În ultima perioadă, în declarațiile unor oficiali guvernamentali, apar diverse estimări referitoare la numărul elevilor care nu au acces la internet și nu dispun de un dispozitiv electronic (telefon, tabletă, laptop) cu ajutorul căruia să-și poată continua studiile online.

Consider că, după aproape două luni de la suspendarea cursurilor, este imperios necesar să trecem de la estimări și păreri aproximative la date exacte!

Accesul la educație este garantat inclusiv de Constituție. Pentru a respecta acest drept fundamental, se impune ca, în septembrie 2020, toți elevii din România să beneficieze de conexiune la internet și de un dispozitiv electronic adecvat!

În acest sens, ținând seama că efortul logistic va fi semnificativ, este necesar ca, cel mai târziu la 1 iunie 2020, Ministerul Educației să cunoască exact numărul elevilor cărora le este necesar suportul electronic și să demareze proiectul de înzestrare.

Încurajând orice forme de implicare civică, apreciez că într-un stat în care impozitarea muncii depășește 70%, raportată la salariul net, Guvernul are datoria morală și legală de a aloca, la timp, toate sumele necesare.

În caz contrar, riscăm să compromitem grav destinul a sute de mii de copii.

Viitorul României și capacitatea următoarelor generații de a concura cu succes pe o piață mondială interconectată, depind inclusiv de seriozitatea celor care, astăzi, răspund instituțional de soarta sistemului național de învățământ.

37 COMENTARII

  1. Din păcate, aceasta este Romania care s-a vrut : „normală” și educată
    Au trecut luni de zile, timp în care atât de mulți copii nu au avut acces la educație iar măsurile întârzie să apară ! Este foarte dureros să vezi, cum o clasă de copii, „familia de la școală „, este împărțită de categoria socială din care face parte !
    Ce vină au copiii și cum poți să le explici, la vârste fragede, acest lucru ?
    „Omul este bun de la natură, dar societatea este aceea care îl corupe” J.J.Rousseau
    Nu în ultimul rând, vreau să vă felicit din tot sufletul pentru ce faceți prin Fundație și sper ca într-o zi, să reușiți să acoperiți întreaga Românie !

  2. aici este o mare problema domnule profesor pentru ca sunt multi copii care nu au posibilitatea sa faca cursuri online in special cei din mediul rural.

  3. pe guvernul romaniei nu ne putem baza in acest sens pentru ca de fiecare data cand iasa doamna ministru zice altceva deci….cifre exacte nu prea sunt

  4. saracii copii sunt bagati intr-o ceata continua de catre aiuritii astia din educatie.

  5. sa le spuna cineva lui orban si lui iohannis ca viitorul romaniei sunt acesti copii de care isi bat ei joc acum.

  6. intotdeauna la noi a fost greu cu toate iar educatia a fost lasata asa de izbeliste fiecare a facut numai ce a vrut in sistemul educational.

  7. daca vrei sa cladesti o natiune puternica investesti in educatia poporului respectiv…dar la noi este total invers,se distruge cu buna stiinta orice incercare de restart a sistemului nostru de educatie.

  8. eu cred ca ii intereseaza mai mult conturile personale cum sa le umple acum pe timp de pandemie decat cum sa faca un sistem educational perfect functionabil.

  9. niciodata nu vom stii adevaratul motiv pentru care in educatie nu se aloca sume mari de bani…si de aici putem trage concluzia ca nu se vrea o tara dezvoltata.

  10. da..este o problema aici din acest punct de vedere ca sunt multii copii care nu au tableta si nici posibilitatea de a se conecta la internet.

  11. cam toti se feresc sa dea o cifra exacta ca oricum au pierdut mult eprocente pnl-ul in sondaje este in cadere libera.

  12. cu rezolva situatia guvernul cu copii care locuiesc prin catunele de munte ?insa ei vor sa invete si singura lor solutie este sa mearga fizic la scoala ce sa mai vorbim de internet sau de tableta.

  13. educatia in romania,din pacate sufera de foarte multi ani si asta se vede cu ochiul liber iar masurile luate pe timp de pandemie mi se par asa un pic hazardiste pentru ca nu toti copii isi permit sa aiba o tableta sau conexiune la internet…si asta este o mare problema.

  14. referitor la cifrele exacte.cam toti se feresc sa dea ceva exact acum pe pandemia asta si tot ne ,,plimba,,cu vorba iar in educatie este haos saracii copii nu mai inteleg nimic si parintii sunt din ce in ce mai revoltati.

  15. se urmareste distrugerea totala a sistemului educational din romania si cineva trebuie sa stopeze macelul din educatie pentru ca viitorul acestei tari este reprezentat de copii pe care ii educam azi.

