Iertarea.

Să te ierti pe tine însuți și pe cei care ți-au greșit înseamnă să te eliberezi de povara răului. Să te scuturi de frustrări, de gândul răzbunării, de greșelilor trecutului.

Iertarea înseamnă libertatea de a te bucura de prezent și de a privi cu speranță în viitor.

Astăzi, 7 iulie, este ziua mondială a iertării, conform deciziei CECA (Christian Embassy of Christ’s Ambassadors) din 1994. Este un moment în care ar trebui să lăsăm deoparte conflictele. Inclusiv în politică.

Este o zi în care ne putem propune să ne gândim la binele pe care îl putem face împreună, iertând răul care s-a facut. Prin împacarea cu noi înșine și cu ceilalți, putem începe să reconstruim societatea în care trăim.

Iertarea nu e simplă. Solicită o mare luciditate și o adevarată putere morală. Pentru a ierta este nevoie de demnitate, onoare și curaj.

Astăzi, în ziua mondiala a iertării, depun jurământul de teolog. Așa s-a întâmplat. Sau așa a fost scris să se întâmple.

48 COMENTARII

  1. Mulțumesc pentru împărtășirea acestor gânduri. Așa cum bine ați evidențiat, iertarea necesită curaj și demnitate, dar este singura cale prin care ne putem recâștiga libertatea în viața noastră.

  2. Iertarea este cu siguranță un act de curaj și demnitate. Când ierți, îți arăți puterea interioară și capacitatea de a merge mai departe.

  3. Iertarea poate fi o călătorie dificilă, dar prin ea putem redescoperi bucuria și speranța în viață. Este un pas spre vindecare și eliberare.

  4. Iertarea ne permite să ne eliberăm de sentimentele negative, precum frustrarea și dorința de răzbunare. Prin iertare, putem renunța la aceste emoții distructive și să ne concentrăm asupra construirii unei vieți mai pozitive și echilibrate.

  5. Vă salut cu onoare pașoptistă, domnule Profesor!

    Da, iertarea este hristică, este Testamentul spiritual al Mântuitorului!!! În ziua mondială a Iertării depuneți Jurământul de Teolog!!! Sunteți înscris în Calendarul hristic!!! Zi cu har mântuitor!!!

  6. Textul acesta scurt m-a făcut să îmi dau seama că trebuie să mă iert pe mine însumi înainte de a putea ierta pe altcineva. E un proces de autocurățare profundă.

  7. nu exista om care sa nu greseasca in aceasta viata dar iertarea are rolul de a nivela lucrurile si a le face mai bune.

  8. Capacitatea de a ierta este după părerea mea cea mai înaltă formă de credință pusă în practică.

  9. Iertarea este o modalitate de a te elibera de povara răului și de a te elibera de resentimente. Dar cel mai important din punctul meu de vedere este faptul că doar iertând devenim cu adevărat liberi de povara uri.

  10. Eu cred că iertarea nu înseamnă uitare, ci eliberare de răutate și de amărăciune. Prin iertare, ne putem elibera de povara trecutului și putem găsi pace și înțelegere.

  11. Iertarea și iubirea sunt două pietre de temelie ale creștinismului adevărat, cele mai de preț avuții ale creștinului practicant.

  12. Eu nu cred în coincidențe. Depunerea jurământului de teolog în ziua mondială a iertării simbolizează un angajament puternic față de valorile morale și spirituale.

  13. Iertarea ne permite să ne deschidem sufletul și să primim darul păcii interioare. Este un act de eliberare și de transformare

  14. Sunt de acord că iertarea necesită curaj și putere morală. Uneori este atât de dificil să treci peste rănile trecutului, dar merită efortul.

  15. Găsesc că e foarte interesantă legătura dintre iertare și reconstrucția relațiilor umane. Cu toții avem nevoie de această oportunitate de a ne reînnoi legăturile și de a ne construi relații mai sănătoase.

  16. Iertarea este un proces continuu și uneori poate fi dificilă, dar cu fiecare pas către iertare, ne apropiem de o lume mai îngăduitoare și mai plină de iubire.

  17. Mă întreb cum ar fi dacă am marca ziua mondială a iertării printr-un gest concret de iertare și reconciliere în viața noastră personală. Ar putea avea un impact semnificativ

  18. Ce cuvinte frumoase… aveti dreptate! Astăzi, de ziua mondială a iertării, sa lasam departe ura si sa imbratisam iertarea!

  19. De iertat poate, dar de uitat – niciodată. Cei care v-au făcut un viața un calvar merită să plătească.

  20. Eu nu cred că oricine merită iertat indiferent de ce a făcut. Cu atât mai mult însă respect puterea dumneavoastră de a ierta.

  21. Toată stima pentru puterea pe care o aveți. Nu e ușor să ierți când ai avut mult de suferit. Felicitari pentru tot ce faceti, felicitari pentru depunerea jurământului!

  22. Iertarea vindeca .Vindeca suflete ranite , vindeca minti obosite ,vindeca trupuri slabe .Invata sa ierti daca vrei sa primesti sanatate ,iubire ,veselie si tot ce este frumos si ti-a fost pregatit sa primesti in timpul petrecut pe acest Pamant ,dar nu numai . Felicitari domnule profesor si multa sanatate !

Comentariile sunt închise.