Tiberiu, ne-am strâns cândva mâna (desi cu ezitări, a ta era beteagă), asa că pot să-ti spun direct: cu oameni precum Marius Tucă sau Sorin Oancea, cu care am pornit la drum de-aproape două decenii, la începutul anilor 90, am o relatie atât de încercată, de solidă si de stabilă, încât toată logica stirii tale e strâmbă. Fidelitatea reciprocă e o problemă de onoare.

Si pentru că tot vorbesti în stirea ta de botezuri si cununii, hai să-ti dau eu un pont real – să vedem dacă dezlegi ghicitoarea într-o săptămână: urmează un botez în care eu si un profesionist excelent din zona ta de specialitate, media, suntem ”părtile” implicate.

De cine-i vorba?

20 COMENTARII

  1. Domnu’ profesor, sa stiti ca de data asta sunt prins pe picior gresit. Sincer, nu stiu cine e dar ma voi da peste cap o saptamana ca poate ma fac Fat-Frumos-care stie-tot :) . Sper sa reusesc. Eu am rabdare sa vad daca se confirma tensiunile care exista in grup. De obicei sursele mele sunt ca microfoanele. Fidele. Ma bucur ca-mi scrieti si recunosc ca e o onoare. Spre deosebire de toti sefii si sefuletii din n departamente, pana la urma imi raspunde mogulul. Ma mir insa ca solicitarea mea pentru un scurt interviu legat de restructurarile din trust nu a ajuns la urechile dumneavostra si nu a fost aprobata. Stiti bine ca nu exista o minciuna mai buna ca adevarul. Nu are rost sa ne ascundem dupa cires. Despre aceste restructurari nu s-a discutat acum, ci demult, iar ele vor avea loc. E normal pe criza. De ce atat secret atunci? Daca ar exista deschidere spre cei interesati de fenomenul media, cred ca niciun trust nu ar fi atacat asa cum se intampla. Din pacate, eu intalnesc in 90% dintre cazuri doar usi inchise. Si-atunci intru pe fereastra, ma strecor prin gaura cheii si pe sub usa. Si pana acum am avut dreptate sa fiu insistent.
    PS Nu stiu in continuare despre cine este vorba in ghicitoarea cu botezul, dar cand spuneti un profesionist excelent pe media singurul care-mi vine in minte este Catalin Tolontan. Ma mai bate un gand chiar daca pare aproape nebunesc: Adrian Sarbu.

  2. Daca tot e vorba de durabilitate…

    Dureze cat mai mult initiativele dumneavoastra in cele bune, domnule Voiculescu!!!

    Parere personala cu privire la concursul “Cu caciula in mana!”:

    Ce-i atata zarva pe aceste pagini?
    Veselie s-a vrut a fi propunandu-se concursul.
    Ideea era nu cine va incasa banii ca premiu, ci mai ales cine va formula in mod inedit un alt fel de a vedea un aspect politic.

    Iar premiul de l-a luat doar unul, pe-aici ramana sclipirea tuturor ceilalti.

    E un bun prilej de bucurie fiindca ne putem fi indrazneti, joviali, putem descoperi cat de dispusi suntem sa glumim, sa cream, sa acceptam si sa contiuam a incerca.

    De ce sa fim rautaciosi?

    Avem de recunoscut un foarte bun moment de inspiratie a lui Gipione.
    Felicitari, stimate domn!

    Cu caciula in mana se ajunge si atunci cand ti-o scoti si te inclini pentru a-ti exprima admiratia fata de cineva/ceva, nu doar asteptand capatuiala.
    Aici, jos caciula in fata unei asa idei de a isca un concurs de inteligenta, de inspiratie, ba chiar un concurs premiat, pe o asa vreme de criza cand mai toata lumea se zgarceste pana si cu vorbele bune!

    Jos caciula si fata de asa cuprindere a esentei tari in doar patru versuri!
    E ironie fina in epigrama lui Gipione.
    Atinge tema propusa si pastreaza amuzamentul.
    Exprima adevaruri.
    Ne-am ales cu altceva mai bun decat cu rima data spre a ne incalzi inima si mintea?!…
    Rima e indrazneata, dar spusa lejer.
    E detasarea unei minti limpezi, deloc disperata dupa castig.
    E doar dispozitia de joc in idei, cuvinte, atitudine.
    Premiul e meritat din plin.

    Gipione, sa iti fie de folos si sa mai auzim de tine!

    Iata ce inseamna sa vrei sa gandesti si sa vrei sa fii prezent printre ceilalti!
    Sa nici nu-ti pese de castigi ori ba. Doar sa spui ce gandesti. Doar sa fii printre toti.

