Statul român s-a dezvoltat aberant.

Dincolo de problemele de inteligenta, moralitate sau competenta ale persoanelor care detin cele mai importante functii publice, statul român are o problema de fond, care anuleaza orice sansa de progres: a devenit cel mai mare dusman al propriilor cetateni.

Statul român îsi impoziteaza salbatic proprii cetateni, le reduce abuziv salariile, le anuleaza dreptul legal la pensie, le falimenteaza discretionar afacerile si nu pierde niciun prilej sa-i umileasca, sa le demonstreze forta arbitrariului si arbitrariul fortei.

Aceasta combinatie de hotie si violenta se numeste, in orice dictionar juridic, tâlharie!

Statul tâlhar nu ofera niciun avantaj adevarat cetătenilor sai. Nu construieste nimic. Distruge orice entuziasm bine intentionat si orice initiativa care iese din logica sa viciata. Nu îsi indeplineste obligatii esentiale precum asigurarea unui sistem de educatie competitiv, a unui sistem de sanatate eficient sau a unui nivel decent de protectie sociala.

Statul tâlhar este un organism cinic si egoist, preocupat exclusiv de propria supravietuire si de prosperitatea stapanilor sai. Ignora valoarea, ba chiar o sanctioneaza pentru a-si proteja propria impostura.

Dincolo de mize si repere subiective, statul talhar este o realitate contondenta, care distruge destinul natiunii române.

44 COMENTARII

  1. Din pacate politicienii din Romania, atat cei din opozitie (ex. alianta PSD cu PD-L) dar mai ales cei aflati la putere astazi, aplica cu succes ceaa ce Machiavelli numea, in lucrarea „Principele”, „dirty hands politics”.

    Ruptura dintre morala si politica este astazi mai profunda decat oricand iar singura justificare a politicienilor este chipurile „binele public”. Justificare in numele careia comportamentul politic al puterii este ghidat de maxima: Scopul scuza mijloacele!

    Divortul de morala, in raport cu „inamicul intern” (vezi dusmanul de clasa in perioada de instaurare a comunismului, iar astazi noul dusman de clasa, baronii, mogulii, pensiile nesimtite, etc), ii duce pe actualii politicieni ai puterii, avandu-l ca model pe Traian Basescu, la concluzia ca pot sacrifica orice in numele „binelui public”.

    Astfel se justifica utilizarea cetatenilor ca mase de manevra, ca mijloace de atingere a unor scopuri personale sau de partid; inselaciunea; incalcarea promisiunilor (salariile profesorilor); cinismul; lipsa de compasiune; compromiterea; demagogia; cruzimea; manipularea; racolarea parlamentarilor din alte partide, justificarea fiind ca „murdaria este buna” atunci cand spala interesele grupului aflat la putere.

    In aceste conditii, „statul” nu poate fi decat dupa chipul si asemanarea celor care il conduc.

  2. Pacat ca ramanem mereu doar la stadiul de observatori! Comentariile ce condamna practicile statului sunt mereu pertinente, insa raman doar asta, analiza pura si atat. Ideea centrala este ca nu avem, si poate nu vom avea niciodata, forta de a FACE ceva CONCRET, forta de a ne UNI intr-o miscare de masa al carei glas sa conteze si sa faca diferenta intre o natiune in moarte clinica si o natiune care renaste din propria cenusa. Incercari de revitalizare a acestor lehamite si indiferente generalizate au fost multe, dar au esuat rand pe rand. Poate e o fatalitate faptul ca ne complacem in neputinta si nu reusim o mentalitate de invingatori, poate nu..

  3. @Ioana
    Aveti dreptate.Dar cred ca si acest comentariu al Dumneavoastra se face vinovat de aceeasi vina pe care o incriminati.Adica ramane la stadiul de observatie.

  4. Mogulule, de ce nu plecati voi PSD-PC si PNL din parlament un an, plecati undeva (in concediu) si-l lasati pe Basescu sa faca ce vrea din tara (deje face, voi prelungiti agonia) asta si dupa aceea o sa aveti sorti de izbanda la toate alegerile. Concediu cu Antena 3, cu toata lumea, lasati presa pupina apoi astia o sa bage tara in gard cu brio si ei vor fi rezolvati mai ceva ca-n Decembrie ’89.
    PS – Am fost prea dura?

  5. De esti crestin sadea, tu zilnic sa te rogi,
    Sa-i ierte Domnu’ pe hoti,banditi ,escroci;
    Iar cu pietre in talharii ce reprezinta statul,
    S-arunce cel fara pacat,adica doar…Piratul.

