O provocare mai veche, de la prietenul Mordechai. Pe ce teme vom râde după ce trece gloria flăcării viole(n)te? Ei bine, nominalizarea mea merge spre conflictul dintre grupuri, echipe, curente, generatii la congresele politice care vor urma.

Si, dacă tot veni vorba, vă recomand o proză din acelasi Moshe&Mordechai (varianta completă aici):

”Mă ia în primire unchiu Sandu.

– Ia zi, tinere…

– Ce să zic?

– Păi, acum e vremea voastră. Aţi făcut pe naiba. Noi am muncit. Am făcut şantier. Am construit şi aţi venit voi, că sunteţi voi deştepţi. Şi uite ce s-a ales.

Nu ştiu despre care noi vorbeşte. Nu stiu ce şantiere a făcut el. A fost normator la IAS. Şi s-a pensionat pe la vreo 50 de ani pe caz de boală. Acum o arde toată ziua pe banca de lăngă chioşcul de ziare cu alţi juni ca el.

– Facem şi noi ce putem- simulez un răspund total aiurea.

– Faceţi pe dracu’! De ce nu-l lăsaţi pe Vadim şi-i furaţi voturile? Şi pe Băsescu aţi vrut să-l lucraţi!

– Lasă că…

– Nu las deloc. Aţi vândut tot în ţara asta. Pe vremea lu’ Ceauşescu făceaţi şcoală şi acu’ îi daţi cu drogurile. Tu când termini, când dai bacalioreatu’?”

P.S.: Multumesc pentru sugestiile din postul privind Partidul Conservator. Voi răspunde detaliat în curând, Codrin m-a convins să reiau răspunsurile ”pe stil vechi”.

22 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare :

    Se pare ca in aceste momente Grecia are probleme majore, urmam noi ?………..ce credeti. Mai are rost sa pedalez prin tara asta. De 10 ani tot incerc sa ma auto conving ca va fi bine intr-o zi…………………

  2. Codrin e baiat, se vede ca-i ardelean Un posibil raspuns pentru cel dinaintea mea, nu cred ca suntem la nivelul Greciei.Acolo sunt investitii ale occidentalilor in special a nemtilor.Uite Goanga daca vrei un raspuns, nu, nu mai are sens sa pedalezi prin Romania, nu are rost sa-ti faci iluzii.Daca stii sa faci ceva bine nu mai pierde timpul,tai-o.Nu te astepta ca cineva sa-ti zica asta, deoarece majoritatea o sa-ti zica sa ramai.Dar nu ai pentru ce sa ramai, locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, somajul din ce in ce mai mare, risc de ca tara ridicat,datoria externa exorbitanta.Unde vezi speranta de mai bine?Nu ma mir ca s-a dat liber la droguri, nu mai ele iti mai pot da senzatia ca traiesti bine!Asta este nu exista alta sansa decat sa-ti refaci viata intr-o tara occidentala!Si nu uita atunci cand nu esti multumit in Romania altii o duc si mai rau vezi Africa Ecuatoriala sau de ce nu pe nenorocitii bastinasi din Haiti!

  3. chiar speram la o comunicare…mi se pare chiar deplasata aceasta varianta de „bloguire” …fara comunicare…macar cateva raspunsuri interactive la cele mai pertinente interventii.

    Domnule Voiculescu- ce va retine sa faceti cu adevarat ceva maret pentru aceasta natiune!? Care sunt barierele? Eu imi tot imaginez ca daca as avea independenta financiara as putea sacrifica propria liniste pentru un popor… Cred ca romanii au nevoie doar de un liant…pentru a iesi din tacere…

  4. Perspective… Cam naşpa… De râs… se va râde în continuare de guvern, preşedinţie, d-astea… De ce crezi că se va râde? Dacă nu vii şi dumneata cu declaraţe incendioase, cam sărăcuţ de râs… Şi de ce ai zis dumneata. :) În general se va râde de politică, desigur… :D

  5. Nu astept un imbold sau o confirmare ca este mai bine acolo, daca era vorba de asta plecam demult in 97 sau 98 cand a fost un ,, hop financiar ” sau cu multe alte ocazi. Insa sunt genul care nu doarme de cat acasa, nu contaza ca acasa e frig si foame. Sincer in acest moment eu cred, simt ca este perioada cea mai grea dupa 89………….Intrebarea mea : Vin vremuri mai grele, sau mai avem o sansa ?…………….
    Uneori te gandesti cu un eveniment ca in Haiti ( doamne fereste), poate te-ar ajuta sa scapi de datori si sa incepi de la zero………..se poate mai rau de cat in Haiti…

  6. Fara nicio legatura cu subiectul acesta, as vrea sa intreb de ce si-a dat doamna presedinte a PC-ului demisia de la sefia partidului si din functia de deputat? Poate ca s-a gandit la esecul de la alegerile prezidentiale, dar nu dansa trebuia sa demisioneze ci Mircea Geoana dar vad ca doreste inca un mandat la sefia PSD, ar trebui sa se dea la o parte si sa faca loc unei alte echipe mai experimentate.Eu personal il prefer pe Adrian Nastase, dansul are cea mai mare experienta in a conduce PSD-ul, el a recrutat majoritatea oamanelor din partid.Cat despre sefia partidului PC sper sa fie un om cu initiativa de data asta, si sa nu faca greselile doamnei.

