Salut initiativa Guvernului de a reduce cota TVA la 9% la o parte dintre alimentele de baza (carne, legume, pește și fructe).

In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la ultima scrisoare adresata nu cu mult timp in urma. Am transmis atunci Premierului (si altor institutii interesate) concluziile corespondentei purtate recent cu inalti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti pe tema taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare (in majoritatea statelor europene TVA-ul la alimente este redus).

Ani de zile politicienilor romani le-a lipsit curajul de a face pasi simpli precum acesta, cu beneficii generale.

Mai bine mai tarziu, decat niciodata, însa este esential sa se renunte la jumatati de masura care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astazi Ministrului Darius Valcov.

In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca economia subterana reprezinta si in prezent o patrime din activitatea economica.

Sustin public, in continuare, ca reducerea TVA la toate alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane si imi exprim increderea ca nicio institutie a statului nu isi doreste sa protejeze evaziunea si sa incurajeze saracia. Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistati social.

9 COMENTARII

  1. Va rog nu mai faceti referiri la guvern si nu va mai asociati numele cu acesta, iata cum iarasi vuieste presa ca dvs conduceti din umbra guvernul si tara pentru a obtine beneficii proprii, si multi cred.
    Macar pana in 2016, faceti un efort, ii faceti rau premierului, eu sunt votant PSD si observ in mediulonline si prienter oameni , cunoscuti etc, ca de fiecare data cand vine vorba de dvs,Ponta mai pierde 2%…care e interesul dvs de fapt ?

  2. Ma refer la titluri de genul :
    quote „Din închisoare, Dan Voiculescu dă o nouă directivă Guvernului”, de exemplu, si asta dauneaza mult guvernului
    Va rog sa nu interpretati gresit mesajul, dar aceasta este realitatea aici, acum.

  3. =T.V.A.este o TAXA ILEGALA care Va fi DESFIINTATA cand ROMANIA SE VA ELIBERA!!!=este un TEST EVREIESC PT.A SE CONSTATA CAT DE MULTA PROSTIE POT INGHITI OAMENII!!!INCREDIBIL!!!Taxa pe Valoarea Adaugata ESTE O TAXA PUSA PE ADAOSUL COMERCIAL AL VANZATORULUI SI NU TREBUIE PLATITA DE CONSUMATOR!!!si TVA nu trebuie sa stea la baza bugetului!!!===pentru a Bloca Comertul&Productia&Serviciile SE INTRODUC ASTFEL DE TAXE ABERANTE!!!=DAR CINEVA,UNDEVA CASTIGA DIN IGNORANTA&PROSTIA OAMENILOR!!!===In NOUA ORDINE MONDIALA,TVA NU VA MAI EXISTA!!!!!SHALOM^^^!!!=TEST=
    dr.Adrian TATU
    general manager
    Asociatia”NOUA ORDINE MONDIALA”partener INTACT MEDIA
    GALATI
    27.02.2015
    http://www.facebook.com/adrian.tatu.98

  4. … și când te gândești că pedeliștii vopsiți în PeNaLi vor să se re-întoarcă la guvernare pentru a opri actualele acțiuni ale guvernului și revenirea la deturnarea banilor publici , după care le curg balele …

  5. Marius , ai întrebat pe cineva ce crede despre reducerea TVA ?? Cum să scadă încrederea în guvern dacă măsura reducerii TVAului va crește puterea de cumpărare a oamenilor ?? Măsurile pentru reducerea evaziunii vor scădea încrederea evazioniștilor în guvern !!! Opoziția , oricum , nu mai poate de grija guvernului , guvern care o ” păgubește ” de banii publici pe care îi plăcea să îi folosească în privat !!!

  6. Cu tot respectu domnu profesor Dan Voiculescu va pot considera un tata, va multumesc frumos din inima tot ce ati facut pentru noi prin antena3.ro Eu sa va pot intalni vreodata in aceasta viata v-as pupa măinele pe bune fara nici o ironie.Va multumim tot respectu domn profesor.