  6. De acord cu dumneavoastra , dar noi astia mici , oamenii de rand , ce putem face ? Daca manifestam si nu suntem destui , si nu suntem destui sigur , ne baga in puscarie , amenzi pentru „deranj public” etc. , cazier , viata ruinata . Uitati’va doar la primul comentariu , oamenii inca sunt axati pe moguli , comunism si revolutie , dar nici macar ei nu sunt in stare sa se schimbe . Oameni chiar nu sunt constienti ca daca opozantii lui Basescu isi iau vacanta , omul asta o sa ne bage in groapa direct , o sa ne ia cel putin 2 generatii ca sa recladim tara . Asta’i mentalitatea romaneasca , lasa’i sa greseasca ca sa aratam noi ca am avut dreptate . … oricum este de admirat initiativa dumneavoastra , sper sa aibe un efect , probabil trezirea opozitiei ; dar dupa cum stit probabil si dumneavoastra , opozitia se va trezi deabia peste vreo 2 ani , cand ne vom apropia de urmatoarele alegeri .

  7. Acestea sunt faimoasele note scrise de dvs. inainte de ’89 ?

    Cat curaj dom’le ! ….cat curaj……B R A V O !!!!!!!!!!!

  8. E bine ca observati, insa asta se intampla in Romania de mult de tot: un stat slab, incapabil de a genera resurse de dezvoltare ori a gestiona eficient, dar bagacios, autoritar si discretionar cand este vorba sa faca viata amara celor pe care ar trebui sa-i slujeasca, obstructionist si stupid in demersurile sale. Dar asta este doar varful aisbergului, restul monstrului se ascunde in haul adanc al dispretului general fata de regula, lege, justitie.

  9. Genocidul bocului

    Cre’ c’are dreptate, Voiculescu : Dan,
    Susţine că statul, ne este duşman !
    Am ajuns săraci: fără nici un ban,
    Decând statul este, domnu’ bocofan !

    Fără preaviz, sechestrează banii:
    De are de dat, amână cu anii !
    Nu-i pasă că-i criză,când are de luat,
    Însă o invocă, de are de dat!

    Învocând că-i criză, ne taie din bani !
    Dar nu la boieri : taie , la sărmani !
    Ne ucid pe rând,ajunşi in spitale,
    Deşi plătim mult : taxe ‘nrobitoare !

    Cred că este cazul să semnăm cu toţii:
    Să acuzăm bocii de crud genocid!
    Disperaţi în cauză ,puşi pe lista morţii,
    Să probăm la O.M.S., c’ăştia ne ucid !

  10. parca DV avea chiar o fundatie ce combatea abuzurile statului sau ma insel ? Oricum buna si echilibrata analiza cu un mic amendament. STATUL TALHAR ESTE CREATIA CONDUCATORILOR SAI !
    si un al doilea acest stat este urmarea celebrului sa traiti bine …corect ? 2009 a demonstrat ca e corect . restul noi de pe margine facem vant ..sa folosesc un eufemism

    P.S. am intrebat daca seminarul de acum 2 postari e live sau online si m-a cenzurat adminul . e clar complice cu statul talhar :)

  11. STATUL COMUNIST A DEVENIT UNUL SOCIALIST UNDE STATUL DOMINA VIATA SOCIAL POLITICA.
    SOLUTIE : ANTISOCIALISMUL SI CREIAREA UNUI STAT CAPITALIST MODERN.
    PROPUNERE :

    Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
    In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…
    SOLUTIA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
    – UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.
    Conducatorul statului- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
    PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
    SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.
    Am trimis o scrisoare printului Charles vrand sa-i aflu opinia despre aceasta ideie. Raspunsul a venit promt „Propunerea de a se reveni la monarhie prin varul meu Nicolae este extrem de interesanta.Ea va ridica prestigiul international al tarii, dar in ultima istanta totul depinde de vointa poporului roman ”
    Aceasta solutie poate fi sprijinita de toate partidele politice de toti oamenii de buna credinta care vor sa scoata tara in fundatura fara iesire in care ne gasim.

