Vineri si sâmbătă am, de cele mai multe ori, activităti în colegiul 8. Iar azi, între două alerte de ploaie, am fost în Piata Sudului. Nu pot reproduce aici ce mi-au auzit urechile la adresa cuplului de „reformatori” ai economiei si statului – Băsescu-Boc. Pot reproduce însă, cu putin ajutor tehnic din partea colaboratorilor, o melodie care răzbătea de la casetofonul cu baterii al unei vânzătoare – si care mie, cel putin, îmi aminteste de vremuri parcă mai senine sufleteste.

27 COMENTARII

  1. Tic,tac !

    Tic,tac !Timpu-i drămuit :
    Ceasul bombei sociale
    Amorsate,a cântărit :
    Clipe înfiorătoare !

    Amintiri se’ntrepătrund,
    Rău cu rău e numărat,
    Tic,tac:gol şi prea flămând,
    Un popor mult prea furat !

    Vorbe spuse printre dinţi
    Şi priviri însângerate…
    Prevestiri de rău augur….
    Aer cu miros de moarte !

    Nu mai e nimic de spus,
    Căci au fost rostite toate:
    Minciuni înloc de răspuns….
    Datorii nenumărate….

    Tic , tac : e incinsă zarea,
    Nu-i putinţă de schimbare !
    Nimeni nu mai vrea nimic
    Şi miroase a răzbunare !

    Tic,tac : timpu’nsângerat,
    De clipitele ce vin….
    Urlă câinii ,prevestind
    Moarte,ură şi…. destin !

  2. O melodie si o interpreta minunata!
    Eu va multumesc ca ne-o impartasiti.
    p.s. si manifestantii nostri au dat in …melancolie unii iar altii au capatat ritmul copii fiind…adica eu simt ritmul sloganurilor strigate de manifestanti ca provenind din epoca de aur a lui ceao… : „pensia de ne-o taiati – pe toti ne exterminati” = „stima noastra si mandria – ceaushescu Romania”…
    p.p.s.despre emoticon-ul buclucas-idem ca in comentariul meu anterior.

  3. SUPER MOGULULE
    SCUZATI CA INTRERUP MELANCOLIA PRIMAVARATICA CU O RUGAMINTE. CUNOSCAND CA PRESEDINTELE MEREU ANCA IN FUNCTIUNE CITESTE CU NESAT BLOGUL DUMNEAVOASTRA VA ROG SA POSTATI URMATOARELE :
    MULT PREA INFAIMOS PRESEDINTE
    TRAIAN BASESCU
    Trimit aceste randuri din orasul Rouen. loc de care va leaga atatea placute amontiri. Dupa redeschiderea cazului dumneavoastra de eroism, locuitorii acestui vechi port de pe Sena va asteapta cu bratele mai mult decat deschise. In speciai copilul , nevasta si pilotul care au scapat prin miracol datorita gestului dumneavoastra unic. Ei va roaga sa reveniti printre ei chiar cu…..helicopterul. Ei inpartasesc speranta de a ramane printre ei pana la sfarsitul vietii dumneavoastra si chiar dupa aceea. In asteptarea acestui acestui moment al destinului CATEDRALA DIN ROUEN BATE CLOPOTELE !
    Exact cu respectul pe care al meritati.
    Robert Horvath DEVA Cineast si ziatit de invstigatii baseciene.
    New York – Tokyo

