o mare si adanca taietura de stilet! Este clar ca Adrian Nastase – cu catuse la maini- nu a stat “linitit”, desi fusese imobilizat. Este motivul pentru care calaul asa-zis politist are o rana la mana- si este motivul pentru care nu a reusit sa il ucida, stiletul trecand, miraculos, la doi milimetri de carotida si neatingand zone vitale. Aici, fara indoiala, mana criminalului a fost “miscata” de Mana lui Dumnezeu! Motivul pentru care Monica Macovei cere cu insistenta demisia ministrului de Interne Ioan Rus (s-a intrebat cineva de unde are acea siguranta care pare a fi “un drept”?) este faptul ca a fost ratata operatiunea preconizata, de umilire, degradare umana si, apoi, ucidere ritualica a lui Adrian Nastase in penitenciar- cu respectarea simbolisticii orelor si datelor, pentru a transmite mesajul infricosator la distanta. P.S. In aceasta cheie- a atacului masonicului District Transilvania (avand reflex “civil” in Republica de la Cluj”) trebuie citita postarea lui Adrian Nastase din 27 mai- dar si cea mai veche (editorial in Jurnalul national) “Cata vreme mai e cineva in tribune”.
    DE UNDE OARE PROVIN PROBLEMELE LUI NASTASE
    Problemele lui Adrian Nastase provin din indisciplina aratata fata de ordinul masonic cand nu a executat ordinul de a ceda conducerea in 2004 lui Basescu pentru a mentine pentru Popor iluzia existentei unui mecanism de schimbare a conducatorilor.
    Acesta este stilul de conducere al masoneriei expus in protocoale.
    Ca mason, a jurat supunere neconditionata sionismului masonic dupa care a fost propulsat in structurile de conducere ca sa implementeze proiectul de preluare a averii Poporului Roman de catre sionismul clicii masonice. La 2004 i s-a spus ca rolul sau s-a terminat. Arogantul a crezut ca se poate pune cu masoneria pe plan intern avand o oarecare retea locala aparent loiala lui, credea el. A vrut inca o tura la ciolan caci simtea ca nu va mai avea o sansa si a fortat mana lunga a masoneriei
    Pentru MASONERIE insemana tradare care se pedepseste cu moartea. Cazul Nastase a fost dezvoltat intr-un exemplu pentru ceilalti masoni ca sa vada ce se poate intampla daca incalci juramantul masonic.

    Jur sa imi predau sufletul necuratului!

