În această seară ne vedem la Sinteza Zilei pentru a discuta despre solutiile economice pe care mi le-ati cerut în comentariile anterioare.

Nu uitati, până atunci, de petitia Stop Boc.

P.S. Voi încerca să le răspund în următoarele zile si celor care mi-au scris pe blogul emisiunii Sinteza Zilei.

49 COMENTARII

  1. Sunt sceptic, posibil impact zero sau să dea pe minus, va fi greu ca soluţiile dumneavoastră să fie receptate rece din postura asumată de „analist” la Sinteza Zilei, emisiune catalogată anti Traian Băsescu şi anti PDL.

  2. mi-as dori foarte mult sa va vad si sa va aud la aceasta emisiune condamnand in principal incompetenta actualilor guvernanti DAR mai ales TOT ceea ce a dus la aceasta stare de fapt. ma refer la mineriadele care au omorat din fasa democratia, ma refer la lacomia fesenistilor deghizati in pesedisti, pedelisti, pecisti, la lacomia celor care au reprezentat partidele istorice atunci cand au ajuns la putere lasand dupa 4 ani de guvernare gustul amar al tradarii, fapt pentru care orice atitudine civica si populara s-a transformat in resemnare, despre lacomia penelistilor care prin iresponsabilitate in perioada de guvernare n-au reformat un stat aflat intr-o conjuctura favorabila si care, mai mult de atat pe final de mandat au luat cu toate mainile tot ceea ce puteau lua…
    intr-un cuvant: sa condamnati clasa politica pe intreg si sa recunoasteti esecul unei generatii lacome si corupte in urma careia alte generatii vor suferi intr-o mizerie canceroase. mizerie care a patruns in tot sistemul societatii romanesti.
    cred cu toata taria ca acest guvern trebuie demis…mai cred ca fara constrangerile bugetare care se propun tara asta nu are alta sansa, cu conditia ca gestionarea banului public in paralel sa se execute cu ratiune si constiinta, dar mai cred cu aceeasi convingere ca Parlamentul actual trebuie reales- cu cat mai repede cu atat mai bine, deoarece acest Parlament, azi, nu este decat o simulare de Putere, fara putinta de a concepe suportul legislativ al reformelor, fara capacitate de a impune vointa unui popor… fara vana

  3. @ Dan Voiculescu

    La „Sinteza zilei”,de vei oferi deseara
    Solutii economice,risti sa faci gargara ;
    Pentru gasca Boc, nu-ti mai raci gura :
    Solutia optima e una chimica : cianura.

  4. Mult succes! Abia aştept să vă ascult!

    Adresa petiţiei am pus-o şi pe blogul dlui Năstase…

    Am văzut ştirile de pe Antena 3 şi am tras o conculzie: tovarăşul Băse e ciudos pe generali. A refuzat să fie academician fiindcă-şi doreşte gradul de general!

  5. Privesc in direct emisiunea.
    Deci daca tot vorbim despre tipul de capitalism si relatia dinspre productie si consum, ar trebui sa vorbiti si despre faptul ca in Romania nu mai exista o productie de bunuri de consum in momentul de fata. Importam o mare parte din ceea ce avem nevoie (ma refer la bunuri din cosul zilnic) cu toate ca avem o suprafata agricola care ne-ar permite sa exportam mult si sa satisfacem toate cererile de pe piata interna.
    Nu inteleg totusi de ce vorbiti despre economie ca si cum ar integra doar industria.

  6. Iar trebuie sa va contrazic.
    Noi nu avem „dezvoltare bazata pe cunoastere”. Au plecat toti cum zice Gadea.
    Chiar si cei care invata agricultura si dezvoltare rurala vor pleca daca nu sunt apreciati (e un apropo:D).

  7. Suntem un popor inteligent, dupa cum spuneti, dar…la ce ne-a ajutat asta ? Am fost si suntem condusi de niste hoti si se pare ca treaba asta ne place din ce in ce mai mult.Ne plac cuvintele frumoase, lacrimile false si sa fim manipulati. Ne place sa credem ca „traim bine”, inca mai cred in trezirea la realitate a inteligentei nationale.