    BASESCU……..ROUEN , CRIMA SI PEDEAPSA!
    VICTIMELE INCENDIULUI CER DESPAGUBIRI DE MILIOANE SI EXTRADAREA
CATRE FRANTA A PRESEDINTELUI ROMAN !
LA ORIZONT UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT !
Redeschderea dosarului Basescu de catre autoritatile judiciare Franceze este un semn bun. Nu pot sa scap ocazia sa fac un film, un documentar si sa scriu un serial. El poate fi citit pe blogul meu personal.http://devanewyork.blogspot.com/
Acesta este episodul 3.
BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ
( Interviuri cu martori oculari si cu victime al incendiului )
Scriu de la locul crimei. Portul Rouen este un port important care se poate compara cu Antwerp sau Hanburg. Vizitez portul cu un grup de vizitatori. Ghidul ne explica istoria portului care a inceput acum 2000 de ani pana in zilele noastre.
Explicatiile ghidului un batranel cu parul alb si cu un fel de chipiu de marinar este anosta ,mai ales ca cargourile sunt la distanta si prin ceata abia se distig. La un moment dat fata acestui lup de mare se face rosie povestind de cel mai mare incendiu din potul Rouen cel creiat in iarna lui i981.El descrie o ” flacara uriasa care a cuprins tot portul. Panica uriasa . Descrie aproape cu lacrim in ochi victimile accidentului.
Trei oameni – pilotul unei nave, soţia sa şi copilul lor – au fost la un pas de-a muri arşi de vii. Ei au fost salvaţi miraculos de un macaragiu, care a manevrat macaraua aflată pe mal şi i-a cules pe cei trei de pe puntea vasului care ardea.”
Filmez cu un aparat minuscul. Am si hotarat. Filmul pe care al fac numit Crima si pedeapsa va incepe cu vorbele si mai ales cu ochii acestui martor . Martor ocular a unei din cele mai mari incendii din istoria moderna maritima. Primavara se preface in iarna . Se face frig si astept cu infrigurare si la propriu si la figurat sfarsitul vizitei. Intru in vorba cu ghidul si al intreb daca vrea sa devina unul din eroii documentarului meu M-am hotarat pe loc sa nu mai astept venirea echipei de filmare de la Nrw York si sa folosesc momentul. Arunc prima interbare care poate fi si ultima Este Presedintele actual vinovat de acest accident si ce crede despre redeschiderea dosarului Rouen?
Raspunsul este firm si transant si intr-un fel ma luat pe nepregatite. ” Pentru creiarea incendiului nu stiu poate sa fie o lipsa de noroc sau o neglijenta dar falsificarea probelor este o CRIMA PREMEDITATA CARE CERE INCHISOARE PE VIATA. CAPITANUL BASESCU TREBUE ADUS IN FATA DE UN TRIBUNAL FRANCEZ SI SA DEA OCHII CU VICTIMILE ACCIDENTULUI IN CARE UN COPIL SI-A PIERDUT
UN OCHI SI UN PILOT DE VAS A SUFERIT ARSURI PE 90 % DIN CORP. LA SPITAL AU FOST DUSI VREO 50 SAU 60 DE PERSOANE, …………..MULTI CU ARSURI DEOSEBIT DE GRAVE. CINEVA TREBUE IN CEASUL DIN URMA SA PLATEASCA PAGUBE, PENTRU INCENDIEREA A 37 DE VASE. ELE SE RIDICA LA ZECI SAU CHIAR DUPA UNELE NOI ESTIMARI LA APROAPE 100 MILIOANE DE DOLARI. INCENDIEREA UNUI URIAS PORT NU TREBUE UITATA…. SARKO ( ALINTARE PENTRU PRESEDINTELE FRANCEZ ) TREBUE SA REFUZE SA DEA MANA CU …..ACEST…………. PRESEDINTE.
Cu aceste ultime cuvinte sa descarcat si bateria minuscului aparat video.
I-am multumit batranului care intinerise in ochii mei. In timp ce ne strangeam mainile mii-a facut cu ochiul spunand ” Am o mare surpriza pentru domnul Robert, ziaristul care a scris primul articol despre incendiu il chama François Henriot.
si este ofiterul de presa al portului Rouen, este un bun amic de al meu.
Deci surprizele se tin lant. Am uitat de frig si de foame si am luat-o pe malul Senei . Intre timp la timp printre nori a iesit soarele. Un soare zambitor si galben. Am plecat pe jos pe Quai du Havre si apoi pe Voie sur Berge unde copacii sunt inca in floare uitand… de incendii si criminali anca nepedepsiti. Abia sosit de cateva ore orasul incepe sa-mi placa. Va fi o sedere poate lunga. Sotia mea Kiyoko ma anuntat de interesul NHK pentru film. Am hotarat oricum sa nu plec de aici pana nu inchid dosarul Rouen ……cu presedinte cu tot.
    
Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

  4. Cu melancolie imi amintesc cum ma invata bunicul acum aproape patruzeci de ani in urma-Treceti batalioane romane,Carpatii! Era o amintire de razboi pentru el,dar era mandru,pentru ca luptase(la propriu) pentru tara.Traiesc o teama imensa,pentru ca nu-mi pot da seama incotro ne indreptam,dar ca sa zic asa ca in piata-E de rau,e de belea!

  5. Țara orbilor și chioru’-împărat
    Articol scris de Simona FICA,13 Mai 2010
    Era în 20 mai 1990, Duminica Orbului. Am mers la promenada mascaradei, in corpore, cu trandafiri într-o mână și voturi tembele în cealaltă. Murise regele și noi îl încoronam voioși pe Păcăliciul „Măi-Dragă”. La un popor care își asasinase președintele pentru că îi dăduse locuri de muncă, case, mașini și concedii la munte și la mare pe cheltuiala statului, așa conducător nou îi trebuia. L-am meritat pe Iliescu, pentru că, în Duminica Orbului, am fost chiori cu toții și ni l-am cocoțat în frunte. După ce ne-a mai revenit, oarecum (la unii), vederea, am mers iar la mascaradă, și am schimbat de la fundul țării pampersul Ilici cu scutecul Constantinescu. Ăsta da președinte: a dat Basarabia pe veci rușilor și a distrus serviciile secrete. Iar am avut atunci o sclipire de vedere și l-am dat jos, înlocuindu-l cu băbăciunea de dinainte, pe principiul rău cu rău dar mai rău fără. L-am schimbat pe Țap cu Bufnița și din nou, timp de patru ani, ne-am pierdut parțial vederea. N-am văzut că muzeul Cotroceni a devenit palat dictatorial și garnizoana unui grup de crimă organizată ce s-a așezat încet-încet pe spinarea noastră (și BINE NE-A FĂCUT, prostia întotdeauna se plătește!). A venit apoi anul 2005. Încă eram chiori, dar un pic, un pic mai vedeam, în ceață, cum clica lui Iliescu distrugea cu sârg ceea ce noi construisem în 50 de ani. Ne-am primenit, ne-am gătit, am dat dracului trandafirii cu țepii lor cu tot, și am votat iar. L-am dat jos de pe soclu pe comunist și am pus un securist (măcar dacă în prostia noastră am fi pus un securist loial României, dar noi l-am ales exact pe cel care vânduse secretele militare ale țării pe vremea când se juca de-a piratul-conducător de navă prin țările arabe!). Nu l-am văzut, timp de patru ani de domnie, că bea, că preacurvește, că râde ca prostul în târg la înmormântări ori plânge ca paiața la nunți, că ne-a trimis militarii la dracul în praznic unde chiar îi ia dracul, rând pe rând, întorcându-ni-se în sicrie de plumb, că minte și că își pune țiitoarea – Leana lu’ Cocoș – să ridice viloanțe personale peste amărâtele noastre de bordeie, ori că ordonă limbricului pus premier de paie să dărâme ce-a mai rămas nedărâmat de Iliescu-Constantinescu. Și, pentru că suntem chiori, cu toții, am mers din nou, ca turma, să îl votăm, la sfîrșitul anului trecut. Sfârșit a și fost! Ne-a luat pentru totdeauna vederea. Suntem ORBI! Orbi conduși de Chioru-Împărat.
    Simona FICA

  6. NOSTALGII DE PRIMĂVARĂ

    Aş vrea…(1)

    Din sân,să-mi cadă mămăliga
    Urcându-mă-n copaci, după diverse poame;
    S-o regăsesc apoi, cu săpăliga,
    Gustată de furnici şi plină ochi de scame .

    Cu lingura de lemn, în parte dând untura,
    Cătand într-un borcan cârnaţi şi carne macră,
    Eu sunt convins : cu ceapă verde, tochitura
    Era mâncarea cea mai …sacră !

    Pe plita-ncinsă , turte eu să coc,
    Să le mănânc cu ceapă şi slănină,
    Nu mai găsesc niciunde-n alt loc,
    Aşa bucate bune la-ndemână .

