Dupa anuntul prezidential referitor la reducerea pensiilor si salariilor s-a instalat in spatiul public, dincolo de protestele previzibile, o forma de fatalism: Basescu a stabilit, Boc va aplica intocmai indicatiile sale, iar societatea romaneasca va suporta inca un experiment aberant.

Eu nu sunt dispus sa ma rezum la un protest formal.

Nu sunt dispus sa accept starea defensiva in care incearca sa ne fixeze agresiunea guvernului Boc.
Nu sunt dispus sa accept ca amputarea este unica solutie. Nu accept sa renunt la un brat doar pentru ca felcerul nu stie decat sa taie.

Cred ca trebuie sa trecem in ofensiva.

Si, pentru ca politica este paralizata de sindromul portocaliu, propun o ofensiva civica. Initiez, in parteneriat cu reprezentanti ai societatii civile, urmatorul demers:

Actiunea cetateneasca « STOP BOC »

Dan Voiculescu si FUNDATIA PENTRU APARAREA CETATENILOR IMPOTRIVA ABUZURILOR STATULUI (FACIAS), FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU DEMOCRATIE”, FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA MORALA”, FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU EDUCATIE SI INFORMATIZARE” si FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA IN SANATATE”
ACUZA Guvernul Emil Boc pentru

1.    Cresterea galopantă a somajului – peste 1 milion de români nu au un loc de muncă.

2.    Umilirea si saracirea pensionarilor – prin reducerea ilegala a valorii a punctului de pensie, sunt furati peste 4 milioane de români. Scaderea pensiilor cu 15% este cauzată exclusiv de incompetenta Guvernului Boc.

3.    Reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar – prin Legea unitara de salarizare au scazut veniturile a peste 1 milion de romani. Scaderea globala a salariilor cu 25% este nedreapta, nejustificata si nociva pentru economia romanească.

4.    Blocajul sistemului de educatie – prin diminuarea drastică a drepturilor salariale si prin politizarea întregului sistem de educatie este afectat chiar viitorul natiunii române.

5.    Falimentul sistemului sanitar – personalul de specialitate este incorect remunerat, înzestrarea tehnică este învechită, iar multe dintre unitatile sanitare au devenit, din cauza subfinantarii, focare de infectie care periclitează viata si sanatatea tuturor cetatenilor români.

6.    Degradarea dramatica a retetei de infrastructură – niciun kilometru de autostrada nu va fi construit în anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din România nu sunt asfaltate, iar reteaua feroviară este grav deteriorată, cu consecinte directe asupra sigurantei transportului de persoane si mărfuri.

7.    Dezastrul din Agricultura – 1,2 milioane de hectare de teren arabil au ramas nelucrate in anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesitati si sub media europeana – in Romania exista un tractor la 54 de hectare de teren agricol, in Austria un tractor la 4 hectare!

8.    Prabusirea economiei nationale – In anul 2009 Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut cu 7,2%, iar productia industriala cu 5,7%.

9.    Dispretul pentru Valorile Romanesti – Guvernul Boc sfideaza reperele teatrului romanesc, campionii mondiali si olimpici, scriitorii, artistii, cercetatorii, oamenii de stiinta, creatorii din orice domeniu pentru care refuza sa instituie un Program de respect si recunostinta si carora le reduce brutal indemnizatiile si le interzice cumulul pensiei cu salariul.

10.    Conflictul si dezbinarea din societatea romaneasca – Acuzand nedrept intregi categorii sociale si profesionale, Guvernul Boc a incercat constant sa gaseasca alti vinovati pentru propria incompetenta si  a generat o stare de neincredere acuta care poate conduce la disolutia societatii romanesti in ansamblu.

Din aceste 10 motive, solicitam Parlamentului si Presedintelui Romaniei Demiterea Guvernului Emil Boc !

Pentru ca vointa natiunii este suverana, iar institutiile statului trebuie sa o respecte, deschidem Lista de semnaturi prin care cetatenii romani pot trimite Presedintiei si Parlamentului mesajul lor transant: „STOP BOC!”

Nr. Ctr. Nume si prenume Adresa Semnatura Mesaj pentru Guvernul Boc
––– –––––––- ––––––– –––––– –––––––

(În versiune on-line puteti semna petitia aici.)

Va intuiesc neîncrederea. Zece mii sau chiar o sută de mii de semnături nu vor impresiona un Guvern obisnuit să-si sfideze constant proprii cetateni. Dar un milion? Dar mai mult?

Depinde de noi – si mă refer, în special, la organizatiile sindicale, asociatiile de pensionari si ONG-uri – să ne asiguram ca nimeni nu va putea ignora acest demers.

147 COMENTARII

  1. In momentul de fata, se poate observa ca nu Guvernul Boc este vinovat pentru situatia din Romania. Boc nu este seful Guvernului, ci doar prim-ministru.

  2. Ma voi alatura demersului dvs. dupa ce veti prezenta S O L U T I I reale pentru depasirea crizei economice. Nu de alta dar, sa stiti ca si mie imi este usor sa asmut cateii…dac-ati stii ce sunt in stare sa faca pentru un cub de zahar….

  3. Susţin şi semnez o asemenea iniţiativă sau petiţie inutilă dacă mai sunt îndeplinite 2 puncte:
    1. Demisia adevăratului vinovat ce a stabilit de fapt toate acţiunile în ultimii 2 ani prin intermediul Domnului prim-ministru Emil Boc.
    2. După implementarea reală şi producerea de efecte a reducerii anunţate pentru 2010 a salariilor bugetare cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

  4. Stimate Domnule Voiculescu,

    Salut faptul ca luati atitudine impotriva acestui flagel, care este mai mult decat un genocid social. Nu se mai poate sa suportam cinismul si reaua credinta a unui presedinte bolnav la minte, inconjurat de niste lingai carora nu le pasa de soarta noastra ci de imbogatirea lor dincolo de limitele bunului simt.
    Sunt o pensionara, din Timisoara, am lucrat in cercetare in domeniul IT si am fost si cadru didactic asociat la Politehnica din Timisoara, la Catedra de Calculatoare. Traiesc impreuna cu sotul meu, care este si el pensionar din acelasi domeniu si cu mama mea, in varsta de 86 de ani fosta invatatoare, bolnava de Parkinson.
    Din cele trei pensii pe care le avem, ne gospodarim la sange ca sa ne platim lunar intretinerea, utilitatile anexe, indispensabile unui om civilizat al secolului XXI (telefon, cablu, internet, lumina), platim toate birurile le stat, medicamentele si doctorii ne mananca o mare parte din venit, mancam mai mult decat modest, nu ne cumparam haine, nu ne ajunge de o carte (ceea ce este grav pentru niste intelectuali), nu mai mergem la niciun spectacol, desi Timisoara este ofertanta in acest sens pentru hrana sufletului nostru, nu ne-am permis nicio zi de concediu undeva ca sa ne linistim de nebunia cotidiana la care suntem supusi.
    Faptul ca punctul de pensie nu este respectat, acuma si scaderea pensiei cu 15%, la care se adauga faptul ca s-a introdus coplata la toate serviciile sanitare, care sunt jalnice, ne aduce in pragul disperarii.
    Nu inteleg de ce atata ura fata de seniorii socieatii? Tot noi curba de sacrificiu?
    Toata copilaria am tot suportat sacrificii, mi se cumparau haine pe „puncte”, portocalele si ciocolata erau rarisime, dar am facut scoala serioasa, si facultate tot asa, din generatiile noastre au iesit oameni de vaza. In Epoca lui Ceusescu am fost acei intelectuali care mergeam la munci agricole( cartofi, porumb, canepa), noi suntem cei care mergeam pe santierele patriei si construiam salbe de hidrocentrale, pe care le exploateaza acuma „baietii destepti” ai lui Videanu, (oare s-a mai construit de 20 de ani in coace vreo hidro sau termocentrala?), noi am facut Transfagarasanul, noi am construit fabrici, uzine, facultati, Blocuri de locunte, stadioane, statiunile balneare, ba pana si Casa Poporului s-a construit pe spatele nostru si o folosesc acuma cei ce ne condamna la moarte. Macar de ar plati chirie pe ea la Casa de Pensii
    De ce se induce conceptul ca noi suntem tinuti in spate de cei ce muncesc acuma, oare din tot ceea ce s-a vandut si era facut de noi, nu era normal sa se plateasca si pensionarilor ceva la fondul de pensii? Noi am platit si contributie la stat si am faurit bunuri , de care au profitat acuma cei ce nici nu erau nascuti atunci.
    Am auzit chiar acuma la o emisiune TV ca asistatii trebuie sa inteleaga ca nu sunt bani pentru ei…. cum adica? Noi pensionarii suntem asistati social? Cat cinism si cata lipsa de bun simt fata de seniorii societatii. In toate tarile din lumea civilizata statul contribuie la plata pensiilor si asigura tot felul de facilitati pensionarilor, am multi prieteni care traiesc in acea lume unde nu se asteapta „iesirea din sistem” a pensionarilor cum s-a exprimat cu superioritate Vladescu (adica nu murim mai repede ca sa ramana pensia noastra statului). Vedeti vasele de croaziera, care mai opresc prin Constanta, sunt pensionari cu figuri destinse, imbracati multicolor, care se bucura de ultimele zile ale vietii frumos… noi de ce trebuie sa plangem????
    Basescu are o mama batrana, dupa cate am auzit este intretinuta de Episcopia Tomisului, prin niste maicute care o ingrojesc, nici macar pt. ea nu are clanul Basescu timp si bani….??!!!
    De ieri seara de cand am auzit ceea ce ne comunica acest „nebun marinar” in casa noastra s-a asternut o liniste de mormant. Nu ne revenim din soc. Sa nu va mirati daca va urma un lant de sinucideri, eu am o stare de spirit ca atunci cand a murit tatal meu, pe care il divinizam, fost dascal, veteran de razboi ranit si luptat tot razboiul. Bine ca nu a mai vazut aceasta grozavie pt. ca era un om drept si ar mai fi murit inca o data de inima rea.
    Dumneavoastra sunteti singurul om din tara asta, caruia ii pasa de noi. Unde mai pui ca suntem si cumparatori ai apartamentului prin Legea 112 si ne judecam din 2001 pentru el!
    Cat o sa mai rezistam????
    Daca as putea as iesi in strada asa cum am iesit manati de o forta nebuna aici in Piata Victoriei la Timisoara cu 20 de ani in urma… dar, VAI, nu pentru asta ne-am riscat pielea atunci!

    Acest inconstient, nu numai ca ne omoara pe noi cei care am dus o viata grea, dar va fi si un al doilea Irod.
    Dumneavoastra stiti ca in maternitati nu exista vaccinul impotriva TBC-ului, care trebuie administrat in prima saptamana de viata copiilor nou nascuti? Aici la noi , in vestul tarii, ne-au trimis cei de la Beckescsaba vaccin cadou, fiindu-le frica ca ar putea izbucni o molima aici, care sa-i afecteze si pe ei, asa ca de cateva zile sunt chemati toti copiii nascuti de curand si sunt vaccinati! Pai asta cum se mai numeste? Inconsteinta este prea putin. Sa iei dreptul la viata santoasa noilor nascuti este mai mult decat NEBUNIE!

    Sunt coplesita in sensul rau al cuvantului, ma apasa nepitinta dea face ceva impotriva acestei nedreptati crase.
    Nu intrevad nimica bun pentru noi, cei care nu se stie cat mai avem de traiat….oare de ce trebuie sa sfarsim umiliti, desconsiderati si marginalizati la periferia societatii???
    Si cand vad ce lepre sunt pline de bani si ne sfideaza…….

  5. 1.Cresterea galopanta a somajului era predictibila avand in vedera ca din 2000 incoace suntem o tara de consumatori si de constructori intr-o proportie pe care cred ca exista o statistica la ministerul muncii, iar piata e suprasaturata in aceste 2 sectoare.
    2.Probabil ca acele ordonante de urgenta care au pensionat cetateni romani dupa ultimul salar sau totalizarea veniturilor din ultima lor luna activa, le-a dat demnitate si reglarea modalitatii de calcul a pensiei i-a umilit…hm.Oricum eu cred ca acest procent este media cu care vor fi reasezate pensiile, in functie de contributia fiecaruia (exceptand militarii) de-a lungul activitatii lor.
    3.Reducerea arbitrara de asemenea cred ca reprezinta media reducerii.Si ati specificat bine ca e vb de sistemul bugetar, care sistem – veti vedea mai jos- a avut destul parte de artificiile financiare prin care aveau venituri mari, artificii care le-a permis sa aiba venituri neimpozabile-stiti ca sporurile nu se impozitau,nu-i asa?!Si veti vedea mai jos scri negru pe alb cat de mult au contribuit bugetarii la „binele” actual al tzarishoarei.
    4.Blocajul sistemului de educatie este nu este reallizat pentru cei care au elevi olimpici.Acei profesori merita toata stima si ei, intr-adevar merita compensatii materiale,daca nu cumva le si au (?!).
    Daca tot „vointa natiunii e suverana” atunci sper ca sa avem un parlament unicameral cat de curand, fiindca vointa natiunii s-a exprimat!
    Nu cred in demiterea guvernului sau a prim-ministrului numai in situatia in care veti fi numit Dv. prim-ministru.Si cum nu am certitudinea aceasta, nu pot sa semnez petitia on-line.Sa nu va suparati tare pe mine,va rog!
    5.Falimentul sistemului sanitar, binenteles partial cum este el, se datoreaza faptului ca intre medicii nostri prea putini au mentalitatea si modul de gandire al Dlui Dr.Raed Arafat, iar bugetarii cas-ului si al ministerului sanatatii si finantelor nu au stiut sa gestioneze sistemul.
    6.Degradarea dramatica a infrastructurii are doua explicatii simple: stim cu totii cum se construia, in general, pe vremea lui ceao-o basculanta la santier, 2 la casa sefilor de santier sau de partid.Si a doua e la fel de simpla: muncitorul roman este platit cu un astfel de salar incat e mai mult beat in timpul serviciului,de unde intelege fiecare cum e realizata reabilitarea drumurilor.Si sa nu uitam ca noi nu traim la campie ca si vecinii nostri si soselele noastre nu se pot asterne pur si pimplu pe… geografia noastra…
    7.Dezastrul din agricultura este datorat politicii lui ceao care a facut din prea multi tarani oraseni ca acum populatia rurala sa fie mult imbatranita si, colac peste pupaza, bugetarii din ministerul agricol si finante intarzie din birocratie acordarea subventiilor sau complica modalitatea de a accesa fonduri sapard sau ue, marindu-le artificial costurile accesarii.Nu va mai vb despre privatizaare au blocat cu justitia retrocedari agricole – va pot da o mostra de birocratie rau-voitoare pentru dreptul de proprieteta a unui cetatean roman primarie-prefectura-prim-ministru1991, dar nu cred ca are rost aici si acum.
    8.Prabusirea economiei nationale se datoreaza tot bugetarilor din sistem!Sa va mai amintesc ce am scris mai sus si sa adaug cum cei indreptatiti nu au urmarit recuperarea datoriilor istorice si aplicarea legilor specifice privatizarii romanesti? Nu cred ca mai aveti rabdare sa-mi cititi comentariul daca o fac…
    9.Dispretul pentru valorile romanesti este de fapt o scapare din vedere a guvernantilor cum ca unele legi se creeaza, se fac, folosind si exceptia in conceperea lor.Si nu doar guvernul Dlui.E.Boc a avut astfel de scapari…
    10.Conflictul si dezbinarea o creeaza mass-media si apoi liderii sindicali sau de grup care citesc/vizioneaza mass-media, pentru ca explicarea unor parti din discursuri de catre media poate influenta modul de perceptie a acelor nefericiti saraci cu duhul.

