Creșterea galopantă a cazurilor de Covid19 la nivelul întregii țări generează îngrijorări firești.

Medicii avertizează asupra limitelor sistemului național de sănătate!

Elevii și părinții se confruntă cu incapacitatea învățământului românesc de a face un salt rapid către educația online!

Persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile – bătrâni, bolnavi cronici – fac eforturi extraordinare pentru a se proteja de virus!

Mediul de afaceri responsabil se adaptează din mers la noile realități și se pregătește pentru o nouă contracție economică majoră!

În schimb, clasa politică, în vasta ei majoritate, are o singură mare dilemă: când vor avea loc viitoarele alegeri parlamentare! Politicieni de stânga, de dreapta sau cu doctrine incerte, din Opoziție ori de la Putere, se luptă frenetic încercând să găsească cel mai bun culoar care să le asigure un loc în noul Parlament.

Nici nu s-au încheiat bine cele mai contestate alegeri locale din ultimii 30 de ani, că febra electorală a cuprins iar dezbaterea publică. Din păcate, continuând în acest ritm, clasa politică se va rupe cu totul de realitățile țării pe care ar trebui să o conducă!

Evident, alegerile pentru Legislativ sunt esențiale în orice sistem democratic. Și, pentru binele acestei națiuni, desprins de orice calcule și simpatii personale, cred că e necesar ca noul Parlament să fie ales cât mai curând pentru a scăpa de instabilitate și strategii electorale!

Aminteam în august de “blestemul anului electoral” în România, în care, de obicei, se distruge în ceva luni ce s-a construit în câțiva ani. Din păcate, nici 2020 nu face excepție.

Indiferent când vor fi organizate alegerile parlamentare, consider că, în actualul context, întreaga clasă politică ar trebui să-și aloce cel puțin 90% din timp și resurse pentru a rezolva criza sanitară și economică, păstrându-și cel mult 10% pentru disputele electorale. În plină Pandemie, un politician responsabil face campanie electorală cel mult o zi din zece, nu invers!

România are nevoie de lideri onești, de instituții credibile și eficiente, de transparență decizională și de eliminarea tuturor formelor de abuz!

Criza sanitară care afectează întreaga Planetă va avea, din păcate, consecințe dramatice inclusiv la nivel economic-financiar! Le vom resimți puternic în următoarele 12 luni. Este esențial să folosim competent și responsabil resursele acestei națiuni pentru a depăși un nou tsunami economic.

23 COMENTARII

  1. criza in sanatate se adanceste din ce in ce mai mult iar iohannis nu ridica un deget pentru noi ce concluzie sa tragem noi de aici?ca nu-l intereseaza de soarta romanilor.

  2. este criza peste tot in toate domeniile de activitate si asta se resimte foarte mult in economie cand sunt foarte multi oameni ramasi fara un loc de munca.

  3. romania este o tara frumoasa condusa de niste specimene carenu au ce cauta in acele functii de conducere.

  4. mare dreptate aveti domnule profesor de oameni ca dumneavoastra are nevoie romania pentru a iesii din acesta criza.va respect mult.

  5. se vede de la o posta dorinta arzatoare a lor celor din pnl ca vor sa castige tot si la viata oamenilor nu se gandesc deloc.

  6. toata planeta este cuprinsa de la doilea val de covid19 numai noi stam cu mainile in san sin si iesim si dam declaratii electorale.numai in romania se poate asa ceva.

  7. sper ca dupa alegeri sa nu il mai avem pe sica mandolina ca si premier ca asta ne ingroapa pe toti.

  8. trebuie sa se faca investitii majore in spitale si in aparatura de specialitate daca vrem sa trecem cu bine peste acesta pandemie de covid19.

  9. tara este pe buza prapastiei si ei fac campanie electorala ca le este frica de moarte de alaegeri ca nu vor mai iesii.

  10. pai asta stiu ei sa faca cel mai bine,cand lumea toata este in alerta cei din pnl si usr fac campanie electorala.asta este tara in care traim.

  11. mai mereu asa a fost in romania,cred ca este un numitor comun al alesilor nostrii sa nu-i intereseze si de cei care-i voteaza.

  12. marea indicnare si suparare a romanilor este faptul ca se simt abandonati in fata unei epidemii care din cate se vede va trece foarte greu.

Comentariile sunt închise.