Cu un ton mult schimbat, Traian Băsescu le sugerează pensionarilor că ”intentia” sa este ”mentinerea reducerii pensiilor până la 31 decembrie 2010”. E vorba, fireste, de o noua cacealma politică menită să-i ”anestezieze” pe pensionarii – sutele de mii de pensionari – care ies în stradă si care atacă în instantă decizia Guvernului.

Repet: tăierea pensiilor nu este o solutie. Solutiile sunt: a. scoaterea rapidă la lumină măcar a unor sectoare din economia subterană (cu numai 10% din estimarea de 48 miliarde euro pentru economia subterană acoperim de două ori nevoia de bani pe care Guvernul vrea să-i obtină tăind pensii si salarii); b. TVA diferentiat: scăzut la produse de bază, ridicat la produse de lux; c. impozit progresiv pe venit (adevărata măsură a solidaritătii într-o societate în criză).

30 COMENTARII

  1. Domnul guvernator al bnr este o persoana discreta tacuta si apolitica. Se zice ca e si fenomenal de destept, si ca fara dumnealui guvernul Boc ar fi facut zdrente din toate alea.
    BNR ar in fisa postului in primul rand stabilitatea monedei si controlul inflatiei.
    Da’ uite ca nu-i de loc asa.
    O mare parte din inflatia actuala si din contrabanda se datoreaza politicii colaborationiste a bnr.
    Pe site-ul nostru comentam printre altele, evolutia cursului euro/ron inca din 2007.
    Vedeti aici:
    http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=2&postdays=0&postorder=asc&start=825

    In mod extrem de clar cum a contribuit domnul guvernator la umflarea nejustificata si antieconomica a accizelor. In ziua in care se ia in considerare cursul pentru calcularea acestor accize, dumnealui a avut o stranie interventie pe piata valutara.
    Efectul este ca platim mult mai scump decat ar fi necesar pe produsele accizabile, asta insemnand inflatie si contrabanda.

  2. In alta ordine de idei,ultimul banc,e drept cam sinistru,care circula printre pensionari. Recomandarea guvernului si a lui Basescu este ca toti pensionarii sa traverseze strada cand semaforul e pe culoarea rosie,iar de la 1 septembrie va fii obligatorie prin O.U.G. Poate Basescu mai anesteziaza vreun batran,doi,mai senili,dar in momentul in care nu stii ce sa alegi-mancare sau medicamente,doar o anestezie generala(rahianestezie-ca sa nici nu poti misca) mai poate opri ura pensionarilor.
    Si sa nu uit.Maine-un an de bloguit pentru mogul.Un an de sperante,dezamagiri,nervi,polemici,revolte,concursuri,discutii amicale sau in contradictoriu.Si totul a inceput cu”Nu impart oamenii in prieteni si dusmani,ci in oameni care ma cunosc sau care nu ma cunosc”.Dupa un an,inca nu va cunosc ca om,dar am invatat sa impart si eu oamenii dupa acelasi criteriu,si acum stiu si ca putini ma cunosc sau incearca sa ma cunoasca.
    ”Nu stiu daca mi-as dori sa vorbim despre politica,afaceri,criza si alte mondenitati,pentru ca sincer eu cred ca si dumneavoastra si eu suntem “saturati” de ele traindu-ne viata noastra cotidiana.In schimb as sta de vorba la o cafea cu omul Dan Voiculescu.M-am convins ca senatorul,profesorul si mogulul incearca sa-si faca treaba,dar nici unul dintre ei nu are nevoie de o sueta cu un nimeni,insa omului iar prinde bine o gura de aer proaspat,provincial,cu placinte ca la bunica,fara pretentii si fitze mondene in prezenta unor oameni care nu vor decat liniste,intelegere si respect.”Asa a inceput acum un an discutia,iar acum,of! Doamne!,vorbim de tragedii pur si simplu.

  3. Domnule Voiculescu, detineti niste televiziuni josnice manipulatoare si dezinformatoare, cu care nu numai ca spalati pe creier idioti pt a va face jocurile murdare, ci si invrajbiti o tara intreaga, bagati ura si panica in ea.
    Sa nu credeti ca noul plan al vostru de a instiga oamenii impotriva „dictatorului” Basescu pe baza scaderii pensiilor va functiona la toata lumea.
    Nu la toti le curg bale din gura cand se uita la voi, in mintea oamenilor care au cap pe umeri ati creat si o sa creati in continuare scarba.