  6. Cine spune că istoria nu se repetă cred că greşeşte amarnic. Dacă vreau să văd o imagine identică până la contopire cu a situaţiei economice al zilelor noastre nu am decât să deschid cartea lui George Călinescu „Gâlceava înţeleptului cu lumea” ce cuprinde publicistica marelui critic literar pe aproape o viaţă de om. Cele mai interesante şi care parcă s-au inspirat din situaţia din zilele noastre sunt articolele publicate după 1944 până prin 1949 care surprind ca într-o filmare stroboscopică secvenţe nu numai memorabile ci chiar de-a dreptul simptomatice pentru vremurile acelea care se repetă acum parcă la o scară mult mai grotescă fiindcă este urmarea unei false democraţii în care vorba lui Platon, mai presus de toate este domnia deşănţată a bunului plac. Normal că este vorba de bunul plac al celor care au bani furând ca în codru acest popor blând, prost şi atât de mioritic de-i mănâncă oricând câinii din traistă. Oare profesorul, acest simbol al educaţiei, nu seamănă foarte bine cu personajul descris în articolul „Falsul burghez” publicat pe data de 9 noiembrie 1944 şi în care este surprinsă starea lui de fapt şi angoasele nepotrivite cu starea lui pe care le are. Populaţia aceasta a boilor cu diplomă a adus pe capul ţării noastre nenorocirile care se conturează din ce în ce mai abitir deasupra capetelor noastre şi asta chiar de atunci din 2004 când a început calvarul nostru, al tuturor. Faptul că ei sunt acum cel mai grav loviţi fiind în general doar nişte coate-goale care se îmbracă la second hand însă atât de plini de ifose că nu le ajungi cu prăjina la nasul din care rinita a făcut un izvor nesecat fiindcă nu au banii necesari pentru a se căuta la un doctor, spuneam că dacă ei sunt cel mai tare loviţi, nu înseamnă mai nimic pentru noi fiindcă din cauza lor toţi tragem la aceeaşi căruţă schiloadă. Eram atunci în mijlocul lor şi ştiu care era starea de fapt printre ei, cum toţi se credeau liberali şi sfătuiau elevii mai mari, din clasele a XI-a şi a XII-a să voteze cu actualii criminali de la conducerea ţării. Poate vă întrebaţi acum de ce sunt atât de pornit împotriva conducătorilor acestei nenorocite de ţări de la graniţa lumii a treia. Păi cum să nu fiu supărat şi în stare să trag cu puşca în cine trebuie, dacă nu mai departe decât ieri după amiază iese la televizor chiorul acela de Băsescu, nu i-ar mai muri mulţi înainte, ca să ne spună că de la 1 iunie salariile vor fi scăzute cu 25% iar pensiile care sunt şi aşa amărâte cu 15%. În ultima vreme se vorbea că va apare o lege în care pensiile vor fi stabilite la 45% din salariul mediu pe economie iar în loc de asta care ar fi însemnat o creştere de 6 % ne pomenim cu o scădere de 15%, exact ca în povestea ceea cu Ivan Ivanovici pe care pentru cei care nu o ştiu o voi spune aici fiindcă este definitorie pentru această situaţie. Cică într-un ziar de mare tiraj din Rusia apare un articol în care se spunea că Ivan Ivanovici ar fi câştigat la Loto o maşină. A doua zi apare o rectificare în care se cerea scuze pentru cele spuse cu o zi înainte şi se spunea că Ivan Ivanovici nu câştigase o maşină ci o bicicletă. După încă o zi, altă rectificare în care se spunea că de fapt Ivan Ivanovici nu câştigase o bicicletă ci i se furase o bicicletă. Aşa am păţit-o şi noi pensionarii cu creşterea pensiilor. Sper ca să vină şi timpul în care asemenea lui Ceauşescu să promită o sută de lei în plus şi nimeni să ţină seama de asta. Nu trebuie uitat, blestemul istoriei este să se repete iar al nostru, al românilor blestemul este ca la fiecare 50 de ani s-o luam de la capăt. N-am spus eu asta ci Mircea Eliade care desigur avea o portavoce mai puternică decât al subsemnatului.

  7. @G.P.:intr-o economie sanatoasa, agricultura nu ar depinde de subventiile acordate de stat sau Uniunea Europeana. Problema principala in agricultura o reprezinta faramitarea excesiva a suprafetei agricole. Nu ai cum sa faci o agricultura performanta atunci cand suprafata medie cultivata de catre un agricultor este de aproximativ 2.3 hectare.O alta problema o constituie parcul de masini agricole care e „imbatranit”.
    Dar ceea ce nu poate fi reparat este mentalitatea romanului. Asta ne distruge pe noi.

  8. @Alina Nediu

    Stimata doamna profesoara & cercetatoare in domeniul IT,

    scrisoarea dvs. a facut ca (intentionat ca-ca !) cateva lacrimi sa-mi curga pe obraji. Mi s-a mai intamplat la Labis cu a sa capodopera Moartea lu’ caprioara.
    Imi pare foarte rau ca nu este recunoscuta si apreciata munca dvs . (si a sotului) de’o viata: laptotu’ cu lampi, internetu’ cu cercuri de fum, wirelessu’ cu porumbei si ipodu’ cu polimeri.

    Iata cum lampile ce v-au explodat in fata confirma zicala „totul se plateste in viata”.

    ps: cate topuri de A4 ati fur…ati „cercetat” din Catedra de Calculatoare ?

  9. am ramas interzis de ce a zis ala la TV . Ceausescu pt ce a fost judecat ? genocid ? ii doresc sa il urmeze . nu se poate asa ceva .

    si va urma si inevitabila crestere de TVA .

    au cojones acum parlamentarii sa il suspende pe Basescu ? sa il vad ce mai spune la referendum . ca a dat 500.000.000 Euro pe un site nu ?

  10. @ DV sper cand vor creste pustii mei sa fiu si eu la fel de mandru cum e DV de mogulul Camelia.
    Asta daca ii supravietuim nebunului . Vox Populi ?? ceva ? cum sa il voteze 5 mil pe asta

  11. @codrin:
    Aveti un blog interesant…cred ca sunteti un tanar deosebit…dar nu stiti cum „fug” taranii de opusul faramitarii suprafetei agricole.Nu mai au incrdere in asociatii pentru ca le amintesc de cap-urile lui ceao si in plus, nu au incredere in edili locali, in noua lor mentalitate.
    Eu sunt mai optimista si spun ca s-ar putea face agricultura performanta daca populatia ar avea utilaje moderne si nu ar fi si imbatranita si retrograda la progres.
    Aveti dreptate: mentalitatea invechita e pretul celor 20 de ani pierduti, plus mentalitatea de hot, de strecurator printre legi a cetateanului roman si convingerea acestuia ca poate rezolva orice cu pcr=pile cunostinte relatii, care tot o chestie de la ’48 incoace e .

  12. Stiu ca nu e frumos, ca idi0tii ar trebui ignorati, dar comentariul acestui specimen ‘Dragos’ este iesit din cale afara. Care e motivul pentru care acest frustrat s-ar lua de niste batrani care incearca sa isi duca zilele si au dorinta de a avea o viata decenta? Pe care de altfel nu o vor avea, vor muri pur si simplul in iadul acesta romanesc. In loc sa intelegem drama unor oameni care vor muri in bezna asta, ii numim asistati sociali?? Si ‘Dragos’ este suparat ca vezi doamne ii duce pe acesti oameni in spate??? Devin mai convins pe zi ce trece ca meritam tot ce ni se intampla, pacat doar de batrani, ca tinerii mai pot sa o ia din loc.

  13. DECE NU STOP BASESCU ?
    DECE MATERIALUL DE MAI JOS A FOST ACCEPTAT PE TOATE BLOGURILE POLITICIENILOR ( CORINA CRETU, ALINA GHEORGHIU ETC ) SI ESTE CENZURAT PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA. SA FIE NUMAI INITIATIVA POLITICA A VEB MASTERULUI .

    DOAMNULE DAN VOICULESCU
    ROMANII AU DREPTUL SA CUNOASCA ADEVARUL DESPRE ACTIVITATE CRIMINALA
    A PRESEDINTELUI BASESCU. IN CONSECINTA VA ROG A PUBLICA ACESTE DOCUMENTE.

    GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI BASESCU
    ANUNT IMPORTANT
    AM PREDAT SERVICIULUI INTERPOL DE LA ONU
    (Office of the Special Representative for the International Criminal Police Organization (INTERPOL) to the United Nations
One United Nations Plaza, Room 2610, New York, NY 10017)
    URMATOARELE DOCUMETE PERTINENTE ACTIVITATII CRIMINALE AL ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU
    http://blog.imperiaonline.me/

    http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/
    2 inregistrari cu Traian Basescu recunoscand:
    Falsificare de probe
    Sechestrare de persoane
    Incendiere de nave
    Contrabanda in zone de razboi

    Prima inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
    Ce s-a intamplat?
    Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
    Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
    Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:
    Inregistrare AUDIO 1:

    BASESCU TRAIAN
    1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);
    2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;
    3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.
    – APOLOGIA FAPTELOR TERORISTE ENUMERATE MAI SUS, FACUTA DE BASESCU TRAIAN IN EMISIUNEA “STAREA DE VEGHE – IN SPATELE USILOR INCHISE” REALIZATA DE ZIARISTUL SORIN ROSCA STANESCU – DIRECTOR AL COTIDIANULUI IN LIMBA ROMANA “ZIUA”, IN CARE BASESCU TRAIAN A FOST SINGURUL INVITAT EMISIUNEA A FOST DIFUZATA IN DIRECT DE CATRE POSTUL DE TELEVIZIUNE NATIONAL DIN ROMANIA “PRIMA TV BUCURESTI”.
    DATA REALIZARII EMISIUNII, IN DIRECT CU TELESPECTATORII A FOST IN 23/24 IUNIE 1998,
INCEPAND CU ORA 23:30.
    SUBIECTUL DE BAZA AL DEZBATERII A FOST “COLABORAREA LUI TRAIAN BASESCU CU ORGANELE FOSTEI SECURITATI DIN ROMANIA”.
    Inregistrare AUDIO 2:

    ROBERT HORVATH -DEVA
    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  14. Domnule Voiculescu,
    sint de acord cu punctele prezentate in actiunea aceasta si poate m-as ralia, insa nu exista garantii ca vor veni altii mai buni, mai capabili si nu mai exista nici speranta.
    M-am saturat sa fiu doar o unealta la indemana oricui care speculeaza orice moment greu din viata natiunii, eu una nu mai doresc sa astept deloc, asa trece viata pe linga mine si deja nu mai sint tinara !
    In momentul in care se va incheia un contract cu Romania, cu obligatii si cu repercursiuni pentru neindeplinirea promisiunilor – sinteti om de business, banuiesc ca stiti la ce ma refer, la acel contract dintre angajator si angajat – cind toata lumea va fi egala in fata legii, cind cei cu masini luxoase si case cu turnulete vor fi intrebati de sursa veniturilor si, neputand justifica, vor fi confiscate toate aceste averi dobandite in mod oneros – ei, poate atunci veti avea sprijinul meu.
    Pina atunci am tot dreptul sa ma gandesc, sa observ tot circul cotidian, sa aleg, sa selectez pe cine, cum si de ce votez.
    Poate ar fi mai bine sa revenim la forma de guvernare din perioada interbelica ?
    Mi se pare ca romanii aveau atunci ceva ce-si doresc acum : ordine, disciplina, onoare, viata decenta.

    Cu stima.

  15. Felicitari domnule Voiculescu!!la cat mai multe initiative de acest gen va doresc!!!1Sper si cu succes!!Sa ne unim fortele noi,cei neumultumiti si satuli de acest guverv.Termin anul acesta faculatea si ma agndesc ce oportunitati sutn in aceasta tara???La stat sunt anagajati numai rudele mai mairilor.Ma gandesc cu tristete si disperare ce post voi gasi..probabil vanzatoare..eventual la inghetata ca tot este sezonul ei.
    Trist,,,invatam degeaba..doar sa realizma la final ca tot curvele,hoti si nenorociti au o viata decenta sau chiar opulenta.
    Acum ceva timp ma gandeam ca imi doresc o familie,doi copii,dar renunt la aceste ganduri,nu vreau sa imi cresc copii in mizeria asta,am inhalat-o eu destul aceasta poluare ….

    Cunosc oamenii foarte inteligenti,cu o cultura remarcabila si o voinat de fier,dar din cauza pilelor la 50 de ani nu au un loc de munca….Trist…..sper ca cu ajutorul dvs si a altor oamenii ca dvs sa putem shcimba ceva in bine,sa putem traim decent intr-o societate mai putin intoxicata de toate fufele si toti oamenii de nimic,care au avut mana lunga si talent pentru a stoarce statul.\

    As pleca in Spania sa fiu ospatar numai ca sa pot cumpara mancare si sa imi achit intretinerea.as renunta la tot ce am visat vreodata,dar ma gandesc ca chinul asta de pana acum isi are si el rostul lui .
    Vreau sa pot face ceva pt tara asta,sa ajung sa ajut oamenii bolnavi,copii,sa luptam pentru diminuarea cazurilor de violenta domestica,pentru curatarea societatii de toate gunoaiele,pentru o mai buna educatie si valori sanatoase.
    Vreau ca oamenii precum mama mea sa aiba un trai decent dupa atata munca si invatare,recompensele salariale sa fie in functie de merite ,nu de performantele in pat,ziarele sa contina stiri despre performeri,despre campioni.
    Oare se poate daca suntem uniti cu multa munca sa revina societatea la valori normale,sa avem un climat placut si sa putem zambi fara sa ne gandim ca maine trebuie sa ne imprumutam pentru a avea o paine pe masa??Sa vormbim frumos unii cu ceilalti si sa stim sa ne ajutam si toleram??
    Pacat de tot ce se intampla.sunt oameni care pot atat de multe,vor sa faca atat d emulte lucruri bune.dar nu sunt dame de companie sau hoti si nu detin resursele necesare pentru a isi pune in aplicare planurile.

