Noi 29

Dragă Traiane, Traian Băsescu.

Mă adresez aşa, mai puţin protocolar, nu preşedintelui României, ci politicianului care acum candidează la funcţia supremă în stat.

La fel ca toţi românii, am observat şi eu că ai dezvoltat o obsesie în ceea ce mă priveşte. Reuşeşti performanţa, deloc uşoară, de a-mi rosti numele de cel puţin 7-8 ori în orice intervenţie publică, indiferent de context sau de subiectul dezbătut.

În aceste condiţii, trebuie să admiţi şi tu, ai o problemă.

Sigur, nu puţini cred că eşti sfătuit să interpretezi un rol care, poate, ţi-ar suplimenta şansele electorale. Recunosc cinstit, eu nu cred în această variantă.

Intensitatea privirii tale, voluptatea pronunţării obsesive a numelui meu mă determină să cred că situaţia ti-a scăpat de sub control. Eşti posedat de idee, te macină, te consumă, te epuizează. Şi rezultatele se văd: ţi-ai pierdut tonusul, te descurci tot mai greu, ai obosit.

Traiane, hai să rupem pisica! Sau, dacă vrei tu, motanul!

În 2004 ai venit la Grivco să negociem. Erai împreună cu Teodor Stolojan şi, spui tu, „cu căciula în mână”. Nici atunci presa nu a fost invitată, informată sau prezentă. Sigur, înţeleg că dacă se fac în lipsa presei, dar în prezenţa lui Traian Băsescu, negocierile, chiar şi la Grivco, sunt transparente şi în interesul românilor.

Îmi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci.

Ce nu reuşesc să-mi amintesc, pentru că nu am dat niciodată importanţă unor astfel de amănunte, este cine a stat în capul mesei, cine în stânga şi cine în dreapta. Am observat, însă, că tu eşti foarte sensibil la asemenea detalii.

Nu vrei, Traiane, să spui românilor şi să-mi aminteşti şi mie cum am stat noi la acea întâlnire?

Aş întreba presa, dar, din păcate, repet, presa nu a ştiut nimic.

Cu sinceritate,

Dan. Dan Voiculescu

(Pleacă şi către presă, dar m-am grăbit întâi la blog. Reflexe schimbate!)

60 Raspunsuri la “Traiane, hai să rupem pisica! Sau, dacă vrei tu, motanul!”

 1. lucian spune:

  Domnule Voiculescu eu sunt un student din Cluj care indiferent ce s-ar spune despre dv, tot am incredere in actiunile pe care le intreprindeti. Valoarea unui om se vede prin ceea ce a construit. Cred ca va intereseaza viitorul tarii deoarece nu aveti nevoie de banii statului asa cum au Videanu si Berceanu. Astia fura tot in frunte cu Base si peste 5 minute te mint in fata. Sunt mandru de curajul de care dati dovada. Eu impreuna cu toti prietenii mei votam anti Basescu, sper ca toata lumea sa-si dea seama in ultimul ceas ca cel mai mare rau pentru romania este Traian

 2. Cristoltan Nicolae spune:

  Domnule Voiculescu…….un indemn pentru membrii PC?

  P.S. unul sincer…

 3. Felix spune:

  Comunistule cu totii avem o problema cu tine si cei care au distrus tara.
  Nu imi pasa ca unii ma vor numii un alt „distrus” al acestei tarii, eu ma adresez oamenilor care au puterea de a vedea adevaraul fara televizor, adevarul acestei tari, o ruina creata de niste comunisti infometati dupa 90′ . Rog pe toti cei care traiesc in fata televizorului sa ia o pauza scurta si sa se plimbe prin tara asta sa vada ruinele create in vremea lui Iliescu, cu mult inainte ca Basescu sa fie presedinte.
  Va garantez ca aceasta masca, Geoana, nu va avea nevoie mai mult de 5 ani sa distruga ce a mai ramas, iar cei ce vor pierde sunteti VOI, oamenii normali care nu aveti depozite de bani furati, veti traii in saracie si mizerie, asta e doar inceputul daca nu va treziti!

 4. virgil spune:

  acum a venit momentul sa „pierdem” cateva ore sa mergem sa votam, o data la 5 ani merita sacrificul…….

 5. Capu’ la masă dă din casă « Victor Futacu spune:

  […] cel mai bogat dintre românii născuți în zodia turnătorului, i-a pus acum câteva zile o întrebare publică Dictatorului său personal legată de întâlnirea pe care au avut-o acum 5 ani la Grivco și de […]

 6. ionmisto spune:

  ce mai face soferul NICOLA?

 7. Veronica spune:

  Domnule Voiculescu,
  Sunt modestul autor al unor incercari in versuri (prietenii le numesc poezii) pe teme de actualitate si – prin bunavointa dumneavoastra – am nevoie de un punct de vedere si de un sfat privind calitatea lor, daca merita sa incerc publicarea lor intr-o forma oarecare si care ar fi pasii de urmat.

 8. Mariana spune:

  Domnule Dan Voiculescu,sunt o pensionara a carei pensie este afectata de criminalul Traian Basescu,va multumim ca luptati pentru pensionari si doresc sa-i invingem pe acesti nemernici care ne doresc moartea,ca ei sa domneasca in huzur,dar nu gandesc ca viata este numai una indiferent ca este Traian Basescu sau pensionar. Va Multumim ! Va Multumim !

 9. TATIANA DISCIOGLU spune:

  In primul rand doresc sa va spun ca v-am urmarit zile in sir la realitatea si antena 3 si mi-am dorit nespus sa intru in partidul dumneavoastra,sa militezi pentru drepturile oamenilor si sa-i sustii e ceva minunat….mai ales daca o faci fara interese proprii.

 10. - Ș E R B A N - spune:

  Noi , nu „justițiile” impuse nouă de străini din alte zări …..

Lasa un Comentariu