    Si-apoi, vulgaritatea invocata de unii e in mintea banuitorului.
    In epigrama premiata e metafora plina…poti gasi asemanari vulgare de ti-e mintea doar la asa intrezarire ori poti realiza “marimea Bocului”, nu doar fizic, ci si ca interventie a lui in fericirea noastra, de zi cu zi.

    Se simte cu usurinta talentul si perceperea buna a realitatii de catre autor.

    Plus ca cel care a organizat concursul are dreptul sa ramana fascinat de scrierea oricui.

    Iata cat de greu este unora să se bucure pentru reusita confratelui!

    Domnule Voiculescu, ati declansat trezirea.
    Vă rog, continuati cu asa propuneri de socializare si de conduita.
    Avem nevoie sa invatam sa acceptam reusita altuia si sa luptam sa reuşim sa fim din ce in ce mai buni.
    Domnule Voiculescu, va felicit din toata inima pentru initiativa de a ne provoca sa fim inteligenti!

  3. Nah să te saturi Lovine, că ţi-a tras-o mogulu’ ! A vrut să văd cu ochii mei! Mda, am să mai vin p-aci că-s multe de citit. Tare curios sunt cum stă mogulu la capitolul cenzură!
    :) :) :)

  4. 1. „Nu pot spune c-am fost dezmagit de discutia de doua ore, dupa ce mogulul – racit si cu dureri de cap – m-a asteptat o ora si ceva, ceea ce eu probabil n-as fi facut in locul sau…”
    Detectez o usoara nesimtire, sau ma-nsel ?! Despre ce vorbim aici… -onoare ?!

    2.Durabilitate: cuvantul de ordine.
    Ala care nu stie calculatoare si-a adus oarece ajutoare !
    Revenind la un topic care nici nu s-a racit bine,despre recuperarea grilei autentice de modele, ma plangeam ca actualii tineri care intra in politica ma indeamna sa cred ca cei cativa ani preconizati de dvs. , de la mine se vad decenii !
    Am gresit, recunosc !
    Nu este vorba de decenii, este vorba de veacuri !

  5. Domnule Voiculescu, ce parere aveti de faptul ca pe site-ul Antena 3 – pana la ora 07.19 in 14.01.2010, nu era nicio stire despre cutremurul din Haiti…?

  6. Premiul de la concursul de epigrame ,e un simbol si nici nu coneaza atat de mult material ! Faptul ca ne-a strans aci pe toti, e lucru mare ! Toti carcotim ,pe fie-si unde : iata-ne acum, aici….impreuna! WOW :mogulule, …’ti merge mintea bre !{Sau nu: o fi fost doar accidental ? so see….} Pana una-alta, eu va salut pe toti si-dac’ aveti timp-puteti trece si pe la mine,la o barfa,etc…
    http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian

  7. Venit la Grivco,precun Grivei,spăşit,
    Gândind un imoral guvern,în căciuleală,
    Băse c-un ochi pe Dan l-a ţintuit,
    Cu celălalt cătând după pileală.
    *
    La Mogul în uşă oare cine bate?
    Căciula-i prea mare o ţine pe-o parte,
    Şi-o trece în mână lăcrimând,farsorul,
    Ca să demonstreze cine-i jucătorul.

  8. V-am urmarit in emisiunea doamnei Firea, alaturi de Tiriac si am apreciat foarte mult ideile dumneavoastra. Nu am auzit un om politic, cu exceptia lui Crin Antonescu, care sa sublinieze cu atat de multa profunzime, problemele fundamentale ale Romaniei actuale, cum ati facut-o in acea discutie televizata. M-a impresionat faptul dumneavoastra aveti intradevar o viziune si o dorinta reala de a construi.

  9. Domnule Voiculescu
    Spre surprinderea mea mesajul meu a fost cenzurat.
    Aveti vreo explicatie ? De la declansarea scandalului ICR New York, cand prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita, pornografica, si anticrestina
    adevatul a fost ascuns. Preluarea scandalului mafiei armamentului a creiat o uriasa panica incercandu-se arstarea mea de ziua mea de Ziua Nationala. Politia vazand ecusonul press sa solidarizat cu mine dand o palma diplomatiei romanesti
    de tip nou. Ma astept la cenzurarea mesajelor de la ei, dar nu din partea dumneavoastra. Robert

  10. vazusem un articol scris de Tolontan…..care il ridica in slavi pe Vantu, idolizandu-l……Cred ca-si pregateste terenul. Sau se cere sa-l dati afara., facand acele gafe, ..probabil are o clauza de EXIT PACKAGE destul de atragatoare., ca daca pleaca singur – nu primeste nimic.

Comentariile sunt închise.