    Am doar 22 de ani,dar ma simt ca la 70,pt ca in momentul in care am decis sa urmez o facultate ma asteptam ca dupa absolvirea ei sa ma pot angaja intr-un mediu placut,pe un salariu decent.
    Pentru ce sa inveti daca nu ai nici o certitudine ca gasesti un loc de munca??
    Nu este nimeni absurd,este normal ca cei d ela gurvernare sa mai si fure,dar trebuie sa faca ceva si pentru cetateni care au mers la vot sperand ca va fi bine.

    Este greu,atat d egreu incat deseori te intrebi de unde sa ai putere sa mai lupti??Oare trebuie sa mai lupti sau sa renunti???Oare de ce trebuie mereu ,merey sa te chinui si sa induri aceste magarii??Cum sa mai crezi in visurile tale??/

    Agricultura este la pamant,tursimul la fel,pentru ca nimeni nu se oboseste sa se implice,dar bine ca au salarii babane….In loc sa promovam la maximum lucurile bune din tara noastra,furam….Alegem sa fim egoisti si sa nu ne pese ca sunt zeci de mii de oamenii bolnavi,zeci de mii de someri responsabili pentru o familie….
    Este dOAR o LUPTA INFECTA PENTRU SUPREMATIA EGO-ULUI,pentru acumularea de averi….

    TRist,,,,atat de trist incat de multe ori imi doresc sa nu mai deschis televizorul,sa nu mai ascult nimic si pe nimeni,pentru ca doare tot.pentru ca am ajuns acolo unde nu trebuia nici in cel MAI MARE COSMAR.

    Va rog,haideti sa ne unim pentru a schimba ceva,tara asta atat de frumoasa merita mai multa,putem impreuna,daca nu ne gandim numai la ego-ul nostru.

  16. Scuzati-mi greselile …graba.
    Sa gasim impreuna solutii concrete si sa luptam pentru aplicarea acestora.
    Sunt curioasa insa..daca altcineva era acum in locul celor de la puterea,situatia se prezenta diferit??Nu cred,,,dar sper ca intr-o zi cineva care stie sa lupte si pentru societate va ajunge acolo ,la conducerea tariii.

  17. miza e prea mica…eu nu il vreau numai pe motoc….trebuie sa-l urcam in elicopter pe ,,lapusneanu,,asta e adevaratul tartor…sa nu ne pierdem timpul cu de-alde ,,acar paun,,..sa-l gajbim p-ala,,cu cohones,,cum se lauda el mereu…daca ar fi citit mai mult,ar fi stiut ca unii d-astia tari in…pe la19007au patit-o urit!cind nu vom mai putea rabda,cind foamea ne va rascula,hristosi sa fiti,nu veti scapa nici in mormint!dumnezeule,nu credeam ,atunci cind il citeam pe cosbuc,ca versurile lui vor mai fi vredata atit de in pas cu vremurile….

  18. EU AM DOAR 26 DE ANI DAR I-AS IMPUSCA PE FIECARE IN PARTE,E BINE SI ASA CU SEMNATURILE. SEMNEZ DAR UNDE??? SI DACA SE POATE SA IAU LEGATURA CU CINEVA COMPETENT VREAU SA STRING SEMNATURI SI EU PERSONAL DIN PITESTI

  19. Salut initiativa dvs.! Asa sa-mi ajute DUMNEZEU-este angajamentul spiritual luat de putere! Dar promisiunile facute inainte de alegeri si nerespectate, stie micutul Boc unde se incadreaza?- inselaciune !
    In definitiv ,cine se cred parvenitii astia care ne sfideaza cu colectiile lor de tablouri, conturi in banci, actiuni la diferite societati, salarii cu adevarat nesimtite, masuri de criza incompetente, prostie,incapatanare….Unde este raspunderea ministeriala ! Are dreptate MIRCEA DINESCU cand afima ca , cu asemenea guvernanti incompetenti, din crestini ajungem teroristi ! Trebuie sa raspunda absolut toti in fata legii pentru inselaciune in masa!
    Sa ajungi sa iei cate 15% de la pensionari, din alocatiile copiilor, arata cat de mult ati mers cu nesimtirea cu josnicia-nu aveti nici-un DUMNEZEU dar… noi AVEM si vom AVEA MEREU.
    Da, semnez cu toata furia acumulata atat eu cat si membrii familiei mele!
    Dovediti-le romqni ca noi i-am ales , noi ii dam jos !

  20. Stimate domnule Dan Voiculescu , imi trec foarte multe idei prin cap in acest moment insa am sa inerc sa fiu scurt si la obiect.
    1. Era si timpul ca cineva sa ia initiativa si sincer ma bucur ca ati fost dumneavoastra.
    2. Rog toti romanii ce mai au un pic de mandrie in ei sa ia atitudine.
    3 Naivitatea romanului de rand trebuie sa dispara , nici pana in ziua de azi nu imi vine sa cred cati romani s-au lasat prostiti de balivernele lui basescu si boc (*le-am scris numele cu litere mici pentru ca mai mult respect nu merita).
    4 Desi constitutia romaniei sustine ca presedintele romaniei la aceasta ora este basescu , eu nu pot sa accept sa fiu reprezentat de un asemenea om,Romania este la momentul actual o tara fara presedinte.
    5 In intreaga mea viata (am 21 de ani) am intalnit cel putin 500 de oameni mai inteligenti si mai valorosi decat cei care ne conduc si ne reprezinta atat in tara cat si peste hotare.
    O idee…daca imi permiteti…Pentru ca aceasta petitie sa ia amploare v-as sugera sa umblati putin prin tara , v-as sugera sa incepeti cu marile centre universitare , aici veti gasi sustinere 100%.
    Eu mi-am acordat 5 min din timpul meu pentru a scrie aceste randuri , sper ca si dumneavoastra sa aveti la dispozitie 2 min pentru a le citi.
    Nu va opriti aici , continuati cu aceste lucruri pe care le faceti pentru ca in final ele chiar vor conta.

  21. Domnule Dragos

    pana la un punct, sunt in acord cu dvs; da, sunt destui care ar face multe chiar si pentru jumatate de cub de zahar; de asemenea, prezentarea unor solutii viabile ar fi absolut necesara ptr ca altfel riscam sa ne pierdem in discutii inutile;
    punctul in care nu mai sunt de acord cu dvs, se refera la comentariul facut doamnei Alina Nediu; nu ati prezentat nici un argument ci doar o acuza absolut gratuita;
    de aici in colo, alegerea va apartine:
    1. nu-mi permit sa fac aprecieri asupra Q.I dvs deoarece nu va cunosc; daca acesta va este mai mare decat numarul la pantof, reactia normala ar fi sa va cereti scuze doameni Alina Nediu;
    2. daca Q.I. nu va permite sa recunoasteti ca ati gresit, din punctul meu de vedere aveti libertatea de a va continua spectacolul; doar sa nu asteptati aplauze;

    cu stima
    LO

  22. Bine bine..si unde semnam petitia?? Sincer..tot noi romanii am fost prosti la votul din Noiembrie..defapt am fost furati..

  23. Exista acum alternativa la guvernul asta ? ? Cu Catalin Voicu si cu Marean & Company veti putea voi scoate tara din criza?

  24. @ Dan Voiculescu
    :)
    Iată că mai este un Florescu Gheorghe pe lângă mine pe acest blog. Suntem aşa de mulţi că am ajuns să ne călcăm pe picioare.
    :)
    Eu nu sunt de acord, măcar ca să nu fie ca celălalt Florescu Gheorghe semnat mai sus.

    Spre deosebire de domnul Băsescu, domnul Boc nu are imunitate totală şi nu trebuie aşteptat până îşi încetează calitatea de premier. Eu mă gândesc la aplicarea Codului Penal.

    Art. 165 – Subminarea economiei nationale
    Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 145, ori de a împiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
    Daca fapta prevazuta în alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

    Instituţiile de la art. 145 sunt:
    Art. 145. – Public
    Prin termenul public se întelege tot ce priveste autoritatile publice, institutiile publice, institutiile sau
    Alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publica, serviciile de interes public, precum si bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

    Dovezile sunt clare, sunt semnate, au fost publicate în Monitorul Oficial, există şi deciziile CCR care dovedesc intenţia de publicare a Ordonanţelor neconstituţionale… Trebuie numai ca cineva să-şi asume denunţul.

    Domnul Voiculescu, ce ar fi, ca om politic, să faceţi o plângere penală? Ce ar fi ca o comisie parlamentară să judece cum de s-a întâmplat că domnul Băsescu dictează premierului să modifice Programul de Guvernare prezentat în Parlament…

    Nu e frumos să împingeţi cetăţenii în faţă. Sunteţi om politic special pentru a vă asuma un astfel de rol în slujba cetăţenilor români. Aveţi instrumente nu vă trebuie decât curajul şi determinarea să faceţi aceste acţiuni.

  25. Este prea mult, sunt tanar am 29 de ani si am un copil de 3 ani si mai vine unul, nu pentru mine imi fac probleme pt ca eu am fost invatat cu greul, dar ce fac cu proprii mei copii ? ce educatie la dau ? ce o sa manance ei ? cum isi vor face propriile lor familii ? daca ii omoara cineva doar pt o mana de maruntisi sau pt o bucata de ciocolata ? si nu exagerez eu chiar cred ca se va ajunge pana acolo.
    RUSINE GUVERNUL romaniei
    RUSINE TOVARASUL BASESCU
    RUSINE TOVARSA UDREA
    RUSINE CELOR CARE NE-AU FURAT SI APOI NE-AU SCUIPAT IN FATA PE NOI romanii DE RAND.
    RUSINE DE 500.000.000 DE ORI RUSINE, DE TOT ATATEA ORI PT CAT ATI PLATI PT UN AMARAT DE WEB SITE.

  26. Sincer sper sa se gaseasca undeva rezerva aceea de energie necesara pentru a trezi poporul roman… pentru ca, din pacate, la ora actuala, tarisoara asta a noastra este ocupata de o populatie, nu de un popor! de ce Rromii pot fi uniti? De ce Maghiarii pot fi uniti? De ce populatia romaniei, facand abstractie de etniile minoritare, nu este decat o masa amorfa… o turma de oi? De ce romanul care primeste o palma rasufla usurat zicandu-si „Lasa, tot e bine, putea sa fie un pumn” in timp ce oricare alt popor riposteaza? De ce Grecii pot si romanii nu? De ce toti Romanii de valoare (sau macar o maajoritate covarsitoare a acestora) nu locuiesc pe teritoriul Romaniei? Parerea mea de om, locuitor al Romaniei (pentru ca imi este sincer rusine sa ma consider roman), este ca nu mai exista decat doua solutii viabile pentru remedierea problemelor tarii:
    1 – sa o vindem cu totul
    2 – sa fie etatizate si valorificate in folosul statului toate averile obscen de mari ale tuturor politicienilor imbogatiti „peste noapte”, toate „mostenirile primite” de pe la cine stie ce „matusi”, toate vilele si limuzinele si yacht-urile si tot restul, si cu banii sa se repuna pe picioare segmentele productive ale economiei romanesti!

  27. vorbe vorbe si iar vorbe,atata stie sa faca romanul,vorbeste si se vaita la colt,la bar,in parc,acasa,doar vorbe si vaicareala,de 20 de ani nu se mai satura,sa puna mana sa faca ceva.Da` voi nu v-ati saturat sa fiti marionete,va e frica in propria tara,au furat destul si au furat din cauza voastra,va plingeti ca se ia spaga,at nu mai datidaca da unul asteapta de la toti,intarcatii frate.taie din salarii din pensii din ce pot si preturile tot cresc,o sa ajungem la sapa de lemn,sa mancam cartofi si paine cu sare.din cauza ca suntem un popor de lasi nu se ia atitudine,vai de capul nostru,daca o tineti asa nu doar ca suferiti voi ca parinti sau actuali cetateni dar vor suferii si copii vostrii care tot pe voi va vor invinovatii ca nu ati facut nimik.
    pe timpul lui ceausescu nu era libertate dar aveai un loc de munca si casa ,nu v-a comvenit i l-ati infruntat pt libertat ei bn acuma sa va vad ca sigur spuneti ca at nu va puteati uita la tv sau nu puteai sa te bucuri de o ciocolata sau o portocala,sa va vad acuma ce faceti ca aveti libertatea dupa care ati ravnit…..dar….degeaba,sa vedem cum o sa faceti sa beneficiati acuma de ceea ce ati vrut,nu or sa ajunga banii nici sa traiesti daramite sa iti faci pofte,vom aj sa ne uitam pe geamurile magazinelor si sa ravnim ca timp vom avea suficient caci multi vom ajunge in strada;fara bani vin bancile si iti ia tot.
    in spania daca creste pretul cu un cent lumea sare-n sus dar aici aceeasi poveste,vorbesc se vaita si nu fac nimik,copii vostrii se duc prin strainate si fac orice sa castige ceva bani,poate chiar ajunge sa dea in cap la om
    rusine pt toti romanii rusine

  28. Daca s-a reales cam totul s-a dus pe apa sambetei…. daca nici dvs nici Dinu Patriciu nu ati reusit impiedicarea realegerii ce doriti de la o petitie, sincer???
    Nu mai este timpul petitiilor nu mai este timpul impresiilor artistice.

    Sau actiune in strada (ceea ce e greu cu mioritza romaneasca) sau emigrare…
    Sunt pro , dar fara convingere

  29. Sunt de acord!Dar unde semnez?Poate ar fi bine sa popularizati acest demers!Poate pe blogul lui Badea sau la Antene!Nu se mai poate cu Basescu-Boc!

  30. Mie mie frica sa nu ajungem in situatia grecilor deoarece la noi lucrurile ar scapa de sub controlul autoritatilor.
    Eu de la actualul guvern n-am vazut pina acum o masura concreta de contracarare a actualei crize.
    In loc de scăderea unor taxe ( a C A S – lui de exemplu fiindcă și asa se introduce co plata serviciilor medicale),scăderea dobânzilor bancare, ușurarea accesului la credite pentru firme indiferent de forma lor, reducerea în realitate a numărului de bugetari guvernul actual prefera sa ia credite în continuare.
    Mai am o intrebare:din ce bani vor fi returnati creditele luate de actualul guvern ?. iar se vor scădea pensiile și salariile ? pentru a putea plati aceste datorii, se va ajunge la raționalizarea alimentelor și a bunurilor de larg consum?, parca am mai trecut prin asa ceva

  31. Sunt de acord sa semne dar unde ? La puscarie cu ei ca ne-au omorat definitiv.!!!!!! Mai rau decat Ceausescu . Sa ne spuneti unde trebuie sa semnam.