  4. @Luci
    Am inteles ca faci ceva „hand made”. Trimite-mi te rog pe e-mail despre ce e vorba:
    [email protected]
    Poate deven clientul tau. Cine stie…
    Sau poti scrie aici, daca e permis – ca poate se gasesc mai multi interesati.

    Multumesc

  5. Chiar acum, la Sinteza Zilei, se cauta un salvator si solutia pentru salvarea Romaniei. Cine credeti ca va fi salvatorul Romaniei? Stiu ca multi se cred (Basescu, Gigi B., CVT etc.), dar inca nu a aparut.

  6. @Ioan
    Tu ai auzit de foame, basistule? Dar tu nu ai de unde sa sti atata timp cat esti platit sa-ti speli creierul pe foarte multi bani, bani din bugetul statului, banii nostri.
    PS – De asta mogulule e imperios necesar sa stim pe fiecare cum a votat in tara asta, pentru ca: AU VOTAT PE BANII NOSTRI.

  7. Pinocchio nu ar face nicio anestezie
    La cei batrani, bolnavi si infometati ;
    Ar fi costisitor si, pentru economie,
    A ordonat sa fie direct…imbalsamati.

  8. Astazi la Sinteza Zilei domnul Gadea a amplificat in mod surprinzator marlania domnului Serbanescu fata de domnul Vosganian.
    Dupa mugetele obisnuite deja ale domnului fost economist Serbanescu si cererea lui de a nu mai fi chemat daca vine Vosganian, Gadea il acuza efectiv prosteste tot pe Vosganian de ….agresivitate.
    Daca nu intelege ce spune Varujan nu inseamna neaparat ca il injura pe el.

  9. @luci

    mor de curiozitate pentru „hand-made”-ul tau. fii bun si fa lumina, cine stie? poate intereseaza si pe restul lumii si iese ceva bun din asta.
    greetings!

  10. Am o supozitie … care ma sperie chiar si pe mine.Consider ca ceea ce fac cu taierea pensiilor si salariilor este o perdea de fum. De fapt, ei doresc lovirea cu putere a sectorului privat (doar nu s-ar autoflagela statul pe el insusi). „Cineva” va contesta legea la C.C. si va castiga sau, datorita miscarilor sociale, presedintele Basescu va veni ca si un „erou” si … va cere guvernului sa revina asupra masurilor (nu sunt sigur nici ca vor apuca sa fie emise si promulgate). Desigur va creste tva-ul si cota, lucru care va afecta in primul rand mediul privat (statul isi va permite sa isi faca datorii si nu va fi afectat oricum).

  11. – eu as sugera si d.urgentarea mecanismului de incasare a amenzilor si eficientizarea acestuiai; e.marirea salariului minim NET in sectorul PRIVAT la cel putin 800 lei (brut aprox.1200 lei), cu plafonarea in prealabil a preturilor la comercianti la alimente si stabilirea unui minim sub care sa nu poata fi achizitionate produsele de la agricultori,fermieri cu un control sistematic-oricum se „vede in zare”, in lipsa de alte solutii,marirea impozitului pe profit, a tvaului etc.- si f.incurajarea „reintoarcerii” la munca in gradina si reinvatarea trocului in agricultura de nivel micro.(pfa)
    Neavand mintea antrenata in contabilitate si legislatie, atat am putut gandi.

  12. off-topic:
    Ce ziceti de planeta Jupiter si centurile sale?
    Abia astept explicatia stiintifica a fenomenului inregistrat de astronomi !