  8. Bravo Profesore!Imi place stilul.Ne-am saturat de incompetenti care ne prabusesc.Un guvern Tiriac,Voiculescu,Patriciu,Vantu..& Comp ar fi de succes!I-as pune sa jure ca nu vor face afaceri cu statul…voi pune ANI sa verifice si le-as da mana libera sa ne scoata di CRIZA.Partidele nu prea vor….ele formeaza guverne de clienti incompetenti.
    Pc-ul parca misca ceva.Se poate si mai mult. Apareti cu fundatia cu sponsorizari cu pensionarii si este f bine.Apare Ciuca si-mi place,este credibil!Apare Grapini,pare buna economic.Piedone de la Sec 4.Noul presedinte,baiatul tanar,Constantin……Andon batranul jurist….Altii nu mai stiu…aaaa Seres mai este la Pc? parca da dar nu l-am mai vazut.La pc sunt oameni pregatiti dar nu prea ies la bataie?!Suntem bolnavi de NEPROFESIONALISM!!!!Avem nevoie de PROFESIONISTI!
    VICTOR C.

  9. Bravo Profesore!Imi place stilul.Ne-am saturat de incompetenti care ne prabusesc.Un guvern Tiriac,Voiculescu,Patriciu,Vantu..& Comp ar fi de succes!I-as pune sa jure ca nu vor face afaceri cu statul…voi pune ANI sa verifice si le-as da mana libera sa ne scoata di CRIZA.Partidele nu prea vor….ele formeaza guverne de clienti incompetenti.
    Pc-ul parca misca ceva.Se poate si mai mult. Apareti cu fundatia cu sponsorizari cu pensionarii si este f bine.Apare Ciuca si-mi place,este credibil!Apare Grapini,pare buna economic.Piedone de la Sec 4.Noul presedinte,baiatul tanar,Constantin……Andon batranul jurist….Altii nu mai stiu…aaaa Seres mai este la Pc? parca da dar nu l-am mai vazut.La pc sunt oameni pregatiti dar nu prea ies la bataie?!Suntem bolnavi de NEPROFESIONALISM!!!!Avem nevoie de PROFESIONISTI!
    VICTOR CONTRA

  10. solutia: – modelul turcesc! dati o lege prin care se considera prescrisa fapta prin care s-au obtinut venituri ilicite cu conditia declararii acestora si impozitarii, impozitati aceste venituri scoase la iveala cu o cota redusa pentru cei care ii pun in miscare in investitii.

  11. Totusi, care sunt solutiile identificate?
    In afara de TVA diferentiat la alimente, o solutie aplicabila nu am auzit…Eee..a trecut doar o ora din emisiunea.Mai este jumatate de ora. Sa vedem ce se intampla!

    P.S.: e tare enervant tipul de la Sed Lex.Are dreptate, dar e enervant.

  12. santem un popor inteligent,DA,inventiv,DA,care munceste,DA. Asa ne spun norvegienii,deaceea ne respecta indiferent de pregatire.DAR CE FACEM CU ACESTII IMPOSTORI DE PDL-ISTI,CARE MINTE CU NERUSINARE.Cred ca trebuie sa fie judecatii asa cum a fost judecat CEAUSESCU.Acesta a murit ca a infometat poporul,asa trebuie sa raspunda si acesti inconstienti.

  13. sper din inima ca politia,jandarmeria si celelalte institutii de securitate sa fie constienti si sa nu dea in cei ce vor participa la grevele de protest,stiu ca BASE,,le-au marit fondurile salariale

  14. Domnule Voiculescu,venind vorba de solutii va intreb ce solutii aplica guvernul in favoarea tinerilor care vor sa lucreze ?Am 19 ani ,sunt la facultate(am terminat liceul economic,am atestat ) si incerc de 9 luni sa imi gasesc un loc de munca . Daca nu imi gasesc rapid un loc de munca voi fi nevoit sa renunt la facultate. Cu ce ma ajuta pe mine statul in conditiile in care ei maresc taxele si nu creaza locuri de munca?

  15. Beton! Exact ceea ce discutam cu o colegă azi! Parcă ne-aţi furat gândurile…
    Să sperăm că „cineva” a avut urechi să audă!