  32. Pentru a mobiliza mai bine masele , ca sa putem avea un cuvant de spus in problema asta , am creat un cont de facebook „StoPboc Petitie” aici vom putea tine legatura mai bine cei care avem un scopul comun de a ajuta Romania sa ajunga pe linia de plutire…Va astept!

  33. am intrat pe mai multe site-uri ‘stop boc’ si am constatat ca sunt f multi care ar semna o asemenea petitie … e groaznic ce se intampla … FMI si Banca Mondiala corup guvernele lumii, ‘obligandu-le’ sa accepte imprumuturi uriase care vor indatora acele state …au navalit ca vulturii peste noi pentru ca au gasit aici oameni coruptibili care sa-i ajute sa implementeze politica invaziva si violenta a SUA …

  34. Presedintele vorbeste despre scaderi, bla, bla, incearca sa ne dea exemple despre modificarea legilor achizitiei, pai cum mai poate servi clientela pedelista, cum respecta ei OUG 34 din 2006, cand atribuie contracte pe banda si apoi organizeaza licitatii formale? In ce tara se afla? cat de prosti ne considera pe noi toti? Pai cum sa-si taie craca de sub picioare, ce este tampit? Saracu Boc nu mai stie ce sa faca…… sa-si dea demisia inainte de a se confrunta cu listele de semnaturi… ar trebui si in format electronic niste liste.
    Semneaza> un bugetar cu un venit de aprox 1000 RON, cu studii superioare,2 copii minori, care va da de pomana 150 RON pentru ca asa vrea dl presedinte, rusine! Acesti oameni nu sunt ROMANI! Nu fac cinste neamului romanesc!Lumanari sa va luati de acesti bani, domnilor guvernanti, ca aveti nevoie ca nici pensionarii nu vor mai avea nevoie de lumanari, da-i dracu sa moara! NU SE VA TERMINA ASA D-LE BOC, D-LE BASESCU, TI-O GARANTEAZA ROMANII DIN ROMANIA!!!!

  35. de acord cu cele prezentate de Robert in solutia „2”, la care adaug:
    a) – in loc de reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% sa se legifereze salariul net parlamentarilor, ministeriabililor, functionarilor din guvern, presedintie, agentii guvernamentale la nivelul salariului mediu; cred ca am iesi rapid din criza;
    b) – revenirea la impozitul diferentiat asa cum sustin sindicatele; – de altfel cred ca a fost cea mai proasta decizie a guvernarii din perioada basescu cota unica de impozitare pentru profit si venituri din salarii;
    c) – condamnarea tuturor celor care au vindut pe nimic ceea ce s-a realizat prin sacrificii multiple de-a lungul celor 50 de ani anteriori asa-zisei ” revolutii” de catre parinti nostri si de noi, cei ajunsi azi la virsta a treia; pentru ca nu cred ca ati uitat de premiile obtinute de utilajele noastre petroliere, de tractoarele Brasovului, de ARO si nici de ce cifre de export avea Romania.
    Sustin initiativa dvs. si chiar vreau sa ma implic, dar cum, unde? Nu voi fi tratata ca o persoana non-grata, asa cum am fost alungata din fata televiziunii in seara de 24 decembrie 1989 pentru ca nu intelegeam cu ce se trage daca nu se clinteste macar tencuiala cladirilor de vis-a-vis? Si citi vor mai fi ca mine…..

  36. Domnule Voiculescu, dv, sunteti autorul moral al situatiei in care se afla astazi poporul roman si nu aveti nici macar notiunea de rusine.
    Sa-ti fie rusine, domnule Voiculescu, care impreuna cu comunistii si securistii ati profitat de lovitura de stat genocid din 1989. Sa-ti fie rusine pentru ca in toti acesti 20 de ani impreuna cu PCR/FSN/PDSR/PSD nu ati facut decat sa va umpleti voi buzunarele, care si asa erau pline inca de pe vremea presedintelui pe care l-ati asasinat ca un caine tocmai ca sa puteti voi sa jefuiti linistiti aceasta tara. Sa-ti fie rusine ca dupa primirea Romaniei in Comunitatea Europeana NU ATI FACUT REFORMELE impuse pentru a va satisface clientela politica cu posturi platite de la buget, umfland dupa cum „a vrut muschii vostri” aparatul de stat si Parlamentul de trantori si incompetenti. Sa-ti fie rusine pentru ca astazi vor fi dati afara sute de mii de bugetari care – punem pariu? – nu vor fi in niciun caz rudele si clientela voastra politica.

  37. Rescriem „Ciocoii vechi si noi” de douazeci de ani.Poporul roman nu se va trezi nici acum,asa cum nu s-a trezit nici anul trecut in noiembrie-decembrie.Mai ales acum,cand nimeni nu mai are interes sa faca inca o revolutie”de catifea”rosie,sau ce culoare vreti.Azi mi-am primit lectia.Un carnet portocaliu si o adeziune,inseamna o mana intinsa si o solutie la multe probleme.”Diavolul se imbraca in portocaliu si e dispus sa faca pact cu oricine.De un an de zile citesc acest blog,urmaresc propunerile dumneavoastra(chiar si cele legislative) in limita timpului disponibil,doar ca in monitorul oficial nu apare finalizarea lor sau daca apare,e fara normele de aplicare,deci fara finalizare.In fiecare zi imi tin companie posturile de stiri(antena3 mai precis) cand lucrez handmade-uri,si ascult cum toti comenteaza,se cearta si acuza,insa fara nici o finalitate.Care credeti dumneavoastra ca va fi finalitatea votului propus?Ce va schimba asta?Ce se va schimba?Daca vor fi noua sute nouazeci si noua de voturi,promit ca urmatorul vot va fi al meu,doar ca si chibitzar loial al acestui blog.Intre timp,voi face ca si dumneavoastra,o sa ma strecor prin viata(dumneavoastra o faceti mult mai bine-in 5 ani,v-ati sporit profitul de 4 ori-super,toata stima-informatia e de la antena3) si am sa accept mana intinsa de ajutor de la cine nu as fi vrut niciodata.Atat doar ca mi-e tare rusine sa ma uit in oglinda.Constiinta mea a mers de mana cu naivitatea si dreptatea,si se pare ca am gresit.Eu nu pot sa spun precum dl.Badea-„taie Boc pensia lui bunica-mea,ii platesc eu,ii taie si la mama si la tata,platesc eu”,iar dumneavoastra nu ne puteti angaja pe toti cei cinci milioane de”asistati sociali”.

  38. Daca-as putea ca un caine,la luna,sa latru,
    In loc de-a semna petitia, in mod elegant,
    Si culmea, sa si pice Guvernul Boc Patru ,
    Zeus ar naste…Boc Cinci.(un fel de mutant)

  39. am citit cateva commenturi si nu ma mai mira ca nemeritam soarta . gen 52

    pe de alta parte pasatul motanului (poate sa fie si Felix) explica o impotenta in exercitiul democratic si poate o frustrare in personal . Exercitiul democratic = motiune de cenzura si pleaca BOC pt ca PDL nu e majoritar. corect? asa ca mister DV daca chiar te doare soarta tarii ia de manuta 2-3 oameni buni si negociaza voturi in parlament …spor la munca
    P.S. ce o sa se mai sperie Base de 1 milion de semnaturi pe net…eu zic ca isi da demisia :))))

  40. am citit cateva commenturi si nu ma mai mira ca nemeritam soarta . gen 51

    pe de alta parte pasatul motanului (poate sa fie si Felix) explica o impotenta in exercitiul democratic si poate o frustrare in personal . Exercitiul democratic = motiune de cenzura si pleaca BOC pt ca PDL nu e majoritar. corect? asa ca mister DV daca chiar te doare soarta tarii ia de manuta 2-3 oameni buni si negociaza voturi in parlament …spor la munca
    P.S. ce o sa se mai sperie Base de 1 milion de semnaturi pe net…eu zic ca isi da demisia :))))

  41. Domnule Voiculesu
    Va multumesc pentru publicarea mesajului meu anterior. In aceste ore al dezastrului total, vreu sa readuc o raza de speranta.

    EXTRARAREA LUI BASESCU !
    LE MONDE : ” BASESCU TREBUE ADUS IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ ”
    ZIARUL PARIS SOIR ANUNTA CA PROCURATURA FRANCEAZA A REDESCHIS DOSARUL DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN.

    Iata ce spune Presedintele Romaniei despre aceasta crima; Cînd eram comandant pe «Argeş», la trei luni de cînd îmi obţinusem brevetul de comandant. Am luat foc în portul Rouen nu numai eu, 38 de nave au fost în incendiul din Rouen, în Franţa. Nava suspectată că a generat poluarea, care a făcut ca tot bazinul portului Rouen şi Sena să fie tot o flacără pe o întindere de 3 kilometri, a fost nava mea, Am stat acolo 28 de zile în anchetă. Am plecat, dar au rămas un litigiu, o acuzaţie la adresa navei, de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune“.Acum, pot să o spun public, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.
    CRIMA IN ATENTIA AMBASADEI FRANCEZE SI A PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEI. In 1988 Basescu era in conflict cu liderii sindicali din navigatie. într-un memoriu adresat procurorului general Mircea Criste şi Ambasadei Franţei la Bucureşti, au cerut pedepsirea lui Basescu. Ei au adresat o plangere penala atat autoritatilor romane cat si franceze.În 28 septembrie 1998, procurorul Ioan Adam, de la Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General, răspundea memoriului trimis de sindicaliştii constănţeni cu privire la întîmplările din iarna anului 1981, de la bordul petrolierului „Argeş“, constatîndu-se că fapta nu este prevăzută de legea penală din România şi, în consecinţă, nu există. Cum nu mai exista pe atunci nici nava, înstrăinată într-unul dintre contractele păguboase ale PETROMIN-ului. Din motive politice dosarul de la Ambasada Franceza a fost inchis si el.
    Memoriu adresat Ambasadei Franceze de la Bucuresti
    Acum trei luni am cerut Ambasadorului Henry Paul redeschiderea dosarului de la Rouen. Am remis documentele audio remise Interpolului. http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/.
    Datorita eforturilor mele DOSARUL DE LA ROUEN A FOST REDESCHIS iar Basescu a-si va petrece batranetile intr-o puscarie franceza sau romaneasca.

    Robert Horvath DEVA Cineast USA http:/devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  42. Înainte de furtună !

    Înainte de furtună
    Liniştea e mormântală.
    Tic-tac : se aude ceasul
    De la bomba socială !

    Şi secundele trec greu:
    Nori de plumb umbresc clipita,
    ‘Şi face cruce omu’ simplu,
    Să-şi înduplece ursita….

    Umbrele negre şi grele
    Strânse sumbru,pe tăcute,
    Întunecând raţiunea,
    Lăsând loc furiei mute….

    Piept cu piept,se strâng încet,
    Cei ameninţaţi cu moarte :
    Scrâşnetul de dinţi ,lugubru:
    Pumnii strânşi doresc dreptate….

    Înfruntarea-i evidentă:
    Ignoranţa-i doar prostie !
    Croncănit de ciori, macabru;
    Prevestiri de bătălie…

    Tic-tac: timpul greu şi mut,
    Martor la ce-o fi să fie…
    Goii sorţii-s mult prea mulţi,
    Şi în ochi au doar mânie !

  43. Un nesimtit de bugetar
    (Parodie, desigur…)

    I:
    Tara-i o gradina,
    Bucurestiul – o floare.
    Eu imi bag in buget
    Labele murdare.
    Ce nesimtire ! Sunt un magar;
    De fapt, sunt un mic bugetar.
    II:
    Nivelul de trai a crescut uluitor,
    Porcul e gras si pomul roditor.
    Intregul FMI planul de criza v-ar fi apreciat
    Da’ m-a gasit pe mine cu salariul prea umflat.
    Refren(x2):
    Castrati-ma, castrati-ma,
    Sau, daca vreti, euthanasiati-ma,
    Pentru ca ultima voastra
    Problema – e clar –
    Sunt eu – medic, profesor sau jandarm – un nesimtit de bugetar.
    III:
    Sistemul bancar e
    Unanim apreciat.
    Politica e un nufar imaculat.
    Vaca da laptic, gaina ousor,
    Numai eu nu ma incadrez in decor.
    IV:
    Pe unde te uiti –
    Numai fete zambitoare.
    Tara este pur si simplu infloritoare.
    Gata cu somaju’, cu inflatia, cu tot.
    Va rog, dati-mi una peste bot!
    Refren(x2):..

  44. sictirist ca mai toata lumea ce comenteaza aici.

    mi-a placut initiativa celor de la cati-ca-voi.com cu demisionatul din functia de cetatean roman.

    se poate folosi si ca slogan:)

  45. Daca, nici in urma celei mai cretine masuri luate vreodata de Basescu, lumea nu a ajuns sa faca proteste, e grav. Spre deosebire de noi, grecii arata ca au curaj. Isi recunosc nemultumirile. Noi inghitim ca prostii tot ce ni se pune-n fata. Sau poate ca poporul nu constientizeaza inca perioada grea ce va veni. Prefera sa creada televizorul: „Economia da semne de revenire”.
    Plus ca, multi dintre angajatii in sectorul privat, nu realizeaza ca, daca au salariul minim pe economie, iar salariul acesta scade cu 25%, risca sa primeasca si ei leafa mai mica.

  46. De ce falimentul intregii clase politice? Sunt partide care nu au luat parte la marea siluire a economiei nationale, chiar nu se vede cum tiranul nu renunta la marea ciordeala si saraceste populatia in schimb?

  47. Stop boc, Stop joc !
    Eu zic, ca deja e prea tarziu, mai rau de-atat… Lasati-l sa-si duca crucea pana la capat, cu tot cu basescu si sleahta lui, inclusiv cei care l-au votat + cei de pe acest blog, care-l ling in fund si inca mai cred in el ! De ce sa-i dam jos, sa vina opozitia la putere si sa plateasca oalele sparte de Partidul Demolator – Lenuta udrea ? Sa se descurce si sa raspunda cu capul ! Oricum eu mi-am luat decizia personala si mi-am suspendat firma, m-a durut, am vazut negru in fatza ochilor, dar nu-i nimic, tot la negru am sa si lucrez ! Ce mai conteaza de-acum ? Am spus-o si ma repet, sa nu inteleaga cineva ca am optat pt. mircea geoana. Am votat cu Crin Antonescu si pt. Klaus Johannis Premier. In al doilea tur, am ales raul cel mai mic, dar tot pt. Klaus Johannis. Acum multi din cei care l-au votat pe basescu, unora le pare rau, altii nu mai recunosc ! De aia am ajuns aici, pt. ca asa am fost dintotdeauna: un neam de curve !