    Nastase a priceput imediat si s-a facut ghem de supunere. Dar tradarea fusese facuta si nu se mai putea retrage si nici nu mai putea fi iertat, trebuia sa suporte consecintele sa fie o marioneta fortata pe unde si cat vrea MASONERIA. De atunci traieste cu groaza mortii la orice moment. Acesta este si motivul celor 8 ani de hartuire in tribunale. Farsa cu sinuciderea a fost comandata de MASONERIE ca sa pregateasca un eveniment emotionant. Nici acum nu stie daca nu va fi omorat in spital de echipa de terminatori daca asta va fi considerata ca utila la un moment de catre MASONERIE
    VIOREL HREBENCIUC , mare mason , a spus intr-un interviu ca cea ce s-a petrecut cu nastase a fost un sacrificiu ritualic, incercind sa dea un semnal fratilor ca sa aiba grija mai departe si sa inteleaga.
    dealtfel , se stie foarte bine ca oamenii de la judiciar si criminalistica sunt oameni ai masoneriei special pregatiti sa actioneze ATUNCI cind este cazul
    sunt multe exemple cind acestia au ajuns la fata locului si au sters orice urma si dovada ce ii putea incrimina pe criminalii ce fusesera pusi de masonerie sa actioneze inainte. Exemplu cazul erbasu, cazul cristian panait etc.
    De fapt cei doi de la judiciar care au venit la nastase au avut un target clar atunci cind au mers la el.
    Nastate in orgoliul lui a fost foarte suparat pe masonerie ca nu l-a aparat si l-a impins spre arest ( A FOST TOTUSI PREA MULT PTR AROGANTA SI ORGOLIUL LUI) si probabil in dicutiile pe care le a avut cu ioan rus ( ministru de interne , mason grad 33 sau cu alti masoni) fiind suparat, a anuntat probabil ca va face anumite LUCRURI nedorite!!!.
    Oamenii de la judiciar au fost trimisi ca sa fie siguri ca NASTASE VA FI SINUCIS. Dovezi in acest sens sunt si faptul ca nastase are plaga in stinga desi el este dreptaci. S-AU TRAS 2 GLOANTE, SE PARE CU AMORTIZOR etc. Insasi faptul ca salvarea smurd astepta pe strada dovedeste ca ei erau pregatiti. sunt multe dovezi ca acolo lucrurile nu s-au petrecut asa cum e povestea expusa. Ceva insa s-a petrecut acolo. Ori nastase a acceptat pina la urma cu pistolul la timpla anumite lucruri , ori a intrat familia in camera etc
    NASTASE spera ca supunerea totala dovedita de la 2004 pana acum il va feri de moarte timpurie dar se vede cum au pregatit terenul pentru executie la orice moment: tot anunta ca are diabet, ca poate face stop cardiac etc etc. … au gasit o gramada de slabiciuni de care nu se vorbea pana azi.
    De azi, chipurile la cererea familiei, nu se mai da nici o informatie despre sanatatea sa. De ce? nu cumva ca sa lase toate optiunile deschise? Daca evolutia atmosferei politice va necesita ceva tare care sa deturneze atentia publicului, cum ar fi ceva care s-ar intampla cu Ponta sau Basescu care ar nu trebuie stiut de public, atunci Nastase face stop cardiac si moare si toata lumea vorbeste o luna numai de asta.
    NASTASE , NU A INTELES IN PROSTIA SI AROGANTA SA CA ESTE DOAR O MARIONETA in mina lor si ca masoneria isi sacrifica oamenii ptr interesele sale fara nici o remuscare.
    nu l-au ajutat SA SCAPE nici sutele de ritualuri satanice LA CARE A PARTICIPAT in cadrul ORDINULUI IEZUIT DE MALTA.
    Ce nu inteleg oamenii ce intra in masonerie este ca pentru morcovul virtual pe care MASONERIA il ofera EI DEVIN PROPRIETATEA MASONERIEI SI LI SE PARE FOARTE CORECT SA FACA MASONERIA ORICE VREA CU EI. Au jurat pentru bani, supunere oarba, zic ei smechereste “obedienta”, peste juramintele facute fata de Statul Roman, fata de familie, copii etc. nu mai vorbesc fata de Poporul Roman de care se fac ca nu mai stiu nimic.
    Dupa ce au depus juramantul de “obedienta”, MASONERIA si-i ia in proprietate si pot sa faca carne de mici cu ei si sa ii omoare cum vor ei. Nici un Roman nu va PUTEA SA II APERE caci masmedia aservita va lucra spre a sterge orice urma sau ptr a fi numiti tradatori, nici un mason nu ii va apara caci nu se va pune contra MASONERIEI caci va pati la fel. Se afla intr-o situatie fara iesire.
    Nastase e o lectie perfecta pentru arhetipul tradatorului national acum sluga absoluta la cheremul LOJII