  16. buna prestatie . convingatoare fluenta si profesionista . din pacate nu pentru prosti

    PS Unde a facut DV trafic de influenta sa fie invitat la Gadea ? :))

  17. Va spun o cauza a subfinantarii sistemelor de pensii sanatate si invatamant.
    Peste 4 milioane de cetateni romani lucreaza in afara tarii, de la capsunarii din Spania, la constructorii din Israel si programatorii din USA.
    Parintii acestora au cam ramas in Romania in cea mai mare parte. Unii si-au lasat aici si copiii, in grija neamurilor.
    Neghioabele de guverne s-au tot bucurat de „valuta capsunarilor” care „mentinea leul puternic”.
    N-am si solutie la ce v-am spus. Ma mir insa de ce nu se gandeste nimeni ca oamenii astia au contribuit serios la deficitul bugetar. Mai ales la deficitul sistemului de pensii.
    N-am nimic cu ei, dar plecand de aici sunt…intangibili si multumiti. L-au facut presedinte a doua oara pe chinocefal.

  18. @ Dan Voiculescu

    V-am urmărit un pic… Am observat că v-aţi amuzat foarte tare.

    Domnule Voiculescu,
    Cineva care dă legi ştiind că sunt neconstituţionale, ar trebui să facă puşcărie, nu credeţi?
    În plus, îndepărtarea de la conducere a celor care au adus România în această stare, simpla îndepărtare a lor, parcă e prea puţin… nu credeţi?
    Ce şanse sunt să vedem vinovaţii, oricine ar fi ei, în spatele gratiilor şi, de preferat, şi cu averile confiscate?

  19. Eu as propune urmatoarea masura pentru relansara economica:

    1. As incepe o colectivizare voita. In care sa includem atat potentialul agricol al tarii cat si forta de munca ieftina in zonele de rural. Se pot angaja oameni de la sat cu un salariu minim pe economie, care sa si munceasca pamantul, si sa si aduca bani la buget prin taxe si impozit si pe cealanta parte sa aibe bani cu sa cumpere produse, bani care tot la buget ajung. ( deci o sa avem comert intern fara sa mai facem importuri ). La fiecare 3-4 sate importante din zonele cu potential agricol sa se infiinteze asociatii, totul facandu-se in parteneriat privat, legate la o agentia care sa reglementeze si sa supravegheze aceasta activitate. Participarea sa fie 40 – 60 % in favoarea partenerului privat. Atunci se pot face investitii cu fonduri externe ( utilaje agricole s.a ). Concluzia e ca dam drumul la productia interna pe bani putini, avem exporturi , se aduc bani frumosi la buget si dam si la oameni de munca.

    In ceea ce priveste colectivizarea voita. Nu cunosc cifrele reale dar dupa parerea mea as spune ca peste 50 % din terenul agricol din romania este nelucrat. Si taranii vor vrea sa dea la asociatie pamanturile ( sa concesionam) stiind, ca in zona lor se vor face locuri de munca. Cu un ministru cat si un prim-ministru ”strong” se poate aplica aceasta masura in decurs de un an. Daca este vointa. Exista mult personal calificat in agronomie. E o afacere de tip WIN -WIN dupa parerea mea. Atat statul cat si 10 – 20 % din populatie are de castigat.

  20. Gestul dvs din cadrul emisiunii Sinteza Zilei este incalificabil. Lipsa respectului fata de presedintele Romaniei este o greseala de nepermis. Formula de adresare corecta era Domnul Pinocchio Basescu. Sper sa luati aminte si sa nu se mai intample