    Să-mi cumpăr un balon,un fâş ş-o bască,
    Să-mi împletească mama nişte manuşi de lână;
    În mintea mea ,din nou să încolţească
    Mândria omului cu ceas la mână !

    Să merg încă o zi cu vaca-n ”Şipoţel”
    Ori să mă duc cu ea-n “Ceir” să pască,
    Si să mai dau tain la câte-un miel
    Sperând, de Paşti, ca el să crească .

    Să fiu răcit, să-mi pun ventuze,
    Să-mi facă mama câte-o frecţie,
    Să-mi dau cu strugurel pe buze,
    Moaşa comunală să-mi facă o injecţie .

    Să dorm iar după sobă, – odihnă absolută,
    Doar lapte de la iapă, să-mi prescrie un vraci
    Şi sânge de găină neagră, cu apă ne-ncepută,
    O babă să mă ungă, cu mană de la vaci .

    Şi cruce făcând mama,cărbuni din jar să-mi stingă,
    Blestem pe-ntorşi-la-ţâţâ, să-ndruge ne-ntrerupt ;
    Să-mi facă-un benghi în frunte,să nu mă mai atingă
    Nici un deochi sau farmec ori altceva ocult .

  7. Aş vrea… (2)

    În zori de zi, să văd cum rândunica
    Îşi face cuib,înnobilând cerdacul ;
    Agheazmă să-mi mai dea bunica
    Şi-anafură … s-alunge dracul !

    Să fug desculţ prin bătătură,
    În pantalonii-mi scurţi, cu buzunar pătrat ,
    Şi să mă bată mama cu o scurtătură
    Că umblu în cămeşă ca un despuiat .

    Şi pe-nserate să mă duc la fete,
    Cu părul uns cu untdelemn de nucă ,
    Şi biata mamă iaraşi să mă certe ,
    Că-n loc mălai să dau la cloşte,îmi trebuie fătucă.

    Şi să mă simt din nou copil,
    Ducându-mi traiul economic,
    Precum un pelvian pe langă-un crocodil,
    Cu bunătăţi de ordin gastronomic :

    O pană de scrumbie,cu ceapă şi măsline
    Şi pâine neagră, cu iz muncitoresc;
    Un şip de secărică, cu miere de albine
    Şi două eugenii, ca bonus, să primesc .

    Un scrob din ouă de la ţară,cu jumări,
    Să pot fugi în urma mingii;
    Până la prânz, să simt in nări,
    Miros de lapte fiert în urma mămăligii.

    Sarmale de crupe, învelite-n varză,
    Fierte grijuliu într-un oloi de lut,
    Ca orice femeie care-aşteaptă o barză,
    De nu mănâncă una, copilu-i ca pierdut .

    O cană de vin roşu s-o dau gata,
    În scurtă vreme, ochii să-mi lucească,
    Şi romanţe să îmi cânte tata,
    Iar la final să-mi zică ş-un” Mulţi ani traiască!”

  8. Aş vrea…(3)

    La câte-o nuntă-n sat, să mă mai duc ,
    Să văd dacă mireasa-i albă si frumoasă ,
    Să joc cu câte-o fată ş-apoi s-o conduc,
    Să vadă carul mic din dosul la o casă…

    Să-ncerc s-o pup şi ea să-mi dea o palmă;
    Iertare să îi cer de-am îndrăznit prea mult…
    Şi dintr-o dată, să devină calmă
    Voind ca musai , inima să i-o ascult .

    Şi grijă având să nu răcească,
    Ea fusta să-şi lungească, trăgând-o-n sus,
    Şi dintr-o dată, carul mic să crească…
    Şi ce-o mai fi pe urmă, nu-i greu de presupus .

    Şi după toate cele, lesne de-nţeles ,
    La bănuieli să intru, gândind ca o lichea :
    Ori fata a facut-o dintr-un interes ,
    Ori mie-mi este frică să nu rămână grea .

    Şi-n altă zi să n-o mai cat,
    Zicând că-n fond, n-a fost decât o aventură…
    Doar n-oi fi prost, să-i fiu bărbat…
    Şi când frumoasă nu prea e,nu-mi cad nici ochii-n gură.

