Patriarhia Romana atrage atentia asupra pericolului care vizeaza familia, nucleul de baza al societatii.

Ca tata, ca bunic, ca roman, cred in rolul familiei traditionale – institutie functionala de mii de ani.

Am vazut insa ca un domn deputat, Remus Cernea cere toleranta pentru minoritatile sexuale.

Ceea ce nu inteleg este de ce minoritatile sexuale vor neaparat sa se casatoreasca. Nu pot trai impreuna si fara acte?

Cred ca am ajuns prea departe cu aceasta toleranta.

Parlamentul are datoria sa apere familia traditionala – fara sa uite ca statul are, prin lege, obligaţia să o protejeze ca institutie care asigura viitorul prin intermediul copiilor.

Daca insa Parlamentul roman va aproba casatoria dintre persoanele de acelasi sex, cred ca societatea civila va trebui sa dea o replica ferma.

Umanistii, respectiv toti cei care cred in valorile fundamentale ale omului, fie ei ortodocsi sau catolici, oricum crestini, vor apela la toate manifestarile legale pentru a evita aceasta rusine pentru poporul roman.

PS. Vrem sa fim ca ei, respectiv ca Europa bogata. Foarte bine! Dar mai intai sa atingem nivelul lor de trai si apoi mai vedem.

9 COMENTARII

  1. Toleranța nu trebuie să depășească limitele fundamentale ale societății . Sunt deja foarte multe drepturi și libertăți ale acestor minorități pentru a le mai acorda și altele .

  2. Despre lezbienci , homosexuali şi alți detracați .

    :::

    Oricât s-ar strădui „europenii” şi alți străini stricați să ne „obişnuiască” cu moravurile lor perverse , noi Românii vom spune întodeauna NU .
    Şi îi vom scuipa în față pe aceşti „învățători”
    Ca pe nişte ciudățenii şi deviați perverşi ce sunt şi se înfățişează fără de ruşine .
    Om avea şi noi Românii păcatele noastre
    Şi nu puține .
    Dar suntem un popor sănătos .
    Şi care vrea să rămână sănătos şi necontaminat de toate porcăriile şi moravurile scârbăvniciei „moderniste” , venită pe capul nostru de aiurea . Impusă-n fapt cu japka , în dorința unora de a fi ca ei , de a-i imita pe ei , de a ne asemăna cu ei . De-a face porcării , ca ei .

  3. Cu toata stima Domnule Profesor,
    cred ca o forma de parteneriat civil intre doua persoane care traiesc impreuna ar trebui legiferata.
    Nu vad de ce eu cu sotia putem lua un credit de casa dar 2 persoane NECASATORITE, ca sunt sau nu un cuplu homosexual sau heterosexual, nu pot beneficia de acelasi lucru.

  4. Domnule Voculesc de ce trebuie acte? Simplu, pentru ca vrem si noi sa putem beneficia de anumite aspecte ale „legii”. In loc sa va vedeti de acei 10 ani de puscarie pe care ai aveti de executat va intereseaza parteneiatele civile? Si eu care credeam ca sunteti o victima” a regimului basescu dar acum sincer sa fiu nu prea mai cred.

  5. Dan și Radu , în România nu există homofobi ( nu mai este infracțiune ) dar , această toleranță nu înseamnă că trebuie să renunțăm la PRINCIPII .
    A NU FI ÎMPOTRIVĂ ÎNSEAMNĂ CĂ TOLEREZI , NU ÎNSEAMNĂ CĂ EȘTI DE ACORD !!!

Comentariile sunt închise.