Aştept în continuare idei pentru numele show-ului. Până acum, bilanţul arată aşa:

1. Orix: New Deal

2. Codrin: Time for Revolution

3. Jademan: Mogool-show

4. Mihai:
a. Ce aş face eu dacă aş avea bani
b. 101 idei de business

5. Ellasarya: Aspiranţi la mogulie

6. Ratio: Vreau să fiu mogul!

7. Sadd: Vrei să fii mogul(ean)?

8. Ruben: …ESCU de România

9. WaTzaP: Tineri moguli

10. Alex:
a. Mogul în Devenire
b. Tonomatul de Moguli
c. La lecţie cu Mogulul
d. Lecţia de business cu Mogulul
e. Business de România

11. Cetăţeanu’ Turmentat: Ştafeta

12. Sisokoki: Pariu cu tinerii

13. Andrei: Mogulul şi tinerii

14. Daniel Vinca: Coolmogul

15. Luminiţa:
a. Arena leului
b. Ucenicul
c. 1,2,3 – start afacere!
d. Mogul business partener

16. Alina:
a. MoneyMaker
b. Pariul Afacerilor
c. The Strategy
d. Business Trick
e. The Business Game

51 COMENTARII

  1. Propuneri:
    1. Bate palma cu mogulu’
    2. Fabrica/incubatorul de moguli
    3. hi5 Mogul
    4. Tanar si mogul
    5. Nume de cod: M O G U L
    6. Vreau sa fiu mogul!

  2. Propuneri

    1.Batem palma?
    2.Sansa priceputului
    3.Provocarea
    4.Succes sau deziluzie
    5.Stapan sau motan
    6.Pariu cu sansa
    7.Scoala de afaceri
    8.Profesorul si elevul
    9.Parteneri de afaceri
    10.Confruntarea

  3. Fabrica/incubatorul de moguli?:))))))))))))) lol Nume de cod: mogul? Esti tare funny! Mie imi plac : Orix, Codrin( pentru mesajul pozitiv), Jademan(pentru simplitate), Alex e. (pur si simplu) Sisokoki, Daniel Vinca, Alina a.(pentru valoare de marketing). Idei: Business revolution: Mogulul te ajuta! Oricum trebuie sa iei in considerare:sa fie un mesaj pozitiv, usor de retinut, adaptat la Romanica(titlul sa nu fie doar in engleza daca se poate), si sa iei in considerare criza(nu poti face o emisiune de-asta cand unii oameni n-au ce manca, trebuie sa fii foarte atent la cum o abordezi). De aceea cred ca „revolution” si „te ajuta” ar fi binevenite. Acum ma apuc de invatat. PUPICI!!!}{

  4. Vreau adresa de email a lui Andrei Stoian.Am scris pe site-ul partidului dar nu am primit nici un raspuns

  5. 1. Ia-te cu mogulul! (suna putin „razboinic” dar pana la urma show-ul o sa fie un fel de „lupta” pentru afirmare cel putin in viziunea mea)
    2.RoMogul
    3.Maestrul Mogul
    4.Ajutor de mogul(stiu, are cel putin 2 conotatii)
    5.Afacerea vietii
    6.Mogul knows best(stiu ca e in engleza dar poate cineva care se pricepe in domeniu ar reusi sa gaseasca o formula in romana)
    7.Antrenorul de moguli
    8.Afacerea „MOGUL”

    Cam astea sunt singurele nume care mi-au venit in minte in ultimele 10 minute. Nu stiu cat de bune sau cat de rele sunt, dar sper sa ajute intr-o oarecare masura.

  6. Bine ati venit la emisiunea „Pariati pe Mogul!” :)
    Telespectatorii pot vota preferatul. Sau, sa zicem ca sunt cativa tineri antreprenori la inceput si publicul voteaza cine pleaca. Ceva de genul asta. As putea elabora, eventual.

    Sau:

    Bine ati venit la emisiunea „Tara, tara, vrem mogul!” Sau Tara, tara, vrem patron. sau Tara, tara, vrem manageri.

