În urmă cu doar câteva ore, la Biblioteca Academiei Române, am lansat Tratatul Umanismului Pragmatic, care sintetizează studiile, analizele și lucrările pe care le-am dedicat acestei doctrine în ultimii 30 de ani.

Despre principiile umaniste am mai scris aici pe blog și voi continua să o fac. Astăzi, în ziua lansării Tratatului, vreau doar să mulțumesc familiei mele, care mi-a înțeles și susținut preocuparea constantă pentru doctrina umanistă, Editurii Academiei Române pentru susținerea acestui proiect, precum și prietenilor, colaboratorilor și adversarilor de bună credință din politica românească, care au contribuit, cu sau fără intenție, la selectarea și sedimentarea nucleului teoretic al umanismului pragmatic – marile idei, principii și valori se validează inclusiv prin confruntarea constructivă cu opinii și concepții semnificativ diferite.

30 COMENTARII

  1. astept cu mare interes sa o rasfoiesc si sa imi imbogatesc cunostiintele in materie de umanism.

  2. cred ca toti membrii guvernului catu ar trebuii sa o citeasca pentru a afla si ei ca valoarea fundamentala intr-o societate este reprezentata de catre om si actiunile sale.

  3. un tratat magnific care reliefeaza in cel mai mic detaliu principiile de baza fundamentale si prielnice dupa care trebuie sa functioneze o societate,o tara, o natiune,un popor.

  4. in astfel de momente prin care romania trece o asa carte a venit la fix,pentru redresarea noastra nationala.

  5. va respect pentru toata activitatea dumneavoastra domnule profesor,romania are nevoie de oameni ca si dumneavoastra.

  6. sper din toata inima sa fie citita si de actualul guvern numai asa le va deschide cineva apetitul pentru fapte bune

  7. o carte de referinta pe care o recomand cu foarte mare caldura cititorilor care isi doresc o tara si un viitor mai bun.

  8. umanismul pragmatic este singurul lucru care ne mai poate scoate din conul de umbra in care ne aflam.m-as bucura foarte mult daca ar fi adoptata ca si doctrina de stat.

  9. un tratat care face lumina in ceea ce priveste o doctrina a umanismului pragmatic care trebuie sa fie implementata.

  10. inca din cele mai vechi timpuri omul a facut diferenta in orice si sunt de parere ca umanismul promoveaza valorile democratice intr-o societate.

  11. tratatul umanismului pragmatic aduce la cunostiinta cititorului principiile de baza dupa care se poate guverna o societate care tinde inspre progres.

  12. doctrina umanista este cea care a fost implementata de foarte multe tari dezvoltate si nu ar fi rau daca am lua si noi modelul lor.

Comentariile sunt închise.