  21. Domnule Profesor

    – Mai intai a existat un motto ….SA FII OM COPILUL MEU ! si apoi o vizita a dvs. la Bacau . Acolo am avut ocazia sa va inminez o scrisoare ce cuprindea rugamintea in legatura cu statutul elevilor olimpici nationali si internationali ! Era vorba de valoarea inestimabila pe care Bunul Dumnezeu o da romanilor …mintea luminata a copiilor nostri . Ati raspuns neasteptat de repede si promisiunea ca se va lucra la o lege pentru drepturile acestor copii a fost tinuta si s-a definitivat in 8 martie 2006 cind legea a ajuns in Parlmentul Romaniei-camera deputatilor ! In perioada verii 2006, dupa votul unanim obtinut si in Senatul tarii, legea trimisa la presidentie a fost promulgata cu nr.17/2007 ( vezi monitorul oficial ! . Dvs. v-ati implicat in aceasta problema in mod special, atit in nume personal cit si ca Senator ! Ati sustinut cauza copiilor nostri , numai ca de aceasta lege de trei ani nu s-a auzit nimic ! In ce sertare sta ?….ca desi a fost semnata la Cotroceni….presedintele spune in discursurile lui ca scoala romaneasca scoate timpiti pe banda ….OARE ? ….De ce Marile Universitati din lume pun pret pe mintile luminate ale copiilor nostri si-i apreciaza asa cum se cuvine ? Profesori deosebiti ca dvs., domnul Alexandru Atanasiu ,domnul Crin Antonescu …..etc. ar trebui sa sustina aplicarea acestei legi pentru ca motorul revigorarii tarii vor fi numai oamenii cu minti luminate si cu coloana vertebrala, oamenii instruiti si cu conduita morala ireprosabila ! Numai scoala si biserica poate educa o natie si-i poate da un renume ! Cu toata recunostinta pentru dvs. Domnule Profesor Voiculescu.

    – Redau mai jos o parte din doc. legate de Legea 17/2007 :
    EXPUNERE DE MOTIVE: Legea nr. 17/2007
    By Florian in Legea Educatiei Tinerilor Supradotati
    Feb
    28Moto:

    „Locul fiecărei naţiuni e dat de valorile create de membrii săi de excepţie, de aceea vârfurile constituie o bogăţie naţională.” Dan Voiculescu
    Pe plan internaţional există instituţii care reglementează modalitatea de educare a tinerilor supradotati. Este necesar ca şi în România să creăm un cadrul legislativ adecvat nevoilor tinerilor supradotati, capabili de performanţe înalte.

    Având în vedere că România aderă la Uniunea Europeană, cu şanse mari de a deveni membru cu drepturi depline începând cu anul 2007, este necesară o propunere legislativă prvind tinerii supradotati care să armonizeze cerinţele naţionale la normele internaţionale.

    Propunerea legislativă privind educaţia tinerilor supradotati, capabili de performanţă înaltă, creează un cadrul adecvat nevoilor actuale de descoperire, afirmare şi instruire diferenţiată.

    Prezentul proiect legislativ reglementează constituirea traseelor curriculare diferenţiate pentru tinerii supradotati, capabili de performanţă înaltă în centre specializate, publice sau private, şcoli de weekend, şcoli de vară, programe de învăţământ, precum şi prin alte metode formale şi informale.

    Centrul Naţional de Instruire Diferenţiată se înfiinţează ca organ de specialitate, cu scopul asigurării facilităţilor educaţionale pentru tinerii supradotati, conform metodologiilor de instruire specifice psihopedagogiei excelenţei. Centru Naţional de Instruire Diferenţiată, organizat in cadrul Centrului Naţional de Excelenţă şi aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, va avea atribuţii specifice, orientate spre adaptarea normelor şi metodologiilor psihipedagogice internaţionale la specificul naţional, precum:

    ■ realizarea de programe şcolare pilot destinate introducerii metodologilor de lucru specifice educaţiei tinerilor supradotati;

    1 formarea de specialişti în metodologiile de predare specifice domeniului psihopedagogiei excelenţei; diseminarea informaţiei şi problematicii psihopedagogiei excelenţei la nivelul cadrelor didactice şi asociaţiilor de părinţi; pregătirea şi promovarea unui suport informaţional privind cercetarea ştiinţifică şi consilierea în domeniul psihopedagogiei excelenţei.
    De asemenea vor putea fi înfiinţate Centre Locale de Instruire Diferenţiată, in cadrul cărora se va instrui personalul autorizat în descoperirea tinerilor capabili de performanţe înalte. Centrele locale vor putea colabora şi cu alte instituţii ale statului, cu organizaţii nonguvernamentale, cu asociaţii şi fundaţii. Vor putea identifica problemele reale cu care se confruntă această categorie de tineri supradotati şi vor veni în sprijinul şcolilor pentru descoperirea şi crearea unui mediu adaptat cerinţelor intelectuale ale tinerilor supradotati.