  48. Domnule Dan Voiculescu, ceea ce faceti dumneavoastra acum este OPORTUNISM POLITIC. De ce nu spuneti oamenilor ca in 2008 parlamentarii au marit pensiile, desi se stia bine ca nu vor exista acesti bani. Desi Tariceanu si Basescu au AVERTIZAT in 2008 ca sistemul de pensii va intra in colaps cu acea marire, ca NU VOR FI BANI, parlamentarii, implicit dumneavoastra si partidul dumneavoastra,ati marit pensiile AIUREA. Deci SI DUMNEAVOASTRA SUNTETI RESPONSBAIL

  49. D-le Voiculescu aveti si votul meu
    1.Votez pentru STOP BOC pt ca Basescu a declarat ca nu sta in competenta guvernului sa ia masuri anticriza(Anul trecut in 2009 la Ludus)
    2.Votez pentru STOP BOC pentru ca ne -a MINTIT declarand ca Romania a iesit din recesiune si nu este adevarat.
    3 Votez STOP Boc pt introducerea impozitului forfeta la firme private pe timp de criza
    4.Votez STOP BOC pt situatia DEZASTRUASA a tarii.
    Poporul roman s-a sacrificat prea mult pe vremea comunistilor si a democratiei
    AJUNGE!

  50. Stimate Dle.Voiculescu
    Salut initiativa STOP BOC
    Mi se pare insa minimala
    Va pleca Boc si va veni alta marioneta prezidentiala
    Va propun declansarea unei actiuni de strangere a semnaturilor pentru organizarea unui referendum prin care populatia sa fie consultata cu o unica intrebare
    -DORITI SUSPENDAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU?

  51. SI PENTRU CA TRUSTURILE TALE MINT POPULATIA SI O INSTIGA VOI PROPUNE SI EU UN LUCRU ACESTUI POPOR , DACA AJUNGEM CA GRECIA CEI CARE VOR IESI IN STRADA SA VINA IN BARLOGUL TAU ,AL LUI VANTU,PATRICIU SI SA VA DEA FOC , SPER SA APUC ACEEA ZI.

  52. @intrus,
    Da, ai perfecta dreptate, te sustin la maximum ! Asta fac si eu pe blog-ul asta de ceva vreme si din pacate mi-am cam facut ceva dusmani. Oricum, nu ma las, o voi tine tot asa si am curajul sa spun ca intr-un viitor apropiat v-a fi o schimbare radicala pe plan european. Ne vom intoarce la comunism, din pacate asta e, daca n-am fost in stare sa ne bucuram si sa profitam de democratie. Pt. mine, U.E. s-a nascut moarta ! Mi-am dat seama ce-o sa ne astepte, cand ne-au avertizat ungurii ca au dat-o in bara. Mai tineti minte cand veneau si cumparau de la noi orice ? Multe state din Europa de Est, chiar si Centrala, azi, regreta. Am cazut cu totii in capcana capitalistilor, imperialistilor, evreilor cu bancile lor ordinare, masonii care nu mai sunt ce-au fost odata (toti bisnitarii, jegosii, camatari si tigani) au devenit si ei masoni ! Cine a cerut parerea poporului prin referendum, daca suntem de acord sau nu sa intram in U.E.? …dar in N.AT.O.? Ce avantaje ne-au adus toate astea ? Cata dreptate a avut Ceausescu ! Abia acum ne dam seama ca asa zisa revolutie a fost o mascarada ordinara cum spunea Ceasca inainte de a fi executat repede de actualii politicieni, sa fie siguri ca pun mana pe ciolan. Asta merita si ei acum, dar nu impuscati ca scapa usor. Astia merita pusi in lanturi impreuna cu fiii si beizadelele de nepoti figuranti si sa munceasca pana la moarte in folosul comunitatii ! Arestari, confiscari de averi si conturi in strainatate si o mare nationalizare, sa ne recuperam cat se mai poate din averea statului, la care avem drepul cu totii ! Nu ne-au mai ramas decat urzicile si leurda de pe camp. SA FIM UNITI !

  53. @Marius Adrian Porojnicu 62
    @DI 63
    Mi-a placut sobrietatea „inainte de furtuna” dar si ironia fina a” nesimtitului de bugetar”.Mai scrieti,imi face placere sa va citesc. „Succesuri” si numai bine!

  54. Domnule Voiculescu, am sa va trimit in scris mai multe adeziuni pentru schimbarea lui boc si poate si pentru demiterea lui basescu.Nu indraznescu sa va dau adresa mea aici de frica.Am insa o rugaminte:- va rog sa studiati problema pensionarilor din punct de vedere juridic si sa ne ajutati sa dam statul in judecata sa ne dea inapoi banii pe care ne-a obligat sa-i platim si pe care acum constatam ca i-a furat.Daca crede va rog sa constituiti la nivel national un organism care sa se ocupe cu aceasta problema, sa stabiliti conditiile de aderare si cam cat ne-ar costa acest lucru pentru a fi aparati in instanta de oameni anesti si cinstiti.Cand vom avea aceste informatii ma angajez ca desi noi pensionarii nu avem bani vom incerca sa obtinem din alte surse pentru a ne achita de obligatii.De asemenea va rog sa verificati modul cum se face plata la noii pensionari pentru ca in flamanzenia lui basescu am impresia ca ne ia de doua ori plata pentru sanatate,nu spun acum mai multe o sa va trimit doua cupoane,unul pentru cei in plata mai demult si altul mai nou si veti vedea daca nu si dvs veti avea suspiciuni.Am incredere ca desi sunteti un om bogat sunteti si caritabil desi nu se prea vorbeste de acest lucru spre deosebire de basescu,porocalii lui si cllientela lor politica.Ei nu stiu cum sa ia cu japca tot mai mult din faramitura noastra pentru ca ei si famiile lor sa agoniseasca averi importante.De asemenea va mai rog sa vedeti daca nu se poate initia o lege a controlului averilor pentru a se confisca cele ilicite si a-i trimite la puscarie pe mafioti.Va spun ca eu incerc sa adun oameni pentru a iesi in strada in acest scop si a nu pleca de acolo pana nu se adopta aceasta lege.Cred ca e timpul sa se puna capat,picatura de cianura au inceput sa ne o dea micsoridu-ne veniturile si asa mici.foame frigul si lipsa de asisitenta medicala ne condamna incet dar sigur la moarte.De fapt asta isi doreste basescu.Insa pana i se va indeplini acest lucru am vrea ca si el si ceilalti ca el sa dea socoteala pentru ce au furat.Va multumesc si va doresc multa sanatate.Sunteti una din sperantele noastre.

  55. Acum ar fi interesant de incercat un referendum de suspendare/revocare a presedintelui simultan cu o motiune de cenzura impotriva Guvernului.
    Sa vedem, pe langa ce spun parlamentarii, ce spune poporul.

    Oricum va fi interesant de vazut si votul in parlament pe masurile anuntate de Basescu (daca vor trece prin Parlament si nu vor apela la ordonante de urgenta).

  56. Stimate Domnule Voiculesc,

    Cand mi-am postat mesaju de ingrijorare fata de soarta noastra a pensionarilor, am vazut ca exista un timp de asteptare pentru a fi publicat.
    Administratorul Dumneavoastra de blog , cred ca ar trebui sa nu publice mesajele jignitoare la adresa celor care au postat.
    Eu ma simt pe nedrept batjocorita si jignita de mesaju nr. 16 a lui Dragos.
    Acest mesaj nu are nicio legatura cu subiectul , ci este o jignire voita a unui individ certat cu cele mai elementare norme de comportament fata de semeni.
    Va rog frumos sa-l setrgeti, intrucat este o jignire cinica si rauvoitaore la adresa unui varstnic.
    Nu vreau sa comentez nimica despre cunostintele pe care se vede ca nu le are fata de tehnica de calcul si evolutia ei, si plasarea in timp a vietii mele profesionale. Cat despre acuzatia de furt…. este inadmisibila!!!!!
    Cred ca daca stergeti acel mesaj injurios veti da o lectie celor care intra pe bloguri si saituri ca sa jigneasca si nu trateaza subiectul propus de autor.
    Va multumesc pentru intelegere!

  57. @Aurica:
    „frica’ de ce si de cine?
    Iar de furt nu poate fi vb.Poate neglijenta functionareasca din indolenta tipic romaneasca de bugetar care, nefiind in permanenta controlat, isi face treba dupa capul lui prost sau nu!

  58. Google ==> Alina Nediu + Timisoara ==> tanti profesoara si cercetatoare in IT NU intelege sa inapoieze proprietarului de drept casa furata de statul roman.

  59. Bancul zilei:
    „Stimati telespectatori la ora 15.15 Presedintele romaniei va face o declaratie de presa pentru precizari legate de reducerea cheltuielilor sociale si a fondului de pensii si nu numai, dupa care va vom tine la curent cu numarul infarcturilor contractate de cetatenii romani care au urmarit declaratia de presa.Va dorim vizionare placuta!”

  60. Jenant!!Va spun dle ca asa ma adresez oricui, dar va zbateti ca un „felix”/peste in apa,ati pierdut razboiul si va incapatanati sa nu dispareti din ochii romanilor prin tot felul de pseudo-sfori prin care mai prindeti cativa „dezmosteniti ai sortii” …Poate sa va fie cu „recul” pentru ca de eticheta de securist scapati mai usor stand „la cutie” decat ridicand la „lupta” un „stol” de pensionari!!!

  61. Stimate Domnule Profesor Dan Voiculescu,

    Nu-mi vine sa cred ca Dumneavoastra permiteti pe blogul Dumneavoastra ca niste indivizi precum acest Dragos sa-si bata joc de niste oameni onesti si cinstiti, care isi incredinteaza speranta in mainile Dumneavoastra.
    Eu mi-am dat numele adevarat si nu m-am ascuns in umbra unui pseudonim, niciodata in viata nu mi-a fost frica sa-mi sustin parerile indiferent de regimul sub care am trait.
    Dar nu gasesc normal, ca Dumneavoastra, un om educat, fin, elegant, care nu jigniti nicodata pe nimeni, care sunteti plin de grija fata de seniorii tarii, care ii respectati, sa permiteti administratorului Dv. de bolg sa accepte injurii si neadevaruri scrsie de cei ce posteaza si care sunt departe de a trata subiectul pus in dezbatere.
    Asa ca va rog inca o data sa stergeti mesajele 16 si 96 ale unui iresponsabil, care isi permite sa ma jigneasca si se amesteca in treburile mele personale necunoscandu–mi viata si activitatea si problemele. Eu am invatat o viata intreaga, am muncit si am adus in viata mea beneficii acestei tari si nu accept sa fiu batjocorita pe blogul Dumneavoastra.
    Astept sa-mi faceti dreptate
    Cu stima
    O pensionara revoltata de obraznicia unui pseudonim

  62. @ Alina Nediu;
    nu e treaba mea, dar fiind democratie chiar si in blogosfera nu doar in societate,fiecare face ce vrea si respecta pe cine considera ca merita, dupa…virgulele sau apunctele folosite….sau alte criterii de ordin personal….
    O fi avand omul un offfff sau o fi facand o confuzie de interpretare…zic.
    Iertati-mi indrazneala de-a ma baga in polemica dv.

  63. Alina Nediu (profesoara & cercetatoare IT) : „…niciodata in viata nu mi-a fost frica sa-mi sustin parerile indiferent de regimul sub care am trait”.

    V-am auzit cand, foarte vocal, va sustineati neinfricata parerile : Ceausesssscuuuu paaaaaceee ! Nu vrem arme nucleare, vrem tractoare pe ogoare ! Stima noastră şi mandria, Ceausescu- Romania ! ….etc. etc. etc.

    Tot tanti Alina: „Stimate Domnule Profesor Dan Voiculescu”

    Parca ieri v-am auzit : ” stimaaaateeee tovarase secretar general Nicolae Ceausescu…. stimaaaaataaaaa tovarasa Elena Ceausescu, savant de renume mondial…..mamaaaa iubitoaaaareeeee….

    ps: dumneavoastra se scrie cu D (mare de mana sau de tipar) doar daca este inceput de propozitie sau se refera la tac-su lui Iisus. Cateodata, dar nu este cazul aici, cu D (mare de mana sau de tipar) se scrie dracu.
    pps: aveti grija, a mai ramas o scama pe costumul domnului Dan.
    ppps: nu sunteti atenta ; trebuie sterse/cenzurate mesajele 16 si 86 si nu 16 si 96….fiti atenta pe viitor, cereti cenzura mesajelor 16, 86 si 90.
    pppps: „Astept sa-mi faceti dreptate” HOW ?

  64. Stimata Doamna Profesoara si Cercetatoare in Domeniul IT Alina Nediu,

    Va ofer o ramura de maslin culeasa de mine de pe proprietatea domnului Adi aflata in judetul Valcea:

    „Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Mult necaz este in jur,multa minciuna
    Iar se’aduna norii a furtuna
    Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Mult necaz este in jur,multa minciuna
    Iar se’aduna norii a furtuna
    In viata mea nu-s toate chiar la locul lor
    Dar ceva nu pot uita usor
    In viata mea nu sade chiar la locul lor
    Printre’atatea rele bune,sunt un trecator prin lume
    Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Mult ma-ntreaba lumea cum e,ce-i cu mine
    Eu le spun c-ar fi loc…de mai bine

    Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Multi din prietenii in care am crezut
    Repede si ieftin m-au vandut
    Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Multi din prietenii in care am crezut
    Repede si ieftin m-au vandut
    In viata mea nu-s toate chiar la locul lor
    Dar ceva nu pot uita usor
    In viata mea nu sade chiar la locul lor
    Printre’atatea rele bune,sunt un trecator prin lume
    Suparat,suparat sunt Doamne numai,suparat
    Suparat am fost si suparat voi fi
    M-au tradat fratii si prieteniï”

    ps: 16, 86, 92 si 93

  65. @G.P. @Dragos

    Insolenta ce va caracterizeaza este revoltatoare.
    Cel mai destept cedeaza.
    Dumnezeu sa va rasplateasca cu ceea ce meritati pentru minciuna, lipsa de respect si obraznicie fara margini.
    Democratie prost inteleasa!

  66. Şi cu asta ce-am făcut?!
    Boc e pionul otrăvit, ţinta nu-i el, e regele! El trebuie scopit.
    Cu ce ne încălzeşte că dărâmăm un pitic, în locul lui apare instantaneu altul. Alt lacheu.
    În treacăt fie spus, cum dracu’ a câştigat panarama aia de Teo în faţa candidatului PC, în sectorul cu primar PC, pe mâna PC?!
    Asta spune multe despre eficienţa măsurilor efective de luptă cu ciuma!
    Nu la Antene se duce lupta, acolo se face doar rating-ul, adică se fac banii.
    Lupta e în Parlament, în stradă la o adică, în viaţa reală.
    Nu pe net, nu la TV.
    Aici vreau să văd acţiune adevărată!
    Aici se vede care ce poate!