    Robert Horvath Deva cineast New York
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  12. Domnule Voiculescu,diferenta dintre filozofia la care am aderat eu (libertariana) si comentariul dumneavoastra este ca : dvs. atacati statul roman actual, in timp ce eu atac premizele statului in general. Pentru mine statul este o gasca (temporara in democratie) care, la adapostul monopolului asupra justitiei si a sistemului de taxare , perpetueza jaful avutiei nationale in interesul lor si a alcolitilor lor. Si totusi, cum se face ca intr-o democratie acest jaf sa fie perfect legal si „ocrotit” de constiututie?? Raspunsul este : mentinerea „gastii de la putere” se face prin OPINIE, a carei expresie finala a fost votul democratic. Dar, mai exista un factor, acesta este educatia „statista” primita de romani in scolile de stat. Profesorii romani fiind salariatii statului deci, dependenti economic de stat , predica in scoli supunerea si obedienta fata de institutiile statului. Generatii si generatii de romani au crezut si cred in rolul de organizator, al statului, in viata societatii, fara de care nu se concepe o viata sociala. Aceasta conceptie este profund gresita !! Statul este un mecanism prin care unii cetateni se imbogatesc pe spinarea restului populatiei si, in afara de consumul masiv de resurse, prin birocratie,( 25% din PIB) statul nu produce nimic. Din contra, prin monopolurile protejate de stat in domeniile vietii sociale se frineaza dezvoltarea societatii. Aceasta conceptie, de prevalenta a statului, face ca majoritatea intelectualilor romani sa ignore alternativa : societatii civile libere care poate ordona viata sociala in interesul cetatenilor, in care forta pietei libere si a contractului liber consimtit , laissez faire capitalism. Acest sistem genereaza singurul model care a produs cresterea bogatiei nationale si , implicit, a nivelului de trai, incomparabil cu societatile bazate pe stat. De ce este nevoie ca statul roman sa aibe o duzina de ministere si 140 de agentii guvernamentale care „coordoneaza” toate domeniile vietii civile ?? Daca, rolul statului , prin constitutie, ar fi limitat de acela de garantor al vietii, libertatii, egalitatii in fata legii si a propietatii private a tuturor cetatenilor, atunci, restul functiilor statului nu ar mai avea nici un sens pentru societatea civila. Statul trebuie scos din functia de „welfare”, de a redistribui valorile materiale produse de producatorii de bunuri. Numai filozofia colectivista, de stinga, este devina pentru introducerea „redistributiei de valori” ca o functie a statului, pentru „stupizenia” numita echitate sociala. Pe aceasta „usa”, deschisa de stinga, s-a strecurat catastrofa numita „interventia statului in economie”, planificarea economica si alte prostii economice ale stingii care au permis statului sa dipuna la bunul plac asupra valorilor create de sectorul privat. Cit de absurda este interventia statului in economie ( de obicei prin confiscare,taxe,TVA, licente, suprataxe, vama..) in scopul „echitatii sociale” cind, daca se respecta dreptul la proprietate si drepturi egale la a opera liber un business, egalitatea indivizilor in activitatea economica este garantata( nu si rezultatele acestora sint garantate egale)??? Puterea statului de a taxa cetatenii trebuie folosita in scopul garantarii libertatilor civile si nimic mai mult !! Nu este treaba statului sa ne educe copii, sa ne dicteze ce businessuri sa operam , ce sistem de transport sa adoptam, ce arta sa preferam, ce sisteme de comunicatie sa adoptam, cum sa ne cheltuim banii, de la cine si cum sa ne imprumutam, ce fel de asigurari avem nevoie, etc.etc….
    In concluzie, eu considrer ca lupta politica are sens in restringerea rolului statului la functia esentiala de garantor al libertatii noastre , si nu de lupta cu o administrate temporara, cum este tandemnul Basescu-Boc. Daca vrem ca sa nu mai avem nevoie de „lupta politica ” cu portocalii, rosii, galbenii, verzii etc., trebuie sa scoatem statul din viata noastra ( in afara de justitie si armata) odata pentru totdeauna !!Societatile care au limitat constitutional statul si care au adoptat piata libera ca singurul factor de organizare a productiei au produs cele mai impresionante acumulari de bogatie pentru natiunile respective.Societatile care au adoptat statul coordonator al vietii sociale au sacrificat generatii intregi care au trait prost in acest sistem !!!

  13. :) este ceea ce au construit alesii neamului (tradand increderea care li s-a acordat) vreme de 20 de ani. nu este un stat talhar- este un stat slab, tradator, un pasalac. statul este un instrument, este o parghie in mana celor care sunt incapabili sa produca plus valoare…ei sunt oportunistii care prin manipulare au ajuns sa conduca natiunea romana. e falsa ideea…sa nu care cumva sa credeti ca acest stat produce pentru el, sau pentru aparatul statal supradimensionat!! NU!! in cazul asta am avea 1.400.000 romani cu bani, suficient de multi ca sa produca consum si plus valoare…Nuuuuuuuuuu! cei 1,4 mil. bugetari nu sunt bogati…cei mai multi dintre ei traiesc de pe o zi pe alta. Statul asta este nedefinit, este incompetent, este ratacit…tocmai pentru ca aceasta stare de fapt sa poata produce pentru ei!! ei- cei care nu pot exista altfel, ei- parazitii!! Mda…asta ar trebui in Romania- MAREA DERATIZARE!