    Prin parteneriatele cu organizaţii de profil din ţară sau din străinătate, cu universităţile locale sau din străinătate, cu oamenii de ştiinţă şi de cultură, Centrul Naţional de Instruire Diferenţiată va facilita descoperirea tinerilor capabili de performanţe înalte.

    Considerăm ca o dată cu adoptarea prezentei legi, treptat se vor depăşi neajunsurile căutării valorilor într-un sistem educativ nediferenţiat, iar promovarea tinerilor supradotati, capabili de performanta înaltă se va putea face pe criterii de competenţă şi concurenţă loială.

    Menţionăm că această propunere legislativă a fost elaborată în colaborare cu Fundaţia Umanistă „Dan Voiculescu” şi cu IRSCA Gifted Education.

    Faţă de cele prezentate, a fost elaborat proiectul de act normativ privind educaţia tinerilor supradotati, capabili de performanţă înaltă, pe care în supunem Parlamentului spre adoptare.

    ,, Legea privind educatia tinerilor supradotati capabili de performanta inalta a fost adoptata de Parlamentul Romaniei in data de 13 decembrie 2006 cu unanimitate de voturi. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial pe 9 ianuarie si a intrat in vigoare pe data de 18 februarie 2007.,,

    nota : ca parinte va spun ca in 2008 ,intr-un sondaj am consatat ca in citeva colegii mari ….de lege nu se stia …Acum suntem in plina criza , dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne neglijam valorile …poate chiar de la ele ne va veni ajutorul de redresare …Cu respect deosebit ptr. dvs. domnule Prof. Univ. Dan Voiculescu !

  22. Buna ziua domnule Voiculescu ,

    In primul rand va felicit ata pentru emisiune . Am invatat multe :-)
    Locuiesc in Canada din 2004 si nu regret nici o secunda ca am ales sa traiesc in aceasta tara desi in continuare simt romaneste .
    Ati afirmat ca romanul are capacitatea de rabda pa la extrem, moment in care rabufneste. Nu cred ca acest fapt este o calitate.
    O natiune nu are cum sa progreseze daca, odata la 50 de ani provoaca un „cutremur” dupa care se intoarce inapoi in hibernare. Niciodata in istoria omenirii „cutremurele”fara urmari au construit ceva…
    Progresul unei natiuni se face cu pasi mici dar siguri. De ce romanul trebuie sa rabde pana la extrem ? De ce nu are pretentia sa stie ce drepturi are si ce ar trebui sa faca angajatii lui, adica politicienii, pentru el ?
    Socotesc ca este cel putin indecent ca un cetatean sa nu priveasca cu ochi critici guvernarea, indiferent de culoarea politica a acesteia .Daca natiunea „doarme” in mod sigur conducatorii politici nu o vor trezi…
    Cred ca a sosit timpul ca romanii sa inceapa sa fie mai pretentiosi in selectarea clasei politice si sa aiba curajul sa ceara mult mai mult pentru imbunatatirea vietii lor.
    Din pacate Romania a incetat sa mai fie un stat de drept din momentul in care „politicienii” au adoptat legea cresterii veniturilor profesorilor cu 50 %. Faptul ca aceasta lege nu se aplica este tocmai dovada celor afirmate mai sus.
    Urmaresc cu placere emisiunile lui Mircea Badea si Mihai Gadea.
    Tin legatura cu prieteni de ai mei ramasi in Romania(majoritatea oameni cu scoala…). Cei mai multi dintre ei imi spun ca nu „gusta”emisiunile celor doi realizatori. Trist nu …?

  23. Stimate dle Voiculescu,v-am urmarit cu mult interes aseara insa as dori sa va adresez o intrebare si anume:de ce credeti ca actualii guvernanti lupta impotriva noastra?Aici nu mai este vorba de incompetenta pentru ca indiferent cat de incompetent ai fi nu poti fi atat de distructiv,iar guvernantii nostri nu doresc decat sa ne distruga.Aveti idee care sunt interesele?Sunt convinsa ca este mai mult decat dorinta de imbogatire….este vorba de ceva mult mai grav.Nu ma lansez in a face supozitii si in a specula in vreun fel,dar este evident ca cea mai dorinta a presedintelui este aceea de a ne vedea distrusi ca natiune.Va intreb,oare de ce?