  67. As vrea sa atrag atentia asupra site-ului petitiei: mi se pare un site depasit, incet, comentariile nefiind afisate in timp util.cred ca ar trebui mai multa seriozitate din partea initiatorilor/administratorilor site-ului.
    Astept raspuns, nu de alta dar nu-mi place sa-mi fie folosit numele altfel decat cum este dorinta mea, adica afisat impreuna cu mesajul meu.Multumesc!

  68. vad ca nu ati scris nimic de diminuarea ajutorului de somaj tot cu 15% -ati uitat cumva ca si ei sunt oameni?
    Toti politicienii spun ca au ales din doua rele pe cel mai mic rau si anume: diminuarea pensiilor, a ajutorului de somaj si a fondului de salarii pentru bugetari.
    Eu zic ca daca tot vrem sa facem ceva, sau sa faca, sa-l bage in seama pe domnul dr. in economie Constantin Cojocaru care are o varianta de relansare a economiei romanesti:
    impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit

  69. S-a ‘ntâlnit hoţu’ cu prostu’ ?

    Auzi azi o trăsnaie,
    Mult mai mare decât toate :
    Cică pentru redresare,
    Boc vrea…. solidaritate !

    După ce a eşuat
    În tot ce şi-a asumat,
    Să fim solidari cu bocu’ :
    Solidari cu…. un ratat !

    Să plătim oalele sparte,
    Şi ce au împrumutat,
    Maimuţoii bocofani :
    Inclusiv… ce au furat !

    Ca să lămurim problema,
    Vreau răspuns la o ‘ntrebare :
    Aud de prea multă vreme,
    Pe boccii de…. ASUMARE !

    Aşadar, dom’ şef de stat :
    Ce înseamnă ASUMARE ?
    Cât de proşti crezi tu că suntem,
    S’acceptăm bocu’ matale ?

  70. Stimati concetateni,
    Afirmatiile facute de Presedintele Romaniei in conferinta de presa din data de 6 mai, 2010, sunt de o gravitate deosebita.
    Iata de ce:
    1. Presedintele Romaniei a afirmat ca, citez: “salariile personalului bugetar reprezinta 9,4% din produsul intern brut”. Conform datelor publicate de Guvernul Romaniei referitoare la executia bugetului general consolidat pe perioada 01.01 – 31.03.2010, fondul de salarii al personalului bugetar a fost egal cu suma de 11,68 miliarde de lei. Daca 9,4% este egal cu 11,68 lei, 100% este egal cu 124,26 lei = PIB-ul realizat de Romania in primul trimestru al acestui an. La cursul mediu de schimb, de 4,12 lei/euro, aceasta inseamna 30,16 miliarde de euro. In anul 2009, PIB-ul Romaniei a fost egal cu 120 miliarde de euro, ceea ce inseamna o medie trimestriala de 30 miliarde de euro.
    PIB-ul unei tari se compune din doua mari componente. Prima componenta o reprezinta salariile, impreuna cu pensiile si alte venituri derivate din salarii, cum este indemnizatia de somaj. Aceasta componenta revine proprietarilor fortei de munca, angajatilor, trecuti si prezenti. A doua componenta o reprezinta profiturile, care revin proprietarilor capitalului.
    Pana in prezent, avem un numar de aproape 800.000 de someri, cifra care, pana la sfarsitul anului va ajunge la 1.200.000. Aproape un sfert din numarul angajatilor de anul trecut. Toti provin din sectorul privat. Asta inseamna o prima reducere de circa 25% a fondului total de salarii al tarii.
    Joi seara, Presedintele Romaniei ne-a anuntat ca domnia sa, impreuna cu guvernul si cu FMI, au hotarat sa reduca cu 25% fondul de salarii al bugetarilor, cu 15%, fondul de pensi si fondul de somaj. Aceste reduceri se adauga celor din sectorul privat, precizate mai sus.
    Deci, intregul, adica PIB-ul, ramane neschimbat. In 2010, PIB-ul Romaniei va fi egal cu cel realizat si in anul 2009, adica 120 miliarde de euro. In anul 2010, una din componentele acestui intreg, salariile si pensiile, se reduce, in proportie de 25%, respectiv 15%. Asta inseamna, automat, cresterea celeilalte componente, profiturile. Exact cu suma pierduta de salariati si pensionari, creste suma incasata de cei care au devenit proprietarii capitalului romanesc, prin asa-zisa privatizare.
    Ne amintim ca, chiar si inainte de acest atentat, in Romania, profiturile reprezentau 2/3 din PIB, restul revenind salariilor, in timp ce, in tarile civilizate, profiturille detin 1/3 din PIB.
    2. In primul trimestru al acestui an, valoarea totala a veniturilor bugetului general consolidat a fost egala cu suma de 37,54 miliarde de lei, adica 31% din valoarea PIB-ului. Fondul de salarii al personalului bugetar a fost de 11,68 miliarde lei, iar fondul de pensii de 10,54 miliarde de lei. In total, cele doua fac 22,22 miliarde de euro. Observam, deci, ca, la buget s-a colectat o suma mult mai mare decat aceea necesara pentru plata salariilor bugetare si a pensiilor. De luni de zile, cetatenilor Romaniei li se spune ca statul roman s-a imprumutat la FMI si alti imprumutatori pentru a plati salariile bugetarilor si pensiile romanilor. Este o minciuna. Statul roman s-a imprumutat pentru a acoperi gaura facuta in vistieria tarii de catre BNR si pentru a avea bani pe care sa-i sifoneze in conturile firmelor capuse care obtin profituri uriase din contractele incheiate cu statul roman.
    Asa cum vom vedea, imediat.
    3. In primul trimestru al acestui an, valoarea totala a cheltuielilor bugetului general consolidat a fost de 45,76 miliarde de lei. Acesti bani au fost cheltuiti pentru: salarii (11,68 miliarde); pensii (10,54 miliarde); asistenta sociala (6,90 miliarde); dobanzi (1,68 miliarde); cheltuieli materiale (14,96 miliarde).
    Deficitul bugetar, adica diferenta dintre cheltuieli si venituri a fost de 8,22 miliarde de lei. Toata aceasta suma, de 8,22 miliarde de lei, a fost imprumutata de Guvernul Romaniei si a fost cheltuita pentru a se plati facturile emise de cei care furnizeaza statului roman diverse bunuri si servicii. Imprumutul de 8,22 miliarde de lei, respectiv de 2 miliarde de euro, nu a fost facut pentru plata salariilor si pensiilor, ci pentru a fi sifonati in conturile firmelor capuse de pe langa Guvernul Romaniei.
    Sumele care ar urma sa fie economisite prin reducerea salariilor si pensiilor vor fi si ele folosite pentru umflarea conturilor acestor firme capuse.
    3. Valoarea totala atrasa la bugetul general consolidat prin aplicarea cotei unice de 16% asupra salariilor, profiturilor si altor venituri, in primul trimestru a fost de 7,11 miliarde de lei, ceea ce inseamna o baza de impozitare de 44,44 miliarde de lei. Daca, la aceste 44,44 miliarde, adaugam pensiile si ajutoarele sociale (de 10,54, si, respectiv, 6,90 miliarde, rezulta un total de 61,88 miliarde de lei, de venituri declarate. Mai departe, daca avem in vedere ca PIB-ul creat in aceasta perioada a fost egal cu 124,26 miliarde de lei, rezulta ca o suma de 62,38 miliarde de lei nu a fost declarata si nu a fost impozitata. Daca aplicam cota de 16% la cifra de 62,38 miliarde, obtinem suma de 9,99 miliarde de lei.
    Prin reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, se obtine o suma de 4,47 miliarde de lei pe trimestru, adica jumatate din aceea care s-ar obtine prin impozitarea profiturilor nedeclarate.
    4. Guvernul Romaniei are dreptul sa stabileasca numarul celor care primesc salariu de la bugetul statului. Sa angajeze si sa concedieze, in conditiile legii. Guvernul Romaniei nu are dreptul sa reduca nici nivelul salariilor romanilor, indiferent de sectorul in care acestia sunt angajati, nici nivelul pensiilor romanilor, indiferent din ce sursa provin acestea.
    Masurile anuntate de Presedintele Romaniei in data de 6 mai, 2010, sunt neconstitutionale, nelegale. Ele sunt contrare intereselor cetatenilor Romaniei.
    Deoarece cred ca Presedintele Romaniei a fost dezinformat, ii solicit, si pe aceasta cale, o intalnire, in care sa-i prezint cele de mai sus, precum si adevarata solutie pentru scoaterea Romaniei din criza in care se afla.
    Voi reveni.
    C Cojocaru

  71. Revin pentru ca vazandu-Va la stirile de la antena3 pe Dv.Dle.D.Voiculescu, nu pot sa nu va impartasesc la ce m-am gandit: fiindca sunteti „tata” antenelor, al trustului media, nu inteleg de ce nu ati putea avea o emisiune permanenta pe antena3 cu reluare pe antena1 si 2, emisiune in care, cel putin timp de o ora macar saptamanal, sa prezentati, in calitate de om de afaceri de succes, in calitate de fondator al Partidului Conservator,in calitate de scriitor de carti publicate si in limbi de circulatie, sa prezentati cetateanului roman,eventual sub forma de dialog cu Camelia, alternative la disperarea milogitoare tipic romaneasca.
    Cat despre scurtul interviu de la stiri, cred ca trebuie sa fiti un pic atent si parintesc-dojenitor -nu sa taiati in „carne vie” – cu economia subterana si evaziunea fiscala prin plata muncii „la negru’ astfel incat sa dati alternative de crestere a veniturilor patronilor din acea zona crepusculara, alternative care sa-i invete sa faca bani fara a avea insomnii, sa zicem.
    Si nu uitati agricultorii care subt oameni simpli pe care viata grea si mai mult saraca, i-a invatat sa fie smecheri.
    Este o parere personala, dar, pentru ca imi sunteti la fel de simpatic ca si Mircea Badea -pe alta scara de valori,evident- am simtit nevoia sa v-o impartasesc.

  72. eu m-am hotarat..mai am un an si imi termin facultatea dupa care o tai din tara!!!! Ultimul care pleaca e rugat sa stinga lumina:))

  73. Se pare ca sunteti foarte hotarat,impreuna cu societatea civila sa faceti ceva.Dar nu-mi explica nimeni,cum o sa reusiti? Cu cele un milion de voturi,veti propune un referendum national? Veti cere alegeri anticipate? Sunt legi neconstitutionale care inca sunt in picioare si nu le darama nimeni.Ati iesit putin in fata si in atentia publicului,poate ar trebui sa faceti asta mai mult si mai des.Azi,dumneavoastra vorbeati la televizor,iar fata mea in spunea cat de dor ii este de vremurile de acum patru-cinci ani in urma.Noroc ca incearca sa inteleaga la 17ani ca nu este,nu avem si ca nu ne-am nascut in locul potrivit,ca nici noi,nici parintii nostrii nu suntem din cei 25% din populatie care nu platesc factura crizei.Nici macar subventii pentru caldura nu am avut,pentru ca stam ca si in chirie.Trei persoane cu o pensie si un ajutor de handicap.Am obosit muncind in plus pentru o paine.Apropo,nu aveti nevoie de handmade-uri(lucrate chiar de mine) pentru cadouri?Mi-as plati gazul restant(fara subventie)pe ultimele trei luni.

  74. Inițiativa dumneavoastră este ALTCEVA. Să sperăm că va avea sorți de izbândă. Și totuși am cules câteva schiţe de coşmaruri recurent săptămânale (şi cel puţin) naţionale: luni: un aventurier rege constituţional aboleşte (chiar dacă aproape numai for¬mal) democraţia, tocmai în preajma celui mai mare cataclism mondial, be¬ne¬ficiind de ajutorul a mai mult de jumătate din vârfurile liderilor de¬mo¬cra¬ţiei; marţi şi miercuri: un muncitor stalinist feroviar aboleşte şi de¬mo¬cra¬ţia şi monarhia, instaurează sângeroasa dictatură a nomenclaturii parii¬lor, exterminând elitele, civilizaţia, cultura, libertăţile; joi şi vineri: un ciz¬mar a¬nalfabet adânceşte această dictatură, abolind (nu doar bună) starea şi nor¬¬ma¬litatea, în favoarea schizofreniei şi cultului „celui mai iubit fiu al po¬po¬¬rului”, „geniului tutelar de largă recunoaştere internaţională”, „ridicând pe noi culmi de civilizaţie şi progres” nomenclatura, securitatea, miliţia, tur¬nătorii şi activiştii comunişti; sâmbătă: un activist sta¬linist aboleşte (for¬mal) dictatura şi cultul de mai sus, catifelându-le şi re¬de¬numindu-le „de¬mo¬craţie originală” (şi, în general, doar redenumind totul: „ge¬niul tutelar” în „EL apare, soarele răsare”, miliţia în poliţie, securitatea în „servicii”, lup¬ta de clasă în „noi muncim, noi nu gândim”, „centralismul de¬mocratic” în „autonomie locală”, „societatea socialistă multilateral dezvolta¬tă” în „tran¬ziţie către economia de piaţă”, duminică: un mărunt spi¬on cu acoperire de coman¬dant de marină comercială brejnevistă, notoriu doar pentru lipsa de cultură, scru¬¬pule, cuvânt, Dumnezeu şi măsură în a bea whisky, luptă din răspu¬teri pentru perpetuarea dictaturii (cât s-ar putea de puţin catifelate) şi crip¬to-cultului personalităţii, pentru înlocuirea la vârf a „oligarhiei” şi „grupu¬rilor de interese” rivale cu cele ce i s-au supus, pen¬tru conspirarea şi mai adâncă a nomenclaturiştilor, securiştilor şi activişti¬lor politruci, totul cu binecuvân¬tarea şi entuziasmul majorităţii „poporu¬lui”, dar, ca şi în coşmarul pentru zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, şi a mult prea multor vârfuri ale intelighenţi¬ei locale.

  75. p.s. -la 101.- am vazut si interviuri de-ale lui d.patriciu (noroc cu conjunctura si cu subalterni zelosi) sau negoita (noroc cu imobiliarele) sau becali(ofsivai) sau s.o.v.(se stie ‘mnealui …) sau elan cumomaifi sau Dl.I.Tiriac (numai tata sa nu fi…!) si de aceea mi-am permis sa constat ca trebuie sa…” iesiti din culcus” !