  14. POSTAT PE BLOGUL ZIARULUI CURENTUL SI TRIMIS INTREGULUI BLOG POLITIC ROMANESC !

    IN APARAREA MOGULULUI .
    ” Imoralitate după imoralitate la „Antenele“ lui Voiculescu ” scrie ziarul Curentul.
    Cineastul Robert Horvath este singura voce in apararea lui Dan Voiculescu atacand o grava problema a societatii romanesti
    SECURISMUL.
    Securismul este unul dim bolile majore, sper curabile ale societatii romanesti. A devenit arma majora a luptei politice unde santajul, dosarele, atacurile directe sau nuantate, permeaza intregul discursul politc. Atat cat nu exista o discutie clarificatoare democratia romana este in pericoll disolutiei, Asa cum am spus in comentariul anterior atat cat nu se spune adevarul despre influenta extraordinara a securitatii in existenta societatii romanesti ne reintoarcem de unde am pornit.
    Marele adevar ascuns este urmatorul. Ceausescu a reusit sa introduca in masina criminala a securitatii, crema societatii si aproape toate valorile. Exceptile din pacate nu fac decat sa intareasca regula. Cartile lui Pacepa radiografiaza faptul ca Romania de sus pana jos, era condusa de securitate.
    Romania mai mult decat a fi fost o tara comunista a fost una condusa de securism. Asa cum Germana a fost la toate nivelele permeata de nazism Romania a fost tara securismului la nivel national. Avand de a face cu milione de membrii si turnatori ai aceste organizatii criminale nu ne ramane decat sa concentram atentia nu daca cineva a facut parte din securitate ci ce a facut in aceasta organizatie. Nu cred de exemplu ca o persoana lucrand in comertul exterior poate fi comparat de exemplu cu un secretar de partid judetean, care era peste securitate si hotara cine sa fie arestat sau eliberat. Fiind doi ani in ancheta securitatii va asigur ca nu am nicio simpatie pentru securisti ci dimpotriva ai urasc de moarte. Dar trebue sa fim realisti daca vrem sa schimbam lucrurile spre bine. Cineva mi-a reprosat faptul ca vorbesc
    si intretin relatii cu securistii . Raspunsul meu desi parea o gluma era al dracului de serios ” Daca nu vorbesc cu securisti risc sa raman izolat si sa vorbesc numai ci mine insasi. Dialogul da devina un monolog.”
    In aceste zile frica care nu a plecat niciodata din oasele romanului, se reintoarce in forta . In diaspora nimeni nu mai tipareste vreun articol de al meu, considerand ca sunt periculos. Paste noapte toti conationalii m-au parasit, prietenii de o viata din tara sau fost colegi de film sau televiziune refuza mesajele mele prin internet. Aici la New York un coleg de facultate refuza sa discute subiectul Basescu spunand ca suntem ” ascultati”. La Bucuresti principalele ziare au disparut peste iar partidele se cloneaza dupa modelul prezidential. Atrag atentia cu toata seriozitatea, caci uneori de la distanta lucrurile se vad mai bine. Convine sau nu, singura posibilitate de a vorbi liberi in viitor si singura oaza de speranta acum ramane…..MOGULUL.
    Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/
    Robert Horvath Deva cineast New York http://www.devagallery.com/

  15. Consultaţie !

    Aflarăm că azi,şefu’ i-a chemat
    Pe Boc şi p’ai lui,iar, la consultat !
    -Şefu’ , te rog eu, de-ţi pasă de noi,
    Lasă-i să-i consulte, chiar la C.F. doi !
    Poate avem noroc d’un stafilococ :
    Să scăpăm de proşti, in frunte cu Boc !

  16. Se vorbeste tot timpul de guvernarea comuna de 9 luni PDL + PSD-PC si sunt intrebati cei din opozitie de ce nu au facut nimic. Atunci cand intr-o institutie se intampla ceva rau, imediat e schimbat directorul. Acest lucru nu e valabil si la Guvern? In primul rand a fost perioada necesara oricui pentru a se pune la curent cu cerintele functiei si in al doilea rand se uita ca seful Guvernului a fost tot celebrul Emil Boc. Ce sa faci cand esti blocat dintr-o parte si mai ales de sus?
    Acum, in treacat fie spus, nici PSD-PC nu are un fler prea grozav in a-si alege oamenii. La invatamant de exemplu, un ministru de talia lui Andrei Marga nu a fost niciodata gasit de PSD. Pacat. Bunele intentii nu sunt suficiente.

  17. Mogulule, da ce-i mai freaca pe unii de securitate, comunism, mineriade cand „fruncea” statului a facut parte, a subscris, a patronat (la sfarsit a condamnat) a fost in Belgia, trimis de Elena (nu asta de acum):-) cand populimea striga JOS COMUNISMUL.
    PS – Cata preacurvie sa fie in gandirea unora, tu parca nu ai fost presedintele tarii, sau ma insel? Si pana la urma de unde atata ura in carmaci fata de tine? Ceva dinainte de ’89, o luase pe campii?:-))))))

  18. DOMNULE DAN VOICULESCU
    SUNT CONVINS CA PRESEDINTE INCA IN FUNCTIUNE AL ROMANIEI CITESTE CU DEOSEBIT INTERES BLOGUL DUMNEAVOASTRA. TIN NEAPARAT SA-I AMINTESC DE NISTE LEGATURI CALDE CU VECHI PRIETENI DE ARME ! RH

