Astăzi sărbătorim Unirea Principatelor Române.
Celebrăm astăzi acest eveniment datorită unor oameni care au pus interesul național pe primul loc și nu scopurile personale.
La mulți ani tuturor românilor!

113 COMENTARII

  1. Din pacate, astazi interesul personal ap celor care ne conduc triumfa! Pacat…
    Oricum, mare dreptate aveti domnule profesor!

  2. Ziua de 24 ianuarie cred că poate fi numită ziua de naștere a României mari. Chiar dacă e cunoscută sub numele de „Mica Unire”, fără aceasta nu ar fi fost posibilă marea unire din 1862

  3. Să ne reamintim mereu aceste cuvinte nemuritoare ale lui Alexandru Ioan Cuza: „Români! Unirea este îndeplinită. Naționalitatea Română este întemeiată. Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. Să trăiască România!”

  4. Bine spus, domnule profesor. Oamenii care au pus interesele naționale deasupra propriilor interese sunt adevărații eroi care împing istoria înainte.

  5. Cei șapte ani de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza au pus temelia dezvoltării moderne a României prin adoptarea primei Constituții, prin reforma electorală și cea agrară, prin reforma învățământului și așa mai departe. Acest om a făcut de unul singur mai mult pentru destinul României decât oricare alt politician de dinainte sau de după el.

  6. Foarte slab reprezentată această importantă zi din istoria națională de autoritățile prezente. Nu mă miră deloc, atât înțeleg ei din trecutul țării noastre, de aceea suntem atât de dezbinați.

  7. Domnia de șapte ani a lui Alexandru Ioan Cuza a fost una dintre cele mai progresiste din istoria României moderne. De fapt, chiar istoria României moderne începe cu Cuza, prin reformele pe care le-a impus, unele cu mai sacrificii.

  8. Cei șapte ani de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza au pus temelia dezvoltării moderne a României prin adoptarea primei Constituții, prin reforma electorală și cea agrară, prin reforma învățământului și așa mai departe. Acest om a făcut de unul singur mai mult pentru destinul României decât oricare alt politician de dinainte sau de după el.

  9. marii oameni de stat ai romaniei trebuie sa fie mentionati mereu in manualele de istorie astfel incat viitoarele generatii sa nu isi uite adevarata identitate.

  10. multe au fost obstacolele care au trebuit trecute sa se faca marea unire,dar cu devotament si implicare nimic nu este imposibil.

  11. Sărbătorim astăzi ceea ce Kogălniceanu numea „actul întregirii națiunii române”. La mulți ani români, la mulți ani România!!!

  12. Ce comedie sinistră trăim noi astăzi când unul ca George Simion se autodenumește „unionist”, încercând să profite de pe urma marilor oameni ai istoriei noastre care chiar au creat România mare.

  13. din pacate evenimentul unirii principatelor este folosit ca si instrument de excaladare pentru unii oameni politici.

  14. daca romanii ar fi mai uniti si nu asa dezbinati precum sunt acum romania ar fi cea mai dezvoltata tara din uniunea europeana.

  15. Eu cred că 24 ianuarie marchează începutul istoriei moderne a României. Noi, de fapt, continuăm și în ziua de azi ce a început în 1859. O dată de o semnificație istorică care își pierde an de an însemnătatea.

  16. Fără unirea de la 1859 nu ar fi fost posibilă nici marea unire de la 1918, de ceea cred că este puțin nedreaptă denumirea de „mica unire” cu care a intrat in istorie actul de la 24 ianuarie 1859.

  17. Unirea Principatelor petrecută la 24 ianuarie 1859 ar trebui să fie cel mai bun exemplu pe care ar trebui să îl urmăm astăzi dacă vrem să trecem peste tot ce ne dezbină.

  18. Actul de la 24 ianuarie 1859 de demonstrează că de-a lungul vremii am fost întotdeauna puternici când am fost uniți și slabi și incapabili când am fost dezbinați, așa cum, din păcate, suntem acum.

  19. Cuza a domnit 7 ani, timp în care a creat practic România modernă. Iohannis e președinte de 7 ani și singurul lucru de care a fost interesat a fost să își numească, pas cu pas, „guvernele lui”, unul mai catastrofal decât celelalte.

  20. Deși unirea efectivă a principatelor s-a petrecut în 1861, fără „Unirea mică” făcută de Cuza în 1859 aceasta nu ar fi fost deloc posibilă, de aceea ziua de 24 ianuarie este atât de importantă.

  21. cu o implicare din partea statului romania poate devenii cea mai frumoasa tara din lume,insa din pacate nu se vrea.

  22. cei care au facut unirea au fost cu adevarat oameni de stat nu ca cei pe care ii avem noi acum in conducerea tarii.

  23. fiecare roman isi doreste sa duca un trai decent in tara lui insa acest lucru nu este posibil datorita crizei politice actuale.

  24. trebuiesc gasite solutii urgente de relansare economica in tara noastra pentru ca in felul acesta vom risca sa intam in colaps economic in cativa ani.

  25. marii ganditori ai patriei noastre au lasat o tara puternica si dezvoltata iar noi avem obligatia sa ducem traditia mai departe.

Comentariile sunt închise.