  76. Before the storm!

    Before the storm
    The silence is gravelike.
    Tick-tock: you hear the clock
    Of the social bomb!

    And seconds so difficult pass :
    Lead clouds overshadow the moment,
    The simple man makes the sign of the cross
    To persuade the destiny …

    The heavy, black shadows
    Somberly gather in silence
    Obscuring reason,
    Leaving room just for mute anger

    Chest by chest they gather slowly
    Those who are threatened by death:
    Their gnashing of teeth is lugubrious
    Their tight fist screams justice

    The conflict is obvious:
    Ignorance’s just stupid!
    The crows caw macabre
    Predicting the battle..

    Tick-tock: the heavy and mute time,
    Witnesses what may be …
    Naked before the faith are way too many,
    Anger reading in their eyes!

  77. Consider ca si bugetarii, la fel si pensionarii au dreptul fundamental la viata atata vreme cat si unii si altii au muncit cinstit si au platit impozite ! Nu asta era solutia, solutia era o strategie coerenta de oprire a evaziunii fiscale, a achizitiiilor publice frauduloase si in primul rand creerea premizelor pentru stimularea economiei prin incurajarea intreprinzatorilor romani. La noi s-au inchis mii de firme autohtone care ar fi putut aduce plus valoare, firme gatuite de taxe si impozite aberante.. La noi, comparativ cu alte tari civilizate viata este cea mai scumpa si salariile cele mai mici. Acum le taiati si pe acestea?? Traim o realitate brutala si cinica, demna mai degraba de o tara bananiera sau sud americana. Coruptia, manelismul in politica, incompetenta tin capul de afis. La noi din pacate educatia si sanatatea au devenit cenusaresele ecestui sistem… Educatia, o justitie corect articulata si sanatatea cred eu ca sunt fundamentele pe care se poate construi o societate sanatoasa si civilizata. Cu respect,

  78. nu incercati sa promovati petitia un pic si pe la antene? Macar sa se aminteasca in treacat de ea…

  79. multa lume suparata … lumea va vede ca un sprijin ..macar sa aibe unde se plange daca o rezolvare nu se intrevede…

    PS . am vazut cateva cadre dintr-un interviu recent dat de DV cred pe tema aberatiei cu reducerile. unde vad inregistrarea integrala?

  80. Astept cu nerabdare aprobarea intarziata a comentariilor mele din si la petitie!
    In alta ordine de idei, va voi tine pumnii sa nu aveti emotii la Sinteza Zilei!
    Doar fiti natural fiindca sunteti telegenic si ideile va sunt meritorii.

  81. DA, am semnat fara sa clipesc petitia ‘anti Boc’ ,fara sa clipesc….cred ca mai au sa ne ia si dreptul la viata si gata, rezolva de tot aceasta tara. Eu una nu mai vreau sa traiesc in aceasta tara, sunt consternata de ceea ce se intampla , nu se mai poate. Am ajuns sa muncesc zi si noapte pt a-mi plati ratele k sa nu imi ia banca umila locuinta, am uitat de mine, nu-mi permit nici cea mai mica bucurie si ma invinuiesc k nu-i pot oferi copilului meu de 5 luni decat minimul decent de trai ca sa reusesc sa-mi achit ratele…o sa fac si eu o ” petitie ‘ sa vad daca vreun om din clasa politica imi va plati creditul de 20.000 de Euro pt care am optat acum 3 ani de zile si pt care aveam resursele necesare si care acum a devenit din ce in ce mai greu de platit.
    In alta ordine de idei – va felicit pentru initiativa….cine stie, de undeva trebuie sa inceapa si binele pentru noi, cei din josul societatii.Si va felicit si pentru spiritul tanar si indraznet de care dati dovada, imi place sa va descopar personalitatea prin intermediul emisiunilor de alta factura decat cea politica,sunteti intr-adevar un suflet deschis, cald si foarte charismatic.You did it your way but in a good way – daca imi este permisa o parere.

  82. off-topic:
    Ce ziceti de o reglementare fiscala prin care patronul prins cu evaziune fiscala in statele de plata sau in eliberarea de bon fiscal etc.s.a.m.d., sa-i fie nu inchisa firma ci preluata de stat, nationalizata drept pedeapsa si toti angajatii+administratorul vor de4veni angajati in acea firma nationalizata ca urmare a relei lor credinte, a comportamentului lor infractrional raportat la fisc?
    Nationalizata pe o perioada cuprinsa intre 5-10 ani de ex.

  83. Alina (#113),

    prea faceti multe fara sa clipiti. Semnati fara sa clipiti, v-ati indatorat fara sa clipiti
    …banuiesc ca si „proiectarea” copilului a fost fara de clipeala….

  84. G.P. (114)

    si ce ne facem daca firma nationalizata va fi administrata de Alina cea fara de clipeala ?

  85. @ Dragos:
    Razi dumnata,razi, dar cu reglementare de genul acesta,patronul devenind presedinte executiv al firmei,isi va lua si el salariul din acea firma. „Alina cea fara de clipeala” nu va fi in consiliul de adm. ci va fi observatorul de la fisc la care se preda lunar balanta contabila.Astfel de firme vor fi firme cu grad de risc si vor fi atent monitorizate la fel cum sunt monitorizati cei care au accesat fonduri europene.Si astfel vom avea patroni castigati de partea bunei conduite fiscale….zic

  86. G.P.

    pai daca patronu’ a facut evaziune fiscala, dvs. in loc sa-l bagati in puscarie il faceti PRESEDINTE EXECUTIV ???????????

    ps: nu-i asa ca nici dvs. nu prea…”clipiti” ?

  87. @Dragos:
    Cand gandesc poate ca „nu clipesc”.
    Cred ca rusinea de-a i se nationaliza firma pe 5-10 ani si a executa la locul de munca v-a scapat din vdr.

  88. @Dragos:
    p.s. cred ca nu ati prins ideea.Imi cer scuze,nu m-am exprimat destul de detaliat pt.dv.Oricum, nu pentru mintiuca dv.era postarea mea…

  89. Domnule VOICULESCU,sint un muncitor,care incepand cu anul 1984 munceam pe santierele tari noastre.Acum muncesc in norvegia,pentru acest stat care dupa cum stiti banuiesc,are un respec deosebit pentru cei de la ,,saiba,,cum este vorba romaneasca.Va rog sa ma credeti,chiar si alocatia copiilor am transferat-o aici si ca sa inteleaga cei ce vor sa o taie din tara,ca acolo unde va merge,va fi respectat,multumit profesional,platit bine.Sa va dau un exemplu,sant de meserie SUDOR,DOAR SCOALA PROFESIONALA,ultimul salariu in romania a fost de 400 de euro,aici ujung la 3000 de euro dupa inpozitare.Apropo,impozitul aici in norvegia este exact cum era pe timpul lui NASTASE 2000-2004.Lasand la o parte ce castig eu,ROMANIA cand va avea stabilitate economica,politica,sociala caci dupa cum vad sindicatele declanseaza dupa parerea mea ,,ultima solutie,inca o revolutie,,pacat de poporul nostru atat de chinuit.

  90. Cred ca iesirea din criza se poate face prin;
    -impozitarea progresiva [firme,salarii,pensii}
    venit mic = impozit mic 10% -dispare evaziunea fiscala
    venit mediu ,mare =impozit 16%-50%,eliminarea imp forfetar
    -subventionarea agriculturii reala pt cel ce munceste real, pamintul
    -sustinerea productiei agricole romanesti
    supermarketurile sa aiba numai produse romanesti
    acces in pietele agricole sa aiba in primul rind producatorii directi
    -reducerea cheltuielilor inutile ,sau compensatorii pt clientii partidelor
    -executarea licitatiilor corecte , netrucate ,cu acces prioritar al firmelor romanestia
    -deblocarea financiara imediata a firmelor care au executat lucrari la stat neplatite.
    -masuri de stimulare a firmelor mici [impozit 0 pt primul an si fara imp.forfetar]
    -masuri de stimularea intoarcerii fortei de munca in tara[sustin sist de pensii de acolo,profit acolo,pensii aici !!]
    -masuri de stimulare si facilitati a firmelor romanesti
    -eliminarea formelor de camatarie si capusala facute de bancile din romania si sustinerea reala a economiei romanesti[banci straine cu repatrieri de profit de miliarde facuti prin speculatii asaupra leului]
    -etc,etc

  91. @ pt.124
    In afara de faptul ca sunt aceeasi disperati care vor sa capete, de data asta, atentie primii (alta data le trebuia sa fie primii la …orice vine pomana, din pacate), deci exceptandu-le disperarea nativa, ma uitam ca erau cu varste intre 50-65 de ani, deci pensionati de maxim 5-10-15 ani….si mi-a aparut intrbarea: acesti disperati nativ cum si-au facut datoria la fostele lor locuri de munca? Cu onestitate si daruire sau …asteptand pensia???

  92. OPERATIUNEA MATRIX

    SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

    1. AFARA FMI DIN ROMANIA, BANI DE LA FMI SE DUC LA FIRME PARTICULARE ALE CLASEI POLITICE SI LA CORPORATIILE ACTIONARILOR DE LA FMI:FORD, EADS, BECHTEL AIRBUS, EADS, DAR NU SUNT BANI PENTRU SALARII, MEDICAMENTE, PENSII SI ALTELE, IAR ROMANI TREBUIE SA PLATEASCA ACESTE DATORII LA FMI.

    2. INDUSTRIE, CERCETARE, INVATAMANT, AGRICULTURA SI ECONOMIE DE STAT SI NU PARTICULARA, MAFIOTA SI TERORISTA

    3. ETATIZAREA RESURSELOR ENERGETICE NATURALE ALE ROMANIEI, SA TREACA DE URGENTA IN PROPRIETATEA STATULUI SI SA NU FIE CEDATE PRECUM: MAREA NEAGRA si ROSIA MONTANA

    4. STOP REGIONALIZARII ROMANIEI, DESMEMBRAREA ROMANIA LA ORDIN EXTERN: FMI, SUA-ISRAEL RUSIA, FRANTA, UNGARIA SI ALTELE

    5. AFARA NATO DIN ROMANIA PENTRU CA NATO A PREGATIT REFUGIATI ROMANI SI MAGHIARI IN UNGARIA SA ATACE ROMANIA IN DECEMBRIE 1989 SI ESTE O ORGANIZATIE MILITARA TERORISTA PLANETARA.

    6. STOP CIP-URILOR SI VACCINARILOR CRIMINALE EVREIESTI-SIONISTE PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN

    7. ALEGERI ANTICIPATE impotriva INDEPENDENTILOR care s-au SUBORDONAT lui BASESCU datorita presiunilor cu amenintarea DOSARELOR PENALE fabricate de comisiile lui Basescu si UNPR nu a participat la vot si nu a avut sigla si program propriu.

    8.DESFIINTAREA COMISIILOR PREZIDENTIALE BASESCU pentru ca exista deja in parlamentul si guvernul Romaniei comisii identice si mai mult, ACESTE COMISII folosesc de STS, SRI si CSAT si fabrica dosare penale impotriva cetatenilor romaniei, BASESCU a ajuns DICTATOR in Romania, un infractor cu cele mai multe doasre penale din toata clasa poilitica din romania dupa 1989, face legi in 10 zile.

    TINERI CETATENI ROMANI TREBUIE SA INTELEGETI CA SCHIMBARILE DUPA 1989 AU FOST FACUTE IN URMA UNEI LOVITURI DE STAT ORGANIZATA SI FINANTATA DE ACTIONARII DE LA FMI IN UNGARIA SI LA CARE AU PARTICIPAT TOATE TARILE MEMBRE NATO, SUA- ISRAEL SI RUSIA CARE AU IMPLENETAT ARMA SIONISTA: PRIVATIZARE, RESTRUCTURARE SI DISPONIBILIZARE SI CLASA POLITICA NU A INTREBAT POPORUL ROMAN DACA ESTE DE ACORD SA INSTRAINEZE RESURSELE NATURALE ENERGETICE ALE ROMANIEI, SA DISTRUGA INDUSTRIA SI ECONOMIA ROMANIEI SI SA ARUNCE ROMANI IN STRADA FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE

    TINERI CETATENI ROMANI NU IESITI ACUM IN STRADA, DUPA TERMINAREA STUDIILOR SUNTETI SOMERI, PUTREZITI DE VII PE STRADA, FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE SI CLASA POLITICA VA FURA SI JEFUIESC ZILNIC PRIN FIRMELE LOR PARTICULARE CARE NU PLATESC TAXE SI IMPOZITE

    ROMANI IN STRADA ESTE SOLUTIA, NU PLECAM DIN STRADA PANA NU REZOLVAM PROBLEMELE
    ACTIUNI DE PROTEST ZILNICE IN STRADA LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
    ROMANI IN INSTITUTIILE STATULUI
    STRAINI AFARA DIN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN

    SINGURA LUPTA ADEVARATA ESTE STRADA, ASA CUM AU FACUT MERCENARI SI TERORISTI DE LA EUROPA LIBERA SI GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL IN ROMANIA DE 20 DE ANI, SEMNATARII DECLARATIEI DIN 16 IUNIE 1989 DE LA BUDAPESTA, UNGARIA: VLADIMIR TISMANEANU PENTRU ATACAREA MILITARA TERORISTA A ROMANIEI IN 15-22 DECEMBRIE 1989 CARE ACUM SUNT MEMBRI AI COMISIILOR PREZIDENTIALE CU CARE BASESCU CONDUCE ROMANIA

    JOS DICTATURA MERCENARA SI TERORISTA
    JOS DICATAURA BASESCU

    DE 20 DE ANI SE FURA TOT, SE RADE TOT

    STOP DISTRUGERII ROMANIEI
    STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

    CEI CARE CITESC ACEST MESAJ SI DORESC SA-SI SALVEZE VIATA, CASA, FAMILIA, COPII SI INDENTITATEA SUNT RUGATI SA TRIMITA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CARE TREBUIE SA AJUNGA LA TOTI CETATENII ROMANIEI