    DOCUMENTE SEMNATE DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR TRAIAN BASESCU
    LEFATURI CU SADDAM SI AL QUEDA.
    Cititi saptamanal New York Magazin. – Cartea lui Victor Nicolae bazata pe interviurile cu mine.http://www.nymagazin.com/ Drepturile de autor au fost cumparate de CNN care pregateste un documentar. Toate desvaluirile apar treptat si pe blogul meu personal. Interesul politic este enorm. Saptamina viitoare apar in fata unei comisii speciale a senatului american. Toate afirmatiile mele apar in documente
    descoperite de armata SUA. Sunt cu miile. Sansele lui Basescu de supravietuire sunt nule. Toate documentele referitoare la transportul de tehnologie catra Saddam si ascunderea lor pe teritoriul romanesc poarta semnatura Basescu.
    TRANSPORTURI CATRE IRAK SI ORGANIZATIILE TERORISTE INTERNATIONALE PURTAND SEMNATURA LUI BASESCU . VERIFICATI DOCUMENTE ROMANESTI .
    Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Irak at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.

    http://www.monitor.co.ug/artman/publish/news/UPDF_generals_linked_to_merchant_of_death.shtml

    http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/EL-JNS/22.jpg
    http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/EL-JNS/23.jpg
    http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/EL-JNS/24.jpg
    –––––––––––––––––––––––––––––-
    Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for AIR SOFIA, landed at Bucharest Otopeni. Overnight standing at military apron was necesary for Romanian secret services to load the romanian anti aircraft missilles for underembargo destination.
    At least 80-90 missiles, 24 L.R.; 6 M.R.T.S.; 2 complexe T.B. with few mobile components ( missile`s fuell is high toxic and corrosive, a reason to transport and storage separate; ansambly it only before the launching ). For deploy by air the 2 regiments of missile was planned at least 20 flights of wide body aircraft ( IL-76 or B-707 type ) of Viktor Bout`s companies and 6 flights using medium cargo aircraft ( AN-12 ). In 1996 was only 11 flights. In my page ( http://www.myspace.com/val2002 ) can see in adition the flight of February 21-st 1998 of Uzbekistan Airways ( UZB-3509/3510 ) operated by AN-12 registred UK-11639. The agreement of landing and overflight for this flight was eliberated by Ro Department of Defence-MApN ( Acord de survol nr. 00096/02.98 ). This document mention : the purpose of flight is to transport components of missiles wich property of Army Arsenal ( transporta componente de racheta din Arsenalul Armatei ). For high priority of this flight Romanian Air Force according the military schedule for Air Traffic Controller`s papers ( 8683 specify for special flights-cargo ). The destination of flight is wrong. Nobody find out this type of Romanian AA missiles in Uzbekistan Army or Azerbaidjan Army.The second flight was at March 1-st 1998. Boeing 707 ex-Santa Lucia`s
    Airways company first registered as J6-SLF, now re-registered in Liberia EL-JNS operated by Sky Air together with Air Atlantic Cargo property of US-Iranian Farhad Azima, aviation magnate and gun-runner, business partnership in Heavy Lift company with arms dealer Victor Bout a close friend of actual Romanian President Traian Basescu.
    Ancheta americana a dus la descoperiri de o gravitate exceptionala. Zilele mafiei Basescu (Presedintele Romaniei ) sunt numarate.
    Corespondenta speciala Nipon Press by Robert Horvath
    ARTICOLE COMPLECTE DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com

  19. @ROBERT HORVATH-DEVA
    Nu ai inteles nimic! Tara asta inca se lupta cu mineriadele, comunismul (in rest tara moare de foame), noi dezbatem probleme serioase aici, eiiii comedie….
    Lasa-l pe Basescu, acest falus al luptei anticoruptie si securistilor (se vezi ce-o sa ne ducem noi dracu’).Noi ne uitam la Grecia, cat de porc a ajuns (ca e pe campii), noi deja suntem imprastiati pe campii, am rupt gardul de mult:-))))))))))

  20. Aiuritul care a luat de pe net poza Groparului crezand ca-i a lui Mile, a fost concediat.

    Sunt foarte curioasa ce sanctiuni vor fi date colectivului de la Jurnalul National (nu numai „talharului initial” , ci si directorului Marius Tuca si redactorilor sefi ) care se ambitioneaza sa pastreze articolul pe site http://www.jurnalul.ro/stire-special/oprea-ministrul-apararii-intereselor-personale-541804.html , desi a fost tras de vineri semnalul de alarma ca este un text plagiat de pe blogul Emiliei Sercan.

    Vezi „Istoria unei talharii” aici: http://emiliasercan.blogspot.com/2010/04/un-plagiat-perfect-marca-jurnalul.html , http://emiliasercan.blogspot.com/2010/04/va-place-plagiatul-domnule-ciutacu.html si http://emiliasercan.blogspot.com/2010/04/cine-i-hotul.html .