  7. Flacara violet

    Arde’n flacari violet
    Politica romaneasca:
    Bucurestiu’n mod concret,
    A’nceput sa’nvineteasca !

    Fenomenul circumspect,
    -Dezbatut cu multa verva-
    De massmedia romana,
    Chiar fara nici o rezerva !

    Ziaristi,oameni de bine,
    Anormali si vrajitoare ,
    Guristi -angajati cu ora-
    Mintile paranormale,…

    Medici, popi,taximetristi,
    Pitipoance,politruci,
    Profesori si analisti:
    Flacari mov: oriun’te duci !

  8. Ma tem ca nu avem timp suficient sa radem de toate care se petrec. La o triere riguroasa insa, se pot avansa teme suficient de suculente. Avem destui contemporani, chiar pe persoana fizica, inzestrati charismatic cu magnet pentru sageti satirice. De exemplu, un concurs de epigrame libere cu sintagma „care este”.

  9. Salut, GIPIONE !
    E buna propunerea, as mai adauga si „pe persoana fizica” sau, n-ar fi mai bine : „care a fost” ?!… Dupa cum stau treburile prin PSD… sa nu ramana sintagma valabila pt. timpul trecut !
    Cele bune !

  10. La sfarsit de saptamana

    Hei,trezirea natiune !
    Azi cam lenevisi, bag sama!
    Cafeluta-i in ibric ?
    Pune iute-n ceasca zama !
    Ei, asa parca-i mai bine :
    Aburii de la cafea si savoarea,….
    Mm,savoarea din cea ceasca’n mana ta… !
    Asa: neuronii-ti merg,-azi dai ochii cu norocu’!-
    La sfarsit de saptamana, el sau ea-ti stampara focu’ !
    Sa fi tandru, sa zambesti: flori sa ai in ochisori!!
    {Aoleu: poate-i mai bine sa-i cumperi cateva flori !!! }

  11. gipione ,ia cu „care este” {c-o aveam scrisa,….}

    Gioneala de Dabuleni

    La gioneala dabuleanu’ tot necheaza ca un manz:
    ‘L ‘ntelegem : mama soacra, nu-i mai da papa la pranz !
    Si ,mai sti,-doamene fereste!-vine maine c’un ochi negru !
    Ditamai sef de partid,prezentat ca un integru !

    Criza natiunii ?Fie ! Decat crizele ‘mnea-ei :
    -Mama- soacra-i mai barbata ca Putin {al Rusiei !}-
    Daca ‘mnea-ei zice :Mirceo, da-i la gioale lu’ matroz!
    Tre’ sa dea{altfel o musca }:si…adio viata roz !

    Mititeii natiunii, tuciuriu-i rostuieste dupa Bombonez-citire;
    Si cu „Doamne miluieste”zis de popa fara oua,
    El, acela care este,consemnat cu almanahe,
    Zelos propavaduieste: Mircica va treb’e voua !

  12. Dezastru e mare, iar noi suntem mici,
    Iar locuri de munca noi n-avem pe aici,
    De aceea-n Germania cu toti vom pleca,
    Sa stea Guvernu’ !

  13. Am si eu o sugestie. Ce-ati zice de o rubrica intitulata CARICATURA ZILEI pe blogul dumneavoastra? Majoritatea le-as face dupa scenariul meu si ar fi strict legate de evenimentul zilei, dar o buna parte pot fi si pe ideile dvs.(am vazut ca nu duceti lipsa) Pentru ca sunteti un mogul necajit si pentru ca e criza nu cer mare lucru( zece lei per desen) Daca agreati ideea, nici nu mai e nevoie sa vorbiti la Ghimpele (oricum, nu se inghesuie sa va asculte) Prima caricatura o gasiti aici:
    http://www.ironic.ro

  14. zice lumea pe forum ca este ok sa avem un partid.vecinii mei,niste pensionari onorabili,dealtfel,vor sa ma reclame la pdl,ptr ca am mutat cutia aia grozava de gaz,din strada in curte(cu aprobare!).in piatza,am auzit murmure ca ar trebuii reclamatzi bishnitzarii…tot la pdl.eu scutur din cap si-mi vine sa vand casa si sa fug in state.dar si deacolo vin zvonuri rosii.asa ca strang din dintzi si zic:hai ca o sa fie ok.dar,logica i-mi spune ca am fost furat de 5 ani.logica spune ca degeaba merg la politzie sa reclam acest furt.
    idealistul din mine spune:nimic nu este mai scump si mai de pretz decat timpul unui om.