  93. Afara cu nenorocitii! JOS CU BOC, JOS CU BASESCU! …VIDEANU, PAHONTU, BLAGA, BERCEANU ELENA UDREA,

  94. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!!
    DACA A FOST EL IN STARE SA LOVEASCA UN COPIL PESTE FATA LA ACEA INTRUNIRE ELECTORALA, CE CARACTER CREDETI CA ARE UN ASTFEL DE OM????? CUM CREDETI CA POATE AVEA SUFLETUL CURAT UN ASTFEL DE OM?????CUM POATE EL IUBI O NATIE DACA DA PESTE FATA UNUI COPIL SUBTIL SI REPEDE CU PUMNUL TICALOSESTE ??????? CUM ATI PUTUT VOI CEI PESTE 5 MILIOANE SA CREDETI UN ASA OM ????? ACUM NE VOM SCUFUNDA DE TOT, NE VOM DESFIINTA CA NATIE CU ACEST OM CE INTRUCHIPEAZA SATANA !!! A IMPUS SA FIE IMPOZITATA SI ACEA PENSIE MINIMA DE 350 DE LEI, SPUNAND CA SA FIE LUAT UN LEU IMPOZIT DIN EA.CUM ASA CEVA??????? CE MIZERABIL DE OM POATE GANDI ASA CEVA????????DAR EVAZIUNEA FISCALA SI ECONOMIA NEAGRA DIN CARE EL S-A ALIMENTAT CA SA CASTIGE ALEGERI SI SA PROSTEASCA UN POPOR N-O VEDE??????CAT DE PROSTI SUNTETI MAI ROMANILOR???????UNDE NE MAI TRIMITETI CU IMBECILITATEA VOASTRA???????IN IAD????? SA MURIM IN CHINURI???????NOI VREM SA MUNCIM, SA TRAIM, SA NE CRESTEM COPIII, SA AVEM DEMNITATE SI ONOARE, SA NU NE INCHINAM IN FATA CRETINISMULUI, A CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI.CE-ATI FACUT CU NOI MAI BASISTILOR?????CUM REPARATI VOI ACEASTA STARE SI SITUATIE NATIONALA???? IA IESITI VOI AKU IN STRADA FARA A AFECTA VIATA NOASTRA SI FACETI O ALTA REVOLUTIE DANDU-L JOS PE ACEST NEMERNIC DICTATOR!!!! IA FITI VOI CURAJOSII CARE SA NU CONTINUATI A DISTRUGE DE TOT TARA ASTA!!!!!!!! NOI VREM SA TRAIM BINE, DAR NU CA VOI!!!!!!!! CI CA NOI, DUPA PRINCIPIILE NORMAL UMANE, LOGICE SI FIRESTI, DUPA CRITERII SANATOASE, GANDITE DE OAMENI NORMALI, NU SCELERATI CA BASESCU SI CAMARILA LUI. FACETI CEVA SA TRAITI NORMALI SI SA REPARATI CE ATI STRICAT IN ACEASTA TARA!!!!!!!!!!

  95. Intotdeauna tinerii au fost cei care au facut adevaratele schimbari. Vrem sa iesim in strada, dar marea dilema e cine iese primul? Cred ca daca se vrea rasturnarea guvernului, opozitia trebuie sa actioneze. Uniti-va toti din PC,PSD si PNL si iesiti in strada in toate orasele tarii.Nu arborati embleme de partid sau alte lucruri care va imaginati ca ar putea sa va aduca voturi pentru ca lumea nu se va alatura partidelor politice, dar se va alatura unor romani nemultumiti ca si ei.Efectul bulgarelui de zapada ii va strivi pe Pinochio si pe Poc.

  96. atentie sindicate sa nu cadeti in capcana lui barba neagra care specifica taierea veniturilor salariale si nu a fondurilor salariale cea ce inseamna in limbajul lui perfid ca va da termen sa reduceti personalul din sistem pina la 31 dec dupa care specifica;nu taiem fondul de salariu ci fiecare venit in parte,si la sfirsitul anului veti observa ca aveti aceleasi venituri reduse cu 25 la suta,dar veti da afara si un sfert din salariati fara a rezolva problema veniturilor.

  97. V-as implora sa faceti mai mult, ca sa puteti ajunge sa luati decizii in tara asta, dar stiu ca nu am dreptul sa v-o cer. As muri pentru tara asta, daca mi-ar garanta cineva ca astfel, de maine, dispare toata mizeria asta politica si nu numai. Poate ca am imbatranit, dar mi se pare ca ar fi inutile ambele gesturi…ca sunt putini cei care lupta cu adevarat.

  98. surprinzator dar pensionarii au mai mult spirit razboinic in legatura cu nedreptatile sociale decat alte categorii sociale!eu sunt pentru STOP BOC!
    (nu se poate si pentru ..pleaca base!)???????????????

  99. Jos cu dictatura portocalie !
    Niciodata nesimtirea nu a atins cote asa de inalte .Ne rad in fata si ne considera fraieri .

  100. ESTE BINE SI ACUM …DAR VA TI TREZIT CAM TARZIU…CHIAR NU VA TI DAT SEAMA CE PERSONAJ ESTE bASESCU?..MA ROG…NU TOATA LUMEA SE PRICEPE LA …”CITI OAMENIII”

  101. ESTE UN DICTATOR ACEST BASESCU , NU SE GINDESTE SI LA CEI CU SALARII MICI,PENSII MICI-VETI VEDEA O MULTIME DE OAMENI CARE -SI VA PUNE CAPAT ZILELOR CA NU AU CU CE SA SE DESCURCE-
    NENOROCITILOR SUNTETI NUMAI PENTRU VOI ,CEI BOGATI , NU STITI CUM SUFERA MAREA MAJORITATE A POPULATIE ,PARCA TRAITI INTTR-O HRUBA SI NU VEDETI NIMIC SI IN ACELASI TIMP NICI NU GINDITI NICI CIT O GAINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  102. si eu as iesi sa cer demisia lui basescu dar astept sa iasa macar 20 de insi si al 21 voi fi eu cerem psd ,prm,pc sa iasa ca sa putem sa iesim si noi sa protestam,si doresc sa mentionez ca nu numa boc trebe schimbat ci tot ce a ce inseamna pdl eu sper sa iasa ceva si sa nu cedam daca va fi ceva ca moldovenii cand au cucerit parlamentu cand revolutia era in floare si au cedat hai romania

  103. imploram opozitia sa iasa la manifestatii sa ceara demisia lu base ,politika de studio nu isi mai are rostul sindikatele actioneaza prea anemik soarta tarii e in mana partidelor indiferent daca e pnl sau psd,unitate frati romani ,noi tineri trebe sa facem viitorul romaniei chiar daca lukram la partikulari si nu suntem afectati dar trebuie sa ne amintim ca parintii nostrii care neau crescut sufera acum neau crescut si au avut grija de noi acum noi trebe sa ajutam pe ei ,mie rusine ca sunt tanar si am vazut cum batranii de 70 de ani erau bruscati si noi am stat la tv si neam uitat la ei ,,,

  104. Pt. PeDeLicul de Dragos,
    Ma taca ,cand mata te crestea pentru ce o facea.
    In afara ca ai iesit dintr-un spermtozoid nefermentat ………
    ca asa e bun vinul si otetul………tu te dai in barci PeDeLice.
    I-a taiat pensia lu mata si lu tactu ,si tu consumand diverse plante etnobotanice, vezi doamne vezi ce io am anticipat acum 12 ani cand am ascultat „Eterna si fascinanta ROMANIE” de la niste baietzi OK (aka Ca$$a Loco) – apropo : On that date sombody make a sign and my ideea was to be drunk or get High.
    I chosse first step.Because i use the Romanien Best Way.
    And the same message as for Traian Basescu „IShtenem bosmeg a sada”.
    Bou idiot basarit din basareli etnobotanice ce esti.Si pe care mata cand l-a tinut la tzatza cu cei dadea base lu tactu ,pe ceva de baut ,cand ciordea ca sa te creasca .
    Ce Mata in Popou stii Tu Ma Boule despre viata.
    Te-a tinut Tactu si Mata din ce au furat – ei stiu cum (bravo lor) !?!
    Si la fel te-au si crescut.Onoare tie , lu Mata si lu Tactu
    PENTRU CEI CARE VISATI ––-UN SFAT PRIETENESC:
    FUGITI DIN ROMANIA CAT SE MAI POATE.
    BASARELE NU TE VAD BINE .
    NICI PE (PA) TINE NICI PE MOARTA DE MATA DIN POEZIE
    PE LANGA AIA CARE TE SUSTIN
    Semnez ca s-o mi-o luati in brate
    Si talica (ca asa se zice pe la noi) si pentru aia de te sustin sau ii sustii.
    UDrea MeReu.Eva Basescu o fata lu tata………………………………..
    Asta ati visat pe ceva maruntis ,asta sa primiti.
    Si un sfat prietenesc pt jegurile platite din munca mea aka toti bugetari :
    puteti sa-mi intentati ce vreti ca nu aveti ce sa-mi luati.
    BASESCU TRAIAN cum l-o fatat masa A fost Este Si Va Ramaneun vecin al zonei din care a iesit.
    Boc = Dobitoc (pt. Pedelisti sa se uite in dex)
    asta da lauda
    Un sfat pentru o natiune :
    Traci , geti ,daci si oameni cu cap
    scapati o tarisoara de un rahat apocaliptic
    pe nume oficial dat de masa , tacsu ,nasa sa si nasu su TRAIAN BASESCU.
    Semnez : Voica A. Alin-Ionel l (In this way i will be easy to found)

  105. domnule senator voiculescu,
    sincer sa fiu va apreciez efortul domniei voastre..nu sunt insa de acord cu..limbajul de mahala..folosit de unii dintre cei care in mod evident se exprima astfel ..pentru ca probabil le-a ajuns cutitul la os si inteleg sa se manifeste astfel ca o refulare..pentru cei ca dumneavoastra insa problema se pune altfel..trebuie facut ceva mai mult,mai concludent,cum ar fi depasirea orgoliilor si incheierea unor aliante solide si clare cu toti cei care pot da contur unei actiuni,..altfel..ii veti deziluziona pe cei multi care asteapta mai mult de la domnia voastra…impotriva tilharilor am fost si sunt si eu dintotdeauna…dar nu uitati ..ca foarte multi sunt si in…p.s.d,va spune acest fapt un fost ofiter de informatii,care a detinut chiar functii de comanda in perioda 98-2003,..si care nu stie neaparat multe,dar din tot ceea ce a vazut si aflat s-a scarbit a cerut sa fie pensionat anticipat…hotia a inceput in romania -fie ca place sau nu,cu guvernarile…cinstitilor din p.s.d,si credeti-ma ,nu tin cu nimeni,eu …doar tin minte ce golani,ce hoti a promovat guvernarile p.s.d-iste,in politie,in serviile e informatii,la frontiera…daca as povesti ceea ce stiu ,nu stiu daca s-ar isca neaparat un razboi civil-deja ..avem un fel de razboi civil,ce-i drept..mai mic..-dar jurnalul national s-ar vindein editii triple…ce mai putem rezolva oare cu dezvaluirile,cand legea raspunderii ministeriale…nu se aplica…p.d.l,nu face decat sa repete ceea ce au facut toti cei care au fost la guvernare din 90,incoace…au si ei dreptatea lor,adica ei de ce sa nu fure…cine ii poate impiedica…ignoranta si lipsa de simt civic a romanilor,coruptia instauirata de un personaj ipocrit ca iliescu,ori poate siguranta ..lui constantinescu,stiti care cel cu ..armata lui de 15000 de specialisti..cu tunurile de contrabanda date ..chiar de ofiterii din structurile care-l..pazeau..de muste…?? nu eu cred ca cei trei factori care i-ar putea mobiliza pe..romani vor fi,gerul,ghioraitul matelor,si..perspectiva..funebra din foarte multe familii ..sau poate domnul..tokes..acum e si mai convingator,acest golan cu care si dumneavoastra ati fost..de acord in decembrie 89…..oricum eu raman un fidel al antenelor dumneavoastra..ceva totusi se vede ca s-a schimbat …sunteti singurul care chiar aveti prin emisiunile si actiunile dvs.o atitudine…fata de cei cu probleme…fata de cei singuri in fata hingherilor lui basescu,dar va repet singur ,e greu de crezut ca puteti face ceva…aliantele cu cei curati ,cu cei care cu adevarat lupta pentru adevar,..va vor oferi sucecesul in tot ceea ce intreprindeti-oricum felicitari doamnelor grecu-de departe cea mai buna in domeniu,-,vranceanu-firea,,domnilor radu tudor,un rasat analist poate cel mai bun din romania,mihai gadea,o surpriza de proportii in peisajul jurnalisticii si televiziunii analitice,celui mai apreciat ..analist ..de presa o fericita combinatie de comentator analist si..har actoricesc a la tanase-mircea badea,o raritate in domeniu,victor ciutacu,acest incisiv partizan al dreptei judecati,si atuturor celor care se ocupa de selectarea unor parteneri de dialog…si analiza…sunteti de departe cei mai buni,..dar..mai e mult pana departe…romanilor le trebuie mai multe date ..pana sa se desmeticeasca,din somn…oricum sunteti o sansa pentru cei multi prin tot ceea ce faceti…din pacate cam..singuri…..nu uitati de aliante…nu respingeti partenerii doar pentru motive de ..opinii politice…dusmanii comuni…au nume si funtii..grele…oare fapta domnului fost presedinte constantinescu nu se poate incadra la tainuire si favorizarea infractorului..care iata a ajuns presedine..??? ..mult succes,mult noroc si tot ce va doriti…..dumneavoastra si celor din ..antenele,dumneavoastra:cordiale salutari familiei si celor apropiati dumneavoastra,
    cu cele mai sincere salutari,
    col(r)precup florin

  106. Adriane,tu lumina pura
    Te-ai dus la stele si la ruga,
    Ai grija de acolo sa ne veghezi
    In inimile noastre sa navighezi.
    Lasa-ne o vreme sa te plingem,
    Si totusi cu iubirea ta invingem.
    Alaturi de Pruteanu,ultimul gladiator
    Al limbii Romane,din stele meteor.
    Mestre Paunescu esti cu Eminescu acum
    Doi titani pe acelasi drum.
    Esti omul ce-a stiut sa ne sadeasca
    Iertarea si iubirea stramoseasca
    Esti cu cenaclul Flacara nepieritor
    Duhul lui Iancu te insoteste,neiertator.
    Nu ne lasam invinsi de vrmelnice greutati
    Vom fi iarasi ce-am fost, fara jumatati.

  107. Culmea nerusinarii : udmre-ul vrea sa maghearizeze Romania ,sa produca enclave de cetateni care nu vor sti o boaba Romaneaca , CERIND MAI TIRZIU AUTONOMIA PE CRITERII ETNICE !
    Oricit de calda si confortabila ar fi puterea cind este vorba de interesul national , nu se mai sta de vorba, nu se mai fac compromisuri.
    Dragi senatori daca aveti cit de cit onoare si patriotism nu veti putea vota o lege a invatamintului antinationala , se invirte Adrian Paunescu in mormint.

  108. Dle Voiculescu am ramas somer si vreau sa fac o sera. Ma intereseaza cum pot accesa fonduri pentru constructia si dotarea unei sere de 8-10 mii de mp. cu ocazia asta voi crea si in jur de 10 locuri de munca

Comentariile sunt închise.