„Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.” – așa scrie presa greacă despre prezența pompierilor români acolo.

Prezența pompierilor români în greu încercata Grecie este expresia unor vechi legături de prietenie care ne leagă. Este, dacă vreți, un mesaj de solidaritate, din partea noastră, a tuturor. Nu puteau exista mai buni mesageri!

Nu este prima dată când românii în uniformă primesc cuvinte de laudă de la partenerii noștri. Așa s-a întâmplat cu salvatorii noștri sau cu militarii români aflați în diverse teatre de operațiuni. Rigoarea, seriozitatea și dăruirea românilor în uniformă ne fac, încă o dată mândri.

Cei 123 de pompieri români și comandanții lor merită toată aprecierea noastră. Și merită felicitați.

Felicitări!

47 COMENTARII

  1. pompierii romani dat dovada de solidaritate fata de colegii lor din tarile rau avariate de incendiile de vegetatie.

  2. romania intotdeauna a fost un partener de nadejde pentru uniunea europeana si mai ales pentru tarile surori care au intampinat multe obstacole.

  3. consider ca este un gest de o mare umanitate si de empatie fata de pericolul cu care ne confruntam cu totii in ultima perioada,felicitari pompierilor romani.

  4. cenusareasa europei asa cum este numita romania in astfel de momente da dovada de o putere si implicare iesit din comun.

  5. Kurt Vonnegut, unul dintre scriitorii mei preferați, spunea, mai în glumă mai în serios, că pompierii ar trebui să conducă lumea.

  6. Cand meseria e si pasiune, faptele devin firesti! Felicitari! Mai mult, Romania a dovedit ca e un sprijin in UE!

  7. este un lucru impresionant ceea ce au reusit pompierii romani asta insemana ca au o scolarizare buna si o implicare totala.

  8. inca o data romania dovedeste puterea pe care o are si capacitatea de mobilizare in fata dezastrelor naturale.

  9. La ce vremuri ne așteaptă, cu incendii și inundații devastatoare peste tot în lume, doar pompierii ne mai pot salva. Ar trebui să li se dea conducerea guvernelor până nu e prea târziu.

  10. Următorul pas logic ar fi ca pompierii greci să invite pompierii români să îi învețe tacticile care i-au impresionat atât de mult. Asta de „caiet de bune practici”.

  11. Sunt curios cum vor încerca politicienii să profite de pe urma eroismului pompierilor. Sper doar să nu trebuiască să aud o anumită voce TĂ RĂĂ GĂĂ NAAA TTĂ.

  12. Un sfat pentru guvernanți: dacă vreți să scoateți din mlaștină programul vaccinărilor din România apelați la pompieri, nu la politicieni ridicoli și vedete de carton.

  13. sunt de parere ca cei care au mers voluntar in astfel de locuri trebuie sa li se aduca o recunostiinta la sosirea in tara.

  14. asa da caractere si personalitati puternice sunt mandru de ei si le doresc mult succes in lupta cu flacarile.

  15. Oamenii aceștia sunt antrenați să sară în foc pentru alții, literalmente. Pentru asta trebuie să urmezi cursurile facultății de Eroism de când ești mic.

  16. le transmit pompierilor toate cele bune si sa aiba grija ca incendiile pot face mari deranjamente atat in randul oamenilor cat si in randul vegetatiei.

Comentariile sunt închise.