    De un băiat, ca mine de frumos
    La naştere, nu orice mamă are parte,
    Căci un băiat, de-i cade pălăria jos,
    O ia, o scutură şi merge mai departe !

  9. SUPER MOGULULE
    VREAU SA TE SCOT DIN MELANCOLIE SI SA TE FAC SA ZAMBESTI.
    AM FACUT O SOCOTEALA ELEMENTARA, ADUNAND CATI ANI DE PUSCARIE AR TREBUI SA ISPASEASCA PENTRU TOATE CRIMELE LOCALE SI INTERNATIONALE, TRAIAN BASESCU = 360 DE COTORONTI LA CARE SE ADAUGA 3 PE VIATA, SCAUNUL ELECTRIC …..ETC.
    INCEP CU NOI DOVEZI. MERITA DE CITIT SI POATE CHIAR APROFUNDAT. RH,

    BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA
    SENZATIONAL !
    CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE DOCUMENTUL AUDIO AL
    CRIMEI BASESCU DIN PORTUL ROUEN FIRMEI SHELL, INCENDIATA IN 1981. http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. IN ACEST AUDIO BASESCU RECUNOASTE FALSIFICAREA PROBELOR,
    Scriu aceste randuri de la locul crimei. Acesta este articolul 4 al serialului.
    El poate fi urmarit in intregime pe http://devanewyork.blogspot.com/
    Vizita mea la compania SHELL al carei instalatii din Portul Rouen au fost incendiate de Traian Basescu, a fost filmata in intregime si fac parte din
    documentarul CRIMA SI PEDEAPSA. In aceste zile duc tratative cu diferite
    statii japoneze inclusiv in Franta cu CANALUL 5 ( international ) pentru difuzare. Acesta este doar inceputul – interesul mediei francezeste major.
    Nu demult postam pe blogul meu urmatorul comentariu :
    „Intr-un articol publicat in 2 februarie 2008, si dedicat vizitei pe care pe care urma sa o efectueze in Romania presedintele Frantei Nicolas Sarkozy dupa doua zile, “LE MATIN semnala insa faptul ca Traian Basescu “mai are inca de lamurit cu autoritatile franceze incidentul din portul Rouen, de acum 27 de ani” si avertiza ca “Intr-un  moment de suparare, dosarul incendiatorului poate fi activat”. In acelasi articol, se mai amintea ca “Sarkozy este in primul rand promotor al intereselor economice si politice ale Frantei” Iar cand onoarea Frantei este la incercare el devine de-a dreptul nervos”.  Daca se pune din nou dosarul pe rol in Franta va dati seama ca, cele 12 milioane de dolari de atunci, paguba, se ridica acum la vreo100 de milioane de dolari cu dobinzi cu tot. Basca ca, propietarii tuturor vaselor incendiate pot cere despagubiri cit vor muschii lor avind in vedere cum ca, autorul incendiului capitanului lui peste prajit este cunoscut prin insasi declaratia audenuntatoare facuta de securistul Basescu care a mimat si meseria de capitan. Totul este ca, cei de la Shell, indiferent de ce vrea sau nu vrea Sarkozy, sa redeschida cazul. Totul este ca, la urechile lor sa ajunga informatia necesara.”
    IN DECURSUL ACESTEI ZILE AM VIZITAT SEDIUL COMPANIEI SHELL Société des Pétroles Shell,
    PREZENTAND TOATE DOCUMENTELE DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN, INCLUSIV DOCUMENTUL AUDIO IN CARE BASESCU RECUNOASTE
    CA A INCENDIAT 37 DE VASE SI A FALSIFICAT PROBELE PENTRU A DERUTA AUTORITATILE FRANCEZE
    AM TRIMIS DEASEMENEA O SCRISOARE CONFIDENTIALA CATRE PETER VOSER CEO of Shell.
    „acum, pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.