    (Audienta larga, format spectaculos, show de lumini etc. Emisiunea in sine ar fi un business bun).
    Sau:

    Emisiunea „De la idee la profit”

    Sau:

    Emisiunea „Business pas cu pas”
    (Acestea doua de mai sus imi plac cel mai mult. Audienta mai scazuta, dar premium)

    Sau:

    Sparge piata
    Firme si imperii
    ABC-ul SRL-ului
    Construieste-ti viitorul
    Tinere sperante
    Sluga sau stapan :) asta am pus-o doar sa ma amuz.
    Goana dupa bani
    100 de metri business
    Atletii afacerilor
    Business de succes (prea banal, probabil)
    Meditatii de business (insinuam un caracter educativ. Emisiunea de cultura, ce sa mai).

    Sper sa va fie de folos. Succes!

  7. M-am prins. Faceti un fel de „marea aroganta” si cautati oameni „aroganti si geniali” , dar pe care dvs ii „iertati” chiar daca-s cei mai buni.

    Succes!

  8. Buna ziua!

    Mi-am forjat singurul neuron si mi-au venit si mie niste idei de titluri. Munca a fost putin ingreunata de faptul ca nu stim formatul emisiunii (dar am inteles….se cere confidentialitate dom’le :) ). Intre paranteze sunt interpretarile
    1. Business ID (crearea unei „identitati” in business, de la formarea unei idei si stabilirea aplicabilitatii acesteia pana la formarea unui lider)
    2. Ucenicul de Romania (cu o tenta usor umoristica acet titlu va avea un impact puternic. Trebuie sa realizam ca oricum lumea va compara acest show cu cel a lui Trump, indiferent de format)
    3. Calea succesului
    4. Asociatul
    5. Arbitrajul afacerilor (tot cu o tenta umoristica, vom folosi termenul de arbitraj mizand pe faptul ca fotbalul a ramas regele sporturilor)
    6. Business talent
    7. The access tu business
    8. Defining& identifyng talent

    Titlul va trebui oricum sa fie de impact si sa fie in ton cu maniera de desfasurare a emisiunii (cel putin asa m-au invatat pe mine la Facultatea de Jurnalism ;) )

  9. “De la idee la profit”, asta sigur ii va placea mogulului dar suna prea serios.:)
    „Atletii afacerilor”- asta imi place foarte mult. „Construieste-ti viitorul” -si asta… si culmea…. si asta – “Tara, tara, vrem mogul”:) si ca sa glumesc si eu putin, pentru a nu fi foarte transanta -” There is no crisis.”:) sau ” Drumul catre succesuri”:) sau ” Fuck the state! Let’s do business”:P. Ohh si mai am multe idei dar mai bine ma abtin.

  10. „Vreau sa fiu Gigi Becali – pe parte economica”! sau Dinu Patriciu? Pe partea pomenilor de la stat! Ar fi ca liga RTV.
    Emisiunea e musai sa fie de la ora 21 pina spre dimineata, ca la Diaconescu. Hai, ca-l cunoasteti bine, doar l-ati lansat – poate il si retrageti.

    Spectacol, culoare, oameni talentati, fara emotii, uneori fara scrupule!
    Un „Business show”!

  11. variantele a) si b) de la sugestii luminita sunt glume (asa cum am precizat,de altfel in postul cu sugestii pe bune adica c) si d).
    Varianta a) insemna o parafraza la „arena leilor” de pe tvr2 lollll
    iar varianta b) era traducerea de la „the apprentice” binecunoscutul show al lui trump.

  12. Nu vreau să fiu cârcotaşă, dar nu credeţi că ar fi timpul să mai vorbim şi limba română, din când în când? Mai ales în emisiunile pentru tineri…

  13. Ma gandeam ca „Vanatoarea de idei” sau „Hunting brainchild” in engleza suna mai bine decat in romana „Vanand ideea originala”.