    A avut de toate, nu mai are nimic, nici cea mai mica forma de suveranitate asupra vietii sale. Poate hotara doar cand sa mearga la baie. In rest, la ordin, inclusiv cand va muri. Buna afacere. dar asa e viata. Sunt si insi ca astia. Doar sa nu ne pacaleasca propaganda MASONERIEI si sa ne imaginanam altceva.
    Masonii stiu ca ne-au tradat ca tara, ca nu sunt ai Poporului Roman si ca nu avem pentru ce sa ii aparam,
    SUNT SINGURI IN FATA UNEI FORTE MARI, A SIONISMULUI CLICII MONDIALE FARA NICI O SINGURA APARARE. Tot ce pot oferi ei este tradarea si talentul personal pentru minciună si daca nu tradeaza pana la capat, mor prematur si o merită.
    Comertul asta cu tradarea pentru bani și putere aparenta ( dealtfel) e pagubos rau si doar niste disperati sau cretini il accepta. Astia uita ca CLICA ILUMINATILOR are mana pe tastatura cu care sterge orice cont din orice banca in lume asa ca tot ceea ce au strans intr-un cont dispare la o apasare de tasta si ticalosul tradator nu poate da in judecata pe nimeni pentru ca nu poate explica de unde avea banii pe care CLICA i-a sters din cont. Uita ca acesti nemernici au angajati mercenari ( care multi dintre ei sunt in slujba serviciilor secrete ,armata politie) care la un simplu gest ..II SINUCID!!!
    Morcovul cu care sunt atrasi spre parvenire e proprietatea noastra, averea Poporului Roman, sa ne fie clar tuturor. Desigur jaful e structurat astfel:CLICA promite o bucata din el masonilor pentru ca acestia sa il fure pentru CLICA MASONERIEI: “Ati jurat obedienta noua deci daca nu executati ce va cerem, va omoram. Acum va ordonam sa furati proprietatea Poporului Roman si sa ne-o vindeti noua pe nimic o sa primiti si voi un os de ros ptr asta. Iar de nu sunteti cuminti…!!!
    Daca va opuneti, va ucidem. Va vom plati daca, cat si cand vrem noi, iar daca va platim si ne razgandim, va luam banii din cont fara vointa voastra iar daca cracniti, va omoram discret si doctorii nostri vor semna un certificat ca nu se putea altfel.
    deci EXECUTAREA! ”
    Ca sa vedeti cum se comporta cu masonii romani, urmariti-l pe Schnecker, sef peste masoni, cum ordona masonilor romani sa bata pasul la inmormantarea lui Pittis, asasinat pentru ca idiotul folositor incepuse sa puna intrebari de ce masoneria nu are o activitate religioasa crestina mai intensa.
    La cimitir cu el in trei pasi: un-doi-trei pauza, un-doi-trei pauza, asa se construieste acest edificiu masonic satanic.
    Morcovul cu care sunt ademeniti ăstia este pentru noi averea stramoseasca, iar pentru CLICA ILUMINATILOR o prada, pentru masoni o iluzie, un vis, o speranta realizabila eventual partial, incert si cu rezultatul concret al damnarii pentru vesnicie.
    Acum și întrebarea de 1.000 de puncte: e practic imposibil ca serviciile secrete să nu cunoască măcar parțial aceste lucruri.
    De ce nu acționează atunci în apărarea țării, căci mai nou conspiratorii nu vor numai averea României ci iată chiar și sănătatea trupească și sufletească a fiilor și a fiicelor ei! amintiti-va de chemtrails!!!
    E plauzibilă ipoteza ca și între cei care au jurat să apere țara de dușmanii externi sau interni, să fie infiltrați masoni, sau alți agenți ai unor puteri străine și ostile nouă? Daca da, când va avea loc epurarea celor care dovedesc grave inconsistente între datoria și faptele lor? Când vor avea și agenții obișnuiți ai miriadei de servicii secrete românești curajul de a se organiza în mod tăcut și a strica planurile rele ale celor care evident, dețin adevărata putere aici la noi?
    … la naiba cu ei oameni buni – nu lor le-ați jurat credință, ci țării! Puneți fraților de un octogon adevărat, în locul basmelor cu care suntem adormiți de către cei care vor să ne vadă pe toți ca sclavi ai lor! Și voi aveți copii pe care vreți să îi creșteți într-un mediu lipsit de sugrumanta toxicitate prezentă, copii pe care mai mult decât să îi căpătuiți pe viață, vreți în primul rând să îi creșteți oameni, care trăiesc și se bucură de o viață normală, cinstită și bună, între alți oameni, într-o țară normală – si nu sa emigreze cu toții prin Aiurealand .
    in final o comparatie interesanta