    PS: Daca-mi permiteti parafraza, d-le mogul: „Trustul de presa tâlhar este un organism cinic si egoist, preocupat exclusiv de propria supravietuire si de prosperitatea stapanilor sai. Ignora valoarea, ba chiar o sanctioneaza pentru a-si proteja propria impostura.”

  21. @Madalina
    Sa sti ca trustul mogulului se ducea in cap daca nu fura acel text, eu cred ca JN a inventat aceasta metoda de subtilizare a unui text „NESEMNAT”, ei comedie.
    Mogulule, fii drastic si da cu sordul in cei de la JN, ca nu se mai poate. Chiar nu-mi imaginez cum poti patrona acest sistem mafiot a-l opozitiei (hai ca nu mai pot, ma tin de burta):-)))))))))))))))))

  22. @mery: si…tie ti se pare o circumstanta atenuanta faptul ca plagiatul nu a fost facut din necesitate? Mie mi se pare cirumstanta agravanta, dc. consideram dpdv moral. Unui aurolac/om al strazii/oligofren nu poti sa-i pretinzi inalte virtuti – sa nu fure, sa nu incalce legea, sa respecte proprietatea altora, etc. El actioneaza dintr-o constrangere care este improbabil (in mintea lui dar si in realitate) ca se va rezolva altfel.

    Tocmai asta e buba, ca nu „se ducea in cap trustul mogulului daca nu se fura acel text”, adica, pe intelesul tuturor, daca nu se realiza plagiatul, nu existau consecinte negative pentru Jurnalul National si pentru trustul mogulului. Furtul a fost facut (si promovat/mentinut pe site) dintr-un reflex de ciordeala (foarte des intalnit in presa si in online) din inertie si mai ales dintr-o nesimtire crasa. De respect fata de lege (Legea Dreptului de Autor), fata de sine, fata de colegii din presa (fata de colega „talharita” in mod special) sau FATA DE CLIENT/CITITOR nici nu mai poate fi vorba. Principala cauza este totusi incompetenta. Jurnalul National nu a avut cu ce articol sa-si „decoreze” sectiunea „Special” – implicit, nu a avut nici redactorul care sa-l scrie – asa ca a recurs la furt.

  23. @madalina
    Avand in vedere ca JN e o publicatie de-a opozitiei, stim foarte bine ca incomodeaza si incomodeaza al dracului de tare, pot si eu sa-mi dau cu parerea ca sunt si niste jocuri in legatura cu acest asa zis furt? Atat inteleg inteleg si eu ca odata ce scap in mediul electronic niste anchete si nu le semnez, imi asum si folosirea lor de altcineva sub alt nume, dupa care sa ies si sa tip in gura mare: valeleu sariiiti m-au furat hotiiii, nenorocitiiii.
    Si asta; sustinerea Hot News si Zoso, sa fim seriosi ca stim cu totii afinitatile acestora.Pot si eu sa spun ca e putin cam mult gandita aceasta ancheta si a lovit unde trebuie, ma refer la JN, nu la Marius Oprea? De altfel cunoastem foarte bine cine foloseste pe cine, ca apoi sa fie sacrificat pe altarul luptei anti comunism, anti mineriade, anti pe naiba.
    Scuze ca mai suntem si nespalati pe creier in tara asta. Si promitem sa-l lasam asa.

  24. Ce amuzant! Cu ce incomodeaza JN, cu articolele altora? LOL. Cata vitejie, cata daruire jurnalistica, I’m speechless.

    Articol nesemnat (nu ca ar avea vreo relevanta, legal vorbind)? Nu inteleg…Eu il vad semnat. http://emiliasercan.blogspot.com/ – blogul are ca titlu numele autorului (Emilia Sercan), in dreapta are disclaimerul „©Textele şi informaţiile de pe acest blog sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor şi pot fi reproduse numai cu acordul autorului.”, iar articolul plagiat http://emiliasercan.blogspot.com/2010/02/gabrie-oprea-afaceri-derulate-cu-fratii.html este semanat Emilia Sercan „Publicat de Emilia Sercan la 16:12 „. Si chiar daca nu ar fi fost semnat (sau era sub pseudonim), nu tot furt se numea ceea ce a facut Jurnalul National?

    Ce legatura are politicul (sau continutul articolului) cu plagiatul in acest caz? Nu se mai numea plagiat daca era ziarul PDL-uli, sau ce? Orientarea pro-Basescu a Hotnews-ului ( cunoscut in unele medii ca Hotznews) si a lui Zoso neaga cumva faptele – operatiunea copy-paste a JN facuta din lipsa de alt subiect/ancheta, mentinerea articolului pe site in ciuda protestului autorului?