  24. Dane, ai trecut ” sticla”. Clar, cu mesaj, hotărât şi cu o retorică comprehensivă. îmi spuneam: uite un om-demnitar, profesionist, puternic ancorat în realităţile cotidiene, familist convins şi altruist, mogul(hihihi!) etc.- care doreşte să returneze, cu adevărat, societăţii din care face parte, din sânul căreia s-a format, s-a pregătit, a ajuns om mare, puternic, deştept, cu impact puternic asupra aceleiaşi societăţi care l-a format, din care a făcut/ face parte, să returneze plus -valoarea, o parte din bogăţia acumulată, experienţa dobândită( că nu a ajuns degeaba profesor!) etc. Of, Dane, nu ştiu ce ne aşteaptă, dar, după 20 de ani, chiar am crezut in transformare, reuşită, intr-o evoluţie pozitivă şi-ntr-un trai mai bun. Iară luptă?!, iar generaţie de sacrificiu?!
    Pesemne că da. Sper să reuşim, de data asta, să scimbăm ceva pt. totdeauna. Cu respect,

  25. Cum adica „suveranitatea tarii”, -ne vinde la bucata???
    Cum adica „cer jandarmilor sa nu fie brutali cu manifestantii”,- adica jandarmi ies in strada sa dea cu pulanele in copii si parinti lor care cersesc un capat de paine???MA INSEL EU SAU LE FACEM IN CIUDA COMUNISTILOR SI FASCISTILOR CU ACEST REGIM.

  26. Mai am si eu doua observatii banale:
    – au incercat unii sa faca copii gandindu-se la pampersi si n-au reusit.
    N-au reusit sa faca copii , da’ s-au gandit la pampersi.
    – De ce nu vrea nimeni sa priceapa si sa ia in seama calea naturala de finantare a deficitului si anume flotarea libera a cursului.
    O sa vedeti ca dupa esecul metodelor de „austeritate’ si dupa esecul maririi impozitelor tot aici se va ajunge.
    Dar fara sa fim nevoiti sa restituim imprumturi externe si fara a ‘ceda sveranitate”
    Am convingerea ca fara intelepciunile monetariste ale domnului Isarescu lucrurile ar fi mult mai normale in economie.
    Pai moneda e tocmai o componenta a suveranitatii si trebuie folosita in situatii de necesitate.
    Ne comportam ca si cum am fi in zona euro si nu suntem.
    Toata politica asta monetarista nu are drept scop decat protejarea sanatatii bancilor cu capital strain, prin protejarea indatoratilor in euro.
    Chiar nu pricepe nimeni cat de paguboasa e politica asta?
    E o semiorbire sa-ti inchipui ca un „leu stabil” face bine in orice situatie si cu orice pret.

  27. Premiza negocierilor cu FMI a fost din partea lui Basescu cele doua varaiante cu si , iar din partea Fondului, cele doua variante cu sau. Deci, era stabilit deja sa se aplice ambele variante, dar s-au temut ca pana si pentru FMI ar fi fost prea mult. Inlocuirea „guvernului boc” este deja prevazuta. Basescu joaca numai pe variante castigatoare. Ori lumea asculta spasita si nu iese in strada si atunci va trambita ca a fost un succes, atat timp cat nimeni nu protesteaza si nimeni nu mai are puterea de a-l controla. Ori lumea iese in strada (varianta agreata de Basescu) si atunci se va face ca este nemultumit de „boc si de oamenii nesolidari, va schimba guvernul cum este deja planificat si din cauza tergiversarilor va anunta ca este nevoit sa mareasca taxele si impozitele, pe parcursul intregului an 2011. Miza este 2012. Ori reuseste si nu conteaza pretul platit, fiindca nu mai are cine protesta si atunci recastiga alegerile. Ori nu are succes si atunci va da niste momeli electorale si se va anunta ca suntem pe calea cea buna si vor fi realesi. Ori se vor realege singuri, ca si acum, fiindca nu are cine sa li se impotriveasca. Eu nu pot intrezari varianta in care ar putea pierde Basescu, in 2012. si nu cred in niciun guvern, cat timp ramane Basescu.