  14. Atat cantitatea (numarul) cat si – MAI ALES – calitatea ideilor oferite (impact, umor, etc) spun mult despre calitatea interlocutorilor acestui blog. Continuati tot asa pana veti fi remarcati, asadar alesi. Felicitari! (si pt calitatea blogului si a postarilor, si pt calitatea – cantitatea nici n-o mai mentionez! – „comentatorilor”)

  15. 1. Urmeaza-ti visul (follow your dream)
    2. Support team
    3. Dare to dream
    4. Need a sponsor?

    scuze ca le-am scris in engleza dar mi se pare ca suna mult mai bine

  16. Tocmai citeam despre un „pusti” si zic intre ghilimele,pusti, pentru ca nu e deloc pusti pentru mine, defapt e cu 6 ani mai mare decat mine, are 27 de ani, pustiul acesta a fost speechwriter-ul lui Barack Obama in campania electorala, devenind in prezent, şeful ”speechwriter-ilor” de la Casa Albă. E puţin?
    Acum sa trec la subiect, acest „pusti” a inventat faimosul slogan „yes we can” (cu,care, probabil a castigat Obama alegerile).Asa ca stiu ca nu e o idee orginala. Dar pana la urma acest show va fi despre tineri(prea mult sa batut moneda pe cuvantul mogul) si despre dorinta noastra de a ajunge la stele, sau de a cuceri lumea(daca te cheama Alexandru Cel Mare, Napoleon sau Hitler) in fine, ce ati spune de YES WE CAN ( „da, putem” ; da, putem sa visam; da, putem sa reusim; da, putem sa invatam)

  17. Domnu’ Voiculescu, eu una vreau sa pun pe picioare o afacere, nu sa fac show pt Dvs la TV impreuna cu alti doritori de finantare.Nu stiu Maria Voastra cum vedeti lucrurile dar eu intelegeam ca ideea era sa ajutati tinerii sa devina proprii lor stapani, nimic de-a face cu o emisiune deloc originala copiata din ‘the apprentice’ .Un show de naivi care dau din coada pe la TV si se bat pe osul tinut in aer de Dvs nu era intentia cel putin a mea cu ideea asta de afaceri.

    Ce-ar fi totusi sa practicam un sistem etic, ne asociem, bagati Dvs bani si scoateti bani din ideea altuia, ne luam fiecare partea de contributie si suntem fericiti? Nu era fair enough? Fara show si PR?

  18. Daca emisiunea iesi in 2009 , cel mai potrivit nume ar fi

    „Dupa douazeci de ani”

    aduce a : sansa, aventura, maturitate.. cam despre asta e vorba, nu?

  19. Baile lui Felix. Botezul.

    Normal ca nu se potiveste unei emisiuni sobre dar daca e construita intr-o cheie mai relaxata…. Succes!

  20. Primul Milion

    Parerea mea ca toti cei care au trimis idei de afaceri asteapta un succes pe ideea lor , si de asemenea toti asteapta sa faca primul milion , mai ales ca va fi un show televizat , profit o sa fie sigur , si de ce nu poate sa fie chiar Primul Milion al acestuia :)

    Ps , Astept un raspuns la ideea mea , daca se poate

  21. 1. The one
    2. Chance

    Atacurile cu apelativul de „mogul” deja incep sa devina enervante, deci eu propun fara mogul/mogool/coolmogul in titlu ( !MOGUL ) chiar daca e folosit in spirit de gluma.

  22. Parerea mea

    Ai foarte mare dreptate Andrei.Aceste apelative au ajuns enervante.Am gustat gluma la inceput dar sincer cred ca DL. Voiculescu nu merita un asa apelativ.Nici unuia dintre noi nu i-ar conveni sa i se spuna incontinu acelasi lucru.

  23. Daca e vorba de un proiect in urma caruia cineva devine un cineva mai mare/bogat/inteligent propun numele „De la trening la costum” sau „De la tricou la cravata”

  24. Domnule prof. DV nu pot sa nu remarc obsesiva tema a mogulului …
    Sigur „vocile” tendentioase si pline de „bune intentii” (nu ma refer la membrii de pe site ) vor incerca sa deturneze adevaratul mesaj al initiativei dvs. incercand de fapt sa dezvaluie incercarea dvs.(insuficient mascata de catre dvs. si oamenii dvs.) de a racola capital electoral , prin urmare de ce sa le oferim aceasta pista de mars ? si sa vanda articole pe aceasta tema ?!?

    RACOLAREA
    cu
    invitat special la lansare
    Dl. Florin Piersic

    il si vad rostind celebra replica
    „I’am no.5”

Comentariile sunt închise.