    Acum aproape patru ani, ştirile PRO TV prezentau un caz cutremurător. O femeie din Bistriţa a fost acuzată de furt şi condamnată la închisoare pentru sustragerea unui sac de cartofi. Avea deja în creştere trei copii, iar ea şi soţul abia le asigurau acestora hrana. Când nu s-au mai descurcat nicicum, bărbatul a furat respectivul sac de cartofi, dar vina a fost luată asupra sa de nevastă pentru a scăpa mai uşor de rigorile legii, dat fiind că era mamă. Tânăra a făcut totuşi două săptămâni de închisoare, din 365 de zile cât hotărâseră judecătorii. Redau aici un scurt pasaj din ştirea dată de PRO TV, un pasaj elocvent pentru amploarea pe care a luat-o drama după ce oamenii s-au văzut cu cartofii în farfuriile copiilor: „Apoi, ca să nu mai fie dusă iar la puşcărie, Irina Lungu a rămas gravidă de trei ori la rând. Între timp, a făcut memorii peste memorii, în care îşi explica situaţia şi cerea îndurare. Vineri, a aflat că nu mai are de ce să îi fie teamă pentru că a fost graţiată.” Nu ţin aici o pledoarie în favoarea hoţului care, vorbă lungă în popor, fură o găină sau un sac de cartofi. Legea este lege pentru toţi, iar excepţiile prevăzute acoperă toată paleta de cazuri, inclusiv cele cu iz social, după cum s-a văzut şi din deznodământul speţei prezentate mai sus.Dar, prin comparaţie, nu poţi să nu remarci încă o dată ce josnic este caracterul fostului premier.Cât de lipsită de ruşine şi de seamăn este dramoleta la care Adrian Năstase, familia sa, politcienii prieteni şi presa de casă recurg zilele astea pentru a mai spăla din zoaiele în care liderul PSD s-a băgat singur, mânat fiind de lăcomie şi simţul mereu excitat al parvenirii! A cui dramă o fi fost mai mare? A amărâtei Irina din Bistriţa, care a ajuns la o aşa disperare încât să pună în oală lucruri de furat şi să rămână apoi de trei ori însărcinată doar ca să nu facă puşcărie şi să-şi lase singuri ceilalţi trei copii, copii care la vârste fragede fiind ştiu pe de rost tot alfabetul foamei? Sau drama lui Adrian Năstase, care după ce şi-a privatizat influenţa politică şi a pus-o cu aroganţă în slujba bunăstării sale şi a familiei trebuie acum să meargă la închisoare? E drept, profesorul, prim-ministrul, preşedintele de partid, îndrumătorul de doctorate, cititul şi împătimitul de artă Adrian Năstase nu va găsi termopane şi biblioteci cu cărţi legate în piele, ci gratii; nu va mai fi şef de partid sau de guvern, ci cel mult de celulă; şi nu va mai avea ca interlocutori decât alţi deţinuţi. Deţinuţii sunt noii săi egali, oameni care poate se simt şi ei frustraţi că nu i-a sunat ministrul de Interne ca să-i întrebe, după ce au furat şi au fost condamnaţi la închisoare, cum îşi doresc oare să vină la penitenciar: pe jos, cu bicileta, cu taxi-ul sau escortaţi de poliţişti? Celor care li se preling în continuare lacrimi când se gândesc la marea „dramă” a lui Adrian Năstase, le recomand să-şi facă un update la propriul sistem de operare a milei şi să mediteze comparativ la destinul familiei Lungu şi destinul familiei Năstase. Deja faptul că oamenii aceia de la Bistriţa şi-au recunoscut fapta crează o distanţă cosmică între ei şi soţii Năstase. Din fericire, demnitatea şi onoareea nu sunt prizonierele funcţiei, averii sau vreunui doctorat în ştiinţe juridice. De aceea, oameni precum cei de la Bistriţa, deşi aflaţi într-o situaţie extremă, au ştiut măcar să treacă onorabil şi cu demnitate peste un episod care le-a făcut viaţa încă şi mai imposibilă. Adrian Năstase, în schimb, deşi a primit tot ce a vrut de la viaţă, inclusiv acces nelimitat la resursele statului, a ridicat pe noi culmi mojicia şi a demonstrat fără tăgadă că alura sa de om de stat a fost în realitate o biată fantomă. Dar, cum o năpastă nu vine niciodată singură (şi acum vorbesc despre România, nu despre bietul Năstase), pare-se că lipsa aceasta de onoare a fostului premier a făcut pui. Sau cel puţin un pui, pe actualul prim-ministru VICTOR PONTA, o otreapa umana plin de aroganta Ceea ce face Victor Ponta de când a fost acuzat de plagiat grosolan este, păstrând proporţiile, un fel de a te sinucide şi a te furişa de rigoarea legii prin cele mai întunecate unghere, à la Adrian Năstase. Cu suspiciuni care au la bază însăşi confruntarea directă a tezei de doctorat semnată de Ponta cu textele-sursă şi cu numele nimicit în presa internaţională, deci perfect decredibilizat, actualul premier dă dovadă că a învăţat de la predecesorul său tot ce era de învăţat în materie de pus mâna pe ce nu e al său Aroganţi şi indiferenţi la interesul naţional, doi demnitari români, unul fost prim-ministru, celălalt actual, aduc propriei ţări cele mai grave deservicii. Primul a fost condamnat la închisoare cu executare, demonstrându-se astfel că ţara a fost condusă în perioada 200-2004 de un personaj corrupt. Dar, încă şi mai grav, un ditamai om de stat a pus în mişcare toate rotiţele SISTEMULUI pentru a se eschiva cât poate de la respectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, anume executarea concretă a pedepsei. Al doilea, premier în exerciţiu, face din repezentarea României la nivel înalt o joacă pentru demnă de pisoii lui Ion Creangă, iar deficitul de credibilitate pe care îl asociază actului de guvernare creşte de la zi la zi. Dacă vor continua în nota şi în cadenţa pe care şi-au impus-o, Adrian Năstase şi Victor Ponta au toate şansele să îi devină challangeri oficiali marelui gâde al imaginii României în lume, inegalabilul Ion Iliescu.
    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/somon-vopsit-cancerigen-401002.html
    http://anatolbasarab.me/2011/07/14/cauzele-spirituale-ale-bolilor-necazurilor-si-suferintelor-noastre/