  13. Dl.Voiculescu mai taci d–lui din gura tu si toti linge c…Oameni de televiziune?Hai sa fim seriosi,niste trepadusi.Cine lucreaza pentru Felix inseamna ca n-are principi.Niste securisti care au tupeul sa vorbeasca de altii.Nerusinatilor

  14. Imi cer scuze ca postez aici despre un subiect care aparent nu are o legatura directa cu tema, dar sper ca el sa fie citit de dl.Voiculescu:

    Am incercat pe diferite cai sa le transmit celor de la Antene ca e o mare greseala din punct de vedere vizual sa imparti ecranul in doua sau trei si sa-l pui pe Basescu pe trei sferturi din ecra, iar pe cel care vorbeste in studio sa-l inghesui intr-o casuta ca si cum nu ar merita atentie.
    Va reamintesc faptul ca majoritatea telespectatorilor nu au acasa plasme cu diagonala de 1m, ci televizoare de 51,67 sau 80 si va dati seama in asemenea conditii care imagine ramane in mintea telespectatorului.
    Privitul la televizor e in ziua de astazi un zapping continuu si se stie ca dupa 5-7 minute omul schimba canalul si in acest context nu conteaza foarte mult ceea ce se aude, ci mai ales ce se vede.si se vede Basescu sau Udrea mai ales si undeva intr-un colt si unu’ -nu e clar daca e Ciutacu, Gadea sau altcineva.
    Modul asta cu ecran multiplu e o copiere mecanica a CNN-ului, dar acolo se apeleaza la o asemenea formula doar daca invitatul nu se afla in studio.
    Mi se pare comic de-a dreptul, cand ecranul e impartit in trei si fiecare se uita in alta parte decat la cel care vorbeste, ba unii se mai scarpina in nas, se mai uita la monitor sau scriu mesaje pe telefonul mobil din dotare.
    Exista dinamica vizuala data de montaj si de aceea avem mixere video cu 7000 de butoane, dar de ce sa mai schimbe cadrul cand impartim ecranu’-n 3 si emisiunea-i gata.Totul pare mai degraba un panou cu camere de supraveghere unde fiecare e uita in alta directie si ai impresia ca nu-l asculta nimeni pe cel care vorbeste.
    Repet, acea stupida idee cu ilustratia video, – adica se vede pe ecran si cel despre care se vorbeste – e de un amatorism evident, ca sa nu zic de un primitivism evident, redundant mi se pare deja un cuvant destept ca sa-l pun alaturi.
    Nu trebuie subestimat efectul subliminal pe care il are prezenta pe ecran in mai mult de jumatate din timpul unei emisiuni a unora – si ma gandesc ca e o tema de gandire pentru cei care se mai intreaba inca de ce au votat asa de multi cu cei aflati la putere.
    E un subiect de discutat zic eu,si am senzatia ca nimeni nu vede astfel de lucruri evidente, al caror efect in timp sunt dincolo de audienta si succesul de moment.
    Va multumesc,

    Petrica Gheorghe

  15. L-am ascultat ieri pe Dl. Traian Băsescu explicând unde am ajuns sub mandatele domniei sale de preşedinte jucător care s-a folosit de toate partidele politice aducându-le pe rând la guvernare şi a hotărât numai după voia sa cine să fie prim ministriu şi uneori ministri la bucată.
    Acum după ce în sfârşit am ajuns aici ne explică ce trebuie făcut în continuare.
    Dacă el ne-a băgat el ne scoate!

  16. In mod normal, prima doamna a tarii , in astfel de situatii de criza economica si politica ar trebui sa sara in ajutorul celor slabi: pensionari, invalizi, copii, mame.
    Dar nu in Romania.
    La noi doar mama lui Boc se da cu parerea.

  17. Da, anestezia…
    Pensionarilor li se vor tăia şi călătoriile gratuite cu transportul în comun. Să vedem, le dă mâna să dea minim 30 de mii de lei ca să mai picheteze Palatul Cotroceni?

  18. Domnule Presedinte, va supun atentie o postare culeasa azi, din EVZ, de pe forumul unui articol al dlui Cartarescu :
    Acumularile din perioada pre ’89 au fost atat de mari incat in continuare voi cei tineri traitzi de pe urma lor, din osanza acumulata de noi cei de peste 60 ani :
    -mergetzi cu metroul facut de noi!
    -circulatzi pe soselele podurile si caile ferate construite de noi!
    – locuitzi in blocurile construite de noi!
    – Loganul pe care-l conducetzi se face in fabrica construita de noi!
    – Otzelul la Galatzi se face in combinatul construit de noi! etc etc.
    – Electricitatea pe care o consumi este produsa in hidrocentralele, termocentralele si nucleara construita de noi;
    – Sanatatea v-o ingrijitzi in spitale facute de noi si cu medici educatzi de noi
    – Scolile in care v-atzi educat au fost construite de noi si v-am fost profesori !
    – pana si acest hotnews ca si intreaga presa isi are sediul intr-o cladire facuta de noi.
    TOTUL , Totul ,ESTE CONSTRUIT DE NOI astia de peste 60 ani ! Ne meritam pensia !!
    Voi nu atzi facut decat sa consumatzi, vinde, escroca ceea ce noi am creat !!!!
    Semneaza : PENSIONARUL.