  28. @alex.dumitrascu
    Dupa ce se aplica masurile lui peste prajit, bancile vor avea surpriza vietii lor in Romania. Urasc din ficati bancile si mai ales pe astea din Romanica.

  29. Apropo, zilele astea romanasii scot bani din depozite intr-o veselie, apoi nu-si mai platesc creditele, minunat, minunat.

  30. Va rog sa aduceti in discutie si indemnizatia pentru cresterea copilului de 85%. Este jenant ca nu ne putem creste copiii in conditii decente.

  31. @andreea;
    Ti-ai pus intrebarea cum ca multi cetateni onesti si cinstiti fata de constiinta lor erau/sunt folositi pe post de ciripoi prin simpla supraveghere telefonica a convorbirilor lor?
    Si din astfel de convorbiri ale acelor ciripoi nestiutori se culegeau/culeg date „de interes national”…Cum ar fi daca ai fi un ciripoi fara voie? Cum ti-ar cadea la creieras?
    Experienta Dlui D.V. o gasesti citindu-i cartile, carti in care probabil se refugia din lumea inconjuratoare, ca atatia altii…si sunt carti de specialitate nu de elogieri..
    Mai mediteaza la termenul romanesc „ciripoi involuntar” !

  32. @
    mery
    Eu sunt de parere ca masurile astea sunt inaplicabile, am motivele mele.
    Dar daca s-ar aplica am avea si noi primul faliment bancar, datorita incapacitatii indatoratilor de a-si plati ratele.
    Cat de idiot trebuie sa fie cineva sa-i indemne pe tineri sa se indatoreze prin „prima casa”, si dupa aceea sa-i concedieze sau sa le micsoreze veniturile?
    Cat despre banci, mai avem inca in afara de CEC doua banci comerciale romanesti, Transilvania si Carpatica. Mult prea putine.
    Despre celelalte guvernatorul spune ca sunt romanesti fiindca sunt persoane juridice de drept roman.
    E o prostie, praf in ochi. Banca apartine actionarilor care isi pot retrage capitalul daca vor sau isi pot externaliza profitul. Restul sunt povesti.

  33. d-le DAN VOICULESCU,sunt o mama ce se afla in concediu ptr.cresterea copilului;daca ne vor lua si acesti bani ptr.care am cotizat si care sunt dreptul nostru,cu ce vom mai creste copiii,care sunt de fapt copiii acestei tari?Se va rezolva criza luand de la gura copiilor si a femeilor???????????Va rog,faceti ceva si ptr.noi daca puteti,Cu mult respect,elyere

  34. stimate domnule voiculescu
    probabil apartinem aceleasi generatii (am 60 de ani curind) . sint nascut in romania la bucuresti si sint plecat de 40 de ani in israel (nu am cetatenie romaneasca – care mi s-a luat cind am plecat, deci sint relativ obiectiv)
    v-am cunoscut prin emisiunea lui mihai gidea pe care o urmaresc cu placere si de ea am aflat dupa emisiunea lui mircea badea. compliment lor compliment celui care i-a descoperit si ii cultiva.
    citeva observatii la cele spuse de dumneavoastra ieri:
    1. legat de inteligenta romanilor, cred ca merita sa recititi istoria ca sa vedeti ca adevaratii strabuni ai romanilor erau soldatii romani din legiunea a 9-a (sau a 12-a) iudaica adica pe undeva singe si gene evreiesti :). asa ca inteligenta nu este de mirare desi sint multe lucruri pe care romanii pot sa invete de la israelieni tara care s-a dezvoltat in special pe tezaurul intelectual (de ce sa iei exemplu japonia)
    2. e bine de tinut minte cuvinte spuse cindva de un geniu economic in romania, silviu brucan (si ce daca era comunist in trecut – si petele ies la spalat) el nu a vrut ca romania sa intre in UE fara ca sa se organizeze agricultura romaniei. din pacate e jalnic de vazut agricultura romaniei.
    3. masura efectiva este taxe pe venit bazate pe scara de venituri si nu pe cota unica.
    4. efectiv gasesc si taxa pe venituri provenite nu din munca (bursa banci etc.)

    o sa-mi faca placere sa conversam daca este reciproc, pentru asta va las e-mailul meu [email protected] (telefon va voi da prin mail daca ve-ti dori