  9. ÎN SHENGEN AM INTRA DE-A DOUA ZI DAC-AM AVEA ŞI NOI NOROCUL LOR

    Presedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat, marti, la Caracas, din cauza cancerului, a anuntat vicepresedintele Nicolas Maduro la televiziunea publica.

  10. SCHIMBARE DE STRATEGIE ÎN PONTIFICATUL LUI PONTA

    « Dupa discutiile de la Cotroceni, premierul a anuntat ca Romania NU le va cere statelor membre Schenghen sa-si exprime prin vot pozitia fata de acceptarea noastra in acest spatiu si nici Nu va mai lua in calcul un termen pentru finalizarea acestui proces.
    Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, ca omologul sau german „a pierdut ocazia sa taca”, aratand ca in MAI exista o vorba, respectiv ca „trebuie sa pastrezi limita legitimei aparari”, iar ministrul german „a depasit limita legitimei aparari”.
    Ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat ca nu considera pozitia exprimata de ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, privind opozitia pentru aderarea la Schengen a Romaniei ca fiind a Germaniei, ci „a unei parti din guvernul crestin-democrat” din PPE, din care face parte si PDL.
    Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca intentia Guvernului este de a NU se ajunge la exercitarea de catre Germania a dreptului de veto in Consiliul JAI la discutarea aderarii la Schengen, mentionand ca Executivul isi asuma schimbarea strategiei politice privind obiectivele europene ale Romaniei.
    AZI, oficialii romani vor pleca la Bruxelles, unde se va lua o decizie in privinta noastra si a Bulgariei. »

    …………………………………………………………………………………………………….

    Proiect de Hotărâre :
    Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) înţelege strategia Ponta de aşteptare a intrării Shengenului în România, fixând ca dată limită şi sigură : Sfântul Aşteaptă.

  11. Oare de ce-l iubeste Occidentul numai-si-numai pe Traian Basescu ?? Pentru ca oamenii de acolo nu sunt prosti ; stiu cu certitudine ca oricat ar cauta pe aici asa ceva nu se mai gaseste. Nimieni nu are asa structura perfecta de Servitor. Minunile sunt rare, dar totusi mai apar. Basescu este una din ele.

  12. Cea mai importantă calitate a unui
    conducător esta aceia de aşi desemna,
    la plecare, succesorul potrivit.

    Succesorul lui Chavez, stabilit chiar de acesta, este NICOLAS MADURO – fost sofer de autobuz, inalt si cu o mustata sobra, amabil si despre a carui viata privata se stie putine (cu exceptia faptului ca este casatorit cu Cilia Flores, procuror general al Republicii) a fost pentru scurt timp presedinte al Adunarii Nationale (2005-2006), dupa ce a obtinut primul sau mandat de deputat in 1999, sub emblema Miscarii a V-a Republica, fondata de Hugo Chavez, care a preluat puterea in acelasi an.
    Analistii politici subliniaza, de asemenea, tonul sau conciliant si marea sa capacitate de a negocia si de a exersa o influenta asupra diferitelor tendinte ale „chavismului”.

  13. Asteptam rabdatori “dreptatea pana la capat” Asteptam locuri de munca. Nu putem sa ne sinucidem cu totii
    Prin “dreptate pana la capat” intelegem ca cei care au jefuit si au distrus tara sa plateasca pentru faptele lor.
    Mai stie cineva de ce au iesit romanii in strada in iarna lui 2012? Ce strigau oamenii la minus 20 de grade?
    Au strigat “Jos Basescu” si forma de viata care se numeste basescu este inca la Palatul Cotroceni.
    Cei care au protestat in viscol si ger au vrut ca toti pdl-istii vinovati de starea dezastruoasa in care a ajuns Romania sa plateasca si nu ii vedem ca platesc. Unii dintre ei sunt in Parlament (au intrat rusinos prin redistrbuire dar au intrat) in loc sa fie la DNA. Oamenii pusi de PDL prin ministere sunt tot acolo, in esalonul doi dar sunt tot acolo. Sleahta portocalie isi pastreaza, in continuare, slujbele, sinecurile si privilegiile obtinute pentru sprijinul acordat lui basescu si guvernului boc. De ce si pana cand?
    Da, Guvernul Ponta a restituit banii furati de basescu si boc de la pensionari si de la bugetari. S-au redeschis niste spitale Dar mai departe? Mai departe cand? Multi romani nu mai au putere sa mai astepte. Prioritatea guvernului trebuie sa fie creearea de locuri de munca.
    http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/06/asteptam-rabdatori-dreptatea-pana-la-capat-asteptam-locuri-de-munca-nu-putem-sa-ne-sinucidem-cu-totii/