  19. As mai adauga, daca-mi permiteti, desfiintarea a cel putin doua treimi dintre agentiile guvernamentale, care nu desfasoara, practic, nici o activitate de natura a le justifica existenta, salariile uriase ale angajatilor (in proportie de 90% „pile”), si cheltuielile imense cu tot felul de „deplasari” si „achizitii”. Un control „la sange” a acestor institutii bugetivore ar scoate la iveala lucruri greu de crezut, iar desfiintarea unei parti dintre ele, reducerea veniturilor de-a dreptul nesimtite ale angajatilor lor si taierea cheltuielilor inutile („achizitii” in scopul primirii de comisioane, etc.), ar insemna mai multi bani la buget decat cei taiati din pensiile bietilor batrani.

  20. Domnule Voiculescu, dvs. ați urmat o strategie de imagine CATASTROFALĂ. Dacă ați avut vreuna… Într-o țară în care toți hoții strigă hoții, percepția publică despre un anumit personaj este influențată decisiv de cuantumul de acuze pe care le aruncă respectivul asupra contestatarilor. Iar dumneavoastră ați avut destui contestatari, dar ați ales pasivitatea, de multe ori… Din cauza asta, oamenii au tras concluzia că dacă nu spuneți nimic, vă admiteți vinovăția. Nu vă dă de gândit faptul că – deși sunteți singurul om politic care s-a retras benevol de la guvernare – în conștiința publică sunteți mai degrabă Felix, decât un tip vertical ? Aproape toate personalitățile politice ale prezentului au cochetat bine-merci cu trecutul. Inclusiv dumneavoastră, nu este niciun secret. Dar ați făcut-o la un nivel. Alții au făcut-o la nivel de torționar, turnător sau colaboraționist, însă acum sunt bine-merci, hoții care strigă hoții. Unii dintre ei se lăfăie la Cotroceni. Dintre toți, dvs. sunteți perceput ca un fel de simbol comunist, securist, și – în general – mogulul ceaușist care vrea să pună mâna pe țară… Nu vă calcă pe nervi chestia asta ?…Că pe mine mă enervează groaznic ! Din punctul meu de vedere, respectați cu adevărat tipologia politicianului occidental constructiv: aveți o vârstă, deci ați atins un anume grad evolutiv, ați făcut avere suficient cât să fiți integrat într-o zonă mai degrabă aristocrată decât într-o tagmă de profitori. Ați trecut prin niște experiențe de viață intense, care au darul de a aleva spiritual, ați schimbat niște lucruri în țara asta, prin fundațiile pe care le conduceți. Plătiți mii de salarii. Toate astea sunt argumente care vă DESCALIFICĂ, încă odată, strategia de imagine. Inexplicabil pentru un om cu experiență și cu ditamai trustul de presă în portofoliu. Eu am 31 de ani, și-mi place să cred despre mine că am o inteligență peste medie. Însă nu eu reprezint majoritatea. Nu vă adresați mie, în special, ci majorității. Cei peste 50%, sunt pe OTV și ascultă povești cu pixelul albastru. Ar fi cazul – în ceasul al 12-lea – să învățați să vă adresați și proștilor. Să jucați după regulile lor. Să manipulați, unde e nevoie, să fiți mai transparent, să ieșiți mai des în față. Să dați din coate. Chiar dacă sună ieftin, din păcate, sunt regulile de aur ale României de astăzi. Dacă nu vă plac, foarte bine ! – schimbați România. Dacă vreți s-o faceți, învățați întâi să vă faceți frate cu dracul, și apoi, lepădați-vă de el… Dar pentru a trece puntea,aveți nevoie de puțină cosmetizare. Ar fi cazul s-o faceți mai repede, bine gândit și eficient. Până nu ne ia mama dracului pe toți, până nu ne compromitem definitiv viitorul și înainte să vorbim despre dumneavoastră la trecut. Succes.