  35. singura solutie este demisia guvernului boc si revenirea in forta aunui alt guvern cu viziune de preferat psd_pnl trebuie cu totii sa luam atitudine………..recomand Un blog pentru un alt fel de oameni…Pentru că ne pasă! Pentru că nu putem rămâne indiferenţi… Pentru că mai credem în valori! Şi în spiritul civic…http://proatitudine.ro/

  36. Scrisoare deschisa.

    De cca doua ore m-am intors de la medicul de familie. Fusesem pentru: reteta compensata pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica ( de care sufar de aproape 12 ani), o trimitere pentru analize si o alta pentru un medic specialist ( la care de fapt merg regulat de cca doi ani) de unde urmeaza sa iau alta retetă.

    Rezultatul: am fost programat saptamana viitoare pentru data de 18 mai sa iau reteta si pentru a doua zi sa iau cele doua trimiteri. Dispozitiile Casei de asigurari de sanatate sunt că medicul de familie nu poate da mai mult de 20 de retete/trimiteri pe zi!!!

    Peste 2 zile voi termina medicamentele. Ce va trebui sa fac? Sa renunt sau sa le cumpar la pret nominal? Sa renunt nu pot. Risc foarte mult. In ultimii ani am fost dus de 4 ori cu salvarea pentru tensiuni de 22-24. In urma cu 3 ani am avut o cadere de tensiune pierzandu-mi cunostinta chiar la poarta spitalului. Le-as cumpăra dar nu mi-a venit pensia pe luna aceasta.

    Avand si retetă compensată nu este sigur că o voi putea folosi. Inca nu au venit bani la farmacii.

    Medicul de familie mi-a detaliat problemele cu care se confrunta. Trebuie sa aduca bani de acasa pentru a acoperi cheltuielile. Este hotarat sa abandoneze aceasta activitate. Mi-a relatat si despre exodul medicilor in alte tari. Unde – atentie!- sunt primiti numai de clinicile particulare. Statul isi protejeaza sistemul de “venetici”.

    Sunt hotarat sa actionez. Mai intai voi face un demers la casa judeteana de asigurari. In functie de raspuns voi cauta calea cea mai potrivita.

    Am muncit 39 de ani si sunt pensionar de numai 15 luni. Si VREAU sa mai traiesc!


    Sa auzim numai de bine!

  37. off-topicul asta:
    Poate aveti dreptate comparand pe Presedintele romaniei cu Pinochio, dar…dar fiti atent ca astfel va tineti la distanta electoratul lui…si chiar daca credeti ca nu aveti nimic de pierdut, totusi sunt peste 5 mil.de votanti, votanti pe care ironia ii deranjeaza,pe care si autoironia ii deranjeaza…
    Ce-ar fi sa castigati teren si prin alocutiuni nu doar inteligente ci si mature ca limbaj???
    p.s. sper sa nu ma intelegeti gresit.Gluma-i gluma, rasu-i ras, dar …

  38. Din pacate petitile online nu fac altceva decat baze de date.
    Avem nevoie de actiune.
    Eu una as iesi in strada sa opresc mizeria de catedrala neamului.
    mi se pare o nesimtire fara margini.
    si as pleca si din tara chiar daca am 31 de ani.
    se duce tara…pe apa marinarului

  39. @vilda:
    la fel ca si un procent mult prea mare al populatiei, imi pare ca sunteti atee/ateu, fie ca admiteti fie ca nu.Sunt sigura ca nu sunteti in stare sa spuneti si sa simtiti :Dumnezeu sa binecuvanteze romania ! -dupa vb americana sau cea englezeasca, care este echivalenta cu ce am scris eu.
    (pt. stiinta dv.: God Save The Queen! God Bless America! vorbe care le rostesc acei cetateni la incheierea oricaror alocutiuni publice).Nu va invinovatesc.Doar educatia regimului ceao e de vina.Dar niciodata nu e prea tarziu ca sa-l primiti pe PreaBunul Dumnezeu in minte, inima si suflet..
    p.s. ca dv, sunt si mult prea multi dintre politicienii tzarishoarei si de aceea ne merge atat de „bine”, noua, ca natiune!

Comentariile sunt închise.