    Iata inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
    Ce s-a intamplat?
    Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
    Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
    Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:

    Inregistrare AUDIO :
    http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html
    ACESTE RANDURI ANUNTA DECESUL LUI TRAIAN BASESCU….. DEOCAMDATA POLITIC SI SANSA
    DE A ALEGE INTRE O PUSCARIE ROMANEASCA SAU UNA FRANCEZA !

    Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

  10. Hurrrreyy !!!
    Am descoperit sursa tuturor relelor…
    Iar ca sa stim cine a semnat-o…mai este de cercetat…
    Iacat-o : H.G.nr.1296/13.12.1990
    Daca dati cautare pe google…veti fi surprins ce veti afla…
    p.s. mai este si O.M.nr.4177/11.11.1992 si H.G.794/1992 etc.s.a.m.d. , dar acel decembrie 13 din ’90 a fost fatal total tzarishoarei, adica acestor cetateni care sunt victime ale regimului fsnist …no ofense !

  11. p.p.s.deoarece pt. o aplicare la fonduri UE dupa ideea mea, am aflat cate avize am nevoie la dosar – si plan tehnic si studiu de fazabilitate si etc.s.a.m.d. si bani n-am, m-am hotarat sa scriu seria Antologia privatizarii romane pe baza acteloir normative din perioada 1989-2000 .Deja colectia M.O. o am .Inca nu stiu cate volume vor fi…dar daca se vinde bine probabil voi avea bani de aplicare la fonduri UE pt. agricultura.
    p.p.p.s.ce nu am, si poate ma ajutati Dv. sa obtin este Certificatul se Atestare a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor seria M03 nr.1218.E important doar pt. ca are o semnatura indescifrabila si as vrea sa fie mai… descifrabila.Va rog!

  12. Stimate domnule profesor,
    Sunt convins ca nu exista om intreg la cap care sa nu vorbeasca in aceste zile „elogios” la adresa cuplului Basescu – Boc. Cu toate acestea, reprezentantii in Consiliul Local Hunedoara ai Partidului Conservator au incheiat o alianta cu PDL. Cum explicati aceasta? Sunt sigur ca stiti ca la Hunedoara va reprezinta in CL Mihai Leu, n-are rost sa spun cine, Teodor Heput, decan, şi Tatiana Vasilescu, un de afaceri local. Cum se explica, totusi, ca acesti oameni au luat o asemenea decizie? Cum se iau astfel de decizii?
    Va doresc o zi buna!

  13. Eu revin cu o intrebare:
    Cum dracu ii permiteti unui alcoolist notoriu sa conduca tara asta?
    Uitati-va la pozele lui din 2004 si cele recente.
    Vreti dovada mai buna?
    Nici stresul si nici altceva nu schimba fizionomia unui om ca alcoolul.
    Iar Base e tras la fata ca magarul la….

  14. voi sunteti complet idioti daca-l criticati cu asa sarg pe basescu. nici un alt presedinte nu a fost in stare sa faca ce a facut basescu. nici un alt presedinte nu va face atat de mult bine in asa fel incat sa va multumeasca pe voi, pui de trandafiri care il regreta pe ceausescu si vremea lui, cand toata lumea din romania „se descurca” reusind sa puna mana pe un rug de salam, 1kg de carne, un pachet de kent (lung) etc. unii sustin sus si tare ca era mai bine pe vremea aia, dar au uitat ca uleiul si zaharul era achizitionat cu ratia. in unele zone chiar si painea. la bucuresti veneau provincialii care locuiau prin ilfov majoritatea, luau paine cu sacii sa hraneasca orataniile din ograda. bla…bla.
    acum cand in sfarsit, nu mai au controlul multor puncte strategice, comunistii (neocomunistii) saboteaza si fac haos din absolut orice motiv. de cealalta parte boc – basescu, nemaiavand ce sa vanda (ca pe timpul lui iliescu, cand s-au „orientat” si au distrus economia romaniei prin privatizari ciudate), au incercat sa atenteze la veniturile nesimtite ale parlamentarilor, care au luat foc sa-i dea jos cu orice chip pe cei ce atenteaza la bunul lor. daca prin aceasta manevra cu reducerea pensiilor cu 15%, societatea civila nu se uneste sa distruga nesimtirea si autismul parlamentar, suntem cu totii pierduti. asa ca celor care inca nu sunt constienti de ceea ce vrea basescu sa faca… muriti mah, ca si asa bine nu veti face niciodata, mai ales daca il pupati in cur pe cel care s-a si dovedit ca e un securist marsav, adik felix alias voiculescu…. bla… bla…..