  25. Off topic
    Domnule Dan Voiculescu
    Stiu ca dumneavoastra nu mai conduceti grupul Intact.
    Stiu insa ca aveti o mare experinta in conducerea grupului si deci, daca aveti putin timp si amabilitate, puteti sa imi dati un raspuns corect.
    Ce sanse am sa fiu chemata la un interviu, pentru postul de contabil, afisat de exemplu de INTACT Media Group, pe bestjobs, avand in vedere ca am peste 40 de ani si ca pana in prezent au aplicat pentru postul respectiv peste 680 de persoane?
    Se citesc si CV-urile persoanelor peste 40 de ani?
    Va intreb pentru ca am observat in ultimile luni ca CV-urile mele nu sunt citite de eventualii angajatori.
    Dumneavoastra ce parere aveti?
    Sunt unele posturi deja acupate? Ma refer la posturile firmelor private, ca posturile de la stat stiu foarte bine cum se ocupa.
    Este foarte important pentru mine sa stiu adevarul indiferent cat de neplacut este el.
    Va multumesc anticipat pentru amabilitate!
    Cu deosebit respect

  26. @Theodora
    La firmele serioase CV-urile se citesc., si se triaza.

    La multe firme de pe plaiul mioritic directorii de resurse umane isi au „apropiatii” lor , dar trebuie sa arate sefului ca au ales persoana potrivita din 100 de intervievari., chiar daca rezultatul final era clar de la bun inceput., fara a mai face vre-un concurs.
    Personal daca mi-ar aduce dep. HR o persoana ce se compromite ulterior, e posibil sa plece acasa amandoi – si cel ce si-a bagat ruda in companie si cel ce s-a compromis.

    Referitor la postul de contabil, la firmele serioase (Intact e una din acestea) – va spun sigur ca nu varsta conteaza., ci profesionalismul, experienta, studiile, recomandarile.
    Daca ati fi avut mai aproape de 50-60 ani, ar fi pericolul sa nu prea cunoasteti limbi straine, calculatorul, diverse sisteme de raportari internationale.,daca sunt necesare, oricum astea se pot usor testa.
    Cine are ochiul format imediat se prinde despre ce este vorba.

    De obicei HR managerii primesc sarcini sa anunte o pozitie vacanta (cunoscand niste parametri primiti de la departamentul in cauza) si prezinta sefului acelui departament un short list. Intervievarea de baza si decizia finala o ia seful departamentului respectiv – adica contabilul sef in cazul dvs, eventual dir. financiar. Departamentul HR ocupandu-se mai mult de aspectele de organizare, alcatuirea unei liste mai scurte etc., filtrand CV-urile conform criteriilor de baza primite initial. Eventual se mai practica in „casele mai mari” alcatuirea unui profil personal, in urma unui test si se compara rezultatele testului cu caracteristicile profilului necesar pentru pozitia vacanta.(pentru asta ar trebui cei de HR sa va invite la ei) Se numeste aceasta procedura alcatuirea PI-ului (Predictive index) personal., prin care se observa inclusiv modul de interactionare cu colegii, motivarea personala , fidelitatea etc., lucruri ce nu se pot vedea in CV.

    Persoana ce are caracteristicile PI cele mai apropiate de caracteristicile PI ale profilului solicitat +CV respectiv va fi cea mai buna candidatura pentru postul vacant., altfel exista riscul de a angaja o persoana cu un CV bun, dar cu un caracter nepotrivit cu cerintele organizatiei.

    Nu-mi este clar de unde stiti ca nu se citesc CV-urile dvs, e posibil doar sa nu corespundeti cerintelor cerute., sau e posibil sa le transmiteti companiilor „mioritice”.
    Deasemeni, fostul loc de munca isi poate pune si el amprenta. Daca ati lucrat toata viata la stat – e mai greu sa va reintegrati intr-o societate privata, tanara, dinamica cu tot felul de team buildinguri si traininguri. La fel depinde si cat de des v-ati schimbat serviciul si cand anume ati plecat de la companiile respective. Daca v-ati dat demisia in perioada raportarilor contabile anuale si nu dupa se poate interpreta ca v-ati lasat colegii la greu. Sunt cazuri si cazuri.

    Multa bafta si perseverenta!

  27. @andron
    Doresc in primul rand sa va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
    Stiu ca Grupul Intact este o firma serioasa.
    Daca am inteles eu bine, dumneavoastra lucrati la INTACT Media Group.
    Eu zic ca, pentru un contabil, ma descurc bine cu calculatorul. Deci nu asta este motivul pentru care nu mi se citesc CV-urile.
    Sunt ajutor programator, am si notiuni de hard si daca aveti cateva secunde sa intrati pe blogul meu, o sa vedeti ca ma descurc binisor si pe internet. Blogul meu are o pozitia 265 in ZeList.
    Este adevarat ca la limbilie straine nu pot sa spun acelasi lucru.
    Poate acesta este motivul. :(
    Stiu sigur ca nu mi se citesc CV-urile pe care le trimit prin bestjobs si ejobs pentru ca aceste site-uri ne anunta pe noi, cei care aplicam la un anumit post, daca CV-ul nostru a fost vizualizat.
    Din 50 de CV-uri trimise daca sunt citite 5 sunt un om norocos.
    Nu am lucrat toata viata la stat. De la ultima firma am plecat prin disponibilizare.
    Nu mi-am dat demisia si nu mi-am abandonat niciodata colegii.
    Este adevarat ca domeniul de activitate al firmei (o companie de salubrizare) poate sa produca neincredere. Asta poate sa fie un al doilea motiv.
    Va multumesc pentru incurajare!
    Cu deosebit respect!