  15. corbalb

    CINE DRACU MAI VREA SA INTRE IN ISTORIA ROMANIEI CA A FACUT CEVA MARET PENTRU TARA , PENTRU ROMANI.
    POTI SA FURI SI SA TRAIESTI BINE CA PLATESTI TIPOGRAFIA SI SCRIE DE TINE , E MAI SIMPLU ASA CA LASAL PE VOICULESCU CA NU SE DERANJAZA EL LA VARSTA ASTA LA AVEREA SA , DACA NU SA DERANJAT PANA ACUM CAND A FOST NEVOIE ACUM NU MAI ARE ROST
    EL E BUN DAR DE SFATURI :)

    (PARCA IL SI AD CUM NE SCRIE EL DIN FOTOLIUL LUI MARE DE PIELE , LA CALDURICA CU BURTICA PLINA NU CA NOI , SI SE PREFACE CA NE INTELEGE
    PS: SUNTEM JALNICI FRATI ROMANI

  16. MIHAI MATEI Says:
    Ianuarie 24th, 2010 at 2:13 pm
    RASPUNS PENTRU

    Am si eu o sugestie. Ce-ati zice de o rubrica intitulata CARICATURA ZILEI pe blogul dumneavoastra? Majoritatea le-as face dupa scenariul meu si ar fi strict legate de evenimentul zilei, dar o buna parte pot fi si pe ideile dvs.(am vazut ca nu duceti lipsa) Pentru ca sunteti un mogul necajit si pentru ca e criza nu cer mare lucru( zece lei per desen) Daca agreati ideea, nici nu mai e nevoie sa vorbiti la Ghimpele (oricum, nu se inghesuie sa va asculte) Prima caricatura o gasiti aici:
    http://www.ironic.ro

    BA BAIATULE CARICATURI SUNTEM NOI
    POATE SA TRIMITEM POZELE CU NOI ASTA VREI SA ZICI :)))))))

  17. @andi: din cate stiu eu, Codrin sigur e baiat :-) …, dar sigur nu e ardelean…moldovean get-beget!…
    @Goanga:Grecia e, intradevar, intr-o criza profunda in zilele astea, in timp ce tari precum Polonia (de exemplu) au depasit cu succes criza. Diferenta a constat in lideri capabili, dar si cetateni ce au inteles necesitatea sacrificiului de sine. Noua ne lipsesc ambele in acest moment.

    @DV: cu placere….

  18. Codrin

    Diferenta a constat in lideri capabili, dar si cetateni ce au inteles necesitatea sacrificiului de sine. Noua ne lipsesc ambele in acest moment.

    SI ACUM REPLICA PT CODRIN

    TU CINE ESTI BA VERE CA MA SI OFTICI, CE INVARTI ,SAU MAI BINE TE INTREB, TU ESTI ACI IN ROMANICA NOASTRA ????

    CITEZ (dar si cetateni ce au inteles necesitatea sacrificiului de sine)
    IN CE DRACU CREZI CA NE BELFERIM NOI UNDE FACEM NOI RISIPA?
    AA MANCAM O PAINE SI AR TREBUI SA MANCAM 3 FELII?
    SAU MANCAM PARIZER SI AR TREBUI SA MANCAM UNTURA PE PAINE?
    EU VORBESC AICI DE MAREA MAJORITATE NU DE AIA BOGATASII DE SCHIMBA MERTANU LA LUNA CA E PREA VECHI SI A IESIT ALT MODEL SI PLM
    VEZI DRACU CE VB ACI CA DUPA CATE SE PARE U NU STI IN CE TARA TRAIESTI, SFAT MAI IESI AFARA DIN CASA, CURTE SAU UNDE STAI INCHIS DE 7 ANI INCOA
    HAI PA CA NU CRED CA ARE EFECT

  19. De ce ne intoarcem la Nastase? Fiindca pamantul e rotund sau fiindca „cercul vicios” e mai tare ca flacara violeta. De ce vom rade? In primul rand de noi ca am ajuns de rasul lui Basescu.

  20. „Mogulul” stie sa pareze;
    Cu mult umor si-a insusit
    Cuvantul care-ar fi trebuit
    Sa-l infiereze.
    ( Deci putem rade impreuna cu el )

Comentariile sunt închise.