  21. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti şi Asociaţia familiilor catolice „Vladimir Ghika” dezaprobă cu fermitate lipsa de consideraţie pe care Preşedintele Traian Băsescu a manifestat-o faţă de nou-născuţi în general şi faţă de familiile lor în recenta sa întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor aflate la putere. De asemenea, ne exprimăm îngrijorarea pentru posibila adoptare, din partea guvernului, a unei decizii care să ducă la reducerea la 600 de lei a indemnizaţiei pentru creşterea copilului nou-născut, începând cu data de 1 iunie a.c. Această măsură nedreptăţeşte tinerele familii care aşteaptă un copil şi le descurajează pe cele care şi-ar dori copii.

    http://www.arcb.ro

  22. PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

    Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene

    PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

    Motiunea de cenzura a cetateanului roman

    Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual

    Programul „Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

    AJUNGE!

    Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

    NE-AM SATURAT:

    – sa suferim noi ca sa prospere ei;

    – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;

    – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;

    – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;

    – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;

    – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public

    Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
    E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

  23. Continui sa atentionez la randu-mi unde se poate semna Petitia * Stop Boc *, si recunosc sunt simpatizant de stanga, dar, nu am sa tac…. :

    Azi, 14 mai 2010, pentru a doua oara, tramvaiele din Reşiţa NU au circulat, din nou * absolut intamplator *, exact între orele cînd pensionarii intenţionau să protesteze în Centrul Civic al oraşului, în faţa Prefecturii cărăşene!! Ruşine conducerii PRESCOM S.A. !!
    Am stat de vorbă cu cîţiva dintre bătrînii ce au reuşit să ajungă la locul stabilit… Au promis ca în data de 19 mai să fie prezenţi la ceea ce ei cu tristeţe numesc Mitingul Disperării! Nemulţumirile, indignarea, revolta acestora e justificată şi îndreptăţită * să scrieţi doamnă că iarăşi nu merg tramvaiele… * , * ne-au adus la sapă de lemn, noi ne ducem Dincolo da-i păcat de voi că sunteţi tineri…. *, * hoţu ăsta de Băsescu ne bagă mîna în pozonare să ne ia dreptul nostru pentru care am muncit din greu o viaţă *, * am pensia 350 de ron, din ce-o să-mi mai procur io bumbi de inimă … *, * să veniţi şi voi ai cinări în 19 mai la Miting cu noi, să veniţi că-i musai, ori noi ori ei ! *, * să-şi dea Demisia mafioţii ăştia că nu se mai poate *, etc
    Pe cîţiva din bătrîni i-a podidit plînsul… îşi priveau mîinile muncite, pline de bătături şi tremurînde şi-atunci am zărit că … totuşi , în ochii lor se-ntrezărea un licăr de speranţă…
    VINERI 19 MAI 2010 TREBUIE SĂ IEŞIM ÎN STRADĂ SĂ PROTESTĂM CU TOŢII ! ÎMPREUNĂ ! MARINARUL NU NE POATE INTERZICE DREPTUL LA EXPRIMAREA LIBERĂ A OPINIEI ! CĂ NU-I ŢARA LUI ŞI-A MAFIEI ÎMPREUNĂ CU CARE AU JECMĂNIT LA DRUMUL MARE POPORUL, GAŞCA PORTOCALIE – PD-L !

    http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/14/19-mai-2010-cerem-demisia-primului-ministru-basescu-si-a-guvernului-sau-de-cacat-valea-destul/

    Organizaţia municipală a PSD Reşiţa, ca de obicei : DOARME !! NU au fost prezenţi, nu se implică, aşteptă funcţiile din… 2012… trist, dar, adevărat ! Nici Narcis Chisăliţă, nici Tudoriţa Nicula NU sunt sensibili la tot ce se-ntîmplă în aceste vremuri, curios…. Poate reuşiţi voi, cei de la Centru să-i treziţi …!!!
    Pensionarii sunt băgaţi în seamă de acest tandem N Chisăliţă – Tudoriţa Nicula numai cînd e nevoie de voturi???!!! Actiuni, discursuri, … NIMIC, dar… NIMIC !!
    Sibilla

    P.S Cei doi impricinati posesori de functii si atat, NU se pot plange ca n-ar fi primit comunicate de la centru… si totusi, le ignora, c-asa vor ei, sa NU doreasca sa faca ceva pt electoratul ce i-a votat ! RUSINE !!!