  7. Stimate domnule Voiculescu,
    Angajatii dvs plang de mila bestiilor lui Basescu. Tosusi n-ar fi cazul sa le mai taiati din „compasiunile aberante angajetelor dvs si a invitatilor lor pentru Ritzi , Urdea si alte fufe penale care au distrus Romania in timp ce dvs sunteti pe nedrept tinut in puscarie?
    Domnu Voiculescu de ce le mai tineti in posturi pe duduile Stoicescu, Petrescu, Grecu etc care peroreaza la nesfarsit ca Ritzi, vai doamne e victima? Ca sa nu mai vorbit de apologia fara de sfarsit a lui Bogdan Chireac pe Antena 3 pentru Udrea. Ce se intampla cu Antena 3 ? Regimul basescu nu s-a comportat deloc cu manusi cu Antena 3 dar Antena 3 plange de mila basistilor. E ceva inadmisibil.
    In loc ca Antena 3 sa pledeze pentru pedepsirea rapida a gastilor basiste cu Boc, Basescu, Udrea, Anastase, Boagiu, Videanu, Berceanu, Alin Tise, Daniel Buda, Visan, Antena 3 inverte pe fata si pe dos victimizarea tarfelor basiste si faptul ca nu exista probe in dosarele penalelor si penalilor.

  8. … nu mă pricep deloc la TVA-uri . în schimb , mă pricep la altceva : la pleşu . La Andrei Pleşu .
    drept pentru care vă spun despre : „DOMNUL” PLEŞU , TURNĂTORUL .

    nu „varanul” şi-a turnat rudele

    andrei pleşu şi-a turnat rudele , toate rudele .
    andrei pleşu , cel care aflat în serviciul sekurității traian băsiste şi cu rea credință criminală , fiind membru CNSAS a manipulat grosolan toate documentele şi a falsificat dosarul de urmărit ( deci de dizident !) al lui voiculescu , transformându-l în „turnător”.
    Un lucru incalificabil .
    Dar tipic intelectualilor rapaci ,”de dreapta” . Băsişti şi trădători şi hitlerişti din naştere . Şi asta în acelaşi timp !!!
    Intelectuali bucheri , sforari , ascunşi . Notorii practicanți asiduui ai „meseriei” de ofițeri acoperiți , membrii ai diverselor sekurități criminale pacepiste , ceauşiste şi băseskare care au sugrumat România şi au prăbuşit-o.
    În plus şi lucru arhicunoscut dealtfel , Pleşu este un abject turnător .
    La ambele sekurități : pe vremuri la securitatea ceausiştă
    iar acum , la cea băseskară .
    În afară de turnător , a. pleşu mai are însă o „calitate” extraordinar de frumoasă cu care se mândreşte prin occidenturi : e un homosexual notoriu .
    În timpul comunismului Pleşu îşi forța studenții să toarne la securitate .
    Iar cei care opuneau rezistență erau invitați la relații homosexuale cu „domnul intelectual” . Sub amenințarea repetenției.
    Studenții însă l-au reclamat . La miliție . Iar scandalul iscat nu a putut fi băgat sub preş şi nici escamotat.
    Pentru acest lucru a fost dat afară din facultate , nu pentru”dizidență”.
    Că doar dizidență nu înseamnă să torni la securitate .
    Poate avea acest înțeles numai în viziunea pleşistă de „minimă moralie” !
    Acest lucru nu era un secret : toți studenții cunoșteau apucăturile şi detracarea lui Andrei Pleșu şi se fereau de el ca de dracu . Desigur , îl bănuiau cu toții de-a fi fost turnător şi slugar ceauşist .

    Periculos om acest Pleşu.
    Foarte prefăcut şi foarte hulpav.
    Turbat după onoruri şi înebunit să adune averi enorme.
    Înnebunit dupa „carne” de bărbat tânăr pe care să-l corupă la mizeria homosexualității şi să-l spurce.
    Perfid şi trădător din naştere .
    Duşmănos cu românii şi în special cu țara lor , România .

    || ||| ||

    pentru acestea toate şi pentru multe altele (ştiute şi neştiute) când îi va sosi vremea socotelilor , răpăditura „filozoafă” numită andrei pleşu va putrezi de viu în puşkării .
    Până la moartea sa de răpciugă josnică , trântoră şi sekuristă .

    * * *

  9. […] „Ani de zile politicienilor români le-a lipsit curajul de a face pași simpli precum acesta, cu beneficii generale. Mai bine mai târziu, decât niciodată, însă este esențial să se renunțe la jumătăți de măsură care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astăzi Ministrului Darius Vâlcov. În acelasi timp, nu trebuie să uităm că economia subterană reprezintă și în prezent o pătrime din activitatea economică. Susțin public, în continuare, că reducerea TVA la toate alimentele de bază rămâne o măsura vitală pentru combaterea economiei subterane și îmi exprim încrederea că nicio instituție a statului nu își dorește să protejeze evaziunea și să încurajeze sărăcia. Prețul alimentelor de bază trebuie să fie accesibil tuturor românilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistați social”, scrie Dan Voiculescu pe blog. […]

Comentariile sunt închise.