  15. @ razvan :
    hm hm…sa nu generalizati prea tare, va rog…hm hm…!
    E adevarat ca Baselul e unul dintre barbatii cu sange in….vene ai acestei tzarishoare, dar….nu-si prea nimereste echipa…!
    Si…mai controlat, va rog, cu vocabularul…daca nu cunoasteti subiectul…
    Ghicitoare intrebatoare : ce stiti despre Dl.D.V. in afara de ce v-a servit mass-media?Asteptand raspuns, va dau cateva titluri publicate de dansul -printre alte activitati de dupa ’90 si dinainte – deci urmariti-ma cu ATENTIE, nu de alta dar pe-aici, pe blog nu gasiti aceasta lista:
    1.Influenta datoriilor externe asupra sistemului financiar international.Teoria si practica economica – ASE, 1998,autor
    2.Industrializarea si comertul mondial -Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1988,autor (editata in lb.romna si engleza)
    3.Conducerea, tehnica si eficienta comertului international – Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1989, coautor
    4.A Deontology of Industrialization and World Trade – Eyplus Publications,London,1990, autor
    5.Din experienta mondiala in privatizarea intreprinderilor de stat – Editura Tehnica, 1990, autor
    6.Negocierea – forma de comunicare interumana -Editura Stiintifica, 1991, autor
    7.Franchising.Ghid practic al omului de afaceri – Editura Intact, 1994, autor
    8.Economie si umanism – Editura Intact,1993 autor (editata in lb.engleza si romana)
    9.Praxologia afacerilor – Editura Intact,1996 autor
    10.Tranzactii comerciale internationale – Editura Economica, 1997, coautor
    11.Analiza de competitivitate a economiei romanesti.Orizont 2000-2005-2010.Solutii strategice alternative – Editura Academiei Romane,1998, coautor
    12.Comertul Exterior al Romaniei la sfarsitul secolului XX – Editura Intact,1999, autor
    13.Lupta cu noi insine, Romania 1989-1999 – Editura Economica,1999, coordonator
    14.Competitivitatea,Note de curs – Editura Economica,2000, autor
    15.Competitie si Competitivitate – Editura Economica, 2001, autor
    16.Competitie si Competitivitate : Aplicatii – Editura Economica,2002,autor
    Pt. alte necunoscute despre Dl.D.V. puteti intra pe site-ul http://www.fudv.ro …si mai faceti si dv. lectura suplimentara, mai vedeti si alte comentarii pe tema asta cu „securist marsav” si…apoi…mai treceti pe aici cu comentarii si opinii, daca se poate, PERSONALE .
    In rest, numai de bine!

  16. Domnule profesor nu inteleg de ce apar atatea cifre despre orice (contracte,licitatii,bugete,etc)fara nici o legatura intre ele ,fara a se folosi cifrele provenite de la statistica.Oare nimeni nu raspunde pt. MINCIUNILE pe care guvernul le serveste boborului? PS.Oare cine ne-ar putea scapa de „ZONA CREPUSCULARA” numita statistica si de serparia din zona aceasta?Din pacate multi ziaristi analisti etc. arunca anapoda tot felul de cifre din burta care nu pot decat sa ameteasca populatia

  17. Felicitari ! Asteptam deseara sa va vedem din nou la doamna Firea in exclusivitate.In sfarsit iesiti la lupta si aveti si armele necesare de partea dumneavoastra.La noi se strang semnaturi si pot sa va spun multe pentru demisia Guvernului.Bineinteles ca am semnat toti.Imi pare rau doar ca nu imi pot sacrifica pensia pentru a venii la Bucuresti la mitinguri(atata este de mare),dar as fi riscat si o pneumonie ca sa le dau guvernantilor pampersurile mele alaturi de cele ale copiilor.

Comentariile sunt închise.