  14. Am auzit că mâine – 8 – mergeţi la curve, excelenţă. Codoaşa de la Cotroceni gineşte prin gaura cheii, făcând opturi virtuale.
    Baftă, şi cu pelicanul înainte, prin balta duhnitoare a justiţiei mioritice.

  15. Senghenul este un ansmblu de curţi cu porţile deschise în care orătăniile circulă liber. Români, orătănii în devenire, aveţi puţintică răbdare.

  16. TUTI-JAI-UL DE LA BRUXELLES

    « Din delegaţia României la Consiliul JAI urmează să facă parte ministrul de Interne, Radu Stroe, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, dar şi şeful Departamentului Schengen, chestorul- şef de poliţie, Marian Tutilescu.
    Ieri, în cadrul şedinţei de guvern săptămânale, Ponta şi-a anunţat colegii din Executiv că ministrul de Interne, Radu Stroe, a plecat deja spre Bruxelles. „După cum ştiţi, domnul ministru Radu Stroe acum a plecat către întâlnirea JAI”, a spus şeful Guvernului. După câteva minute, însă, în sală şi-a făcut apariţia chiar ministrul de Interne, care stătuse pe hol pentru a discuta la telefon. »
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-nu-stie-cand-e-jai-si-unde-i-stroe-1027055.html
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Şeful Departamentului Schengen precizează :
    Tut,Tuta – prefix la o « persoană care vorbește vrute și nevrute.» Exemple : Tutamac(ovei) ; Tutaeba ; Tutabas (prima târfă de la Cotroceni) ;Tutileana ;Tutiboc ; Tutiblaga.

    După Tuti-JAI-ul de azi şi mâine, exemplele se vor completa.

  17. SĂ INTRĂM SAU SĂ NE APĂRĂM DE SPAŢIUL SCHENGEN ?

    O cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din spatiul Schengen-Ungaria, a fost identificată şi retrasă de pe piaţă, a declarat acum o oră ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

    Aflatoxina este o substanta cauzatoare de cancer prin producerea unor anumite mucegaiuri in/pe alimente. Odata ajuns in ficat, pur si simplu distruge o parte din el. Poate cauza probleme de sanatate atat la oameni cat si la animale.
    aflatoxină = toxină produsă de fungul Aspergillus flavus; determină apariţia cancerului hepatic.

  18. DOMNULE PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA,

    Laptele (unguresc cu aflatoxină care determină apariţia cancerului hepatic) administrat la peste 20 milioane de copii români, din 2002, şi merele turceşti cu pesticide oferte 100 de zile pe an (noiembtie-martie), din 2010, copiilor români din clasele 1-8, or fi făcând parte dintr-un plan diabolic de nimicire a neamului românesc ? Se vor fi implicat serviciile secrete în această ipoteză macabră ?
    Cancerul la copii este o realitate În România, care acum începe să capete răspuns.
    Parlamentul României trebuie să declanşeze imediat o anchetă în aceste probleme iar Guvernul Ponta să dispună de acum măsurile specifice.
    Către ce zone ale României erau destinate zecile de mii de litrii de lapte unguresc « otrăvit » descoperite azi de Ministrul Agriculturii ? De curiozitate, şi secuimii sau altor zone cu etnie maghiară majoritară ?

  19. COMENTARIU INFECT

    In final, a rămas unul singur.

    In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.
    Exact Așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa – si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.
    Duelul de încălzire.
    Primul „nemuritor” care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele – adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.
    Măcelul.

    După aia, au fost decapitați rapid „nemuritorii” mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca „prietenii europeni” n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha…
    Bătălia finala.