  28. @andron
    Am inteles eu gresit.Va rog sa ma scuzati.
    Nu pot sa sun la angajator si sa intreb daca a primit CV-ul meu.
    Atunci cand aplic pentru un post prin intermediul site-ului bestjobs, Cv-ul meu (impreuna cu celelalte 600 – 1000) ajunge pe e-mail la persoana desemnata de angajator sa se ocupe de recutarea de personal.
    Nu pot sa cer nimanui sa verifice o lista de 1000 de CV-uri.
    Gestul meu ar putea fi interpretat ca o tentativa de influentare.
    Va multumesc inca odata pentru incurajari.
    Va urez o zi buna!

  29. @theodora
    Dvs ca un necunoscut pentru ei aveti putine sau practic zero posibilitati de a-i influenta.
    Mai mult, gestul dvs de a scrie pe blogul Zeului zeilor celor ce-ti vad CV-ul ar putea fi interpretat mai mult ca o varianta de influentare, intrucat subordonatii nu sunt straini de acest blog si mai citesc si ei, chiar daca le e frica sa faca comentarii :)
    Ce v-am sugerat eu a fost o metoda de a scoate din acele 1000 de CV-uri Cv-ul dvs si de a-l citi.Si cine stie de unde sare iepurele?
    Altfel e posibil sa se angajze persoana respectiva fara a mai ajunge la CV-ul cu numarul 100., daca se incadreaza in criteriile cerute.
    Contactandu-i direct o sa primiti si rapsunsul la intrebarea: de ce nu? ca sa stiti pe viitor la ce aspecte sa atrageti o mai mare atentie.
    Si credeti-ma omul poate invata multe , indiferent de varsta. Parintii mei la 60 de ani au deschis prima data un laptop, scriau un cuvant in 5 minute., nemaivorbind de skype, e-mail sau saituri de socializare. BLOG inca nu si-au facut. :)

    Si au invatat :) Dar dvs nu stiti ce aveti de invatat, pentru ca va ascundeti in spatele calculatorului si nu iesiti la contact direct, si sa-i intrebati pe cei ce decid ce nu este in regula cu CV-ul meu? etc. O sa intrebati la o scoietate, la alta…si daca o sa primiti rapsunsuri aprox. similare – deja o sa stiti ce aveti de facut daca intr-adevar va doriti un serviciu.

    Nu fiti timida si curaj!

  30. Daca tot dl. mogul (sau cine-i scrie pe blog in numele lui) a adus vorba de „statul talhar”, de ce nu reactioneaza cand este vorba de o talharie comisa de propriul trust de presa?

    Pana la urma cum ramane cu articolul din Jurnalul National, furat de pe blogul unei ziariste? Eu vad ca si astazi, intr-a 5-a zi de la comiterea „faptei” (si sesizarea furtului) , furtul este sprijinit de redactorii sefi, nefiind retras de pe site (cu scuze, cu anuntarea sanctiunilor, etc).

    Este o chestiune de orgoliu sau se contesta faptele (oricat de absud ar parea)?

  31. Cata dreptate aveti Monsieur Mogul! Singura preocupare majora a celor care conduc tara este sa isi pastreze statutul si nimic altceva. Din pacate tot noi suntem de vina pentru asta, si cred ca e timpul sa schimbam niste lucruri fundamentale despre ceea ce inseamna sa fi roman si european. Noi vorbim o limba latina, ne identificam cu vestul, dar din pacate aceasta este doar o iluzie pe care vrem sa o mentinem din lipsa identitatii de popor. In realitate cultura noastra si felul nostru de a face lucrurile este turco-balcanic. Pana cand nu vom recunoaste asta, pana cand nu vom fi intr-adevar europeni in gandire, suntem doar o bucatica de democratie si economie sud-americana in estul Europei. Asta suntem!

  32. In seara asta domnul Traian Basescu, presedintele nu al romanilor a lansat bomba. Dupa ce a continuattraditia post revolutionara a Romanie, si anume in a vinde tara puterilor straine,mai mult sau mai putin cunoscute in aceasta seara Basescu a mai acceptat odata sa ne faca altii politicile interne in defavoarea romanilor. Pensiile si salariile scad drastic intr-o perioada in care si asa ele sunt insuficiente pentru 99% dintre cetatenii acestei tari. Ne indreptam catre faliment si mai rau e ca ne indreptam catre foamete si moarte cu pasi rapizi. Prognoza este mai mult decat sumbra. Dumnezeu sa ne ajute!

Comentariile sunt închise.