  16. cred ca asta s-a si urmarit prin aceste masuri ca un numar foarte mic de copii sa poata sa isi duca studiile la bun sfarsit.

  17. dupa 1990 romania a mers pe o panta care nu era sigura a imbract multe haine in ceea ce priveste schimbarea la fata a acestei tari insa nici una nu a reusit sa ne tina de cald si sa ne ajute sa ne dezvoltam asa cum trebuie.

  18. va multumesc din suflet domnule profesor pentru ceea ce faceti pentru copii din romania sunteti singurul care a inteles ca viitorul romaniei este in mainile acestor copii.

  19. prin fundatia dumneavoastra ajutati foarte multi copii talentati…ma inclin stimate domn profesor si va doresc multa sanatate.

  20. se spune ca cei care nu au copii nu iubesc copii, insa din trecerea anilor am observat ca si cei care au copii ….au inceput sa aiba un comportament asemanator celor fara copii.

  21. cred cu tarie ca sistemul nostru educational va renaste din propria cenusa ca pasarea phoenix cu ajutorul unor persoane ca si dumneavoastra care stiu si inteleg ca ziua de maine este la fel de importanta ca si ziua de azi. va respect foarte mult domnule voiculescu.

  22. un mare filosof spune ca,,o mare civilizatie poate rezista la orice prin educatie si prin cultura,, ma intreb romania de ce asa de vulnerabila la orice?

  23. cum se poate distruge o natiune frumoasa?prin punerea la pamant a sistemului sanitar si educational si ai acea natiune la picioare….si cred ca asta se urmareste si in cazul romaniei din afara prin cozile de topor care ocupa functii inalte in guvernul romaniei actual.

  24. cursuri online….o notiune noua chiar si pentru profesori ce sa mai zic de elevi dar cred ca asta va merge doar la cei care au inclinatii si putin tehnice de online,de it,cred eu ca cei din mediul rural….cred ca le va fi greu insa se vor obisnuii asa in timp.

  25. lumea va reusii sa supravietuiasca doar daca va stii cum sa se adapteze iar in cazul de fata cred ca suntem la jumate cu aceasta caracteristica….inca avem mari dificultati de adaptare in ceea ce priveste sistemul educational.

  26. in astfel de situatii de pandenie,de razboi sau altceva niciodata nu vor exista cifre exacte.

  27. sunt de parere ca profesorii trebuie sa se adapteze si la nevoile materiale ale copiilor si sa intelaga ca unii dintre ei nu au posibilitatea de a face cursuri online.

  28. cred ca orban si iohannis nu sunt interesati de viitorul acestei tari si mai ales de copii..ei vor altceva.

  29. daca analizam cine a condus acest sistem educational in ultimii ani ne putem da seama de ce s-a ajuns in situatia asta.

  30. eu sunt foarte sincer si nu cred ca noi ca si tara vom mai avea un sistem educational puternic pentru ca toti cei care au venit si cei care vor venii sunt pusi numai pe distrugeri nimeni nu a construit ceva benefic.

  31. ca fosta invatatoare sincera sa fiu am ramas fara cuvinte,alta era etica in vrema cand predam la clasa, acum lucrurile sunt scapate de sub control.

  32. profesionalismul a luat sfarsit in romania in mai toate domeniile insa eu cred ca educatia indiferent cum se va face ea nu trebuie sa dispara iar cei care au acest har sa fara tot posibilul sa tina flacara culturii inca aprinsa.

  33. degringolada totala din toata lumea ne-a cuprins si pe noi si cam toate sistemele fie ele de educatie sau de altceva au fost afectate insa este foarte important sa trecem cu bine prin acesta incercare.

  34. pandemia de coronavirus a lovit napraznic nu numai in educatie in cam tot ce se putea lovi insa asta a dus la o adaptare neasteptata gen cursurile online insa aici este si o mare problema din punctul meu de vedere este doar o spoiala care se incearca sa se faca,cursuri online cu copii de clase mici nu prea se pot face.

  35. Invatamintul nostru e esuat si cind a avut 100 de ani peste nivelul celui din vest si ma refer la perioada anterioara anului 1990. Esecul a constat in incapacitatea celor care l-au organizat de-a intelege ca, daca inteligenta nu este acoperita de constiinta si moralitate, devine arma de distrugere in masa. Vedem acest lucru in starea de astazi a tarii! Acum nu avem oameni pt nimic, deci, nimeni nu este in stare sa stie ce-ar trebui facut. Ceea ce se petrece depaseste nivelul de intelegere al f multor romani. Se intimpla datorita lipsei totale de experienta a majoritatii populatiei. Nu, timpul nu poate fi recuperat si se vede acest lucru in istoria ultimlor 30 de ani. Sintem pacalicii continentului si nu ne putem depasi conditia.

Comentariile sunt închise.