    La sfârșitul lui decembrie 2011, mai rămăseseră doar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Așa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constituțiile naționale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toți (care fost posibila doar prin creșterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constituție, nu prea mai poți fi numita tara independenta.
    Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franța si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Franței trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a ținut economia Germaniei pe linia de plutire.
    Așa a dispărut cuplul „Merkozy”. Franța a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.
    Iar Europa sociala, așa cum o cunoșteați, e terminata pe veci.
    Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!
    4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
    Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar…20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.
    Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?
    Timp de 20 ani, socialiștii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!
    Deutschland uber alles!
    Noua Ordine Europeana va fi decisa de Germania. Germania e marele câștigător al războiului economic: nu pentru ca a învins pe cineva, ci pentru ca e singura rămasă in picioare in fata crizei. Celelalte tari nu vor mai fi consultate, nici măcar de forma.
    Acum doi ani vorbeam de barca de salvare germana, in care nu vor încăpea decât câteva tari: Austria, Ungaria, Cehia, Olanda, poate si Polonia. Ele vor fi nucleul dur al noii economii europene (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Ele își vor limita datoria externa prin Constituție – pentru ca așa vrea Germania. Ele vor scoate in afara legii protecția sociala – pentru ca așa vrea Germania.
    Nu-ti convine? Pai scufunda-te in haos, război civil, foamete. Sau aveți impresia ca o tara ca România o sa scape ea singura, in vârful muntelui, cu miorița, cu naiul si cu brânza ei? Hahaha…
    Așa cum are un câștigător net, criza are si un perdant net: coada cozilor, prostul proștilor, râsul lumii, sclavul sclavilor. Acest perdant absolut se numește România.
    Un nou pact Ribbentrop-Molotov.

    Care de data asta, va fi respectat cu sfințenie de ambele parți. Germania are nevoie disperata de resurse – pe care Rusia le are. Rusia are nevoie disperata de tehnologie – pe care Germania o are. Sa le ia cu forța? Pai au încercat deja in 1940: si e nerentabil. Nici una din ele nu poate supraviețui singura in fata concurentei americane si chineze. Mai ales ca in jurul Chinei, sunt mulți alți producători, chiar mai ieftini: Taiwan, Singapore, Malaiezia, Thailanda, India. Competiția e pe viața si pe moarte.
    Protestele antiglobalizare sunt stupide, pentru ca economia s-a globalizat deja. La fel criminalitatea. Statele n-au încotro, decât sa se adapteze – sau sa dispară.
    Un secol de fier.

    Urmează o dictatura de dreapta cum n-ați mai văzut. Nu una naționala: ci globala. Nu una infantila, cu marșuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale „poporului”: ci ale celor care le plătesc salariile (așa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decorații, ci costum și cravată. Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iți zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreți pe lista neagra.
    Urmează o dictatura in care criminalii de stânga nu vor fi trimiși in lagăre, ca in secolul 20: ci transformați in bănci de organe pentru cei bogați. Sângele si organele sunt o resursa prețioasa: e neprofitabil sa le irosești, când poți să le vinzi.
    Urmează o dictatura unde va domni o singura lege: a capitalului, a competiției libere, a exploatării. Sărăntocii si incompetenții deja au fost doborați de criza: imaginați-va o cizma, care le va strivi acum fața. Nu pentru o zi sau un an: ci pe vecie. Criza nu se va mai termina niciodată.
    Obișnuiți-va cu secolul 21.

  20. Bugetarii nostri sunt corupti si asta se stie chiar si la Bruxelles. :(
    De la ei au luat exemplu si romanii care nu au respectat conditiile in care au primit bani de la UE pentru afacerile lor -nu toti, e drept.Si toate acestea le-a adus exemplul guvernului condus de e.boc, din nefericire care ne-a umplut si de fini, nasi, nepoate etc.s.a.m.d. Deh, pe la tzara trebuie avut grija si de fini, nasi, nu doar de rudele de sange.
    Nu intram in urmatorii ani in Schengen ! E caracatita coruptiei cu prea multe tentacule. :( :( :(

  21. Aşa vorbesc românii in privinta intrarii in Spatiul Schengen.

    Dincolo de „fumigenele” lansate de olandezi, ce acuza coruptia si
    problemele de la frontiera, adevarata miza pentru obtinerea vizei o
    constituie, potrivit unor experti, privatizarea CN Administratia
    Porturilor Maritime Constanta, o afacere evaluata, neoficial, la 1
    miliard de euro.

    Olandezii sunt singurii care se opun pentru aderarea Romaniei la Schengen.
    Inca de anul trecut s-a spus ca adevarata miza ar fi una economica, nu
    cea legata de coruptie si crima organizata. „Olanda santajeaza Romania
    cu intrarea in Schengen, pentru a obtine mai repede si in conditii
    foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanta si,
    practic, controlul fluxului de marfuri pentru Europa si mentinerea
    Portului Constanta intr-o zona mediocra din punct de vedere al
    volumului marfurilor si al cifrei de afaceri”, declara senatorul PSD
    Marius Bota.