  24. Oricne poate face ce calcule matematice vrea…rezultatul e unu singur. FMI-ul cere cifre nu altceva..Daca sa intrat in jocul cu FMI-ul atunci va trebui sa le dam cifre. SI interesul FMI-ului nu e altul decat falimentul romaniei. Doar atunci are cota maxima de castig. Puteti reduce salariu,,pensia sau ce vreti voi. Va urma in mod sigur majorarea de taxe. Politicienii fiind corupti , nu au luat masurile astea drastice acum un an din cauza alegerilor. Din pacate in romania , atunci cand e ales presedintele , se alege si puterea in stat(altfel nu pot spune) Asta nu inteleg eu de ce in romania trebuies atatea alegeri degeaba…puterea e decisa de presedinte. Practic ,legisativul nu exista. Daca ar fi sa recunoastem, roamania e o tara de bugetari puturosi, care beau cafeaua pana la ore 10 dimineata, pensionari „smecheri” care au iesit la pensie sa mai prinda cate o ordonanta,sau mamici care stau 2 ani acasa pe banii statului. Sant lucruri care nu se intampla niciunde in lumea asta. Oare ce pretentii mai au romanii? salarii europene si munca rommaneasca? Sincer sa fiu…ne meritam soarte. In 20 de ani nu am invatat nimica. Nu avem democratie,chef de munca sau simtul responsabilitatii. Tot ceea ce vrem e sa ni se dea , daca se poate ,gratis. Incet incet , companiiile private au inteles asta cu ceva ani in urma , dar….au fost lovite in cap de un sistem ticalosit ,corupt si lenes care face jocurile economiei pentru propriile buzunare. Nu se va schimba nimica in tara asta decat poate conceptia romanului despre capitalism. O sa vedem oameni gemand pe strada de foame si altii cu burtihanele in masini de lux. Poate doar clasa romaneasca de jos de tot sa se poata ridica prin propriile forte cand vor consientiza ca sa ajuns la fundu sacului , desi ma indoiesc. Romanu are o prima intrebare cand se angajeaza undeva,,, „ce mai imi iese pe langa salariu” asta ne caracterizeaza si cred ca asta va fii motivu pentru care am sa tind sa cred ca romania viitorului nu va fii decat un loc plin de tigani fara carte,caruia ai vom spune „acasa”si unde ne vom intoarce din strainataturi doar pentru concedii si sa ne facem de cap , pentru ca in romania nimeni nu te amendeaza daca fumezi pe strada , sau daca nu nonsalanta faci un gratar pe balcon ori iesi si te dezbraci de caracter in fata guvernului. Imi pare rau ca am avut ghinionul sa ma nasc roman si daca am ajuns sa gandesc asa inseamna ca am motive intemeiate. Stau in alta tara unde cei de aici mi-au aratat respect mai mult decat in tara mea desi nu au nici o obligatie. Ce motiv as avea sa vin inapoi? sa fiu tratat cu dispret cand vreau sa platesc statului? sa fiu tinut la usa medicului cand acesta nu are chef sa ma vada? sa trebuiasca sa dau neaparat renumita spaga atunci cand vreau sa inscriu o masina pentru ca „asa se face” sau sa ma tocmesc cu popa cand vreau sa ma spovedesc in fata Domnului? daca cineva stie macar un motiv pentru care m-as putea intoarce as ruga sa-mi spuneti…

  25. Da.. Nu am nimic impotriva cu taiatul din toate partile, dar macar sa taie si GAZELE, CURENTUL SI INCALZIREA.

    In luna Martie nu de mult timp, la sfarsitul lunii martie se anunta construirea site-ului web e-romania cu 500 milioane de euro ?. Pentru mine o mai mare dovada de furaciune nu exista. Ideea este ca nu imi pot da seama cum vroiau ei sa faca un site web cu jumatate de miliard de euro. Si acum anunta scumpiri si scaderi de salarii si pensii… Offffff

Comentariile sunt închise.