    Potrivit analistilor, acuzele isi au o logica economica.
    „Daca Romania intra in Spatiul Schengen, ar putea ameninta suprematia
    Portului Rotterdam, cea mai mare poarta de intrare a marfurilor
    extracomunitare in Europa”,explica expertul in transporturi Gabriel
    Marinescu.”Prin noile facilitati obtinute si prin sprijinul declarat
    al americanilor pentru acest proiect, Portul Constanta ar ameninta
    suprematia olandeza”, considera expertul, citat de DailyBusiness.ro
    Acesta ar fi si motivul pentru care olandezii s-au grabit sa semneze
    un protocol de colaborare intre Portul Rotterdam si Portul Constanta,
    iar firmele olandeze s-au aratat interesate sa preia portul romanesc.
    Prin acordul de colaborare, Romania se angajeaza, practic, sa predea
    managementul strategic asupra Portului Constanta in mana olandezilor,
    afirma senatorul Bota.
    Iar pana la preluarea totala a portului n-ar mai fi decat un
    pas.”Acest lucru, facut pe sest, este inadmisibil si ar fi trebuit
    discutat in CSAT”, mai spune Bota si …. AR TREBUI SA O STIE SI
    ROMANII SI SA AIBA UN PUNCT DE VEDERE …

    Cum am dat Petrom austriecilor ca sa intram in UE si Autostrada
    Transilvania americanilor de la Bechtel ca sa intram in NATO, asa vom
    da Portul Constanta olandezilor pentru viza Schengen declara Dan
    Manoliu, expert in transporturi.

    La randul sau, ambasadorul Olandei la Bucuresti afirma ca „nu exista
    nicio legatura intre aderarea Romaniei la Schengen si orice posibila
    colaborare in ceea ce priveste portul Constanta . „Vrem sa subliniem
    ca dezvoltarea portului Constanta este mai presus de toate in
    interesul Romaniei, iar Olanda ( Rotterdam ) si-a oferit experienta
    internationala binecunoscuta. Este un semn clar ca Olanda si
    comunitatea de afaceri din Olanda apreciaza excelenta relatie
    bilaterala”, mai arata Ambasada intr-o declaratie pentru NewsIn.
    „Portul Constanta si sectorul logistic sunt printre principalele
    puncte de interes pentru companiile din Olanda care vor sa investeasca
    in Romania”, arata Bernard Wientjes, presedintele Confederatiei
    Patronale Olandeze, intr-un interviu acordat HotNews

    „Pe surse” s-a aflat ca in aceasta perioada continua negocierile si ca
    in curand vom asista la „preluarea managementului Portului Constanta
    de catre olandezi”, spune economistul Cristian Dinulescu, pentru
    DaiyBusiness.ro
    „De privatizare se va vorbi, cel mai probabil, abia dupa alegerile
    generale”, mai spunea acesta.

    Cert este ca Guvernul va avea de castigat.
    Vanzarea Portului Constanta va aduce bani la buget, indiferent daca
    acesta va fi concesionat, vandut prin licitatie directa sau pe bursa.

    Principala poarta catre Europa Centrala si de Est
    Intrebarea este insa daca Romania va castiga din aceasta afacere?
    Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si
    Juridica din PwC Romania , afirma anterior ca Romania are potential de
    a deveni una dintre rutele comerciale majore in viitor, prin
    intermediul portului Constanta . „Romania are potential de a deveni,
    prin intermediul portului Constanta, principala poarta de intrare a
    bunurilor provenind din Estul Asiei si Orientul Mijlociu catre Europa
    Centrala si de Est, si astfel de a ajunge una dintre rutele comerciale
    majore din viitor”, a declarat expertul PWC.

    Are insa Romania capacitatea de a gestiona acest potential? Expertul
    in transporturi Dan Manoliu crede ca discutia este una politica.
    „Tehnic suntem capabili sa devenim, prin Portul Constanta, principala
    poarta a Orientului catre UE. Numai ca totul se joaca la nivel
    politic. Nu cred ca avem politicienii capabili sa reziste
    intereselor”, a mai spus Peter de Ruiter. „In plus, noteaza expertul,
    este nevoie de investitii uriase pentru dezvoltarea facilitatilor
    portuare, iar Romania nu are acesti bani”.
    SA-I FACA, ASA CUM A PUTUT SA-I FACA ALTA DATA!!!

    Speram sa nu se ajunga, pana la urma, la concesiune, la vanzare sau
    la lata forma de spoliere a Poporului Roman.

Comentariile sunt închise.